În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Cererile lui Eugen Teodorovici pentru congresul PSD

Senatorul Eugen Teodorovici și-a anunțat recent intenția de a candida la președinția PSD, la cristoiuTV. Deocamdată, este singurul social-democrat dispus să-l înfrunte pe liderul interimar al partidului, Marcel Ciolacu.

Teodorovici a făcut o listă de lucruri pe care trebuie să le decidă urgent CEx-ul PSD:

  • Data Congresului,
  • Forma de organizare,
  • Sistemul de candidatură,

„Cum văd eu lucrurile: congres organizat imediat! Avem deja un interimat nelegitim și mult prea îndelungat (aproape 9 luni‼️). Din păcate, mulți dintre primarii şi parlamentarii PSD (inclusiv membrii de partid!) vor să plece către alte partide fiind nemultumiţi de situaţia actuală din partid.
-Nu online. Pentru că este un risc major de eludare a rezultatului. Se poate organiza simultan, în toate județele, cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și protecție impuse de situația medicală din România.
-Nu 200 de delegaţi. Toți delegații prevăzuţi de Statutul PSD să aibă dreptul să participe la dezbateri și să-și exprime în mod liber și secret votul.
-Sistemul de candidaturi prin Moțiuni nu este prevăzut de Statut. Trebuie aprobat acest sistem și apoi aplicat. În plus, trebuie să permită legitimarea prin vot a fiecărui membru al echipei, pentru a nu promova un tratament inegal, de natură a înlesni accesul nemeritat, sau, din contră, de a îngrădi șansele tuturor celor ce pot și vor să acceadă la orice funcție de conducere în PSD.
-Stabilirea unui profil de candidat. Trebuie stabilite criterii de pregătire, experiență, competență, integritate și, nu în ultimul rând, de reprezentativitate, în creionarea unui profil de candidat pentru fiecare funcție din conducerea PSD.
Și, nu în ultimul rând, toate acestea trebuie mai întâi decise prin vot de o majoritate, nu impuse de cineva sau de câțiva. 
Altfel … PSD se scufundă!”, a scris Teodorovici pe Facebook.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *