Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Chemarea de trupe franceze în România – o inițiativă personală, pe care Klaus Iohannis refuză s-o explice românilor

E o lege nescrisă a Istoriei, subliniată însă de cercetătorii sufletului colectiv, că în momente de tensiune dramatică, de tulburări ale lumii, popoarele să-și îndrepte privirea către Cel din fruntea Statului. În astfel de împrejurări, Conducătorul, fie că e Rege, Președinte, șef de trib, Sultan sau Dictator e așteptat de toată suflarea să se pronunțe asupra Crizei, s-o explice și, mai ales, să dea seamă Poporului de ce face el, Conducătorul, pentru ca Delirul Istoriei să nu lovească națiunea.

Criza ucraineană a început la 3 martie 2021 și a escaladat la începutul lui 2022 după eșecul negocierilor de la Geneva. De atunci, din 10 ianuarie 2022, tensiunea în spațiul internațional a crescut pînă în vecinătatea Crizei rachetelor din 1962. În tot acest timp, asupra românilor s-au năpustit fake newsuri, păreri imbecile, declarații sforăitoare, pentru a crea o atmosferă de isterie națională. O contribuie iresponsabilă la crearea acestei atmosfere ațîțătoare a avut Mircea Geoană. Abuzînd de funcția sa de secretar general adjunct NATO, Mircea Geoană s-a mutat practic în România pentru a declanșa campania electorală în perspectiva prezidențialelor din 2024 sub sloganul:
NATO, adică Eu, vă apără de Ruși.
Puternica sa rețea din presă, cu vîrf de lance Trustul lui Dan Voiculescu, l-a susținut pe Mircea Geoană în amplificarea isteriei naționale.

Pe acest fond, potrivit Legii de care vorbeam mai sus, românii au așteptat de la Klaus Iohannis o lămurire, o explicare, o dare de seamă.
Timp de peste două săptămîni, Klaus Iohannis n-a catadicsit să iasă în spațiul public și să explice românilor ce se întîmplă.

Dar nu numai atît.
Românii au aflat de la președintele Franței că România va fi gazda unor trupe franceze, o premieră în istoria României de la Primul Război Mondial încoace.
După anunțul făcut de președintele Franței, într-un discurs menit a dezvălui francezilor ambiția napoleoniană a lui Macron de a-și extinde sferele de influență în Est în defavoarea Americii, de la Cotroceni a venit doar mesajul de fericire, scris slugarnic în franceză, al președintelui Klaus Iohannis, prin care se mulțumea Franței pentru c-a binevoit să-i satisfacă rugămințile insistente de a trimite trupe în România.
Și cu asta basta.

Președintele n-a socotit că se impune să explice românilor care-i afacerea cu chemarea de către România sau, mai bine zis, cu implorarea de către România să vină cît mai repede și în număr cît mai mare militari francezi pe teritoriul nostru național.

Pe teritoriul României se află, în cadrul desfășurării trupelor NATO pe teritoriul unei țări membre NATO, militari americani. De ce mai avea nevoie România și de militari francezi? Și de ce francezi? De ce nu italieni sau spanioli sau britanici ? Pentru că – repet – nu Franța ne-a rugat să acceptăm trupe franceze pe teritoriul nostru național, ci noi am implorat Franța să ne trimită trupe.

România a avut în două rînduri trupe străine pe teritoriul național.
De fiecare dată chemate de noi.
Între 1940 – 1944, trupe germane chemate de generalul Ion Antonescu.
Am scăpat de ele (Mareșalul s-a plîns în multe ședințe de Guvern de abuzurile comise de militarii nemți pe teritoriul nostru național) la 23 august 1944.
Locul nemților a fost luat de ruși. Firește, la 23 august 1944 nu noi i-am chemat pe ruși. Au venit ei, ca Armată de ocupație. Din 1947, după ce comuniștii cîștigă puterea deplină, trupele rusești au stat pe teritoriul nostru la cererea conducătorilor comuniști ai României. Am scăpat de ele abia în 1958.

Indiscutabil, Franța de acum nu e Germania lui Hitler și nici URSS-ul lui Stalin.
Cu toate acestea, chemarea militarilor francezi, inițiativă exclusivă a lui Klaus Iohannis, ca forță militară străină, e o chestiune care interesează pe toți românii. Pe teritoriul României se află deja militari americani în cadrul acordurilor cu NATO. Potrivit lui Joe Biden, aceștia vor crește ca număr. De ce mai era nevoie și de militarii francezi? Nu erau suficienți americanii? Ce aduc în plus pentru securitatea României militarii francezi față de cei americani?

În lumea modernă primirea trupelor trimise de un stat pe teritoriul unui stat independent se face la cererea statului străin. Statul gazdă, știind dorința statului străin de a-și extinde influența prin trimiterea de trupe în alte țări, se lasă greu, pune condiții.

Prin Klaus Iohannis România e cea care a cerșit Franței trimiterea de trupe străine.
Fără nici o condiție.
Ar fi fost normal ca Președintele să explice românilor motivele inițiativei sale, să arate unde vor fi dislocați militarii francezi, pe banii cui vor sta și activa la noi, și, mai ales, în ce măsură Serviciile noastre Secrete vor fi obligate să colaboreze cu cele franceze.

Președintele României n-a catadicsit să se explice.
Nici n-a fost constrîns la așa ceva.
Parlamentul, în care Coaliția e majoritară, n-a zis nimic. Nici un partid politic nu i-a cerut președintelui să se explice. AUR, care se pretinde apărător al interesului național, n-a reacționat. Partidul e ocupat să se răfuiască cu presa.

Chemarea trupelor franceze pe teritoriul României de către un om – Klaus Iohannis – care a acționat fără a ține cont de Parlament, de Opinia publică, a părut un lucru normal.
Klaus Iohannis n-a catadicsit să explice românilor nici o asemenea inițiativă care vizează interesul național – Chemarea de trupe străine pe teritoriul național – d-apoi poziția României față de Criza Ucraineană.

Cu cîteva zile în urmă, s-a anunțat că miercuri, 26 ianuarie 2022, a fost convocat CSAT pentru a se discuta Criza Ucraineană. Se presupunea că după reuniune Klaus Iohannis va ține un discurs în care va explica pe larg punctul de vedere al României în privința Crizei.

Miercuri, după ședința CSAT, Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă, mai precis a citit un text de pe prompter.
Timp de peste două săptămîni, românii au așteptat să afle punctul de vedere al României față de Criza ucraineană, cea mai mare Criză internațională de la Căderea Comunismului.
Ca să audă ceea ce știau deja de două săptămâni din Comunicatele NATO și ale UE, din declarațiile președintelui american și ale liderilor marilor puteri.
Aceasta deoarece Klaus Iohannis n-a făcut altceva decît să prezinte, în traducere proprie, pozițiile NATO și ale Uniunii Europene.

A avut România în toată această perioadă o politică externă?
Da, a avut, ne spune Klaus Iohannis.
Ea a constat în dialogul permanent în cadrul NATO, cu SUA, în cadrul UE.
E asta o politică externă a unei țări ca România?
Păi toate statele membre NATO și UE au dialog în cadrul NATO și UE.

Politica externă înseamnă ce faci pe cont propriu, chiar dacă după ce te-ai consultat cu aliații.
Toată lumea se aștepta ca președintele să explice pe larg chemarea de trupe franceze în România.
Era un prilej nimerit.
Klaus Iohannis n-a catadicsit să se explice.
El s-a mulțumit să ne spună că trupele franceze vin pe teritoriul nostru ca rezultat al eforturilor depuse de el, personal.

Ca rezultat al eforturilor depuse de el, personal, PNL a fost făcut pulbere prin impunerea ca președinte a lui Florin Cîțu.
Ca rezultat al eforturilor depuse de el, personal, s-a destrămat Coaliția de Centru-Dreapta înainte ca ea să-și fi spus cuvîntul.
Ca rezultat al eforturilor depuse de el, personal, s-a creat Coaliția PNL-PSD, cea mai proastă Coaliție de guvernare postdecembristă.
Ca rezultat al eforturilor depuse de el, personal, a ajuns premier un general acuzat de plagiat.

Din cîte se vede tot ceea ce e rezultatul eforturilor depuse de Klaus Iohannis se dovedește un dezastru pentru România.
Se va întîmpla asta și cu inițiativa de a chema trupe franceze pe teritoriul național?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

15 comentarii pentru articolul „Chemarea de trupe franceze în România – o inițiativă personală, pe care Klaus Iohannis refuză s-o explice românilor”

  • Porcul asta de Iohannis trebuie judecat si bagat in puscarie…motive girla…incalcarea Constitutiei si subminarea economiei nationale, devalizarea statului, printre cele mai impt…un impotent si la propriu si la figurat…

  • De asemenea trebuie amintit faptul că pe data de 10 noiembrie 1918 Armata de la Dunăre condusă de generalul Berthelot, ce făcea parte din Armata Orientului condusă de generalul Franchet d’Esperey, a intrat pe la Giurgiu în România şi la 17 noiembrie a intrat în Bucureşti. În Discursul Doamnei Ambasadoare Laurence Auer cu ocazia împlinirii a 103 ani de la eliberarea orașului Giurgiu de către Armata Franceză a Dunării(Giurgiu, 10 noiembrie 2021) aceasta aminteşte că: ” 70.000 de soldați francezi au căzut pe câmpul de luptă din Balcani, pentru libertatea Franței și a României.”

    • Ce spune madam ambasadoarea e buuuuuulllll shit. Uitati-va si la clipul asta, o filmare din 1929, sa vedeti cum mint si hunii.Politicienii sint gushteri cu gura plina,da’ plina de cacat.Nu poti avea incredere in nici unul. Din pix poti sa scrii ce vrei. Apropos, tocmai ma uit la niste stiri si se pare ca-n canada dom’ prim ministru si-a maronit nadragii,cica sta 5 zile pe tushe c-a „fost in contact cu covidu'”…intre timp camionagii din canada si vreo alti 600 din state,de-o saptamina au pornit la drum sa se intilneasca la Ottawa.In drumul lor ii asteapta lumea cu cutii de mincare, cintece,pancarte, iar in centre prin orasele prin care trec,s-au adunat mii si mii de oameni.N-ai vazut asa ceva din la lovitutia din ’89. Asta e revolta spontana, nu ce-a fost la noi in’89. Asa ca indiferent ce natie e, mai ales sclifositii astia scirbosi de frantzuzoi, s-o lase mai usor cu numerele. Habar n-au care-s numerele reale.habar n-au. Vesticii isi amintesc multe doar cind sint pe prafuri…

    • Va rog sa ma scuzati, am uitat sa va atasez clipul: https://www.youtube.com/watch?v=9Yuy7ttFyK0

  • Domnule Cristoiu am gasit citeva itze, razletze,par incurcate, si totusi simplu de descilcit.Poate herr ciolhanis a spus adevarul, dar or nu intelege ce spune, or nu vrea sa spuna in gura mare…ar fi greu pt el si sa citeasca ce stie pina acum si ce ar scrie pt el aia de la aparare…S-o luam babeste:
    1. Se tot spune ca hamerica e cea mai tare tara pe planeta asta. NU E. Uite colea ceva istorie despre nato: https://www.nato.int/cps/en/natohq/declassified_139339.htm. Cine are capacitatea intelectuala sa citeasca si printre rinduri, o sa ajunga la concluzia ca asta a fost”gaselnitza” ca amerolacii sa aiba control pe zone cit mai extinse.Toate tarile care au aderat la nato si au permis trupe straine pe teritoriile lor, au facut-o degeaba,doar au facut legitima prezenta hamerolacilor in zona, cit mai aproape si din ce in ce mai aproape de granitele lui Aliosha si Natasha. De ce in loc sa „inventeze”nato,nu au facut un tratat prin care sa se angajeze si rusu si amerolacu ca-si vad fiecare de tara lor si relatiile for fi economice si diplomatice? E imopsibil?De ce?Nu au incredere unii in altii?Deci admit indirect si unii si altii ca vorbele lor sint de fapt vorbe-n vint?Din ’40-’50 si pina azi, a fost suficient timp sa-si faca ordine in aiurelile din capu’ lor.De ce n-au facut-o?Pare ca prin spate au o intelegere, dar prin fata joaca cartea rivalilor…
    2.Ziceam de nato ca s-a apropiat foarte mult de granitele rusesti, pe anumite zone…Daca nicio tara nu-i mai primeste pe amerolaci cu trupe pe teritoriile lor, cum mai ramine hamerica o putere a lumii ?…bagata in datorii e, somajul nici nu-l raporteaza corect, state intregii sint mai rau decit Rahova sau Ferentari din Bucuresti, discriminare e, hotie, hartuire,nedreptate ohoho si hohoo cit cuprinde, management execrabil, numai strimbe si greseli pe care mai tirziu nu si le admit, printeaza bani cind inflatia devine o problema, si mai pretind si ca-s suparati ca cica vlad e lovit de streche mai rau decit ei…apropos, sint state care nu mai vor sa faca parte din us,vor sa se rupa.Nu face nimeni tam-tam in presa sau TV , subiectul e tabu, strict interzis…deci cum se spune pe aici, „mare putere my ass”…fara imigranti sint zob..nu orice fel de imigranti, ci cei cu o scoala sau o indeminare utila(nu cum sa sparga bancomate sau magazine de convenience), ci sa stie sa munceasca acolo unde localnicii nu-s in stare si nici n-ar stii ce sa faca.Daca toate tarile unde-s trupe acum, se declara neutre…hahahaaa…..exact.Daca toate tarile unde au trupe acum s-ar declara neutre peste noapte… „v chem problema”????…
    Putin le cere la nato sa opreasca extinderea …daca nu cad la pace, o sa le iasa drept in fata, ceea ce nu va conveni tarilor care-s la”mijloc”, si-s conduse de lacheii lasi si prosti,lacomi imputiti.
    3. Pe vremea cind Constantinescu a fost presedinte, s-au dus negocieri pt granita dintre noi si ucraienieni. Mircea Dogaru l-a facut praf in perioada aia, pe motiv ca in tratatul ala, ai nostri”iesperti” au lasat loc Ucrainei sa ajunga pina in Delta Dunarii…pt cei ce nu au fost in viata lor la vreo negociere, arbitrare, orice tine de o disputa intre doua parti unde fiecare incearca sa traga spuza pe turta lui, ii spun eu acum ca niciodata, niciodata,in vecii,vecilor sa nu foloseasca in nici un context cuvintul”flexibilitate”….cam asta e ce-a facut grozava echipa a lui Constantinescu si el, ditamai profu’, a semnat fara sa aiba habar de ce semneaza…stau si ma intreb daca a citit vreodata ce a semnat in cazul acestui tratat cu ucraina. Ca urmare a acestei neglijente, Ucraina e practic in Delta Dunarii.
    Cine are timp si chef, uite aici un articol mai vechi, daca-l cititi, veti vedea pe ale cui miini sintem de ani si ani si faptul ca istoricii militari, aia advarati, pot sa aiba o parere infinit mai competenta si mai aproape de realitate decit ar aveao orice alt „iespert”politician.
    https://romaniaimaginideierisiazi.wordpress.com/2021/02/26/3-mai-1997-una-dintre-cele-mai-mari-tradari-din-istoria-romaniei-tratatul-cu-ucraina-cum-si-cine-a-cedat-teritorii-romanesti-ucrainei/
    4. Multi cred ca rusu „negociaza” cu amerolacu. Total gresit.Rusu a zis clar si raspicat ca el „NU NEGOCIAZA”, le-au spus amerolacilor ce vor si cu asta basta.Deci nu se duc nici un fel de negocieri intre ei, rusu le-a spus ce vrea si acum asteapta raspunsul amerolacilor, raspuns trimis ieri daca nu-mi joaca feste internetu’…
    Ce le-a cerut? NATO sa plece din europa si sa nu se mai intinda la cascaval, sa-si vada de treaba lor…la cit de capos amerolacu’, raspunsul va fi unul pe masura.Ambitia e feroce sa fie ca ei. Deci raspunsul lor, la care rusu sigur se asteapta, nu va face altceva decit sa-i dea apa la moara la rus, adica sa poata spune”eu v-am avertizat, da’ voi nu intelegeti, asa ca voi ati cerut-o”…
    5. Asta e cind joci sah si vrei sa dai mat…cite o miscare aparent fara sens, si jucatorii mai slabi pica in plasa. Mat asigurat. Cea mai buna ofensiva e atacul…asta nu inseamna ca trebuie sa traga vreo bombardea, nu,nicidecum din aia ar pierde toata lumea. Mai degraba se profita de sentimente, frica, credinte, apoi se tine cont de nr de suporteri pro,contra, etc…pai in zona asta din ucraina unde s-au dus rusii cu tancurile, sint doar vreo 27% de ucraienieni neaosi, restu’ sint rusi si suporteri rusi in principal…ce-o sa faca?O sa fie ca-n filme si carti de aventuri? Asteapta ziua X si daca nu-s multumiti unii de cerere, ceilalti de raspuns, o sa astepte sa vada care „trage” primu’?Ca vlad poate avea pe mineca primul as, adica te poti pomeni cu soldateii de ambele parti ca se dau jos din taburi si tancuri si-ti fac o hora a unirii de te lasa masca, nu zic in toata ucraina, ci in zona asta, la fel cum au facut in Crimeea, e o posibilitate…Daca asa ceva se va intimpla,orice scenariu, indiferent cit de sci-fi ar fi, trebuie considerat… cind unii se cearta sub nasu’ tau,ti-l pot juli, apoi unu’ pleaca si tu ramii sa-ti tratezi ranile…deci,daca asa ceva se intimpla, unde ajunge rusu? Crede cineva ca vlad vrea sa faca zona aia teritoriu rusesc? Poate vrea s-o foloseasca ca pretext sa obtina de la uncraienieni o asigurare scrisa ca nu vor adera la nato…daca el ar pune mina pe zona unde se aduna acum soldatzeii, n-a facut nimic,restul ucrainei inca poate adera la nato,deci???!!!???….sau mai stii, si mai sci-fi, se poate intelege cu ucraienienii ca fiecare sa-si vada cumva de treaba si te trezesti cu ei ca-ti patruleaza pe la Chilia…lasa distantele, nu conteaza unde s-a dus azi cu trupele, distanta nu mai reprezinta mare brinza, ci ce timpenii se pun pe hirtie…nu ca ar fi nevoie sa ajunga la Chilia, au Sevastopolu drept pe girla care trebuie, doar asa de ambitie sa stie si astia cu deveselu lor ca si rusu poate avea tupeu si ajung nas in nas…nu asta vrea nato?nas in nas? Uite, poate le implineste vlad dorintele, doar ca daca o face, o va face in stilul lui, dupa cum vrea calu’ lui…si nu, nu e o prostie, cind vine vorba de teritorii si care pe care totul e luat in consideratie si totul trebuie considerat…e mai mult o lupta de aratat degetul din mijloc de la unu’ la altu’, doar ca n-o fac intre ei pe teritoriile lor…deci herr ciolhanis poate a spus un adevar fara sa inteleaga despre ce e vorba. Daca ajunge rusu in Delta Dunarii, o sa-si puna degetu’ la nas si-o sa-i trimita bezele lu’ herr la Cotroceni…tananananana…nu m-ar mira sa-i scoata si limba.
    6. Rusu e putere regionala asa cum spuneti dvs de multe ori domnule Cristoiu, dar economica si cu un teritoriu urias pe care trebuie sa-l administreze.Are relatii exact cu cei scuipati de amerolaci-china, iran si nu numai. Mai periculosi sint nemtzalaii…astia au ceva celule care au luat-o cucu demult…vai de neuronii lor…or de pe vremea lu’ adolf daca ei erau cu pluta deja, generatiile nascute dupa perioada aia mai greu se nasc sanatosi, mai ales la cap. Nu mai zic de educatie…Astia inca nu renunta la ideea de a controla lumea. Vlad ii cam are la deshtiu mic, ce fac ei pe fata, in situatia cu ucraina, nu e exclus sa fie ca urmare a unei intelegeri intre tari respectiv rusia-germania, prin care germania se angajeaza ca nu se pune cu rusu…de n-or avea asa ceva de pe vremea lu’ tante Anjelic, nu stiu ce sa zic…vlad si tante anjelic s-au inteles la multe prin spate…intelegerile trebuie respectate, altfel cine stie, face vladut publica lista cu bagatorii de seama ai nemtzalailor, bineinteles ca pe fata nu vine de la vlad….francezu’ e jomenfishist, cu „olala” crede ca poate sa faca ce vrea ca doar n-o fi mai prejos decit nemtzalau’…
    Am convingerea ca oamenii , la toate virstele, sint ca niste copii pierduti in Univers.Nu conteaza cita scoala ai, cita minte ai, cit de bun ai fi la o meserie, in final tot copil esti si ce se intimpla in politica la scara mondiala, imi intareste convingerea ca e ca o joaca intre copii.
    Cea mai buna dovada nici macar nu-i legata de ce se intmpla cu rusii si ucraina, ci ce se intimpla de 2 ani cu o gripa pe care toti o au in gura si parca s-au timpit nu mai stiu alt cuvint…”covid,covid,covid…coviiiiiddd”…o sa-si auda si ecoul pina la urma ca se satura si flora si fauna de atita timpenie generalizata.As mai zice vreo doua la frantzuzoi, da’ e timp si alta data.
    Cine a avut rabdare si chef sa citeasca acest comentariu, uite pun aici citeva link-uri interesante. Puteti sa va faceti propriile impresii si sa trageti propriile concluzii si poate stiti sa scrieti mai clar si mai bine decit mine, daca vreti. Nu am pretentia ca am dreptate cu ce-am scris, e o parere…nu am monopol pe pareri si imi cunosc propriile limite,adica stiu ca nu dau pe afara de desteptaciune….culmea e ca unele „pareri” pe care le-am avut cu multi ani in urma, au devenit realitati…
    https://www.dacoromania-alba.ro/nr20/ucraina.htm
    http://dogaru-mircea.blogspot.com/2014/08/jocul-de-mobilizarea-20.html
    https://www.libertatea.ro/stiri/exclusiv-bresa-de-85-de-km-la-frontiera-cu-ucraina-sistemul-de-supraveghere-de-pe-bratul-chilia-nu-mai-functioneaza-1757940
    P.S. am gasit acest clip despre vaccinuri si care mie mi se pare interesant. Dom’ plutonier, colonel,”jeneral” sau ce-o fi dom’ doftor ghiorghitzi, a spus vreodata publicului ce spune doctorul in clipul asta? Cacarafat se razboieste pe fata sau pe ascuns cu rafila, da stie vreunu’ dintre ei ce spune doctorul din clip?Daca da, de ce nici unul,nici unul nu explica populatiei si acest aspect.
    https://www.youtube.com/watch?v=TA8Qkv_mD9s

    • Ha, ha, ha! Sa stii ca domnul Cristoiu, desi este foarte ocupat, chiar îsi face timp ca sa-ti citeasca tie operele.
      😆 😆 😆

  • Aproape minunata articolul Mare Maestru
    Crizele grave de dupa caderea comunismului?Hm…
    Chiar asa de departed era Yugoslavia?
    Chiar ,pe unde o Mai fi biata tarisoara?
    Wesley Clark ii da ordin lui Michael Jackson sa opreasca ceva blindate ruse ce se grabeau spre Pristina.Englezul i-o da prin proteza vacarului mentionind ca nu vrea sa declanseze ww3.
    Intr-un final apoteotic vacarul Devine consiliglierul lui Ponta.Phuu…
    Cit despre trupele straine?Ce nu a chemat islandezi?
    Mai invatam fotbal.
    Poate si despre pescuit ecio
    Oricum vor pleca Poate cu tot cu scut
    Omagii maestre…

  • Maestre, când Iohannis dărâma Guvernul în plina criza sanitara si îsi distrugea partidul care l-a propulsat la presedintie, erati (aproape explicit) de partea demolatorului si a uneltei sale, Cîtu. Acum, în mod indirect, recunoasteti ca v-ati gresit pozitionarea care v-a atras nenumarate critici aici, pe blog.
    Poate o sa va reveniti si de data aceasta si, peste o saptamâna, o sa ajungeti la concluzia ca România, SUA si Franta fac parte din acelasi NATO si ca în situatia în care Putin îsi permite sa dicteze ce anume sa se întâmple pe teritoriul României, o tara membra NATO, nu este nimic anormal în prezenta trupelor franceze la noi.
    Chiar daca nu va exista niciun razboi la frontiera României, momentan, este bine sa-i avem si pe francezi prezenti, ca sa i se aminteasca kaghebistului ca nu are absolut niciun drept sa se amestece în politica noastra de aparare. Subliniez, de aparare, nu de agresiune ca cea pe care o practica el.

    • Si ca sa fie clara parerea mea, reiau ceea ce am scris referitor la acest subiect acum câteva zile:
      .
      Nu va fi niciun război, nu are rost să ne agităm degeaba. Putin este un kaghebist lipsit de scrupule, dar prost nu este.
      Aici nu este vorba doar de relația cu SUA, ci și de cea cu UE. Ori, cum UE este cel mai mare partener comercial al Rusiei si cel mai mare investitor al ei, este absurd să credem că dictatorul își doreste o Rusie aflată în razboi și izolata din punct de vedere economic. Face scandal și diversiune, își arată mușchii, ca să-i manipuleze pe decidenții occidentali slabi de înger care-i vor acorda favoruri în schimbul unor promisiuni de pace.
      Doar ucrainienii vor avea de suferit în acest scandal, pentru că Putin va duce în continuare războiul împotriva lor, dar nu pe față, ci prin interpuși, care-i vor ceda cât de curând Ucraina pe tavă.

  • Klaus Iohannis mimează că e Președintele României și e o marionetă perfectă. În contextul actual el a fost și e total nepotrivit pentru România și suficiența pe care o afișează în orice împrejurare i-a lămurit pe mulți români ca e ca mierea pentru muște. Se profită și se bea șampanie în toate centrele de putere ale lumii actuale. Cred că doar țările care respectă alte națiuni sunt neutre la acest joc mondial. Nici nu putem acuza țările care profită de slăbiciunile noastre, își văd de propriile interese și profită la maximum. Când dulapul va debarca de la Cotroceni ”războiul ” va fi deja pierdut și Rămânia va avea de plătit daune serioase.

  • Sa nu fie si asta parte a „compensatiilor” oferite de US partii franceze (asta dupa ce Franta a ramas cu buza umflata in contractul de +40 miliarde cu Australia, contract suflat fara nicio strabatere de US) caz in care nu m-ar mira deloc ca Iohannis chiar sa fi aflat din presa de faptul ca Franta v-a trimite trupe in Romania.
    Sincer acum, Maestre…dumneavoastra va informati catelul asupra subiectului ce va fi abordat in gandul de maine? De buna seama ca nu. Catelul va afla si el citind gazeta de maine, precum noi toti ceilalti.

  • Toata lumea stie ca Iohannis e o nulitate…vina o poarta Ciolacu si PSD… Ei il tin la putere pe tantalaul asta de Iohannis…pt ministere si bani…ce-i nou?

  • Din planurile și ideile personale ale mărețului s-au ales praful și pulberea, probabil la fel se va alege și cu noi… Nu suntem întrebați de nimic de parcă nu am exista. Mari păcate trage România după dec.1989…

  • ”A bate apa-n piuă“ este o expresie frecvent folosită şi care se referă la „a vorbi mult şi inutil“.

    (Citeste mai mult: adev.ro/pbckwa 😎 )(Articol semnat de Angela Sabău)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *