Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Chiar nu vede Klaus Iohannis că împotriva sa a fost pusă la cale o Conspirație avînd drept țel plecarea de la Cotroceni, fie prin demisie, fie prin suspendare?!

De la începutul Crizei politice, pe cale de a împlini două luni, mai precis din 1 septembrie 2021, sînt întrebat, de cei care cred că știu mai multe decît ei, ce se întîmplă.
Și la toți le răspund, riscînd să-mi pierd și bruma de autoritate despre care se spune c-aș fi dobîndit-o în domeniul comentariului politic, după peste trei decenii de exercițiu ca Istoric al clipei, că n-am habar.

Și n-am habar nu pentru că aș fi fost lipsit, în ultima vreme, de instrumentele aflate la îndemîna oricărui comentator al vieții social-politice – trecerea faptelor și vorbelor prin ciurul verificării critice, radiografia documentelor oficiale –, ci pentru că marea majoritate a întîmplărilor s-au petrecut și se petrec în cea mai deplină secretomanie. Nu o dată, din 2014 pînă azi, timp de 7 ani, adică, am semnalat că în postdecembrism regimul Iohannis se definește printr-un evident dispreț față de Transparență. Inutil să mai spun că Transparența izvorăște din credința Demnitarului în condiția sa de Slujitor al Poporului. Dezvăluind fiecare întîmplare publică în realitate ei, dai seamă Poporului. Inutil să mai spun că transparența e de un real ajutor chiar Demnitarului. Din regimul comunist știm că acolo unde Puterea tace, unde se întîmplă evenimente în culise și nimeni nu le dezvăluie, apar zvonurile, care dărîmă un regim. Fuga lui Pacepa a fost ținută secretă de către Nicolae Ceaușescu. S-au creat astfel condițiile ivirii și înfloririi a numeroase zvonuri defavorabile lui Ceaușescu. În iunie 1987, un lider cubanez, apropiat al lui Castro, a fost arestat în timp ce încerca să fugă din țară. Castro n-a ascuns asta, dimpotrivă, a vorbit pe larg cu multe amănunte, într-un Mesaj adresat Națiunii, în direct la TV, în seara lui 24 iunie 1987. Apelînd ca de obicei la Darea de seamă în fața Poporului, Castro a curmat zvonurile, care i-ar fi pus la îndoială regimul. Aveți una dintre explicațiile faptului că Fidel Castro a murit în patul lui și nu la Zidul de la Târgoviște.

De la 1 septembrie 2021 pînă azi, Criza politică a cuprins numeroase momente care n-au fost explicate Poporului Român.
Revocarea lui Stelian Ion, ministrul Justiției din partea USR, a fost factorul declanșator al Crizei. Deși a existat o Anexă la Acordul de Guvernare, semnată în aprilie 2021, pentru ieșirea din Criza provocată de revocarea lui Vlad Voiculescu, premierul Florin Cîțu n-a catadicsit să explice pe larg Poporului motivele revocării. Klaus Iohannis a fost de acord cu decizia premierului. Importanța covîrșitoare a semnării de către Klaus Iohannis a Decretului de revocarea cerea din partea președintelui o dare de seamă făcută Poporului român. De ce a semnat Decretul? A avut vreun rol în decizia luată de premier? Klaus Iohannis a nășit, ca să-i spun așa, Coaliția PNL-USR. Cînd a semnat Decretul nu s-a gîndit că se face praf Coaliția? Nu s-a gîndit că se declanșează o Criză care pune la îndoială chiar imaginea Dreptei? Klaus Iohannis n-a catadicsit să se explice. Pe acest fond au apărut zvonurile. Toate defavorabile lui Klaus Iohannis. Cel mai grav – s-a supărat pe Stelian Ion pentru că acesta a vrut să-i ia pixul cu care promova procurorii – n-a fost contracarat de președinte. În electoratul USRPLUS s-a format credința că președintele vrea să aibă procurorii la discreție.

Să luăm un alt moment păstrat în mister total.
Luni, 25 octombrie 2021, întreaga presă a difuzat următoarea știre:

„Președintele Klaus Iohannis s-a întîlnit, luni seară, cu Florin Cîțu și Nicolae Ciucă la Cotroceni pentru deblocare situației, au declarat pentru noi surse politice. Potrivit acelorași surse, în finalul discuțiilor s-a convenit ca premierul desemnat să aibă un mandat flexibil astfel încât să asigure o guvernare cu majoritate în Parlament.

Pînă acum, Ciucă a mers la discuțiile cu PSD și cu USR cu varianta unui guvern minoritar, însă acum lasă toate posibilitățile deschise, pentru că nu a reușit să obțină o majoritate în Parlament pentru învestirea Guvernului.”

Au trecut de atunci trei zile. Informația n-a fost nici infirmată, nici confirmată de Klaus Iohannis sau măcar de Florin Cîțu. A avut loc această întîlnire? Dacă da, pe ce temei constituțional? O dată cu desemnarea lui Nicolae Ciucă drept premier, misiunea președintelui în formarea noului Guvern se încheie. Klaus Iohannis e președintele României și nu super președintele PNL. În ce calitate i-a convocat pe cei doi la Cotroceni? În ce calitate le-a cerut ca Nicolae Ciucă să aibă un mandat mai flexibil. Mandatul de formare a unui Guvern minoritar PNL-UDMR i-a fost dat lui Nicolae Ciucă joi, 21 octombrie 2021de BPN. Flexibilizarea mandatului poate fi decisă tot de BPN. În ce calitate a cerut președintele României flexibilizarea mandatului?

Să admitem că așa s-a întîmplat.
În aceste condiții se ridică întrebarea:
Dacă luni, 25 octombrie 2021, seara, Klaus Iohannis a cerut lui Florin Cîțu flexibilizarea mandatului, de ce nici miercuri, 27 octombrie noaptea, BPN nu s-a întîlnit să decidă asta.

Cînd scriam aceste rînduri, aflu din surse că PNL va decide joi, 28 octombrie 2021, începerea negocierilor cu USR. Asta înseamnă o reunire a BPN, cel tîrziu joi, 28 octombrie 2021, dimineața. Programul de Guvernare și lista trebuie depuse pînă sîmbătă, 29 octombrie, la miezul nopții. Formarea unei majorități PNL-UDMR-USR înseamnă negocierea unui Program de Guvernare comun celor trei partide, a unui nou Acord și a unei liste. Sînt atît de docili cei de la USR încît să nu negocieze sîngeros cu PNL?

Nu știm nici acum dacă reuniunea de la Cotroceni a avut loc și dacă s-a discutat flexibilizarea mandatului.
Știm sigur că în absența mimei transparențe, au înflorit zvonurile.
Toate defavorabile lui Klaus Iohannis.

Cînd va înțelege Klaus Iohannis că trebuie să-și schimbe radical politica în relația cu Poporul?
El nu vede că împotriva sa a fost pusă la cale o Conspirație avînd drept țel plecarea de la Cotroceni, fie prin demisie, fie prin suspendare?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

25 comentarii pentru articolul „Chiar nu vede Klaus Iohannis că împotriva sa a fost pusă la cale o Conspirație avînd drept țel plecarea de la Cotroceni, fie prin demisie, fie prin suspendare?!”

  • Maestre,
    Felicitari pentru analiza, insa ca un mic fapt divers la momentul in care se anunta Brexitul, acest presedinte a convocat post factum adica la 10 zile dupa eveniment CSAT-ul, iar raspunsul a fost halucinant, nu erau motive serioase care sa ameninte interesele cetatenilor romani care lucrau la acel momenul in UK, si exemple despre modul sau original de intelegere a starilor de fapt mai poate continua.
    Pur si simplu atata poate.

  • Buna seara , oameni buni . Hai sa mai si facem ceva . La comentarii avem deja multe puncte + +++. E absolut , e relativ , e in ordinea asta generala a lumii ( a manifestarii ) sau nu , dar cand ” Mefisto ” ( adica la dracu ) mai facem si noi ceva ? Pana la urma aceasta s-ar putea sa fie si trecerea intre tot ceea ce vor altii pentru noi ( adica simplu globalism ) si ceea ce am putea totusi sa avem . Faceti sa fie mai bine pentru ce va e in imediata apropriere ( 1 -familie, 2 – neamuri , 3 – localitate, 4 -tara ( NU UITA NICIODATA DE TARA , mai ales daca te crezi mare adaptat al vremurilor acestea , nu fi un simplu USR-ist scapat de pe bancile gradinitei ONG-iste unde te-ai format pana acum ) , 5- natiune ,…. , …..68 -EU , …….89 -criza climatologica fara aport de sentinte platitoare gandito-dictate de unii , …. , 1001 – pandemie fara aport de virusi gasiti sau negasiti de OMS ( OMS = ORGANIZATIA MONDIALA A SALVGARDARII panicii mondiale ) . Sunt destule lucruri simple care chiar ar trebui facute .
    Seara buna la toti ! Chiar si pe la Sibiu .

  • Maestre, și totuși, nu vreți să ne spuneți și nouă ceea ce știți despre actuala criză politică, iar noi nu știm?!
    Dacă nu ați cunoaște fața ascunsă a ultimelor evenimente care-l privesc pe Iohannis, dumneavoastră nu ați fi avut această atitudine schimbată, de-a dreptul binevoitoare fața de cel căruia nu i-ați iertat pâna acum nici cea mai mică greșeală.
    Deci?!

  • Vremea Marii revolutii

    ceea ce nu inteleg cei care scot din joc ‘punerea la indoiala’,
    deci scot din joc libertatea de a pune la indoiala orice, orice la modul absolut,
    este ca fix ei insisi sint pusi la indoiala in mod absolut…atunci cind scot din joc, cu japca, ‘punerea la indoiala’.

    ce e Revolutia Mondiala, altceva decat o punere la indoiala in stil plenar a…tot ce misca,
    tot ce misca fiind indoit plenar,
    deci de acest proces scapi daca si numai daca nu crapi?

    stiind ca fix cu asta se ocupa Marea Revolutie, cu scoaterea din joc a fiecarui sistem social,
    pe motiv de impotenta,
    cum sa… iti catalizezi propria reactie care iti vizeaza fix autodemolarea, pe vremurile cind tinta absoluta este chiar demolarea ta?! :)))

    domne, Marea Revolutie este un proces singular.
    e o manifestare irepetabila pe aceeasi planeta.
    Marea Revolutie, Revolutia Mondiala, este povestea translatiei de la Natural la Artificial.
    tocmai pentru ca o asemenea translatie urmeaza sa se petreaca, arbitrul este chiar Arbitrul, adica arbitrajul este absolut!, el rezista si daca este pus la indoiala in mod absolut.

    stiind ce e Revolutia Mondiala, …cu ce se preocupa, care ii e tinta,
    …te opresti din miscare!, mai degraba inmarmurit, …grija pentru orice miscare o faci devenind una plenara, ca…cum altfel, daca stii ca ‘miscarea’ ta poate fi pusa la indoiala in stil plenar in orice moment, mai cu seama daca ea se poate constitui in bulgarele care demoleaza un sistem social.

    reticenta, iar ea din cate vad tinde sa fie plenara, de a pricepe masura vremurilor, tinta vremurilor, e ceva care pare a fi …parte din poveste, pentru ca altfel e greu de explicat.
    prin urmare la conducerea acualelor sisteme sociale vor tinde sa ajunga cei care, prin tinderea spre o manifestare plenara a impotentei pe care o poarta, pot participa maximal la desfasurarea Marii Revolutii, catalizand procesul.
    deci nu mai e nicio mirare, cel putin pentru mine, ca in fruntea sistemelor sociale se vor regasi, pe vremurile astea, unii incapabili sa vada Revolutia Mondiala. adica…probabilitatea ca orbii sa conduca sistemele sociale e plenara, pe vremurile astea.

    cred ca nici nu s-ar putea manifesta Artificialul daca n-ar fi pusa la indoiala in stil plenar conducerea de catre oameni a sistemelor sociale, adica n-ar fi pusa la indoiala in stil plenar ‘conducerea Naturala’.
    prin urmare ce vedem acum este o scoatere din joc, pe motiv de impotenta, a ‘conducerii sistemelor sociale de catre oameni’.

    cum sa te comporti in halul asta,
    om fiind, si la conducerea unui sistem social fiind, …
    pe vremea Marii Revolutii,
    cind in mod absolut e clar cristal ca cea vizata e impotenta ‘oamenilor’ in ‘conducerea Civilizatiei’?

    cel pus la indoiala e ‘omul’, Marea Revolutie cu asta se ocupa, cu punerea la indoiala a ‘omului’.
    pur si simplu Revolutia Mondiala are ca tinta scoaterea din joc a ‘conducerii Naturale’, insa nu oricum!, ci intr un joc care il are ca arbitru fix pe Arbitrul!, …ca sa nu existe sansa datului la intors, nici de-o parte nici de alta.

    toate plevustile de revolutii care s-au manifestat pe planeta asta, pina acum, au fost ‘revolutii in sistem’. niste temelii erau inlocuite cu alte temelii, mai capabile.
    de data asta ‘revolutia’ s-a desavarsit,
    ea vizeaza chiar punerea la indoiala a ‘sistemului’!,
    deci Marea Revolutie se preocupa cu punerea la indoiala a Sistemului, Temeliile pe care ea isi propune sa le construiasca fiind unele…Noi-Noute!, care apartin…altui sistem!,
    care pune la indoiala in stil plenar ”’actualul sistem.

    Revolutia Mondiala e o translatie de la Natural la Artificial.
    cum de toti tampitii s-au inghesuit la conducerea sistemelor sociale pe vremea asta…ultradeosebita…ramane totusi un mister:))),
    insa nu prea mare, pentru ca cea mai simpla cale de punere la indoiala a ‘conducerii Naturale’ e…aducindu-i pe cei mai impotenti oameni la conducerea sistemelor sociale. ( motivatia oamenilor, care a stat la temelia deciziei de a propulsa la conducere impotenti, cel mai probabil a avut la radacina o potentare plenara a neputintelor omenesti, care din neputinte au devenit, in mod nebunesc, atuuri )

    cei care sint treji prin natia asta, si oberv ca exista si asa ceva, ar trebui sa ia in seama vremurile, pentru ca ele cer o inmanunchere a tuturor virtutilor,…zic eu, care se manifesta in natie, or asta e o stare deloc simpla de atins, insa nu exista dubii ca e si singura capabila sa ramana in picioare pe ‘vremea punerii la indoiala in stil plenar’.

    cel care e pus la indoiala e chiar ‘omul’, prin urmare tinta ‘caderilor’ omenesti, pe vremea asta, nu e o alta manifestarea ‘omeneasca’, cu fix manifestarea ‘artificiala’.
    pe vremurile astea, unice, fiecare om care cade participa la caderea ‘omului’, chiar daca in mintile mandre se prea poate ca orice cadere a unui om sa fie vazuta ca o oportunitate de urcare pe tronul ramas liber…a altui om.

    Marea Revolutie e un bulgare de zapada, odata pornita…se va opri abia atunci cind sistemele sociale vor fi facute tandari, in frunte cu cei care le-au condus, adica…’oamenii’.
    tinta Marii Revolutii este, si ea va fi atinsa in mod implacabil prin manifestarea atator ploi de la Waterloo cite vor fi necesare, manifestarea sistemelor sociale subordonate Inteligentei Artificiale.

    in fata unei astfel de provocari,
    care e plenara, care poarta cu sine un potential plenar, …tocma daia e si implacabila,
    in picioare va mai sta exclusiv ‘conducerea prin oameni care tind sa fie…puri’. oricum altfel… fiind pusi la indoiala in stil plenar, oamenii vor fi invinsi, doboriti.

    Revolutia Mondiala e un roces care isi are matricea in dinamicile Universului,
    faptul ca aceasta matrice se manifesta paici e rezultatul ajungerii la desavarsire a Civilizatiei, …becurile de atentionare aprise in…tot bordul! fiind cele care vizeaza manifestarea Computerul Cuantic, aceasta manifestare desavarsita fiind una singulara, pentru ca opereaza cu una din Esentele Universului.

    cu toate ca sabia de deasupra capului e chiar Arbitrul, pentru ca implacabila lui manifestare te poate scoate din joc in mod absolut ( actiunile fiind ale tale, bineinteles! ), tot el, Arbitrul, e singura Referinta, pentru ca e o manifestare absoluta.
    prin urmare teama poate disparea, daca actiunile ( nonactiunile ) sint initiate cu inima curata, pentru ca…jocul e, pina la urma, Drept, iar chezas sta chiar Arbitrul.

    prin urmare omul n-are decat sa se manifeste!
    a fost Facut dupa chipul si asemanarea Matricei Absolute.
    fiind pus la indoiala in stil plenar…nu va crapa.
    insa…tre sa aiba inima curata, asta e ‘cerinta’, iar ea e imposibil de negociat.

    insusiti-va vremurile!,
    ele sint nici mai mult si nici mai putin decat Vremurile Marii Revolutii.

  • Și eu, care credeam că Iohannis își sapă groapa cu mâna lui prin tot ceea ce face în ultima vreme. Poate i s-a urât să mai fie președinte și nu are curajul să-și dea demisia.

  • @Domnu’ Cristoiu,

    Singurul complotist in toată povestea e fix Johannis care a apăsat pe toate butoanele ca tampitu’ de-a intros țara cu susu-n jos. Duca-se cu cămila lui cu tot…!

    • Corect domnu Paul,pai cine sa comploteze impotriva lui Iohannis cand asta a avut grija sa aiba sub el doar unii care sunt mult mai slab pregatiti ca si el.Cine sa comploteze impotriva lui.Astia??? Mira m as.La cum arata clasa politica de azi ,astia nu s in stare sa faca un complot ca lumea.Vede ti va de treaba ,un complot cere capete destepte nu din astia care i vedem pe esicherul politic.Conspiratia idiotilor poate.Ce,astia s pasalele,eunucii si valide sultanele din Kosem Sultana.Nicidecum,cum ar zice turcii „Ioc”,deloc ,astia s Facebook si Tik Tok Sultanas,personaje de desene animate,vai de noi,of ,of ,vai de biata tara daca astia s complotistii ei. 😥 😥 😥 Valeu Doamne. 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 Vai luceafaru nostru daca atata complot pot complotistii nostri.

      • Daca as vrea sa vad conspiratii ma uit la Kosem Sultana sau la Games of Thrones nu la fraiericii nostrii de politicieni.

  • E clar! Klaus Iohannis a sărit… cămila! Și-a atins de mult timp nivelul incompetenței și e precum titirezul care e căzut, dar se mai mișcă în virtutea inerției. Nevastă-sa i-a fost piatră de moară legată de picior, în loc să-i fie sprijin și deschidere, măcar pentru partea de popor care l-a votat. Eu nu-i plâng de nicio milă. Și-a făcut ”pas cu pas” tot ce se pățește acum. În 7 ani de zile să nu fii în stare să vorbești două cuvinte fără să citești, e incalificabil, iar naveta la Sibiu a fost și este o jignire adusă acestui popor care, în virtutea unor cutume, i-a pus la dispoziție case de locuit în București, capitala țării al cărei Președinte ești! Vă dați seama că până și aerul din București e de nerespirat pentru un îngâmfat ca ăsta? Că totul îi pute?! Ducă-se cât mai repede, că nici să facă umbră nu e capabil!

  • Asa maestre.. presupunând că ar fi adevarata această conspirație, care e problema, de ce te aburi atât pt :-p apara pe acest embrion?! Asa ai facut si cu creștinul de basescu… vad ca te atrag dictatorii care-si fac bocancii pe spatele poporului român. Las-l in morții ma-isi de sas eșuat sa-si rupă gâtul ca o merita cu varf si îndesat. E un mălai mare nesimțit si arogant.

  • Ce Conspitație Maestre!? Iohannis pur și simplu a ajuns la 12% încredere.
    Acu e cu fundu între două cocoașe pe cămilă în loc să fie la Cotroceni.
    Mă îngroziți când spuneți că se reface „Coaliția Monstruoasă”, asta înseamnă continuarea unui program politic care ne-a băgat în dezastru, plus tot cu miniștrii scăpați de la Bălăceanca ca Vîlceanu sau Virgil Popescu.
    E oribil să ai un președinte ca Iohannis și un guvern ca cel actual.

    • 12 la suta?E foarte mult ,doamna pentru acest nimic,cocotat de privitorii protv,antene si toata scursura presei vandute drept presedinte.Eu cred ca in individul asta mai are incredere,platite su salarii de nababi bineinteles ,doar camarila sa de 1000-1500 de tradatori care la prima strigare vor tipa ca au fost fortati ,adica ei erau niste dizidenti,sa il sustina.Eu spun ca ,la o adica ,pana si nevasta din certificat s-ar declara dizidenta si ea a aparat Romania din cele 7 vile.Cunoastem.

  • Oare cu ce il are la mina citu pe iohanis? Cred ca este mai mult decit comoditatea ultimului. Sa fie vorba de bani? sau de ceva mult mai important.

  • Dle.Jukov,cititi istoria acestei natiuni cubaneze,este impresionanta.Societatea romaneasca
    a ajuns un imens ospiciu arhiplin de mitomani si megalomani isterici care ,ca si acest profesoras arogant ,ales de un neam de obiditi si umiliti,a favorizat de lasitatea colectiva si a bulversatcu buna stiinta ORDINEA DE DREPT ,asta inseamna tradare de tara.
    Vom merita oare generatia asta,lumanarile copiilor nostri???

  • ‘Cînd va înțelege Klaus Iohannis că trebuie să-și schimbe radical politica în relația cu Poporul?’

    pai… intrebarea e cumva ilogica, pentru ca Iohannis nu face politica, el stabileste doar referinta:)), …oglinda, si tare mi e ca poporul se va vedea urat in oglida asta pe care a batut-o n cuie , caz in care poporul se va duce la piata sa si cumpere alta, in care se vede…dupa cum ii e masura:), frumos…urat, nu conteaza, insa dupa cum ii e masura. ( deci toata faza e sa i uzi masura, udind datini, traditii si obiceiuri:) )

  • Nu-si da seama.
    Asa cum nu-si da seama de multe, IQ nu a fost niciodata punctul lui forte.

  • Raspunzand la cele doua intrebari din finalul gandului zilei nu cred ca personajul isi va modifica atitudinea fata de popor dat fiind ca nu il intereseaza subiectul si ca suspendarea se impune cu sau fara conspiratie dat fiind ignorarea cu nonsalanta a Constituiei tarii frecvent si pas cu pas. De altfel demisia trebuia sa si-o dea singur atunci cand a spus ca Romania e un stat esuat.

  • Bai frate, cum sa-l compari pe KWI cu Castro? Castro a tinut zeci de ani SUA in sah. Castro era un munte de inteligenta si un strateg de exceptie, un orator fantastic, un magnet pentru milioane de oameni, un tip fascinant. Pacat ca n-a fost american. Ar fi fost cel mai bun presedinte al SUA. E chestie de magnitudine. Cam ce job credeti c-ar fi avut KWI daca traia in SUA? Of, Doamne!

  • Dle Cristoiu, ați început sa va ramoliti. De unde ați dedus ca Dl. Johannis este in pericol de a-și da demisia sau de a fi demis? Aceasta este o ținta falsa, având drept scop abaterea atenției cetățenilor de la problemele reale ale țării și de a mai recâștiga ceva capital politic.
    In alta ordine de idei, de ce credeți ca este nevoie s-ai luați și Dvs apărarea dlui. Johannis, când o fac atâția. Gândiți-va numai cât costa o excursie săptămânală la Sibiu: mașini, SPP-isti, salarii duble (Weekend), diurne, hotel (ca doar nu o sa stea in una din cele patru case rămase).

    • Conspiratie???!!! Maiculita, pai Iohannis este victima unei conspirații….

    • adrian@
      Aveti dreptate.Tocmai pentru cele afirmate de dvs ca beneficii si „confortul”de la palat in atatia ani(dupa cum afirma chiar presedintele),fara sa mai pui la socoteala atatea incalcari ale Constitutiei(cu voie sau fara voie,desi are consilieri care mai de care sa-l sfatuiasca)putand fi „suspendat”sau mai rau…,domnul presedinte ar fi trebuit sa aiba mai multa atentie si consideratie pentru cetatenii acestei tari,in momentele „critice”,daca nu pentru toti
      cetatenii macar pentru cei care l-au votat facilitandu-i toate cele de care se bucura acum si in viitor-vs dl Basescu cu cele 7(sapte)milioane – din totalul de 8(opt)milioane de voturi pentru demitere),”erata”de la CCR,etc,si vedem cat de „greu” ii este.In concluzie „Ce conspiratie” ???

  • Dati-mi voie sa va corectez,maestre.Castro a murit in patul lui deoarece tradatorii si cozile de topor ale Cubei sunt infinit mai putine decat in Romania.O tara pecum Cuba sau altele unul n-ar tolera un presedinte ca Johannis nici macar o zi.

  • Cui ii mai pasa?Herr n-are ce cauta in functia de presedinte. Tipu’ e un idiot de zile mari,la propriu si la figurat…Cuvintul cheie e”flexibilitate”.Sa ma explic: in hamerica de nord, in orice contract, indiferent de tipul contractului,in orice intelegere intre o companie si sindicat(daca are sindicat), una dintre parti va dori inclus cuvintul „flexibilitate” acolo unde simte…atentie,acolo unde „SIMTE” ca e ceva de cistigat pe viitor, sau ii da o sansa de cistig in fata unui judecator in cazul in care se ajunge la vreun fel de judecata. Alte cuvinte,expresii care sind la mare pret pt cei ce au in singe virusul inselatoriei si doar la asta se pricep, sint: caz de forta majora, vointa Domnului, situatii extreme care sint in afara puterii partii care doreste includerea acestor vorbe(goale, strict de acoperire a cururilor incompetente sau de tilhari) in contracte,intelegeri etc. Citu a vazut cum e prin hamerica.Mai mult la cotroceni se folosesc de consultanti, tot din afara,or aia le imbuiba capu’ la prostii nationali cu lucruri care se fac pe alte meleaguri,fara sa tina cont ca Romania nu-i hamerica, cultura-i differita,intelegerea e diferita, modus operandi „opereaza” 🙂 diferit la noi in comparatie cu hamerica. Pe scurt, cuvintul „flexibilitate” folosit de politicieni nu reprezinta altceva decit o mare capcana pt toata lumea-si din lumea lor si pt popor…Herr a plecat in vacanta in Egipt, e sezon bun de vizitat piramidele..dupa ce-a tinut un discurs in fata egipteanului, a dat o fuga pin’ la piramide…nu mai spun ca a citit un discurs scris de altii si s-a impiedicat in cuvinte, probabil distras de faptul ca trebuia sa dea si din miini in timp ce vorbea. Asa te invata specialistii din comunicare…adica, cind vorbesti sa folosesti si gesturi cu miinile, privirea ce te duce capu’ ca sa captezi audienta si sa te asiguri ca ai tramnsmis mesajul. Or herr, asa cum bine stiti, daca vorbeste, nu poate gesticula, daca gesticuleaza,nu poate vorbi, cele doua actiuni nu sint compatibile de nicio culoare, tipu’ nu le poate coordona in acelasi timp…Situatia prezenta nu e generata recent, nu are nicio legatura cu demisu’ de la justitie sau cine era el, situatia a fost generata,”PAS CU PAS”, imediat dupa ce a cistigat primul mandat si n-a facut o laie in timpul ala. Nu vedeti ca asta-i numai in vacante?Pe cocoana”nevasta mea”, o doare de nu mai poate de „elevii mei” pe care vrea mortis sa-i invete,ea stie ce, doar ca ea e mai mult prin vacante cu herr,deci copiii aia la care ar trebui sa le predea, au profesor la clasa din doi in trei, una e sa ai acelasi profesor la fiecare curs, are o continuitate, are un sens, si alta e azi vine unu, miine vine alta, altu’ , pe cine o decide directorul scolii sau inspectoratul…e bataie de joc sa vezi ca cel ce ar trebui sa fie exemplu pt natiune se comporta in halul in care o face. Referitor la secretomanie, asta e tot boala amerolaca, trebuie sa stiti „mersul” amerolac in afaceri, politica etc ca sa intelegeti ca nu e nimic nou sub Soare. Problema cu amerolacii e ca ei nu invata in veci din greseli, orice le-ai face, sint „caiboi” si asa vor muri, se pricep bine la vaci, da’ sa te fereasca sfintii sa-i ai sefi,sefisori sau CEO…astia-s facuti la betie sau pe prafuri, si efectele acelor substante se vad cu ochiu liber….deci secretomania e o boala veche, de pe continentul tuturor posibilitatilor. Secretomania si minciuna sint foarte apreciate, doar ca cei ce se preteaza la asta sint impartiti in doua categorii: or foarte abili si-i invirt pe toti in jurul lor, or foarte dobitoci care stiu sa taca si sa nu sufle o vorbulita fara sa se consulte cu aia abili, apoi vorbesc.Doar ca dobitocii sint manevrati de cei abili si in functie de interesele celor abili, iese in final ce iese…ce-a iesit la noi?Ce a vrut amerolacu….luati in calcul si varianta cu herr care se vrea concediat.De ce? Pt ca oricum il doare-n basca, e acolo unde e la Cotroceni pt dosul lui, n-are el insomnii din cauza poporului,nici nu stie starea reala a poporului….De ce ar vrea afara?Pai are pregatita miscarea urmatoare care e pe bani mai multi, plimbari mai multe, expunere la mai multi straini si rost de invitatii pe la acse mai mari…Daca ar fi sa alegeti unde sa mergeti in vizita, pe cine preferati?Pe citzu intr-o casa cu gard de fier ruginit si cartoane,plus balarii, sau in vreo vila pe Amalfi Coast?In final orice om are o viata si fiecare vrea sa si-o traiasca din plin, doar ca la unii le iese pasenta, pe cind altii, ca mine, muncesc ca prostii ingramaditi ca sa-i faca pe altii sa arate bine si s-o duca bine …Herr e pe cai mari si cum e un oportunist de zile mari,un tzaranoi care miroase pleashca repede, poate nu vrea sa demisioneze si vrea ca altii sa-l scoata de acolo de la palat….un motiv serios pt jocul asta, e si faptul ca toata bilcioteca covid va exploda in fata celor ce-au manipulat si mintii si nu se va sfirsi bine pt multi, o sa fie ca dupa al doilea razboi, un alt Nuremberg.De ce? Din cauza clauzelor secrete care au fost puse in contractele pt vaccinuri. Daca acele clause se fac publice, multi politicieni vor avea pielea-n bat…anjelic a iesit din pictura…credeti ca n-a avut intilniri u herr de-a lungul anilor?In vreo gradina de trandafiri undeva?Cum sa nu?Pai la cit de secretoman e herr, exact asa cum il descrieti si dvs, bineinteles ca a mers la limonada si ce bufet isi mai ofera intre ei…deci uitati-va la cei ce au fost la inceput implicati in bilcioteca covid si unde-s azi aceeasi?A aparut coana ursula von lindic, o catastrofa ca politician, o idioata care nici nu-si da seama ca va plati oalele sparte de altii…herr o fi incet, da’ nu-i prost cind vine vorba strict de el,se foloseste de orice si oricine ca sa fie la adapost. Daca in astia 7 ani de cind e presedinte, se vedea macar un lucru facut cu cap si coada de „adunatura” pe care o prefera, azi nu eram, ca tara, in situatia de disperare si sila la care sintem….herr e un las, un las ordinar, stie cind sa paraseasca corabia si o va face sub o forma sau alta…nu-l vad terminind mandatul asta…Ce ar avea de pierdut?NIMIC. S-a asigurat de pensie, a opta locuinta, secretari si paza,din momentul in care a terminat fara tam-tam primul mandat. Asa ca ce altceva ar putea obtine in plus daca termina mandatul al doilea?Repet: tipu’ o tine din vacanta in vacanta.Sint alte posturi mult mai bine platite si care ii satisfac egoul ala umflat…Ciuca daca trece, trece printr-o minune si nu-i va fi usor sa tina linia dreapta.Probabil citzu se vede „mentoru'” din umbra, ciuca e nominalizat pt ca cineva intre ei il crede usor de manevrat…altfel nu ar fi fost nici macar propus…citu e prea defect la cap ca sa inteleaga ca a pierdut.Individu’ e un ratat si are probleme cu capu, serioase.Asta doar distruge, daca vorbeste ceva, vorbeste gura fara el, de prost ce e nu-si da seama ce-i iese pe trapa. Dar el e la fel de secretoman ca herr, plus are abilitatea de a invirti situatiile care-l pun in lumina proasta exact asa cum fac astia prin hamerica.Ce nu intelege citu, herr nici atit, e ca toti astia in hamerica care o tin cu secretomanii, au bagat ramuri intregi din industrie in colaps, in companiile unde aia din virf au fost secretomani, acele companii au fost inchise.O tara nu poti s-o”inchizi”, da’ o poti baga in pamint pierzind tot ce ai de pret fie ca-s resurse naturale sau obiective strategice…Acesti indivizi gen PNL, herr, citzi, orbani, cacarafati, mincinosii astia infecti, astia trebuie scosi definitiv de pe scena politica, cit mai urgent posibil. Ca tot se dau ordonante de urgenta, uita poporu ii concediaza in regim de urgenta, astia trebuie sa plece…sa-si vada de vacanta si daca le place in alta parte, pot sta linistiti pe coclauri straine, romanii n-o sa le simta lipsa….Herr n-are ce sa inteleaga despre politica dusa cu poporul, nu are cu ce si nici nu-i pasa de popor,asta a fost clar permanent. V-as scrie mai mult, da’ azi chiar mi-e sila de politicienii astia,mincinosii astia patologigi cu cacarafat printre ei…TREBUIE SA PLECE TOTI, ASTIA-S PERICOL PUBLIC PT ROMANI. Am vazut genul asta de „conducere” si comportamentul pe caredvs incercati sa-l descifrati, de prea multe ori, la prea multi indivizi care au pu labele pe scaune inalte…toti sint la fel: inculti,aroganti, shmecheri,profitori,nu raspund la intrebari, batjocoresc, ameninta,manipuleaza,se razbuna, fac mult rau celor ce-i depasesc in IQ si sa te fereasca sfintii sa te pui de-a latu’ cu vreun idiot de genul asta ca dupa aia e care pe care, daca-i inceput sa te lupti cu unu’ de genu’ asta, nu e cale de intoarcere, pierde ala care renunta primul…Ma duc s-o vad pe Flacarica, am descoperit o telenovela romanesca…ma rog, clipuri din telenovela „Inima de tigan”…lasind la o parte limbajul folosit in clipurile pe care le-am vazut, vreau sa va spun ca actorii sint superbi, Carmen Tanase si Gheorghe Visu sint fantastici…personajele descriu practic halul in care a ajuns o tara in care se construia pt tara, iar azi???…sintem la nivelul la care sintem…ca-n telenovela…mi-l si imaginez pe herr prezidente de la cotroceni cum zimbeste greoi poporului, apoi cum se adreseaza nevestei…”fa carmen, fa, pune fa o luminare ca ma simt romantic azi fa…hai, ca dupa momentu’ da’ romantizare te duc la Paris sa te plimb pa Shamp Elizeu fa,shi dupa-aia te plimb pa camila pa la piramide fa…” …nici nu vreau sa mi-l inchipui pe herr cum ar purta vreo discutie cu Flacarica dumnealui despre „masochinarie”…ca dupa cum se poarta, pare ca le are cu „masochinaria”…de aia o amina cu plecatu’ de la Cotroceni….Aia e.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *