Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

China trece pe verde

China va planta 36.000 de kilometri pătrați de noi păduri pe an, mai mult decât suprafața totală a Belgiei, începând din acest an și până în 2025, în încercarea de a combate schimbările climatice și de a proteja mai bine habitatele naturale, a declarat vineri, 20 august, un înalt oficial din domeniul forestier.

Plantarea de copaci a fost în centrul eforturilor de mediu ale Chinei timp de decenii și reprezintă o parte importantă a planurilor de reducere a emisiilor de carbon la zero până în 2060. Li Chunliang, vicepreședinte al Comisiei de stat pentru păduri și pășuni, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că programele de ecologizare a terenurilor la scară largă vor finaliza 36 000 km pătrați de împădurire în fiecare an până în 2025. „Până în 2035, calitatea și stabilitatea ecosistemelor naționale de păduri, pășuni, zone umede și deșerturi vor fi îmbunătățite”, a subliniat Li. China își propune să crească rata globală de acoperire forestieră la 24,1% până la sfârșitul anului 2025, de la 23,04%, cât era la sfârșitul anului trecut, conform planului său de cinci ani pentru păduri și pășuni publicat săptămâna aceasta.

Planul a avertizat că resursele de păduri și pășuni ale Chinei sunt inadecvate, în special în regiunile predispuse la secetă din nord și vest. Li nu a precizat ce tip de arbori vor fi plantați, dar documentul a precizat că strategia se va baza, în parte, pe reîmpădurirea naturală, ceea ce înseamnă că vor fi plantate diferite tipuri de arbori în funcție de mediul local. În urma distrugerii unor ecosisteme importante, timp de decenii de creștere economică vertiginoasă, China a promis să creeze bariere de securitate ecologică și să protejeze total, până la un sfert din teritoriul său, de invadarea umană. În următorii cinci ani, China își va extinde, de asemenea, sistemul de parcuri naționale, va crea coridoare pentru a atenua fragmentarea habitatelor și va lua măsuri suplimentare împotriva comerțului ilegal cu animale sălbatice, a declarat Chen Jiawen, un oficial însărcinat cu elaborarea noului plan.

Separat, grupul de cercetare de piață comparethemarket.com a declarat, vineri, că numai orașul Beijing ar trebui să planteze peste 15 milioane de copaci pe an pentru a compensa emisiile anuale. Singapore și Hong Kong ar trebui să planteze fiecare peste 9 milioane de copaci pe an, în timp ce Londra ar trebui să planteze puțin peste 4 milioane de copaci, reiese din studiu. Reabilitarea terenurilor forestiere din China poate fi atribuită, în mare parte, unei serii de șase programe forestiere naționale, care au fost puse în aplicare de la sfârșitul anilor 1990 încoace, prin care China a plantat peste 4 milioane de hectare de pădure în fiecare an. Între anii 1998 și 2014, se estimează că investițiile în cadrul celor șase programe au atins suma de peste 100 de miliarde USD și au implicat participarea a 20% din populația rurală a Chinei.

Numai proiectul Loess Plateau a avut un buget de 500 de milioane de dolari între anii 1994 și 2005. Finanțarea a venit direct de la guvernul chinez, ceea ce, stimați cititori, spune multe despre puterea acestui stat.
O fotografie realizată cu o dronă arată o vedere aeriană a complexului de clădiri rezidențiale Qiyi City Forest Garden din Chengdu, China, 15 septembrie 2020. (Foto EPA)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

5 comentarii pentru articolul „China trece pe verde”

  • Exista totusi o intrebare. Copacii aia au fost luati in calcul la proiectarea structurala a cladirilor? Ma indoiesc ca japonezii ar face asemenea giumbuslucuri cu cladirile lor. Sau poate prabusirea unui bloc e mai benefica intr-un mediu mai oxigenat decat intr-unul mai poluat. Ei, la asta chiar nu m-am gandit!

  • In timp ce SUA si o ia…de la crescatorii de capre …talibani.

  • Chinezii cand isi propun ceva chiar fac ,nu latra verzi si uscate precum romanii.A se vedea copacul sadit de dl Johannis.

    • Un stat intr adevar puternic,aia cand isi sufleca mainile si trec la treaba…nu i mai opreste nimic.

      • Doar cate o cladire prabusita, din cand in cand. Da ce conteaza, verde sa fie. Da-le dreaq de calcule de rezistenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *