În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Cifrele alarmante de cazuri când e vorba de viața de zi cu zi devin încurajatoare când e vorba de alegeri

Cu toate că legea carantinării este în vigoare și se poate aplica, Ludovic Orban susține că guvernul nu a putut lua măsuri care să limiteze răspândirea virusului din cauza acțiunilor Avocatului Poporului.

Premierul spune că după ce CCR a decis cu privire la persoanele asimptomatice, 5000 de infectați au umblat prin țară și au transmis virusul.

„Nu am putut să dispunem nicio măsură care să limiteze răspândirea virusului în societate. Gândiţi-vă că este vorba de zeci de mii de români care fie au fost infectați, fie era posibil să fie infectați, asupra cărora noi nu am putut dispune nicio măsură. O asemenea măsură a provocat clar o creștere a numărului de cazuri (…) a provocat o creștere a numărului de decese. Să ataci din nou o lege care a trecut prin Parlament tocmai în urma deciziei CCR deja mie îmi arată că (…) deja mi se pare o acțiune împotriva vieții și a sănătății românilor”, a explicat Orban.

Cu toată această atmosferă apocaliptică descrisă, președintele PNL a devenit extrem de vioi când s-a adus vorba de alegeri.

Aceleași cifre „devastatoare” au devenit acum „încurajatoare”. „Dacă ne uităm la evoluția în ultimele două săptămâni, putem constata că am reușit să oprim creșterea, este un lucru extrem de important, adică creșterea este extrem de mică a numărului de cazuri. Din punctul meu de vedere, la nivelul actual de cazuri zilnice care s-a înregistrat în ultimele două săptămâni se pot organiza alegerile”, a spus Ludovic Orban.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *