Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Cînd Che Guevara e rentabil în dolari

Fermitatea cu care Profesorul de rom formulează precizările mă face să tresar şi să fiu atent.
Parcă ar anunţa declararea stării de urgenţă în Cuba.
Nu, nu e vorba de delcarea stării de urgenţă.
Nici de un avertisment să nu intrăm în contact cu dizidenţii cubanezi.

Sînt trei precizări esenţiale în legătură cu băutura numită rom în lume, iar în Cuba ron.

  1. Nici un rom din lume nu are gustul extraordinar, calitatea şi buchet ca romul cubanez.
    Acesta este unic pentru că e făcut din trestie de zahăr care creşte în condiţiile naturale specifice ale insulei.
  2. Orice imitaţie a acestui rom e o înşelătorie şi nu poate fi certificat nicicum ca fiind de origine cubaneză, pentru că nu e fabricat în insulă şi, prin asta, nu se bucură de condiţii favorabile ambientale.
    Ceea ce se percepe în chip vădit şi imediat în calitatea sa.
  3. Romul cubanez e inimitabil şi pentru că îşi are secretele sale centenare, transmise neîntrerupt din tată în fiu.

Nici eu şi nici celeilalţi membri ai grupului nu lăsau să înţelegem că am venit la Havana nu pentru a participa la cea de-a 105-a Conferinţă Interparlamentară, ci pentru a fura secretele romului cubanez.

De asemenea, o simplă privire aruncată asupra membrilor grupului nostru spunea clar că nici unul nu fabrica, în ţara sa, rom despre care să pretindă ulterior că e cubanez.
Singura problemă cu care s-ar fi putut confrunta autorităţile cubaneze în cazul nostru e ca vreunul dintre noi să bea, la Havana fiind, şi un altfel de rom decît cel Cubanez.
Greu de crezut şi asta. Ar fi fost culmea să fi bătut atîta drum pentru a bea în Cuba rom de Jamaica.
Trecut ilegal la graniţă, deoarece nu-mi imaginez că în Cuba s-ar găsi şi un altfel de rom decît cel cubanez.

Admiţînd că vreunul din noi ar fi riscat aşa ceva, împătimit de rom de Jamaica fiind, un Pliant distribuit de profesor înaintea Cursului scurt de istorie a romului cubanez, l-ar fi descurajat pentru totdeauna.

Sub un titlu mai mult decît polemic, „El autentico ron de Cuba” („Autenticul rom cubanez”) te îmboldea acest text:
Havana vă oferă prilejul să gustaţi autenticul rom cubanez cunoscut pe plan mondial pentru splendida şi superioara sa calitate.
Romul cubanez e un rom făcut în Cuba din  melasă de trestie de zahăr cubaneză, îmbătrînit natural în butoaie de stejar alb, dezmierdat de umiditatea şi căldura apelor Golfului.
În lumea romurilor numai o marcă îndeplineşte această condiţie: Havana Club, numai Havana Club este autentic rom cubanez”.

Lirismul face turismul!
Dar nu numai atît.
Dovadă a seriozităţii cu care cubanezii s-au apucat de scos dolari şi din romul lor, pliantul oferă pe lîngă acest text, şi:

  • cele patru feluri de Havana Club: Silver dry, Vechi de trei ani, Añejo Reserva şi Vechi de 7 ani.
  • cele patru feluri de coktailuri cu Havana Club: Mojito, Cuba Libre, Daiquiri, Havana special.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Pagini: 1 2 3

Un comentariu pentru articolul „Cînd Che Guevara e rentabil în dolari”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *