Contestația lui Călin Georgescu împotriva anulării alegerilor prezidențiale a fost respinsă. Decizia instanței nu e definitivă

Cînd partidele cer o „ofensivă rusească“

Anticomunismul feroce de după 1989, promovat deseori chiar de comunişti vopsiţi în culori democratice sau de fii nomeklaturiştilor, a avut printre victime şi Istoria.
Trecutul din ultimii 50 de ani a fost rescris în aşa fel încît PNŢ şi PNL, angajate în bătălia pentru cucerirea puterii postdecembriste să apară ca victime ale P.C.R.
Aşa s-a făcut că un moment semnificativ din perioada 20 iunie 1944 – 12 octombrie 1944 să fie împins în plan secund sau chiar escamotat.

Alianţa PNŢ, PNL şi PSD cu Partidul Comunist Român în 20 iunie 1944 a fost alianţa clasei politice autohtone cu formaţiunea al cărui stăpîn – Armata Roşie – forţa Porţile Moldovei şubrezite deja de generalii care-l trădau pe Ion Antonescu pentru a-şi salva pielea.

Noua Coaliţie, care va rezista puțin după 23 august 1944 adoptă un Plan de răsturnare al Mareşalului pe care-l trimit la Ankara şi la Stockholm pentru a fi cunoscut de ruşi.
Planul cerea „o ofensivă sovietică pe frontul român“ pentru înlesnirea Loviturii de Stat împotriva Mareşalului.

În 1944, Finlanda lui Mannerheim se afla în aceeaşi situaţie ca şi România lui Antonescu.
La 9 iunie 1944, 20 de divizii de artilerie au lansat unul dintre cele mai devastatoare bombardamente din cel de-al doilea război mondial asupra fortificaţiilor finlandeze din istmul Karilia, 400 de avioane ruseşti bombardaseră, mai înainte, aceleaşi fortificaţii.
Prin spărtura produsă, 12 divizii de tancuri s-au năpustit asupra Finlandei, pentru a o cuceri militar.

După o lună de zile şi ceva, revenindu-şi, Armata finlandeză a reuşit să oprească tăvălugul rusesc înregistrînd în 21 iulie 1944 istoria victoriei de la Tali-Ihantala. Armata Roşie a fost blocată înainte de a atinge frontiera  dintre Finlanda şi Karelia impusă de URSS în 20 martie 1940, după Războiul de iarnă.

Conştient că Armata Roşie se va împotmoli pe acest front secundar, luîndu-i forţele de care avea nevoie pe direcţia principală – Moscova – Berlin – Stalin a acceptat în noaptea de 4 spre 5 septembrie 1944 încetarea focului.

Armistiţiul semnat în aceste condiţii la 19 septembrie 1944, deşi împovărător economic pentru Finlanda, a salvat ţara de la ceea ce ar fi mai rău:
Cucerirea de către Armata Roşie şi, prin asta, instaurarea dictaturii comuniste.

În Finlanda lui 1944 exista Opoziţie la Mareşalul Mannerheim.
Partidul Comunist Finlandez, asemenea Partidului Comunist Român, era în ilegalitate încă din anii ’20.
Şi PC Finlanda avea ca Stăpîn URSS.

Nici unei forţe politice din Finlanda nu i-a trecut prin cap să se alieze cu Partidul Comunist Finlandez pentru a se pune bine cu Stăpînul ajuns la graniţele ţării.
Să se alieze, cum au făcut, la noi, PNŢ, PNL şi PSD, pentru a cere, în sprijin, o ofensivă rusească asupra Finlandei.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Cînd partidele cer o „ofensivă rusească“”

  • Interesanta paralela dintre cele doua situatii, desi spuneti ca lideri oportunisti in Finlanda nu s-ar fi gasit, diferenta facand-o mentalitatea !?

    Buna ziua Domnule Cristoiu,

    Pe langa diferitele proiecte, ati luat vreodata in calcul sa lasati tinerilor din aceasta tara si o carte despre istoria romanilor ?
    O carte mai accesibila (de 100, maxim 200 de pagini) in care sa expuneti viziunea dumneavoastra mai ales asupra istoriei „moderne” a Romaniei.
    Din ce am reusit sa-mi dau seama in urma vizionarii jurnalului video, a citirii unora dintre articolele de pe blog, indelungata munca de cercetare in biblioteca nationala cat si volumul ridicat de lecturi, ma gandesc ca v-au permis sa aveti acces la informatii inaccesibile publicului larg si sa va formati propria viziune asupra unor evenimente din istoria recenta a tarii cum ar fi :
    Revolutia pasoptista, Unirea principatelor, Marea unire si rolul francmasoneriei, perioada regalitatii, cele 2 razboaie, miscarile nationaliste, regimul comunist, trecerea la democratie…

    Cosiderati-o ca pe un dar ce l-ati putea lasa celor tineri si viitoarelor generatii care deocamdata au ca lecturi in genul celor de mai jos :

    O istorie ilustrata a romanilor pentru tineri – Academician Ion-Aurel Pop
    O scurta istorie a românilor povestita celor tineri – Neagu Djuvara
    O scurta istorie ilustrata a romanilor – Neagu Djuvara
    De La Dacia Antica La Marea Unire. De La Marea Unire La Romania De Azi – Lucian Boia
    Cum S-a Romanizat Romania – Lucian Boia

    Numai bine, rau la nimeni,
    Ciprian Manole

  • Fara suparare, Stalin era un strateg. Mannerheim era doar un bun tactician. Asta apropo de arta razboiului. Nu mai dezvolt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *