Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Cînd va ieși Klaus Iohannis pentru a ne asigura că cei 18 morți din incendiul de la Matei Balș o duc bine?!

Pe site-ul Administrației prezidențiale pentru joi, 11 februarie 2021, la rubrica Agenda președintelui, în dreptul orei 14, a fost postat anunțul:
„Ședință cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.”

Termenul de ședință a fost înrădăcinat în conștiința publică de regimul comunist. Dată fiind prioritatea acordată colectivului în defavoarea individului, viața în comunism ședea sub semnul ședinței ca realitate de zi cu zi:
Ședință de sindicat, ședință de partid, ședință de bloc, ședință cu părinții.

Dicționarul Explicativ al Limbii Române trece în revistă 15 definiții pentru ședință. Toate au drept esență conținutul:

„Adunare organizată a membrilor unui corp constituit, a unui colectiv, a personalului unei întreprinderi, al unei instituții pentru a discuta, pentru a dezbate și a hotărî ceva”.

Ca toate convocările miniștrilor la Cotroceni, cea a ministrului Educației n-a fost precedată de o minimă explicație din partea administrației prezidențiale.
Supus definiției de Dicționar, momentul de la Cotroceni stîrnea nedumeriri. Cum adică ședință a lui Klaus Iohannis cu ministrul Educației Naționale? Cu excepția unei ședințe foto, o ședință cere prezența a mai multor persoane decît două, Președintele și ministrul, cum lasă să se înțeleagă comunicatul de pe Agenda președintelui.

Probabil că autorii Dicționarului Explicativ al Limbii Române, copleșiți de măreția napoleoniană a lui Klaus Iohannis, s-ar fi apucat să modifice definiția ședinței, introducînd posibilitatea ca ea să fie o adunare de două persoane sau chiar de una dacă ne gîndim că multe persoane – bărbați și femei – vorbesc cu ele însele în timp ce se uită în oglindă.
Ar fi fost totuși, multă tevatură.

Noroc că după „ședință” Klaus Iohannis a ținut o Declarație de presă care a debutat astfel:

„În această după amiază am avut o discuție foarte importantă cu ministrul Câmpeanu, cu alte persoane din Ministerul Educației, cu echipa din Administrația prezidențială.”

Slavă Domnului!
N-au fost doar două persoane.
Au fost mai multe.
A fost, prin urmare, o ședință. Pe vremuri ședințele la nivel înalt aveau loc la sediul CC sub conducerea Tovarășului Nicolae Ceaușescu.
Acum ele se desfășoară la Palatul Cotroceni, sub conducerea Majestății Sale, Klaus Iohannis.

Declarația de presă ne-a adus la cunoștință că la ședința de la Cotroceni s-au discutat două teme mari. Prima era de o stringentă actualitate:
Redeschiderea școlii:

„Am făcut o analiză împreună asupra școlii care a început de luni în format fizic. Am vrut să știm cîți copii se duc la școală, cîte școli au rămas închise, cîți copii au fost detectați cu COVID-19 ș.a.m.d. ”

Prima temă mi s-a părut firească, deși, între noi fie vorba, ea ține de premier și nu de președinte. Declarația de presă s-a vrut o sumă de concluzii trase din ceea ce Klaus Iohannis numește analiză împreună. Citită cu atenție această parte a declarației de presă nu spune nimic despre realitățile redeschiderii fizic a școlii, la 8 februarie 2021. La ședință au fost membri ai conducerii Ministerului în frunte cu ministrul. Au prezentat aceștia un Raport. După prezentare a fost o dezbatere lucidă, o abordare realistă a miilor de probleme ivite din redeschiderea școlii, probleme semnalate de presă, de părinți, de politicieni?

Dacă ar fi fost o asemenea abordare, mai mult ca sigur concluziile sale urmau să fie conținute în Declarația de presă. Era obligatoriu să fie așa, deoarece Declarația e singurul răspuns pe care-l dau autoritățile la problemele ivite din redeschiderea școlii.

Una dintre aceste probleme se referă la infectările ivite după redeschiderea școlii. La doar cîteva zile de la redeschiderea școlii 244 de elevi și 329 de angajați din educație au fost conformați cu Covid 19. Asta a dus la suspendarea a 171 de clase.

S-a dezbătut această chestiune la ședința de la Cotroceni? S-au discutat măsurile ce trebuie luate pentru a nu spori numărul?
Dacă s-a dezbătut, ar fi fost normal ca Președintele să se refere la chestiune.

O altă problemă:
Vaccinarea cadrelor didactice și nedidactice din școli. N-ar trebui să se facă? Îngrijorează asta părinții? Îngrijorează pe lucrătorii din școală?
Nici vorbă de această realitate în Declarația de presă Președintele se mulțumește să reia banalele sale sfaturi medicale date poporului român pe vremea stării de urgență:

„Trebuie să fim realiști, pandemia nu s-a terminat. Chiar dacă din fericire s-au adoptat măsuri restrictive care au permis să se reducă succesiv numărul de bolnavi, să se reducă numărul de noi infectări, nu putem, din păcate, să spunem că am scăpat de pandemie. În continuare este extrem de important să respectăm restricțiile impuse, să fim responsabili, şi acuma chiar avem un motiv foarte serios în plus: sunt copiii din România cărora trebuie să le oferim școală, școală în format fizic. Cu cît mai bine respectăm restricțiile, cu atît mai puține cazuri de noi îmbolnăviri vom avea și cu atît mai bine se va desfășura și școala în format fizic.”

Din cîte se vede Declarația nu suflă o vorbă despre măsurile concrete care trebuie luate pentru a preveni creșterea numărului de infectări.
În rest, Declarația prezidențială pare a fi lovită de Sindromul contabilului Florin Cîțu:

„În primul rînd ne-am uitat la școlile din România care s-au redeschis fizic pentru copii în semestrul 2 și pot să vă spun că situația este bună. Sunt peste 10.000 de școli care funcționează fizic, cu elevii prezenți în școală. Sunt aproximativ 6.000 de unități de învățămînt, peste 6.000 de unități care funcționează în scenariul galben, asta însemnînd că o parte semnificativă din copii merg fizic la școală, dar unii rămîn în sistemul online. Suma sumarum, peste două milioane de elevi au reînceput fizic școala de luni, 8 februarie, asta reprezintă peste 70% din totalul elevilor din România. Ceilalți care au rămas în online își continuă studiile în această formă. Cu toții, sigur, ne dorim ca localitățile care sînt în scenarii galbene sau în scenariul roșu sau unele chiar carantinate să aibă o evoluție pozitivă și să iasă din aceste scenarii trecînd în scenariul verde, și astfel, iată, ajungem la pandemie.”

Președintele ne spune cîte școli funcționează fizic, cîte în scenariul galben, cîte în scenariul roșu. Cifre pe care le putea oferi și un simplu funcționar de la Ministerul Educației.
O asemenea ședință se ține pentru a se discuta problemele ivite din deschiderea școlii, pentru a se propune și decide măsuri menite a rezolva problemele ivite și a preîntîmpina altele, ca apoi președintele să le aducă la cunoștința națiunii.

De ce a ținut Klaus Iohannis ditamai ședința la Cotroceni?
Pentru putea proclama în Declarația de presă că: „Situația e bună”.

Ca de obicei, de la investirea Guvernului încoace, președintele convoacă miniștrii la Cotroceni pentru a ne putea asigura, în declarația de presă de după ședință, că totul e bine.
Mai mult ca sigur va urma o ședință și cu cei din conducerea Ministerului Sănătății.
Prilej pentru Klaus Iohannis de a ne asigura în Declarația de presă de după că cei 18 morți din incendiul de la Matei Balș o duc bine.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

19 comentarii pentru articolul „Cînd va ieși Klaus Iohannis pentru a ne asigura că cei 18 morți din incendiul de la Matei Balș o duc bine?!”

  • Da. Deși pare ciudat pentru cei care critica orice si oricând, situația, din punctul de vedere al pandemiei, judecând în ansamblu, este buna; atât în sistemul sanitar cât și în invatamant! Spun asta raportandu-ma la situația din celelalte tari europene.
    Noile cazuri de imbolnaviri din cadrul școlilor n-au nicio legătură cu redeschiderea lor!!! Se știe ca durata de incubație în cazul coronavirusul este de peste 10 zile… Și, la drept vorbind, chiar crede cineva ca un președinte de stat sau chiar prim ministrul pot și trebuie sa rezolve toate problemele locale care apar în nu știu ce colt de tara?
    Am văzut azi ca ministrul învățământului trebuie sa medieze asa-zisul conflict între parinti și primărie referitor la lucrările de consolidare și modernizare a clădirii în care funcționează liceul Sincai….
    Dacă Doamne fereste are loc un incendiu sau cade la un eventual cutremur, cine va fi de vina? Probabil președintele, prim ministrul, primarul, etc., dar în niciun caz cei care se opun relocării cursurilor pe perioada lucrărilor…, adica cei care au păreri, au dreptul de a se exprima, de a protesta, de a fi contra!!!
    În fond și la urma urmelor, dacă am ales niște conducatori, mai buni sau mai prosti, trebuie sa-i lasam sa facă ce știu și cum știu ei, iar la următoarele alegeri putem sa-i votam sau nu.
    O stare de confruntare continua nu folosește nimănui. Cu atât mai puțin sa inventam tot felul de acuzații mincinoase, trase de par sau inventate pur și simplu…

  • 🙁 buna ziua , v-as ruga d-le Cristoiu ,sa-i intrebati pe reporterii si comentatorii politici revoltati care au comentat ,pe buna dreptate,evenimentele de la Colectiv de ce tacerea sau nepasarea privind victimile ,MORTII ,de la spitalul Matei Bals!?Oare pentru ca erau bolnavi in spital si nu la discoteca ?sau tragedia era prea mica ? Va adresez d-voastra aceste intrbari care prin intermediul vostru sa capete si un raspuns .Multumesc pentru intelegere.

    • Intre cele doua evenimente nefericite este o diferență enorma;
      In cazul Colectiv este vorba de corupție prin acordarea dreptului de funcționare fără avizele necesare și fără controale eficiente, cu scopul precis de a obține profit.
      In cazul spitalul este vorba despre un sistem depășit de evenimente, suprasolicitat atât tehnic cât și uman, dar care avea scopul de a salva mai mulți bolnavi care necesitau tratament la terapie intensiva și pentru care s-au făcut tot felul de improvizatii. Nimeni nu avea niciun avantaj din asta, era doar o solutie(poate greșită?) pt a salva mai mulți pacienți.

      • Da sigur,cei de la Colectiv erau martiri ,astia de la Bals sunt nimicuri,bai,ce ipocrizie maxima,dublul standard la romani,daca mor sub regimul lui Iohannis,sa moara ,nu conteaza,daca nu e Iohannis si Dreapta,aoleu ,crima,asasinat.Dublu standard si ipocrizie romaneasca,daca mor ai nostrii ,ce crima,ce rusine,daca mor cei care nu sunt ai nostrii,sa crape ce conteaza.Una din cauzele care ma fac sa mi fie greata de romani,asa cum la toata planeta i este greata de romani.Pai mortii sunt tot morti,indiferent ca sunt cei de la Colectiv sau cei de la Bals,tragedia e la fel.

  • Traim in Kafka.
    Alegatorii aleg in cea mai inalta functie din stat pe un neavenit, un neica nime’..Unul a carui caracteristici sunt:ochii albastrii, dintii de teuton si mai nou ..muschii(!?)De doua ori, la rand.. Toti suntem anesteziati de ce se petrece, de ce ni se petrece.. Nu intelege nimeni nimic. Nu stie nimeni cum se poate iesi din asta..

    • regreti ca nu e V. Dancila presedinte 😛

      • Serban draga, vad ca faci pe moderatoru’
        Esti in timpul „serviciului”?

      • Nu o regreta nimeni pe duduia aia ,Dancila,sa se duca pe pustii,dar ,pentru unii vad ca mortii de la Colectiv sunt din Rasa Superioara iar cei de la Bals sunt din rasa inferioara,ca, de sunt romani de rangul unu si romani de rangul doi,asta vrea sa ne spuna domnu Serban,ca exista morti de rang superior(Colectiv),si morti de rang inferior(Bals).Nici in fata mortii nu suntem egali in Romania,in viziunea multora.

        • Dar daca Iohannis este Cristos revenit pe Pamant,si noi nu stim,daca se va apuca sa i invie din morti pe cei 18,sa i readuca la viata,probabil fanii lui la asta se gandesc cand il sustin pe sas,ca o sa i invie pe morti,ca tot e Apocalipsa Covid,trebuie sa vina si Mantuitorul,si fanii Dreptei cred ca acesta este Iohannis. 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 Incep sa cred ca votantii Dreptei or fi crezand si asta. 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

          • Numai pe cei de la Colectiv nu poate Iohanita sa i invie,nu de alta ,dar o duce si Raiul lipsa de martiri. 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

      • Hodoronc-tronc! După câte văd și simt, DA!… Dăncilă era mai bună!

  • Cifra 18 mă fascinează. De fapt procuratura spune că au fost 5. Îmi imaginez că dacă un pacient externat va fi accidentat mortal într-un accident rutier ”maestrul” îl va încadra la ”victimele incendiului”.

    • Nu maestru ii incadreaza, ministerul sanatatii este cel care a facut anuntul. Nu mai fa pe useristul inginfat, smecher, si impostor

      • O fi vreun comunicat al Ministerului Sănătății de care nu am cunoștință… Poți să mă lămurești?

  • Trist ! Vin ai nostri,pleaca ai nostri, noi ramanem : K,klaus : prostii ! asta este si se mai gasesc si multi „# rezistentii” la minciuni !
    Unde esti tu Tepes doamne , Ca punand mana pe ei , Sa-i imparti in doua cete : „mincinosi si derbedeim” !

    Nota : a se citi K = dupa

  • Lovitura grea pentru regimul mitomano-cleptocratic aflata in prezent la putere..!
    CSM da aviz negativ propunerii de desfiintare SIIJ..!
    ICCJ a dat si tot aviz negativ..!
    Asociatiile profesionale ale judecatorilor si procurorilor cer ca SIIJ sa-si continuie activitatea..!

    Si stiti cine sunt cei care vor sa desfiinteze SIIJ..?
    1. Klaus Iohannis, escrocul imobiliar 17 dosare penale facut scapat de puscarie de niste procurori mafioti.
    2. Ion Stelian, limbricul userist al mafiotilor in roba de magistrati, politruc de mana a 7-a ajuns ministrul Justitiei.
    3. Mafiotii din parchete si tribunale, precum si penalii din politica pe care acestia ii faca scapati de puscarie..!
    De ce vor desfiintarea SIIJ..?
    Pentru ca scopul politrucilor si mafiotilor e reinstaurarea controlului deplin asupra Justitei..!
    Practic vor ca procurorii mafioti din DNA impreuna cu neosecuristii din SRI, sa reînceapa santajarea cu dosare ”facaturi” a acelor judecatori si procurori cinstiti care nu vor sa pocneasca din calcaie in fata mafiei din Justitie si Politica..!
    Iohannis, Barna, Orban, jos mainile voastre mizereabile de infractori facuti scapati de puscarie de catre magistrati corupti, de pe Justitie si SIIJ..!

    • Cer Parlamentului desfiintarea imediata a DNA, nu numai pentru abuzurile si ”facaturile” de dosare la care s-au dedat sistematic procurorii ei corupti, ci si pentru faptul ca cocoloseste in mod evident si sfidator mafia liberalo-iohannist-securistica, mafie careia i-a devenit complice prin modul in care-i ”decapeaza” oponentii si ”inchide ochii” la sifonarea banului public si alte jafuri la care se deda acesta gruparea infractionala neosecuristica anti-româneasca si anti-nationala. ai cărei membri isi spun in bataie de loc ”liberali”, ”partid national” si ”salvatori ai natiunii”.
      Vrejeala cu ”lupta anti-coruptie” a negulestilor-zdreanță ai mafiei coldisto-luluțană din DNA nu mai pacaleste nici macar pe babuinizatii propagandei regimului mitomano-cleptocratic iohannist-liberal-neosecuristic..!
      In mod evident, ”marea coruptie” ii ucide sau saraceste numai pe fraieri..! Pe adevaratii corupti ii ridica pana la rangul de presedinte, sau premier, sau, ma rog, pana la cel de ”responsabilli cu gestionarea pandemiei”..! Si a Romaniei..!

      • Sunt de acord cu toto ce zice acest „vinator” de adevar. Jos mina de pe justitie, MAFIOTILOR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *