Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Cine are interesul ca România să fie codașa Europei în privința măsurilor de relaxare?

Marți, 5 mai 2020, interlocutorul meu la cristoiuTv a fost Cozmin Gușă. De la debutul acestui canal pe youtube, la care s-au abonat deja peste 9000 de telespectatori, numărul celor intervievați de mine a atins cifra de 33. Interviurile sînt zilnice. Se transmit în direct de la 18 la 19, cu excepția zilei de luni, cînd încep la 17 și termin la 18, pentru a intra în direct la Marius Tucă Show. Telespectatorii pot pune întrebări în direct invitatului prin sistemul postărilor. Evident, înjurăturile sînt șterse. Nu pentru că aș suferi cînd cineva mă înjură (am treizeci de ani plini de înjurături), ci pentru că astfel se încarcă inutil pagina cu întrebări, chiar și incomode ale celor care nu sînt troli plătiți de partide și de Servicii.

De ce Cozmin Gușă?
Am mai scris, cred, dacă n-am mai scris, o fac acum, că interviurile la cristoiuTv sînt un prilej de mare satisfacție intelectuală pentru mine. Mulți mă întreabă ce urmăresc prin reîntoarcerea la una dintre misiunile de bază ale jurnalistului pur și simplu. Nu urmăresc vreun cîștig material. Nu urmăresc nici un anume număr de accesări. Pur și simplu îmi place să discut timp de o oră cu cineva despre pandemie, despre ce va urma, despre personalitatea respectivului. Și-mi place, pentru că sînt un om curios. Aș putea tăifăsui cu interlocutorul la o cafenea sau pe o bancă, în parc. Cum însă așa ceva e imposibil în condițiile de azi, stau de vorbă cu cineva (totdeauna mai deștept decît mine) prin intermediul unei televiziuni on line. Televiziune care e urmărită de mai mulți abonați. Practic, așadar, un taifas de cafenea urmărit de alții. Nu știu dacă telespectatorilor le place interviul. Nu știu dacă învață ceva din zicerile interlocutorului. Mie îmi place. Eu învăț din spusele interlocutorului.

Pe Cozmin Gușă l-am urmărit expunîndu-și viziunea despre Coronavirsus într-un serial intitulat Cum ne salvăm din toamnă? Am remarcat imediat că serialul mărturisea un analist român care se înscria în dezbaterea planetară despre Criza de Sănătate și mai ales despre urmările acestei Crize asupra situației geoglobale. Dacă nu singurul analist care-și permitea o asemenea abordare, atunci măcar printre puținii analiști care au făcut-o. Despre încercarea prin care a trecut și mai trece omenirea, la nivel mondial s-a angajat o dezbatere aprinsă. Noi, românii, nu sîntem prezenți în spațiul acestei dezbateri. Nici prin cîrmuitorii noștri, nici prin politicienii noștri, nici prin analiștii noștri. Deoarece în postdecembrism nu e prima oară cînd noi, românii, ne consumăm inteligența doar pe plan intern, evitînd implicarea în dezbaterea de dincolo de hotare, am discutat, după cum era de prevăzut, chiar cu Cozmin Gușă. Domnia sa a găsit una dintre explicații și în conștiința că intervențiile noastre n-ar fi luate în seamă. Cine să se intereseze de opinia românilor într-o chestiune de interes mondial? Cozmin Gușă mi-a atras atenția că firava importanță deținută de România în context mondial e dezvăluită și de faptul că la București nu există nici un corespondent străin al vreunei instituții de presă planetare. Cînd ține să apară un articol despre România marele gazete ale lumii apelează la un colaborator român, de cele mai multe ori cunoștință întîmplătoare a cuiva din redacție.

Lipsa noastră de importanță în ultimii 30 de ani își are cauza în absența unei poziții proprii a României în chestiunile controversate ale Europei și ale Lumii.
De ce s-ar interesa presa de nivel planetar de poziția noastră cîtă vreme prin Klaus Iohannis, de exemplu, noi n-avem nici o poziție nici măcar în problemele UE. Președintele participă la Consiliul Uniunii în simpla postură de dătător din cap la ce spune Angela Merkel. Aș adăuga acestei explicații și una care ține de limba română. Pe Netflix poate fi vizionat sezonul întîi din serialul Rise of Empires: Ottoman, sezon dedicat Cucerii Constantinopolului. Realizat după rețeta folosită la Imperiul Roman, serialul practică amestecul între filmul artistic și filmul documentar. Unul dintre cele două personaje centrale ale filmului e Giovanni Giustiniani Longo, genovezul care a apărat pînă în ultimul moment Zidurile Orașului. Despre Giustiniani Longo am publicat un eseu de 50 de pagini despre care pot afirma, fără șovăire, că e unul dintre cele mai bune texte scrise în ultima vreme despre Genovezul invocat în toate istoriile Căderii Constantipolului, urmare și a unei vizite făcute la Palatul familiei Giustiniani de pe Via dei Giustiniani de la Genova. Textul e însă în limba română. Cine din alte părți ale lumii să-l citească pe internet într-o asemenea limbă, care nu e nici măcar limba italiană?!

Am discutat cu Cozmin Gușă și multe alte lucruri. Printre ele s-a numărat și ceea ce eu consider aberația românească. Potrivit autorităților România va aplica primele măsuri de relaxare abia pe 15 mai 2020. Alte țări europene, unele mult mai lovite decît noi de Pandemie, au trecut deja la reluarea vieții prin măsuri mult mai largi decît vom trece noi peste mai mult de o săptămînă. De ce această întîrziere, din toate punctele de vedere dezastruoasă, pentru că reluarea vieții cît de cît normale înseamnă relansarea economiei? România, care va reveni la normal abia din 15 mai, mult în urma altor țări europene, va pierde un start luat deja de multe țări chiar vecine, precum Ungaria Bulgaria? E o întrebare pe care i-am pus-o lui Cozmin Gușă în emisiune zicînd că e o enigmă pentru mine situația asta, în condițiile în care, în materie de restricții, am imitat slugarnic alte țări europene. Dacă imităm slugarnic pe alții, de ce n-o facem și acum? Cozmin Gușă a răspuns începînd prin a preciza că mai ales la noi, unde consumul asigură supraviețuirea unei economii preponderent a serviciilor, deschiderea restaurantelor e o măsură de relansare economică și nu una de relansare a distracțiilor. De ce dăm noi drumul atît de tîrziu la revenirea la normal? Cozmin Gușă s-a întrebat la rîndu-i dacă nu cumva e un interes al marilor puteri ca noi să rămînem în urmă cu măsurile de relansare și prin asta ca noi să ne afundăm și mai tare în dezastru. Nu de alta, dar marile puteri nu sînt gata să ne asigure consumul cu produsele lor. În absența acestora, am fi fost obligați să producem noi pentru consumul intern. Ar fi convenit asta Stăpînilor lui Klaus Iohannis?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

34 comentarii pentru articolul „Cine are interesul ca România să fie codașa Europei în privința măsurilor de relaxare?”

  • D-le Cristoiu, cifrele sunt de la 0 la 9. 33 este un numar, nu o cifra!

  • Sînt uimit că azi , avînd în vedere că Niccollo n-a scris nimic ,n-a sărit iute Ghiorlanca Ghiolbancă să ne informeze că sigur a luat covid , ori că , desigur , s-a speriat de înțelepciunea lui Docteur Vasile și nu mai are curaj să posteze .
    Ghio , cum de ți-a scăpat , ești cu Noi , medicii pe frontul universal de luptă împotriva covrigului și n-ai avut vreme ?

    • Am citit linkurile,si partea proasta e ca temerea mea ca Trump si republicanii sunt in stare sa declanseze Al Treilea Razboi Mondial,prinde contur,daca citim cu atentie linkul asiatimes,asta e marea problema,ca in ce laborator a fost creat virusul,de catre cine,ca a aparut artificial,sau natural,nu asta e problema,problema e ca aceasta criza poate fi declansatorul celui de al Treilea Razboi Mondial,Bush junior a invadat Irakul sub pretextul ca Saddam avea arme chimice,Americanii ziceau ca aveau probe solide la faza asta,apoi au invadat Irakul,l au belit pe Saddam ,dar armele chimice ioc,nu prea au dat de ele,asa si acum,Americanii zic ca au dovezi cum ca Chinezoii au fabricat virusu,si trebuie pedepsiti,dar Americanii nu ne prezinta aceste dovezi,zic doar ca le au,si ca si in cazul Irakului forteaza un razboi,insa China nu este Irak,este o alta superputere,comparabila cu America,cu armata mare si cu arsenal nuclear,iar razboiul intre cele doua mari puteri va fi devastator pentru omenire,si nu va exista un invingator,dar vom pierde toti.

  • Hai da-ma dreaq…in mijlocul pandemiei mondiale de crocobauri in cap si sub iminenta razboilui intergalactic cu extraterestrii, tot aparatul ala monstruos birocratic de la CEDO n-a gasit altceva mai bun de facut decat sa se intruneasca, infruntand gloantele si crocobaurii, doar pentru a o albi (inmovi?) pe balena mov???? Mesajul suna cam asa:
    Viermilor, aveti constitutie?…’reati ai dreaq cu constitutia voastra. In caz ca n-ati inteles viermilor, NOI dictam!
    P.S. Daca nu aveti nici macar o vaga idee cine sunt acei „NOI” stati linistiti, nu e timpul pierdut.
    P.P.S. Iertare Maestre pentru acest off topic.

    • Lasă , bă , ai fost on topic la ce-am scris io ieri , că m-am luat de Chiorbeșa fără să știu că CEDO s-a șters la , scuzați , chiur , cu Constituția Ro în prealabil .
      De fapt , nici nu s-a prea șters , că n-a cîștigat aia nimic , doar au zis ăia că o să se mai gîndească . Dar , după ce au pus-o pe ticăloasa repetentă cu 6,41 la Drept și 18 dosare penale pe rol , mare sculă pe la UE , mă aștept și la alte minunății de la ăia .

      • Cand te gandesti ca pentru ei analfabeta aia mare si mullta nici nu conteaza. Cand nu o folosesc pe post de carpa de sters bocancii o baga ca pretext pentru a transmite in mesaj simplu: ne doare in bas ce decideti voi in Romania. Ati dat-o afara de scarba ce era? Noi o punem sefa intergalactica. A fost o decizie a CCR care statuta ca Joha nu se putea opune unei decizii pur administrative a Ministrului de Justitie? So what…fuck your Constitution.

        • Băăăi , nu se poate bă , deci poarca a fost revocată , dată afară de Johanes ,etc … , are 18 dosare PENALE pe rol , și UE ni se cufurește-n cap ostentativ ? Atuncea fuck UE , asta e declarație de război , doar că nu declari război slugilor ca Johanes , le dai porunci .
          E interesant cum UE vede perfecțiunea în Chiorbela , adică nu se sinchisește nici măcar de cele 99,9 % dosare anulate de justiție , pe motiv de abuz , dar e toată umedă la chiloței că i s-au încălcat ăleia nu-ș ce drepturi .
          Iar CEDO se pronunță doar pe procese cu SENTINȚE MOTIVATE , scroafa n-a avut niciun proces , deci UE se poate pronunța mîine tot așa și pe Starea Vremii , dacă are chef .

    • KOVESI, LA SINDROFIE CU SOTUL JUDECATOAREI – Laura Kovesi a fost albita la CEDO de judecatoarea Iulia Motoc, cu al carei sot petrecea la Bruxelles. Iata fotografiile cu Laura Kovesi si sotul Iuliei Motoc, Mihnea Motoc. Pozele cu Kovesi si Mihnea Motoc au fost publicate chiar de judecatoarea Iulia Motoc: “Golden exile”
      https://www.luju.ro/static/images/2020/mai/05/laura_kovesi_mihnea_motoc.jpg

      • Iohanila a eliminat o pe Kovesi,ca si pe Coldea,pentru ca a venit la putere Trump,si astia erau din gasca Sorosista,iar Iohanila avea interes sa faca condurii lui Trump,plus ca Sasu voia toata puterea in mana lui,nu sa fie la ordin in fata lui Kovesi si Coldea,astia l au pus presedinte pe sas,crezand ca asta va ramane „sageata” pentru astia dar sasu avea alte planuri,asa ca a „rupt lesa”,dar a fost suficient de abil „sa rupa lesa” folosindu se de PSDragnea,in asa fel incat sa i prosteasca pe Bruxelezi,ca el a vrut sa o protejeze pe Kovesi dar nu a putut sa l opreasca pe Dragnea,o laie,i a convenit la sas,iar PSD a platit oalele sparte in Europa,insa sasu e cel care a fost creierul in debarcarea lu Kovesi,a gasit prostii care sa i faca treaba(PSDragnea),si care sa si o ia de la Europa in locul lui.E clasica schema.

        • Bă , se poate , nu zic , da să faci bine să scrii un pic mai coerent , că a trebuit să citesc de 2 ori să pricep ceva

  • Terorismu mediatic intra din noua in scena.
    Pentru ca marile trusturi de presa n-au reusit sa demonteze teza ca virusul a fost creat in laborator pentru decimarea populatiei globului si instaurarea unui guvern mondial (90% din populatia lumii crede cu tarie acest lucru), acu a iesit la iveala o teza noua cum ca virusul circula in 2019, cu mult inainte sa apara primele cazuri in Wuhan, China.
    Binenteles este o teza indoielnica.. desi virusul ar fi putut circula nedetectat tot anul 2019 (nimeni nu a testat cu seriozitate) asta NU exclude ca SARS-Cov2 sa fie totusi un produs de laborator creat in scopuri bio-teoriste globale chiar de catre baietii care conduc trusturile de presa care ne deziformeaza masiv in aceste zile. Iar.. daca virusul a circulat nedetectat in 2019, se pune problema de ce nu a infectat masiv populatia globului. Artizanii dezinformarii au o teorie si pentru asta – ni se spune ca virusul a evoluat spontan in virulenta in numai un an..
    Binenteles astea sunt povesti .. Ce sa-ti spun.. virusul a circulat cuminte tot anul 2019 dar a ajuns la apogeul virulentei spre sfarsitul anului.

    Priviti cu maxima neincredere tot ce vantura presa „oficiala” in aceasta perioada. Am vazut minciuni sfruntate si manipulari grosolane chiar pe CNN, o parte din ele preluate fara discernamant chiar de BBC si altii.

    • Hai Cristian ca tu combati acum o teorie a conspiratiei care ,de data asta mi se pare credibila,stiu ca iti place Trump, da acuma pe bune,eu cred ca e posibil ca si virusu sa fi circulat nestingherit prin 2019,mai ales pe la amerloci,si apoi s o fi spus ca era vorba de gripa sau pneumonii severe,si asa s au mascat si mortii(morti cica de gripa sau de pneumonii severe),iar dupa aia sa fi aparut pe la Wuhan unde i s a facut „publicitate” ❓ ❓ ❓ Da si asta e o teorie,si da ,mai trebuie dovezi, dar sunt niste chestiuni aici,da putem presupune ca s au lipit secvente de HIV la virusu de liliac,da putem presupune ca virusu a fost facut in laborator,suntem siguri ca a fost facut la Wuhan 100% ❓ ❓ ❓ Nu avem certitudini,putea fi facut in alt laborator,sau in alta tara si adus la Wuhan,nici aici nu avem certitudini,dar nu este imposibil nici un astfel de scenariu.Iar decimarea poulatiei globului nu se va face cu coronavirusul ci prin intermediul celui de al Treilea Razboi Mondial,pe care Trump vrea sa l declanseze in al doilea mandat,cu China,cu Iranu,si cu toti pe care i vrea distrusi,criza coronavirusului va fi,poate scanteia declansarii celui de al Treilea Razboi Mondial,asa cum Marea Criza din 1929-1933 a fost factorul declansator al celui de al Doilea Razboi Mondial.Totusi nu pot sa mi pun intrebarea,cum de au aparut atat de multe cazuri de Coronavirus in SUA in atat de scurt timp,s au infectat aia cu virusu in astea doua luni,sau virusu circula nestingherit de luni bune pe acolo ❓ ❓ ❓ Si daca luam in considerare faptul ca la fiecare caz detectat avem cam 10-15 cazuri nedetectate,cine stie cati sunt infectati pe acolo,vreo 20-30 de milioane de cazuri putem presupune ❓ ❓ ❓ Eu personal nu exclud varianta ca virusul sa fi bantuit prin lume prin 2019,poate intr o forma mai atenuata,de aceea cei ce investigheaza teza aceasta,bine fac ca investigheaza,le doresc sa sape adanc,asa am sti toti cu certitudine care e adevarul.Aceasta ipoteza,zic eu,merita investigata.

      • Trump urla ca are el dovezi ca virusu a fost creat la Wuhan,el si „sageata” lui Pompeo,pai daca e asa mai Trump,fa le publice,zi tot,cand l au creat,cum l au creat pe virus,si in ce scop,cine a finantat treaba,si in ce scop,vino in conferinta de presa,si prezinta toate dovezile public,mai Trump,lasa gargara.Ideea e ca cine vrea sa afle cine a facut de fapt virusul,intai trebuie sa afle Qui Prodest,cui foloseste,Chinei in nici un caz,au parte de cel mai negativ PR posibil,si sunt in alerta ca sa nu fie atacati de SUA lui Trump,care vrea razbunare,iar China a devenit mare putere economica din afacerile cu Occidentul,care i au adus megaprofit,pai ce interes are China sa si omoare”Vitelul de Aur”,adica economia Occidentala de pe care,isi tragea megaprofit,prin comertul cu aceasta economie plus ca,daca nu aparea Coronavirusul,oricum venea mos Joe la Casa Alba la toamna,ca era programat sa vina, iar relatia China SUA se detensiona ,nici americanii de rand,poporu american nu are de castigat,ei sunt victime,la fel si economia lor,iar in Europa nu mai vorbim,economia Europei a fost si ea prabusita.Si atunci sa vedem cine castiga… 😐 😐 😐 din porcaria asta.

        • Iar Trump,cand ma gandesc ca asta ne spunea sa ne injectam cu dezinfectant ca sa scapam de Coronavirus,si asta este la butoanele planetei,pai de ne injectam cu dezinfectant scapam de virus,dar mai scapam si de noi insine,Doamne Dumnezeule Mare Sfinte Tare Sfinte Fara De Moarte,cine este la varful Planetei. 😯 😯 😯 Si cine or fi papusarii astuia ,ma refer la papusarii Americani,niste neoconi(neoconservatori fanatici religiosi care cred ca e momentul pentru ca Apocalipsa lui Ioan sa fie pusa in scena),si generali de la Pentagon cu vederi neofasciste(White Supremacy),cine stie???Si in spatele cretinilor astora este Complexul Militar Industrial,care traieste din vanzari de armament,si din razboiaie starnite pe toata planeta.Idiotenia globalistilor americani,lacomi de profit,care au construit prost globalismul,a facut posibila aparitia unor personaje de tip Trump,Nigel Farage,Boris Johnson,si alti maimutoi penibili la varful unor mari Puteri,si al lumii,astfel ca briciul a ajuns pe mana maimutelor.

      • Nu poti sa ai un virus de tip SARS-COV2 care circula nestingherit tot anul 2019, fara sa infecteze masiv oameni in aglomeratii urbane si fara sa atraga atentia prin pneumoniile pe care le provoaca si, brusc, la finalul anului 2019 virusul sa sufere mutatii fundamentale in privinta virulentei, manifestarilor clinice, a aderentei la celula gazda si tot tacamul. Teoria asta macane din toate incheieturile. Un virus nu sufera mutatii fundamentale peste noapte si in niciun caz nu-si modifica secventa in HIV-1 ca sa adere si mai bine la tot felul de celule umane. In privinta laboratorului din Wuhan sunt tot felul de dovezi pe net.. ca Americanii, dupa 2014 au tot subcontractat lucrari dubioase acolo.. adica fix acele studii care ar fi putut conduce la cresterea in virulenta si eficienta a acestui virus.
        Te uiti prea mult catre Trump, e doar un pion.. alti baieti s-au ocupat de lucrare. Trump face galagie maxima in jurul lui sa nu-l arate lumea cu degetul si sa nu cumva sa creada poporul american ca are el vreun amestec. Si e foarte probabil sa nu aiba niciun amestec, ci grupul lui Bill Gates sa se fi ocupat de toata grozavia.

        • Si de ce Trumpica nu i da pe astia n gat(globalistii lu peste) daca astia l lucreaza? Ar putea sa i deie n gat si sa lase furia americanilor sa lucreze,oricum sunt complicate caile Domnului.Doi la mana,se pun mortile pe seama gripei de sezon sau a pneumoniilor,si se inchide treaba,iar cat despre mutatii,exista deja 3 tulpini de virus,una chineza,una europeana,cea mai agresiva,si una nord americana,asta arata,fie ca virusul sufera mutatii intr un timp foarte rapid,fie a pornit din mai multe focare(adica este posibil sa fi avut un focar in SUA,unul in Europa,si unul in China la Wuhan,care s au declansat fiecare independent unul de celalalt ,si simultan,adica din 3 surse diferite).Ca sa nu mai vorbim ca actioneaza diferit la tipologii genetice de oameni diferite,vezi Italia unde oamenii din Sudul Italiei sunt mai rezistenti la Coronavirus decat cei din Nord,oamenii din Sudul Italiei sunt diferiti de cei din Nordul Italiei,genetic vorbind.Treaba este foarte complexa in ce priveste acest virus,care este un virus extrem de ciudat.Stiu ca Trump e un pion,problema este ca este intr o pozitie de putere totusi,are o gasca de republicani,si generali in spate,si el cu astia nu sunt tocmai cu toti boii acasa.

  • ‘Noi, românii, nu sîntem prezenți în spațiul acestei dezbateri. Nici prin cîrmuitorii noștri, nici prin politicienii noștri, nici prin analiștii noștri.’

    civilizatii marete, greu sau imposibil de inteles de catre civilizatia asta,
    au ajuns la un moment bine definit al vietii lor in care
    fiind puse la indoiala in mod absolut, au disparut din peisaj pe motiv ca s-au dovedit incapabile.

    si e de amintit ca a existat o civilizatie care a ajuns mai departe, pe calea desavarsirii, decit a reusit, momentan, civilizatia asta,
    si cu toate astea, pusa la indoiala fiind, a ajuns si ea Cenusa.

    nu exista natiuni in plus in civilizatia asta, dupa cum nu exista oameni in plus pe lumea asta. fiecare are treaba lui, extrem de bine definita.

    noi, românii, nu sîntem prezenți în spațiul acestei dezbateri. nici prin cîrmuitorii noștri, nici prin politicienii noștri, nici prin analiștii noștri,
    iar asta ar putea fi privit in mod relativ ca fiind un exemplu pozitiv, dar in mod absolut exemplul este negativ.
    pentru ca daca o opinie ar fi fost…nesemnificativa, atunci Universul n-ar fi permis consum energetic pentru ca ea sa fie, totusi, exprimata.
    orice opinie, prin simplul fapt ca e exprimata e importanta,
    dar nu importanta in mod relativ, ci in mod absolut.

    mai altfel spus, opiniile pe care romanii le exprima si care vizeaza mersul lumii ar putea fi nesemnificative in mod relativ, dar nu exista dubii ca ele sint importante in mod absolut.
    …eu spun ca sint fundamentale si va fi greu sa fiu contrazis.

    indiferent ce si doresc conducatorii lumii ei se cade sa se plece in fata istoriei care spune ca din toate civilizatiile care s-au manifestat pe planeta asta s-a ales Cenusa.
    si…au privit si ele catre…lumina.

    cu toate ca darurile pe care Natura le face sint…naturale
    ele sint daruite pur si simplu,
    prin urmare sint daruite si constructiilor artificiale, civilizatie, gen.

    • razboiul mondial e imposibil. el s a cizelat, acum se numeste revolutie mondiala.
      in timp ce cam toti ar putea crede ca sint intr un razboi mondial, sau ar putea fi,
      ceea ce se intimpla e o revolutie mondiala.
      pe care unii au initiat o, fara de altii ea e imposibila chit ca nu si au dorit o, iar toti ceilalti , prinsi in valentele ‘razboi mondial’, deci teoretice, ale revolutiei, isi vor insusi noua paradigma.

      • razboiul mondial era despre dorinta partilor proiectata pe intreg.revolutia mondiala e invers.de fapt revolutia mondiala e un razboi mondial care se misca pe cauza-efect, dar si invers.

      • se tot vorbeste despre criza economica si despre cea sociala.
        totusi, cea care ne arata anvergura celorlalte este criza politica, existentiala si ea.
        nu numai ca un alt sistem politic se va manifesta,
        nu numai ca toate noile sisteme sociale se vor unifica intr unul singur,
        dar in mod fundamental ele vor avea
        …in cap
        o Inteligenta Artificiala.

        asta e cea mai haioasa chestie, pentru ca fix cei care au preluat, de la virus, pozitia de Cauza a crizelor care urmeaza e chiar sistemul politic actual al lumii mari. practic se poate spune ca isi cinta singur de ingropaciune.

        e deosebit de fina cararea pe care paseste Inteligenta Artificiala catre virful piramidei, ca vad ca o face indirect.

      • inteligenta artificiala preia stafeta de la om si va definitiva constructia numita Civilizatie ( ‘ imbunatatind’ chiar si omul! )

        faza e ca, pentru ca globalizarea e un proces natural, esenta lui fiind armonia, nu poti sa dai pe mana inteligentei sociale doar un sistem social.
        cind i ai dat unul, i le ai dat pe toate

  • Nastratin Hogea avea un magar pe care l-a infometat succesiv zile la rand, pastrandu-i constanta povara de munca. Dupa o luna de munca constanta dar hrana din ce in ce mai putina, magarul a murit in final de foame.
    Concluzia stapanului a fost: „Magarul a murit de tampit, exact in momentul in care se obisnuise sa munceasca fara sa manance”

    • Da si cine i mai cara dupa aceea poverile lui Nasrtatin Hogea,facea omu sport si isi cara singur poverile 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

  • Romania e un experiment similar cu Franta – se testeaza rezistenta maxima a populatiei la stress si lipsa de alimente, pentru a se determina „stiintific” cat se poate intinde coarda. Din experiment trebuie sa rezulte ca ne putem lipsi de cel putin 40% din economia bazata pe salarii mici cu Romania functiona inainte de criza, suma de bani pierduta la buget putand fi acoperita din imprumuturi.
    Pe termen lung se incearca desfiintarea totala a firmelor mici astfel incat sa ramana numa corporatii monopoliste care vor fi mana in mana cu statul. Nu vor mai exista mici patroni, clasa medie.. doar salariati in slujba sistemului.

    • Faza e ,ca daca crapa micile afaceri si clasa de mijloc,apai ma gadesc ca incepe sa crape si din profitul marilor corporatii,plus ca nimeni nu si mai permite sa ia nici credite de la banca,plus ca si astia cu corporatiile trebuie sa vanda marfa,pana la urma,se va vinde numai mancare,medicamente,si ceva lucruri de stricta necesitate,iar multe servicii si produse,multe din ele produse chiar de mari corporatii nu vor mai putea fi vandute,nu poti da credite,nici vinde produse unor muritori de foame,si daca nu vinzi,si nici nu dai credite sucombi si tu ala mare,sau chiar daca nu sucombi,devii oricum mai mic.Toate elementele intr o economie sunt legate,toti depind unii de altii in final,este ca si un lant trofic,fara plante mor ierbivorele,si fara ierbivore mor si pradatorii.Asa este si economia.

      • E vorba de un nou tip de economie in care banii circula numai intre bancile centrale – guvern – corporatii si care nu are nevoie de consumatori, decat marginal. De asta nu e atat de important sa reporneasca economia marunta. Aia mare va porni de la sine, cu ajutorul statului, a bancilor si a rezervelor enorme de capital pe care le au corporatiile.
        Va fi un nou lant trofic care nu va include si omul de rand decat marginal, tolerat, ca sa zic asa..adica la marginea sistemului, pe baza unor firimituri ramase de la masa bogatilor. De asta e important ca proiectul de eutanasiere controlata, globala, sa mearga inainte. Vor impune vaccinul cu forta, pana la urma, daca vor vedea ca nu se imbolnavesc suficient de multi oameni.

        • Dar eu tot nu vad euthanasia globala infaptuita decat tot printr un mare razboi mondial,nu prin vaccinuri si virusuri,eu tot la razboi ma gandesc,cand se va trece la decimarea in masa a populatiei globale(si eu cred ca va urma o astfel de etapa,insa eu o vad ca va avea loc printr un mare razboi,iar ramasitele Omenirii vor fi usor de convins dupa acest razboi nimicitor sa accepte un guvern si o conducere globala de catre supravietuitorii Elitei,adapostiti din calea razboiului.).In alta ordine de idei corporatii private fara consumatori nu prea vad sa existe,intradevar daca se trece la o nationalizare in masa a corporatiilor(adica vom functiona ca si China cumva,adica ingropam capitalismul),se face globalizarea,se creaza un superstat global,cu o banca globala,un superguvern global,si cu toate corporatiile controlate de acest stat global(adica aceste corporatii vor fi detinute de catre acest superstat global),atunci da ,iti impartasesc viziunea,asta ar fi New World Order,care este posibil sa vina.

  • Cine are interesul? Pai s-o luam pe firul apei. Deci: economia romaneasca-ministri-prim ministru-presedinte-servicii-ambasade-guverne occidentale-servicii-occidentale-multinationale si banci majore. Ups, iar am dat peste banu’ gros. Iote cine are interesu’!

  • De cand suntem in UE, suntem obligati sa le respectam deciziile zise directive. De ce relansam greu si f.tarziu economia romaneasca si cu restrictii aiuristice, mai degraba invitati un personaj cu putere de decizie din renumitele servicii sa ne lamureasca.

  • Serviciile bata-le vina!
    La comanda schimbam ce scriem pe burtiera!
    Era ceva daca domnul Gusa ii lua locul lui Helvig sa puna in practica tot ceea spune si mai ales ca geo-economostrateg.

  • totusi e o foarte mare discrepanta intre pozitiile domnului Gusa de acum si cele din ultimii 3 ani…S-a schimbat practic cu totul…Realitatea sub conducerea lui era un post care l-a sustinut orbeste pe KJ. Oricum era o cloaca la fel de mare ca si acum . Nu cred ca cineva suporta sa se uite.

    • Draguto,nimic nou sub soare!
      Cozmin Gusa, acest Chamaeleo vulgaris (cameleon) al epocii post decembriste, se schimba „cu totul” o data la 4-5 ani, în functie de mediul înconjurator politic si de ordinele pe care le primeste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *