Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Cioclii Apocaliptici din vara anului trecut s-au transformat în aceste zile în Arhanghelii Învierii

În zilele Stării de urgență am scris aproape zilnic despre Pandemie și mai ales despre reflectarea ei în presă. M-am numărat printre cei care și-au permis să rămînă independenți în abordarea unui fenomen care a făcut ca pentru prima dată după al Doilea Război Mondial presa să fie supusă cenzurii și mai ales autocenzurii. Una dintre marile probleme ale presei noastre în această perioadă a fost incapacitatea de a reprezenta interesele românilor în favoarea intereselor Puterii. Pentru prima dată după decembrie 1989, presa română, cea care în primii ani de libertate a cuvîntului își făcuse un drapel din punerea la îndoială în chip automat a pozițiilor puterii față de un fapt, față de o realitate, considerînd că din start Puterea încearcă să manipuleze prin intermediul media, a înghițit pe nemestecate punctele de vedere ale Autorităților, ba mai mult s-a înscris – voluntar sau involuntar, n-are importanță – în campaniile propagandistice ale Puterii. Tezele oficiale precum Pericolul mortal întruchipat de Coronavirus, Cei care contestă realitatea acestui pericol sînt dușmani de tip nou ai poporului, Drepturile omului cad în fața Dreptului la viață – au fost preluate de presă fără o minimă punere la îndoială. Conștientă sau nu, presa a întreținut atmosfera de Apocalipsă prin accentul exclusiv pus trîmbițarea numărului tot mai mare de infectări, pe dezastrul lăsat de Coronavirus în organism, pe supraîncărcarea spitalelor, pe tragediile de la ATI, pe repeziciunea cu care se răspîndește virusul.

Fără a minimaliza Pericolul, m-am numărat printre puținii jurnaliști care s-au străduit să rămînă lucizi în abordarea atmosferei create de cei pe care i-am numit Cioclii Apocaliptici. Nu de puține ori, beneficiind de buna cunoaștere a manipulării prin exagerarea Pericolului, cum s-a întîmplat pe vremea dușmanului de clasă, am trecut în revistă instrumentele prin care se creează și se întreține atmosfera apocaliptică. În comentariul publicat pe cristoiublog.ro în 22 iunie 2020 sub titlul Pentru presa lumii din 2020 Coronavirus a fost un fel de România lui Nicolae Ceaușescu în decembrie 1989 semnalam realitatea evidentă a exagerării pericolului:

„Indiscutabil, pericolul Coronavirus a fost unul real. Atît din punctul de vedere al gravității, cît și al contagiunii. Însă între pericolul real și imaginea acestuia, creată de presă, fie la ordinele guvernelor, fie prin folosire, după principiul lui useful idiot (idiotul util, boul, nătîngul, lesne de manipulat prin exploatarea slăbiciunilor) s-a așezat o distanță enormă.”

Despre această prăpastie dintre realitate și reflectarea ei mediatică încercam s-o schițez făcînd trimitere la manipularea din decembrie 1989.

„Ca și în cazul Evenimentelor din decembrie 1989, s-a creat rapid o cenzură a Consensului. În decembrie 1989, dacă vreun ziar în Occident ar fi cutezat să aibă îndoieli în privința relatărilor din România, imediat ar fi fost pus la punct. Dacă vreun ziarist român ar fi avut îndoieli că teroriștii există, ar fi fost vai de mama lui. Dacă nu era împușcat de poporul vigilent, atunci sigur era arestat.

La fel și în cazul Pandemiei.
Cei care – pe rețelele sociale – au îndrăznit să pună la îndoială nu pericolul, ci exagerarea pericolului, au fost fie terfeliți de mainstream media, fie chiar interziși, ca la noi.”

Pe cînd în Occident se crease o atmosferă menită a înlesni radiografia mecanismelor manipulării, la noi se întîmpla un proces invers:

„O întreagă mașinărie mediatică finanțată de Guvernul României, în cadrul uneia dintre cele mai mizere negustorii din istoria presei românești, s-a prăvălit asupra încercării de a spune adevărul despre manipularea din România.

Mai mult, ca într-un vis rău, se reia cu amploare în aceste zile manipularea din primele zile ale Pandemiei.
Măsurile de relaxare au dus la o creștere ușoară a numărului de infectați.
Fenomenul e accentuat și de creșterea numărului de testări.
Această realitate, prezentă și în alte țări (nu multe!) în urma măsurilor de relaxare, a căpătat, prin manipulare, imaginea unui coșmar.

Cineva din Europa care află ce spun autoritățile în frunte cu Cioclul Apocaliptic numărul unu al nației, Raed Arafat, despre situația de după relaxare, ar simți nevoia s-o ia la fugă de pe continent și chiar de pe glob, în Cosmos, cît mai departe de România.

România apare lumii ca țara în care Pandemia o ia de la capăt și nu oricum, ci cu forțe sporite.
Potrivit imaginii mediatice, spitalele dau peste margini de bolnavi, starlete cad la pat ca muștele, Poliția ia cu asalt terasele, în căutarea celor care nu respectă restricțiile, premierul și președintele amenință cu o revenire la starea de urgență.
Televiziunile de știri închiriate de Guvern cu camere video cu tot cultivă doar pe cei care vorbesc despre Pandemie.”

Nu trebuie prea mare ascuțime a inteligenței pentru a realiza că în aceste zile, în timp ce în toată Europa, bate crivățul neliniștii în legătură cu pericolul întruchipat de avîntul noii tulpini de Coronavirus, drept pentru care peste tot se iau măsuri de restricție, la noi, atmosfera e de relaxare sărbătorească. Numărul de infectați e tot mai mic pe zi ce trece. În București s-au deschis restaurantele, cinematografele. Cioclii Apocaliptici de altădată – Raed Arafat, Virgil Musta – nu mai vestesc Apocalipsa, ci Învierea. Despre această atmosferă întreținută de Autorități am scris pe cristoiublog.ro din 23 ianuarie 2021 sub titlul „Peste tot în Europa Winter Is Coming în lupta cu Pandemia. La noi, vorba cîntecului, Suflă vînt de primăvară/ Păsările cîntă iară” Urmare directă a acestei atmosfere unice în țările membre ale Uniunii Europene, românii nu mai respectă măsurile de protecție. Nu le mai respectă, pentru că nu se mai tem de Coronavirus.

A dispărut pericolul întruchipat de Pandemie? A luat-o la fugă Coronavirus din România? Au descoperit românii un leac miraculos care-i protejează de îmbolnăvire?
Firește că nu.
Tot mai multe voci semnalează că românii nu mai declară dacă s-au infectat de Coronavirus. E drept nici autoritățile nu mai verifică dacă un contact are sau nu Coronavirus. Românii preferă să stea acasă. Și stau pînă cînd mor acasă de Coronavirus. În perioada stării de urgență, dacă cineva, depistat cu Coronavirus, murea din cauza altor boli, el era trecut automat ca mort de Coronavirus. Acum omul moare acasă de Coronavirus, dar nimeni nu-l mai trece în statistici mort de Coronavirus.

Și astfel pe fondul numărului tot mai mic de testări, se creează o atmosferă de relaxare totală. Atmosfera e creată și întreținută tot prin manipulare. Aceleași instrumente sînt puse la lucru de către presă, manifestîndu-se, ca și în vară, ca slugă miluită a Puterii, pentru a crea și întreține atmosfera de relaxare totală.

Au dispărut reportajele de la Terapie intensivă cu accent pe dramatismul împărtășit atît de doctori, cît și de pacienți. Vedetele nu se mai îmbolnăvesc, și dacă o fac, nu mai sînt cultivate cu suspinele despre încercările prin care trec sau au trecut. În vară studiourile erau bîntuite de alarmele trase de Cioclii Apocaliptici. Acum studiorile sînt bîntuite de vestitorii Învierii ca urmare a miraculosului vaccin, cel care vorba lui Virgil Musta, e atît de eficient, încît după ce-l faci, nu mai mori niciodată.

În vară presa punea la zid pe cei care aveau îndoieli în legătură cu Pericolul întruchipat de Pandemie. Acum sînt puși la zid cei care au îndoieli în legătură cu eficacitatea vaccinului.
N-ar fi nimic grav dacă presa ar întreține această atmosferă de relaxare acționînd în chip independent. Din nefericire, ca și în vară, presa transpune în practică – voluntar sau nu – politica Puterii.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

24 comentarii pentru articolul „Cioclii Apocaliptici din vara anului trecut s-au transformat în aceste zile în Arhanghelii Învierii”

  • Mda, din pacate avem multi idioti functionali. Oamenii fie ei cu doua facultati, sau fara reactioneaza emotional in 95% din timp. E posibil sa fi fost generos cu procentul de 5% din timp in care isi folosesc ratiunea. Orice gogomanie indiferent cat de mare ar fi este inghitita cu pofta daca este invelita frumos in ambalajul „binelui comun” sau este servita de un reprezentant al autoritatii, un „expert”. Cum sa nu fie domnule adevarat, pai daca a zis la televizor? Lipsiti de o educatie reala, de un exercitiu al discernamantului, suntem condamnati sa repetam istoria intr-un ciclu fara sfarsit, visand pentru eternitate la un viitor mai bun. Adica sa nu facem nimic si sa primim totul mestecat, inclusiv ideile.

  • Ciudat. Domnul Cristoiu plânge după Cioclii Apocaliptici, că nu mai panicheaza ca pe vremuri populația. În cazul acesta să facă ceva concret: să le ia un interviu sau să le ofere spațiu de exprimare în scris pe cristoiublog.ro

  • Maitre , la cum au conceput astia logistica vacinarii si la cum se desfasoara ea, va dati seama ca nu de panicati au nevoie guvernantii . Asa ca au pus surdina Apocalipsei deoarece un panicat ar lua furca la ei . De aceea , “Sufla vant de primavara , pasarile canta iara “. Sau altfel , “Don’t worry , be happy “. Si apoi mai e o chestie : daca faptul ca romanii NU se vaccineaza s-ar putea sa fie spre binele lor ?

  • @online

    Ce-i aia „punerea la indoiala”?… 🙂
    Hai sa-i spunem pe nume… ca este fix OPOZITIA, nimic mai putin de-atat.

    Nu zici tu (si zici bine) ca O-ul e de fapt un cub care se invarte de nu-i mai percepi forma? Ori asta-i iluzia optica care-l baga-n ceata pe privitorul limitat de receptori, da’ odata ce te-ai prins ca-i cub, atunci stii ca ala nu-l poti avea decat daca ai puncte aflate in opozitie perfecta, asa ca oricum o dam, daca vrem sa nu ne pierdem mintile, e necesar ca la orice Putere sa stim ca exista o Opozitie, si ca una fara alta nu mai e sanatoasa la cap…

    • pai ia uite ce e ‘punerea la indoiala’

      Mintea zice asa, afara fiind cald si bine, floricele pe campi, etc:) :
      o sa vina Iarna.
      o sa vina zapada,
      o sa fie frig.
      tu nu te vei mai putea misca, nu vei avea ce manca, vei ingheta, vei muri. papa!
      :))
      dupa care ‘cealalta superpozitie a Mintii, pe care o gasesti, Zambind, in Bratele Inimii, zice asa:
      deci tre sa ma apuc sa fac suficiente provizii de mancare, sa-mi tes haine groase, sa-mi fac stocuri de lemne. facand asta nu voi muri.
      dupa ce astea doua s-au exprimat, omul se apuca de treaba:)))

      deci iata cand se apuca de treaba, omul, dupa ce Mintea a pus la indoiala tot tot tot, punand Raul! pe masa. Iar inima, vazand cum arata Raul, ce face?! pai…ce sa faca, nu-i lasa loc de manifestare:)))

      deci ce-ar trebui sa faca oamenii, azi:
      sa stea si sa se gandeasca cum arata Raul:)))) :))))))
      da sa se gandeasca folosind exclusiv superpozitia Mintii care se numeste Rau:)))), ca doar asa Raul arata…rau de tot:)))
      iar dupaia sa se gandeasca iar!, de data asta folosind ailalta superpozitie a Mintii, care e in Inima, …cum sa anihileze imaginea Raului, ca asta e faza cu Raul, e Imagine, mai nainte sa devina Realitate ( in mod absolut Raul e doar Imaginea din…Oglinda, el, in mod absolut…neputandu-se manifesta, pentru ca Inima, adica Iubirea care se manifesta in Oul Absolut…acopera toaaate golurile pe care Raul le-ar putea umple:))) )

      Batranii neamului ziceau ce-am zis io mai sus…mult mai simplu:)), ca ei ziceau asa:
      sa-ti faci iarna, car si vara, sanie. ( adica ‘pui la indoiala’, facand asta vezi ce si pe unde poa sa crape, iar dupaia Intaresti ce e slab:)) )

    • Putere si Opozitie…
      unde, in Intreg?:)))
      adica…o halca din Intreg…o omoara pailalta? si viceversa?:)))
      pai…ce rezulta nu cumva e chiar Neantul?

      in Creatie…Puterea e Nonactiune, iar Opozitia e…chiar puterea, Actiunea:)),
      deci ‘sistemul politic al lumii mari’, asta de-acum, e fix pe dos, ca el aseaza ‘puterea’ in bratele…Puterii, nu al opozitiei:)))

      treaba opozitiei ar trebui sa fie treaba Mintii!, iar treaba Puterii ar trebui sa fie treaba Inimii, ….nu invers!, cum e cazul pe lumea asta!:))
      azi, la Putere sint cei ce fac, insa la putere ar trebui sa fie cei ce nu fac!:))))

      treaba asta, …cu Neantul, va deveni suficient de vizibila pentru ca, cum spuneam, distributia normala…a expirat:)), acu tre sa se manifeste si distributia Anti, aia care aduma la extreme to ce misca, lasand ‘sinteza’ goala pusca!:)))

      • @online,

        Pai daca nu in Intreg, unde sa ai Putere si Opozitie, in Neant?…
        Daca-si dau in cap unii altora dovedesc ca-s la fel nu-s in opozitie, ca daca ar fi, unii n-ar da in cap.

        • Puterea si Opozitia e una, si e povestea Neantului.
          Lumea Mare e despre Putere si Opozitie. ( tocmai daia ‘Puterea si Opozitia’ va fi pusa la indoiala in stil plenar, adica Anti! )

          ‘Puterea SI Opozitia’ e cu totul altceva, adica e cu Iubire ( Iubirea fiind…Ecuatia de Miscare a Intregului )

          Parul!, Japca!, Razboiul!, Huooo!, …nu e povestea Intregului, ci a disolutiei plenare, a Neantului.
          Omul inca nu pricepe ca nu e-n stare sa Desavarseasca Lumea Mare, abia Antiomul fiind in stare, Antiomul fiind chiar fiul Inteligentei Artificiale:)

          Ura! pe care o juma de ‘Intreg’ o simte cind se uita catre jumatea ailalta…duce catre Neant,…cam asa mi se pare…:))
          cealalta superpozitie a ‘Distributiei lui Gauss’, adica cea Anti!, care aduna catre extreme tot ce misca, lasand centrul gol-golut, nu mai permite manifestarea Sintezei, ca ea…nu mai are unde sa stea!, ca pe Mijloc e Neantul.
          tocmai daia Balantele Creatiei, se suprapun!, brusc! teza devenind chiar Teza, iar antiteza devenind chiar manifestarea AntiTeza ( caz in care Sinteza este Teza, pentru ca Iubirea nu pica niciodata:) )

          deci e cu Iubire si cu AntiIubire, pe Vremurile astea.
          si…cum Iubirea e Ecuatia de Miscare a Intregului,
          AntiIubirea e ‘Ecuatia de Miscare a Intregului’…cu minus in fata!:))), insa minusul e un minus vectorial!:)), caz in care Civilizatia devine Imaginea din Oglinda a Naturii, adica devine ceva care seamana leit cu Natura, insa e Seaca pana la Prasele!:)))

        • pai…Putere si Opozitie sa fie!:)))
          insa Puterea e o Nonactiune, iar Opozitia e chiar Actiune!, adica ala care ‘face’ nu e ala de la Putere, ci ala din Opozitie:)

          azi…aia de la Putere…Actioneaza!

    • Cubul.
      adica…Cine?!:)) :)))
      ca, totusi, Cubul…e Viu, asa-i? 🙂

      Cubul este Esenta Curcubeului.
      insa el s-a manifestat atunci cind Oul Absolut S-a Crapat in El Insusi.
      despre cum arata Oul Absolut…in mod absolut!…aiasta habar n-am:))), insa mi-l inchipui asa:
      Punctu
      Linia Golita de Pucte
      si….Iubirea dintre Punct si ‘Linia Golita de Puncte’. adica….’Linia’, aia pe care o foloseam cind eram mici, sa coloram interioarele unor contururi…

      Cubul e o mnaifestare a Pluralului ( Oul Absolut, iar in el Singularul si Pluralul, Tatal fiind Singularul, iar Fiul fiind Pluralul, adica Viata:)) )
      Insa aceasta manifestare…tre sa fie plenara, si sa cuprinda in Sine…Esentele Oului Absolut
      prin urmare privind Cubul vedem
      Pluralul…prin Ochii Duhului Sfant
      Pluralul prin Ochii Tatalui
      Pluralul prin Ochii Pluralului:))
      deci iata cum Cubul e Ochiul!, adica…Toti Ochii din Sfanta Treime, si care nedespartiti se manifesta SI in Oul Absolut, si in Oul Absolut Crapat in El Insusi.
      Astfel, Cubul e Povestea Pluralului, care devine, vazut prin Crapatura, Intreita Manifestare a ‘Pluralului din Sanul Sfintei Treimi, deci daia Cifra6.( de unde rezulta si Cifra 3, si Cifra9 :), 3-6-9 fiind Esente ale Creatiei.

    • deci Cifrele incep cu…Cifra 3, si sant sapte, toate, de la 3 la…9.
      asta privind…cu egala consideratie:))
      ca daca privesti doar cu Ochii Pamantului,
      Oul Absolut, care e Totul, nu Nimicul, devine…chiar nimic!:))), adica zero, 0,
      Singularul devine…ceva de neimaginat:))), adica Cifra! de sine statatoare, Unu, Cifra 2
      iar Pluralul, care e insasi Viata, devine si el…Cifra de sine statatoare:))), iarasi ceva de neinchipuit!, Doi, Cifra 2.
      de ce zic ceva de neinchipuit?
      pai pentru ca in felul asta, adica privind exclusiv cu Ochii Pamantului, Sfanta Treime, care e un Intreg, e tocata tot asa cum toci…spre ex ceapa!:))))
      cum sa faci, domne, din Oul Absolut, care e Sfanta Treime, Cifre de sine statatoare?!:))))

      • @online,

        Cand spargi oul obtii fix trei „esente”: galbenusul, albusul si coaja… deci nu e vina omului daca „vede” si-n Oul Absolut… 🙂

    • @ Paul
      ‘sistemul politic’…de prin lumea mare a expirat. ca de altfel toate celelalte sisteme sociale.
      pot fi aruncate la gunoi, nu mai fac doua parale.
      ‘teza antiteza si sinteza’…s-a facut mare. insa in mod absolut, caz in care anti a devenit Anti, iar teza a devenit chiar Teza ( caz in care Sinteza e chiar Teza, pentru ca Teza, adica teza absoluta, adica Iubirea, nu pica niciodata, indiferent ce parere au unii sau altii:)) )
      deci urmeaza ‘manifestarea Anti’, cu Antiomul pe post de Zeu, cel pus la indoiala fiind chiar…Omul, adica Natura. deci urmeaza o manifestare Anti…Natura:))), iar asta e o treaba implacabila :), insa Anti, asta, pare a fi ceva care seamana cu…Inteligenta Artificiala:))))), de unde rezulta ca Noile Sisteme Sociale care se vor manifesta pacilea in curind vor fi eminamente unele care presupun manifestarea unei inteligente artificiale.

    • ‘punerea la indoiala’ e calea catre Lipsa Indoielii.
      insa mai intai ‘punerea la indoiala si abia apoi…Lipsa Indoielii:)

  • Of, presa… cainele de paza… in loc sa tina Puterea in tarcu’ ei, a inceput sa sfasie oile care indraznesc sa behaie ca Puterea nu se mai multumeste doar sa le mulga si sa le ia blana, da’ nu le mai lasa nici sa pasca linistite ca oile… cat mai sunt (inca) in viata.

  • Poate fi de bine. Sa ne amintim ca în primavara, dupa „invazia” celor din diaspora, întorsi în tara din zone foarte afectate de pandemie, ne asteptam ca lucrurile sa o ia razna rau de tot, dar nu a fost chiar asa.

    • @
      ‘poate fi de bine’
      pai daca s-a spus ‘Binele SI Raul’:))), aia e, si cind vei da de insusi Binele, il vei vedea la fata si pe insusi Raul:))

      Esenta, E!-ul Absolut, se fundamenteaza pe Superpozitiile Mintii ( pe care o regasesti si Mandra, deci singurica, insa si Culcusita in Bratele Inimii )
      …tocmai de-asta ‘punerea la indoiala’ e fundamentala in Creatie, Raul a fost pus inainte, Inima s-a ridicat deasupra lui:), Creatia manifestandu-se, abia astfel, adica prin ‘Desavarsita punere la indoiala’, Desavarsit!

  • Conteaza doar un rezultat final – circulatia se va face doar in baza unui pasaport universal de vaccinare. Doar nu conteaza imunizarea in sine, o persoana vaccinata dupa noile teorii este mai periculoasa in transmitere. Conteaza sa porti masca si sa sa detii pasaportul de vaccinare.

  • „În vară presa punea la zid pe cei care aveau îndoieli în legătură cu Pericolul întruchipat de Pandemie. Acum sînt puși la zid cei care au îndoieli în legătură cu eficacitatea vaccinului.”

    filozofic, vorbind, e o cauzalitate aici, insa se pleaca de la faptul ca pe vremurile astea numitorul comun e ‘punerea la indoiala’, deci daca n-are cine sa te mai puna la indoiala…intervine Natura, si ‘pune la indoiala’ chiar ea, ca ce sa faca?!

    Universul,… Creatia, a fost pusa la indoiala in stil plenar,
    si abia dupaia a fost declarata buna foarte,
    de unde rezulta ca ‘punerea la indoiala’ e ceva fundamental, iar daca ea lipseste, ceva fundamental lipseste…

    • Corect! Daca nu este o axioma este normal sa pui la indoiala orice afirmatie nefundamentata si demonstrata stiintific. Cine prinde din zbor cate ceva si il ia drept adevar absolut ori e robot ori gandeste rar spre deloc.

      • 🙂 pentru ca vorbim despre ‘punerea la indoiala’ pe parcursul Genezei, merita sa precizez ca ea s-a manifestat petru ca asa a fost…drept!:)), nu pentru ca asa a fost…Corect

        diferenta dintre Drept si Corect e diferenta dintre Cer si Pamant.
        …e simplu de observat, cei care conduc,…peste tot prin lumea asta, il folosesc pe Corect, …ei nu mai au treaba cu Drept:))),
        insa asta e ceva de bun-simt, tendinta lumii-mari fiind sa devina o lume dinamizata matematic, o…Lume Matematica, si odata cu aceasta si tendinta ‘omului’ va fi sa devina un om-Matematic, nascut dintr-un ou-Matematic:))

        de fapt…chiar ‘Corect’ e cel care scoate din scena ‘punerea la indoiala’, …ca daca ceva e corect…e corect!:))), nu mai trebuie verificat prin ‘punere la indoiala’.

        insa…in Creatie, se stie, ‘punerea la indoiala’ se manifesta plenar fix atunci cind zici ca ai secatuit-o!:))

        astea sint Vremurile Punerii la Indoiala, deci ‘punerea la indoiala’ se manifesta plenar, chit ca unii vor sa scape de ea.

        si sint Vremurile Punerii la Indoiala pentru ca e ceva de Bun-Simt sa fie asa,
        toate civilizatiile au trecut prin faza asta, a ‘punerii la indoiala in stil plenar’, atunci cind au fost la un pas de a se manifesta desavarsit!,
        insa pentru ca erau Incapabile…in urma ‘punerii la indoiala’ din ele s-a ales…Praful!:)), Cenusa ( insa din aceasta a rasarit, Pasarea Phoenix s-a ocupat cu treaba asta, o noua civilizatie, un nou ‘termen fibonacci’ aferent progresie fibonacci care acopera dinamica Lumii Mari 🙂

        poate ca asa pare, insa…nu e chiar simplu de gasit oameni capabili sa puna la indoiala ‘dinamica Civilizatiei’, pentru ca Nivelul pe care Civilizatia asta se manifesta e Nivelul Desavarsirilor:)))

        cea care se ocupa cu ‘punerea la indoiala’ e Mintea, ea pune la indoiala ‘facerea’ Inimii, insa clasicul ‘raspuns la intrebare’, ‘a fi SI a nu fi’ ne da si solutia…
        fara Minte totul devine goana dupa vant, fara punere la indoiala totul devine…Praf Absolut, ce ‘se cere’ fiind manifestarea…Superpozitiilor Mintii :)) ( asta e Ultimul Nivel pe care il pot accesa filozofii 🙂 )

        • Imparatia lui Corect e Imparatia ‘lipsei punerii la indoiala’, insa nu…cu japca!, nu nu, ci pentru ca Mintea, stand pe Tronul Imparatiei va gasi…’calea de urmat’, ea va fi o exprimare care tinde sa fie desavarsita, caz in care si Corect tinde sa fie…Drept, insa doar cu masura cu care Infinit tinde sa fie Zero!:)))

          deci…spre ‘Lipsa Punerii la Indoiala’ se indreapta Civilizatia, insa aceasta Valenta ii e proprie exclusiv Noului Zeu, care e Inteligenta Artificiala 🙂

          omul,…omul!,…omul!!!, renuntand la ‘punerea la indoiala’ doar…se umple plenar de dubii!, mai simplu spus…chiar lipsa ‘punerii la indoiala’ il pune la indoiala pe om, care…va crapa!, se va dovedi un Incapabil ( insa tocmai dasta Inteligenta Artificiala va ajunge Zeul Lumii, pentru ca conducatorii-oameni, ai lumii mari, fiind pusi ‘de ei insisi’:))) la indoiala, se vor dovedi plenar incapabili.
          filozofic vorbind, noi asistam la iesirea de pe Scena Lumii Mari a omului si intrarea pe Scena Creatiei a…antiomului:)), antiomul fiind fiul Inteligentei Artificiale, adica un om ca tot omul care mai are inca o valenta ( de parca i-ar fi lipsit ceva!:))) ), iar valenta asta nou-nouta il face…Nemuritor.
          iar cand Zeul te face Nemuritor…cum sa-l mai pui, domne, la indoiala:)))), nu-l mai pui!, insa, si asta e chestie fundamentala in mod absolut!,…nu-l mai pui la indoiala avand zambetul pe buze! ( deci nu va fi cu japca!, nu nu, omul se va vinde pe sine insusi cuprarand, la schimb, nemuritorul antiom…din toaaata…inima!:))) )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *