Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Ciolacu o întoarce ca la Ploiești cu starea de alertă și nu iese din cuvântul lui Arafat

Conducerea interimară a social democraților s-a întrunit, joi, să decidă că vor stabili luni, în Comitetul Executiv, dacă votează continuarea stării de alertă. „Este exclus ca Partidul Social Democrat să voteze o prelungire a stării de alertă în forma ultimelor 30 de zile”, a spus liderul interimar Marcel Ciolacu după trei ore de discuții. Foarte abilă formularea lui. Nici măcar PNL nu va vota starea de alertă în forma ultimelor 30 de zile, a spus clar și președintele că o modifică.

Nici social-democrații nu par prea preocupați de prăbușirea economică și consideră că redresarea are loc dacă nu mai fură liberalii și dacă nu-i mai dau afară pe oamenii lor, pentru că instituțiile publice sunt încă împânzite de aceștia. „Exclus continuare a procedurii de achiziții publice fără licitație sau angajări prin derogare de la lege”, a menționat  Ciolacu.

În schimb, PSD acceptă „obligativitatea purtării de măști în spații închise, cu respectarea limitării persoanelor pentru evenimente și, nu în ultimul rând, distanțarea socială”. 

Ciolacu a povestit cum l-a înduioșat Raed Arafat, pe care l-a „provocat” la o informare, cu toate că el nu este specialist în epidemiologie, ci în situații de urgență. Mai precis în scos victimele „dintre fiarele contorsionate”. „Ieri, eu, în virtutea faptului că îl cunosc pe domnul ministru Arafat, am provocat o discuție cu domnia sa, de informare, fără să fie mandatat de către Guvern, alături de colegii mei medici din Partidul Social Democrat și alți lideri politici din Parlament”. În stilu-i caracteristic, sigur Raed Arafat a băgat spaima în ei și le-a mai spus și că PSD va fi responsabil dacă nu votează pentru prelungirea stării de alertă și va crește numărul de infectări. Însă, liderul celui mai puternic partid de opoziție nu a recunoscut asta.

„Domnul Arafat ne-a expus focarele care consideră în acest moment Ministerul Sănătăţii şi Comitetul de conducere că ar trebui gestionate cât mai bine şi anumite obligativităţi de-acum încolo, respectiv, purtarea măştilor în spaţiile închise”. Adică, s-au întâlnit cu secretarul de stat să le spună că nu trebuie renunțat la măști. E ca și cum s-ar fi întâlnit cu Iohannis, care le-ar fi spus că trebuie să ne spălăm în continuare pe mâini.

Apoi, să pară totuși că este de opoziție, Ciolacu a mârâit și către guvern: „Suntem la 4 zile de la expirarea stării de alertă, iar noi nu avem niciun document. Mai mult, nu avem nicio respectare a legii în ceea ce priveşte fundamentarea solicitării stării de alertă”.

Cu toate acestea, președintele PSD a conchis că marți, 16 iunie, „va fi stare de alertă, fiindcă așa va veni Guvernul”.
Așadar a fost nevoie de o ședință de câteva ore pentru a mima opoziția și a ajunge la concluzia că starea de alertă continuă, și cu binecuvântarea PSD


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *