Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Cîtă vreme Florin Cîțu va fi președintele Partidului, PNL nu va urca în sondaje

Ultimul sondaj de opinie – CURS, realizat între 22 ianuarie – 29 ianuarie 2022 – dat publicității pe 30 ianuarie 2022, a trecut practic neobservat. Televiziunile de știri n-au avut vreme de el, ocupate cum sînt de a-l întreba de dimineață pînă seara pe Mircea Geoană, care nu mai e Mircea Geoană, pur și simplu, ci Mircea Geoană, secretar general adjunct NATO, cînd și cum va intra România în Război cu Federația Rusă, iar site-urile și blogurile l-au consemnat pur și simplu.

Una dintre explicațiile neglijării stă în absența schimbărilor spectaculoase. Din 30 decembrie 2021, cînd s-a dat publicității primul sondaj după formarea Guvernului Nicolae Ciucă, PSD stă pe primul loc, cu un procent situat în jurul lui 35%, iar PNL pare a se fi resemnat cu locul al II-lea, prin cele 17% puncte din sondaje.

De la instalarea noului Guvern, s-au dat publicității trei sondaje de opinie. Nici unul n-a beneficiat de o prea mare atenție din partea presei și a clasei politice. Explicația trimite la specificul acestei perioade. Pînă în 2024 nu se întrevede (nu luăm în calcul hachițele istoriei) nici o confruntare electorală. Sondajele sînt luate în seamă în anii electorali. Ele sînt folosite în bătălia dintre partide și chiar în bătălia din interiorul partidelor. Să nu neglijăm, în explicarea lipsei de interes, și o anume compromitere a sondajelor de opinie, folosite în ultimii ani nu de puține ori ca instrumente de manipulare a opiniei publice.

Și totuși, sondajul CURS merită o mult mai mare atenție, mai ales dacă ținem cont și de celelalte două sondaje. Se impune așa ceva, pentru că, după 25 noiembrie 2021, România are o situație specială. Prin formarea Coaliției PNL-PSD-UDMR-Minorități, bătălia electorală s-a mutat în interiorul Coaliției de Guvernare. Sondajul CURS trebuie analizat, așadar, nu din perspectiva raporturilor dintre Putere și Opoziție, ci din perspectiva raporturilor dintre PNL și PSD în cadrul Puterii. Tot un specific al României din ultimele două luni constă în lipsa de unitate la nivelul Opoziției. În timp ce în cadrul Puterii se desfășoară confruntarea surdă dintre PNL și PSD, în cadrul Opoziției se desfășoară confruntarea deschisă, violentă chiar, dintre AUR și USR.

În mai multe rînduri, am scris că PNL și PSD guvernează împreună cu ochii la sondaje și nu la obiectivele comune de interes național. Din acest punct de vedere, sondajul CURS confirmă o realitate evidențiată și de celelalte două sondaje:

PSD continuă să fie învingător în bătălia cu PNL. Ultimul sondaj dă PSD un procentaj de 35% dacă duminica viitoare ar fi alegeri, iar PNL, 17%. Sondajul din 30 decembrie 2021 plasa PSD pe primul loc, cu 39%, și PNL, pe locul al 2-lea, cu 18%. Sondajul din 27 ianuarie 2022 dă PSD 24,3%, iar PNL, 16,6%. Un sondaj realizat în perioada 17-22 noiembrie 2021, înainte de formarea Guvernului, credita PSD cu 38%, urmat de PNL, cu 18%. Firește, era greu de crezut că, în două luni, PNL ar fi putut răsturna clasamentul. Totuși, rămînerea la cifra de 18% după două luni de la încheierea Crizei politice și a frămîntărilor electorale din partid ar trebui să îngrijoreze conducerea PNL. S-ar impune asta cu atît mai mult cu cît în noul Guvern PSD are ministerele cele mai grele și cele mai expuse erodării, de la Ministerul Sănătății pînă la Ministerul Transporturilor. Cred că și urmare a unei strategii, PNL are ministere care-și pot permite să stea în plan secund.

Mai ales în condițiile în care PNL deține și funcția de premier, te-ai aștepta ca după 25 noiembrie 2021 (repet, cînd PNL a scăpat de responsabilitatea Crizei) se crească în sondaje.

Sînt mai multe explicații ale acestei situații, deloc confortabile, pentru ­PNL. Vom trece în revistă doar cîteva:

1) În cadrul Coaliției de Guvernare se remarcă înainte de toate o relație deja de rutină între PSD și PNL:
PSD vine aproape zilnic cu inițiative, cu propuneri.
PNL se mulțumește să reacționeze la aceste inițiative.

Reacțiile PNL sînt exprimate, fără excepție, de Florin Cîțu, președintele partidului. Florin Cîțu n-are pic de talent de politician. S-a văzut asta după ce n-a mai fost premier. Toate reacțiile PNL la inițiativele PSD sînt de combatere, de negare. Formulate însă de Florin Cîțu ele iau aspectul unor bombăneli ininteligibile sau și mai rău al unor scîncete. În nici un moment Florin Cîțu n-a explicat temeinic pe înțelesul Poporului de ce nu e de acord cu o anume inițiativă a PSD. S-a creat astfel impresia unui cîrtitor față de inițiativele PSD. Pe de o parte, a unui cîrtitor, de-al dracului, pe de alta, ale unui cîrtitor care lucrează împotriva premierului Nicolae Ciucă pentru a destrăma Coaliția.

2) Chiar de la formarea Guvernului, PSD s-a bazat pe imaginea unui partid matur, serios, care, o dată intrat într-o Coaliție de Guvernare, face tot ce-i stă în putință pentru ca ea să supraviețuiască. Deși presa USR-istă a făcut mare caz de ostilitatea electoratului PNL față de noua Coaliție, adevărul e că și electoratul de Dreapta în marea lui majoritate a ajuns la concluzia că în împrejurările dificile din ultima vreme România are nevoie de o Coaliție de Guvernare puternică. A funcționat și o reacție de bun simț. Ceva în genul, Dacă tot au făcut-o, hai să vedem cum merge! Poziția foarte bună a lui Nicolae Ciucă în sondaje trebuie explicată și prin imaginea sa de om care ține Coaliția în picioare. PNL n-a sesizat acest credit acordat de electorat Coaliției. Liderii PNL nu ostenesc nici acum, după două luni de la formarea Coaliției, să denunțe greșeala de a se fi aliat cu PSD, să atace pe miniștrii PSD. Românii s-au săturat de certurile celor de la Guvernare. Ei au pus și pun ineficiența unei guvernări și pe seama certurilor din Coaliție. Ușor de presupus că multe slăbiciuni ale actualei Guvernări sînt puse pe seama neînțelegerilor. Cum PNL trece drept partenerul scandalagiu, slăbiciunile Guvernării actuale sînt puse pe seama PNL.

Și aici responsabilitatea aparține lui Florin Cîțu. De la instalarea ca președinte al PNL, Florin Cîțu n-a lăsat o clipă impresia că e președintele partidului. Electoratul de Dreapta îl compară automat cu Ludovic Orban. Diferența e uriașă. Ludovic Orban s-a manifestat ca lider autentic al Partidului. Florin Cîțu, cel mult, ca purtător de cuvînt al PNL.

3) Nu în ultimul rînd PNL nu crește în sondaje din cauza situației schizofrenice din Partid.
Premierul nu e și președinte al PNL.
Prin urmare, nu se poate ști în nici un moment cîte din acțiunile lui Nicolae Ciucă sînt ale unui premier al întregii Coaliții, și cîte ale unui premier doar al PNL. Imaginea de bun premier a lui Nicolae Ciucă merge la capitalul PSD și nu de la cel al PNL.
Poate și pentru că Nicolae Ciucă lasă impresia că ascultă de Klaus Iohannis, ba chiar și de PSD, dar în nici un caz de Florin Cîțu sau de PNL.

Concluzia indiscutabilă:
Cîtă vreme Florin Cîțu va fi președinte al Partidului, PNL nu va urca în sondaje.
De picat, va pica, dar de suit, nu.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

13 comentarii pentru articolul „Cîtă vreme Florin Cîțu va fi președintele Partidului, PNL nu va urca în sondaje”

  • cred ca atata timp cat toata bateria asta din conducerea partidului e la butoane, inclusiv sibianul de la cotroceni, PNL va continua sa scada in sondaje. TIC TAC

  • Strategia liberală de urbanizare rapidă de la Mogoșoaia poate fi aplicată în toată țara. E bine să vină în locul lui Cîțu cine are pământ în zonă și poate explica proiectul la electorat.

  • Un text prea bun, dar nu prea vizibil pe prima pagina, se pierde printre stiri si altele. Asa ca m-am gandit sa-l las si aici:
    https://www.cristoiublog.ro/poveste-din-metrou-maini-negre-si-un-ursulet-alb/

  • Cum e Cîțu așa e și peneleul de azi. Ei continuă cu aberațiile știute, desființarea SIIJ, să „privatizăm” tot, adik să vindem tot etc.
    Dacă astăzi suntem în situația în care suntem este pentru că Orban și cu Cîțu au făcut împrumuturi nebunești și au semnat împreună un PNNR prin care ne punem sunguri bețe în roate.
    Practic nu au lăsat nici o portiță pentru reforme din lipsa acută a banilor.
    Acu jumate din primării sunt cu un picior în groapă paralizate de facturile la utilități.
    Unica noastă speranță de la acestă coaliție e să reușească să nu ne scufundăm de tot.
    Unde ești tu Teodorovici să ne scoți din necaz? Vâlcov care era bun și el la finanțe zace în închisoare.
    S-au înlăturat toți finanțiștii buni.

  • Sa vedem presa „libera” si jurnalistii vietii din Romania daca prezinta aceasta stire- „The Times wants to study emails from the US embassy in Romania, which mention Biden himself and several of his business partners, including Tony Bobulinski. „

  • E o greseala in articol
    PeSeDe are in sondajul din 27.01.22 un procent de 34% din optiuni si nu 24%, cum apare in articol. Poate ca asa va fi in curand, dar din pacate, inca nu.

  • PNL SI PSD SUNT DOUA PARTIDE CARE SI-AU TRADAT PROPIUL ELECTORAT,IN TIMP CE UDMR ABIL SA „FOLOSIT” DE ELE.
    PSD,A CRESCUT IN SONDAJE DATORITA FAPTULUI CA A AVUT O ATITUDINE AMBIGUA/RETICENTA FATA DE MASURILE DE RESTRICTII IN PANDEMIE CU COMPLICITATEA PRESEDINTELUI SI PRIMULUI MINISTRU ULTIMUL DAND IMPRESIA CA E MAI MULT PSD-IST DECAT PNL-IST.
    LUMEA NU A PROTESTAT PENTRU CA AU FOST MAI MULTI FACTORI DE INFLUENTA : PANDEMIA,SARBATORILE,VREMEA FOARTE SCHIMBATOARE,MANIPULAREA DIN PRESA,CONFUZIA ,IAR PROCENTUL CARE AR FI SPUS: SA VEDEM DACA MERGE ,IN OPINIA MEA A FOST FOARTE MIC, CRED CA ROMANUL A „INGHITIT-O „SI FITI SIGUR CA SE VA DECONTA CAT DE CURAND.
    „SUBLIMINAL ” SUGERATI CA CIUCA AR TREBUI SA PREIA FRAIELE PNL,DAR DACA NE UITAM MAI ATENT IN GUVERNUL CIUCA
    EXISTA UN SINGUR LIBERAL VECHI (PREDOIU SI ASTA CU VEDERI „ECHILIBRAT”-LIBERALE) RESTUL AVAND LEGATURA CU ZONA ROSIE ,EX. CIUCA (VEDETI DECLARATIA LUI PONTA LA TUCA ,AURESCU CU DOCTORATUL DAT CU NASTASE,VALCEANU FOST PSD-IST….. SI ATUNCI SE VA AJUNGE LA O ABSORTIE NATURALA A PNL IN PSD.
    jOHANIS I-A PACALIT NU PE PSD-STI CI PE PNL-STI ,PENTRU CA IN REALITATE PSD ESTE LA GUVERNARE SI ESTE ADEVARAT CE A-TI SPUS CA PNL PLATESTE OALELE SPARTE PRIN, IN PRINCIPAL, INFANTILITATEA SI SLUGARNICIA LUI CATU.
    CRED CA PUTEM SPUNE CA CA ALEGERILE DIN PNL A FOST O „LOVITURA DE PALAT” PSD (JOHANIS-GRIVCO).
    VA RESPECT ,VA URMARESC SI SPER SA NU VA DERANJEZ CU -„AM SI EU PAREREA MEA”-

  • „Imaginea de bun premier a lui Nicolae Ciucă merge la capitalul PSD și nu de la cel al PNL.” Serios? Ciuca e atat de apreciat incat PEESEEEDEE a inceput sa creasca in sondaje. 🙄 🙄 🙄 😯 🙄 😐 🙄 Deep man, that was deep.

    • Se mai intampla sa lase iluzia ca face multe concesii psd-ului, are viziune dl.Cristoiu.

    • Draguta, data aghiotantul lui Pirtu a mai facut cite ceva bun pt oameni este din cauza PE SE DE PE SE DE… Si cu sprijinul OSD nu a haitei de mafioti ai lui Pirtu si Werner.. Deci, normal ..PSD are minimum 38% . Pariem .. ca anticipatele sint dupa colt

  • Doamne ajuta, prafu’ si pulberea cu tot PNL-u’ si bombalaii care-l formeaza. Inclin sa cred ca scapa totusi un mic amanunt. Citzu, acest shmecher de cartier, infumurat c-a spalat vase prin hamerica si acum are amnezie la fiecare 3 vorbe si tine musai sa adauge cu accentul lui de tzaran imputit cuvinte englezesti,asa ca sa ne arate ce destept e, pare ca lucreaza din umbra si pare ca e mai premier decit e „dom’ jeneral”. Prin hamerica se joaca baietii de-a „politistu’ bun si politistu’ rau”, chiar si la nivel de companie, uneori chiar si la nivel de stat. De pe coclaurile pe unde-mi duc zilele, pare ca „dom’ jeneral” si citzu joaca la cacialma si in timp ce dom’jeneral se face ca taie si spinzura ca de’, e prim ministru, golanu’ de cartier citzu e, din umbra, adevaratul prim…Cum a ajuns citzu sa fie responsabil de asa zisele investitii pt Romania?O nulitate pe nume citzu, indoctrinat pe la porti straine,un beteag si la propriu si la figurat,un slinos, libidinos si penibil ca el, are „Investitiile” tarii pe mina?Dooooooooaaaaammmmmnnnnneeeeee ffffffffeeeeeeeeerrrrrrrrreeeeeeeeesssssssssstttttttteeeeeee.
    Exact cum am scris. PNL-u’ e terminat, la fel ca oricare partid din tara.CInd vad la statistici da udmr ramine constant la 5%, rid si cu curu’, se zgiltiie casa de ris la asa „statistica”. Statistica e mama tuturor minciunilor, o lepra periculoasa la fel cum sint aia care fac statistica si ca politicienii astia netrebnici.
    Sondajele nu pot fi tratate ca instrument serios cu ajutorul caruia sa ajungi la concluzii reale. Oamenii nu raspund cinstit la nimic si nu-i poate condamna nimeni pt asta,intr-o lume in care politicianul minte de dimineata pina a doua zi la aceeasi ora, de ingheata toata planeta, omul de rind de ce ar spune ce crede cu adevarat la toate intrebarile care se pun intr-un sondaj?Ca sa gaseasca politicienii metode sa-i fenteze si sa-i minta mai frumos cind se apropie alegerile? Sa se duca-n pizda masii toti politicienii cu toate ifosele si nesimtirea pe care o afiseaza.Au reusit sa ma scirbeasca intr-un mod pe care nu pot sa-l descriu aici pt ca ar fi prea scirbos, ma rezum doar la ai injura si o sa-i injur la fiecare litera pe care o scot pe trapa aia nenorocita, pe gaura aia infecta numita „gura” , spurcatii astia isi imagineaza ca cineva mai asculta la ce spun ei?….mari dobitoci. Paiatza de la cotroceni face ce i se dicteaza si ce rahat ii baga-n cap cite un „consultant” sau consilier vindut. Omu’ e atit de prost ca orice ar zice sau face, lumea nu-l poate vedea altfel decit ca pe un idiot care a ocupat timp de 2 mandate un tron pe care nu-l merita, un ratat in politica, dar abil la mish-mashuri cind vine vorba de propria-i persoana, adica un bishnitzar la egalitate cu un Parpanghel sau o Piranda….nimic diferit in comportament.Orice shmenuri crede ca poate face, e de asteptat sa le faca, e las, lacom si fara scrupule, astava arata calitatea si nivelul locului unde va continua sa lucreze in viitor. E prea innebunit dupa atentie si privilegii ca sa renunte si sa se pensioneze. Va face ca basescu sau mai rau.Nu va lasa ciolanu’ , iar daca ciolanu’ vine la pachet cu vreo imunitate, o s-o ia cu ambele miini si picioare ca sa nu ajunga pe la jilava. Geoana, acest „mihaielo dragostea mea”, e asa un penibil, asa un zevzec, ca nici mila nu-ti poate fi de el…titlul pe care-l are, e plata pt timpenii facute cind s-a jucat de-a nea ambasadoru’…cu tot tilul lui, tipu’ pute de prostie, iar aia in mijlocul carora lucreaza cu titlul lui pompos cu tot, sint mai rau decit el ca intelect. Nu o spun din burta, ci din experienta avuta cu ei.E timpul ca aceste nulitati numite politicieni, sa plece odata in masa acasa si sa lase prosteala asta infecta ca ne-au scirbit suficient pe multi…N-au dcit sa faca statistici si sondaje, si sa minta,si sa promita, si sa faca pe iubitorii de popor si de tara, sa faca si sa zica ce vor, da’ sa se duca-n pizda masii sa nu-i mai vada nimeni ca nu mai tine, vor voturi?LA SFINTII ASTEAPTA, LA PASTELE CAILOR. PUNCT.AJUNGE. Daca voturile ar fi raportate corect si cinstit, nici unu’ n-ar cistiga.Ce s-a vazut la sectorul 1 cu nebuna ririita, e la fel la toate celelalte alegeri, indiferent ce ni se cere sa alegem.Voturile se manaresc din virfu’ pixului, la fel ca si statisticile, aceeasi minciuna si intr-un caz, si-n celalat. Lumea doar daca-i dusa cu capu’ o sa voteze iar din partide, sau daca nu au pe altcineva de ales, o sa puna stampila pe ala considerat raul mai mic. Daca ar avea un candidat independent care sa nu aiba legatura cu nici un partid, pe ala cred eu ca l-ar alege toata lumea.Atunci nu mai face fiecare partid ce-i bese mintea, se elimina intr-un fel tziganeala asta pe care o vedem zilnic. De ambitie, de n-as vota si un om al strazii doar ca sa-i vad pe marii conducatori cum isi rod unghiile…ca cine a ajuns om al strazii,n-a ajuns acolo nici de prost si nici de puturos…apropos de acel profesor care traia in masina dupa ce pierduse tot, fiica vitrega lasindu-l efectiv in strada. inainte de ’89 asa ceva ar fi fost imposibil. Cu mai marii din ultimii 32 de ani, au ajuns in strada, la batrinete, oameni care au muncit, n-au stat degeaba si n-au stiut si nici n-au inteles cum se modifica si lucreaza mintea omului si a institutiilor diverse cind dau de occident si”invataturi” occidentale.Asta s-a intimplat a noi dupa ’89 pt ca politicienii au permis aceste nenorociri. Cind un bou de politician iti spune „fara imprumut nu e progres” sau „imprumutati-va ca asa e in capitalism”, boul ala ar trebui ars pe rug in Piata Unirii dupa ce-a fost tinut o saptamina pe butuci sa-l vada platitorul de taxe. la astfel de mentalitate cu consecinte grave in rindul populatiei, doar metode medievale de pedeapsa i-ar speria, altfel merg la puscarie si braveaza sau iti rid in nas.Nu-i doar citzu lipsit de creier ca sa poata sa arate un pic de talent ca politician, toti ceilalti sint la fel.Nu-i nici unul politician, se comporta ca niste porci care infuleca tot ce le iese in fata si te mai si sfideaza. Sint nesinceri toti. Ciztu nu-i bun nici sa dea cu batzu’ in balta cit e ziua de lunga, nici la aia nu-l vad in stare, la fel si restul.In afara de ploconeli la occidentali, altceva nu stiu sa faca nici unii…ride vestul si cu curu’ de ce papagali constiinciosi au dat…Ma umple de nervi sa vad pe ale cui labe a intrat Romania, ma umple de nerrrrrrrvi de n-am cuvinte. Ar trebui schimbati toti, fara exceptie. Au avut trai pe vatrai ani buni, e timpul sa ne lase in pace, cu ei nu se mai reface nimic in tara asta. Apropos de vaccinuri si certificate…au reusit sa distraga atentia de la realitatile zilnice cu rahat de vaccinare si pasapoarte peste pasapoarte…in timp ce multi oameni au fost avut efecte secundare grele ca urmare a vaccinului facut, altii si-au pierdut locul de munca or din cauza acestor efecte secundare, or din cauza ca au refuzat vaccinarea…intre timp s-a batut apa-n piua pe ideea certificatului verde, pasaport nene de vaccinare,pai cum altfel…da’ de oamenii care au avut efecte secundare grave, de ce nu se spune nr lor ?Corect adicam nu balmajeala aia data la presa.Nici n-au habar citi oameni au suferit efecte secundare, pe multi niic nu i-a primit la spital la o zi, doua dupa ce au avut simptome ciudate. Sint oameni care de un an de zile, din oameni sanatosi, au devenit infirmi si doctorii de familie le spun ca-s efecte de la stres…auzi nene, nu poate merge, nu poate minca, nu poate vorbi de la stres…iar starile astea au aparut gradat, la doua zile dupa prima doza…Au inceput oamenii sa iasa public cu situatii de genul asta si care e solutia tuturor/medici, presa, politicieni…NEAGA toti, NU E NIMENI RESPONSABIL. In anumite cazuri, la insistentele familiei, dupa aproape un an de investigatii, in sfirsit au inceput medicii sa admita ca multe persoane au ajuns in incapacitate de muca sau sa mai functioneze ca oameni, ca efect secundar al vaccinului facut. Si-mi zice mie un nenorocit ca cacarafat si un citzu si citi imbecili or mai fi ca ei, ca trebuie vaccinata toata planeta si copiii?????????SERIOS?????????Pai ar trebui ca un grup de medici independenti si impartiali sa ia fiecare politician si sa-l testeze sa vada daca are anticorpii aia de care se vorbeste ca urmare a vaccinului pe care unii l-au facut si-n fata camerelor de luat vederi. As vrea sa stiu citi politicieni au fost vaccinati cu adevarat ca nu mai cred pe nici unu’ nici daca-l vad crapat, crapai-ar fierea de neghiob…Rolul politicianului din ziua de azi e sa faca spectacol grotesc, sa nege tot, tot ce nu-i convine sau nu stie sa rezolve, sau n-are chef sa rezolve,sa minta si sa-ssi ia salariul si privilegiile chiar si atunci cind nu semneaza condica…Ptiuuuu. Aia e politicianul de azi, un neavenit care nu merita nici un scuipat in ochi, e un efort inutil pt un astfel de excrement al speciei umane. Aia e.

    • @Se știe cui mă adresez
      Institutele acestea de sondare a opiniei publice sunt consumatoare de bani fără rost! CURS ar trebui să se numească ”MULS”. Au dat-o-n bară de atâtea ori încât în locul lor mi-ar fi rușine și m-aș apuca de o muncă onorabilă. În ce privește votarea, e de râsu’-plânsu’ când comisii întregi de numărare de voturi, în frunte c-un magistrat, nu închid cheile formularelor secțiilor de votare, cu toate că sunt relații logice între câmpurile formularelor care trebuie să ajungă la Comisiile centrale. Rezultatele votului sunt viciate de incompetența urmăririi procesului de votare. Eu mi-am propus să nu mai merg la nicio votare. Toate alegerile sunt măsluite și nu se întreprinde nimic pentru a se stopa acest furt pe față. Mai bine s-ar trage la sorți. N-am mai fi frustrați că hoții au viciat rezultatul pentru a n-a oară. Cu toate că și în acest caz s-ar măslui tragerea la sorți. Vă dați seama ce se va întâmpla când se va digitaliza tot procesul de votare? Doamne, păzește! Eu n-am înțeles nici acum cum de a reușit Klaus Iohannis să nu participe la confruntarea electorală cu Viorica Dăncilă, în turul doi al scrutinului pentru alegerea președintelui, Iohannis arătând pe față că, vezi, Doamne, el nu se coboară la nivelul ei de inteligență. Confruntarea trebuia să fie obligatorie, nu cu fițe de fante de Ferentari! Trebuia să fie scos din cursă în secunda doi. A fost ca și când un concurent ar spune că e sub demnitatea lui să se confrunte cu adversarul! Realitatea era alta: Iohannis s-a temut să nu facă vreo gafă, așa cum le face, de ani buni, cu atâta dezinvoltură că te crucești pe ce considerente a fost individul acesta împins să candideze. Eu sunt convinsă că România nu va mai intra în rândul țărilor respectate așa cum a fost, fie și pentru o perioadă scurtă, în vremea lui Ceaușescu.

      • Stiu ce spuneti, inteleg.Alegerile „libere” sint o mascarada, am vazut-o direct in ’96. Am mai povestit despre alegerile de atunci. Cei care sfideaza, o fac pt ca li se permite. Pt ei sintem o turma care trebuie sa inghita continuu ce ni se pune pe tava. Daca nu accepti ce vor acesti neghiobi aroganti numiti politicieni, recurg la fel si fel de magarii pe motiv ca „au dreptul”, „sint alesi” si se „lupta” sa „salveze” populatia. Populatia insa, are nevoie sa fie salvata de mintile lor bolnave si de actiunile lor agresive si nejustificate pe care le iau din incompetenta, ambitie nefireasca. Toti trebuie concediati. Astia fac umbra pamintului degeaba.
        Va pun un link la un clip de 2 minute cu un experiment facut pe maimute: https://www.youtube.com/watch?v=meiU6TxysCg
        Multe experimente par”inofensive” ca sa zic asa, desi e mai usor sa experimentezi pe animalutze, decit pe oameni.Animalutele nu trebuie sa-si dea „consimtamintul”…Oricine vede acest clip, poate sa traga concluzii personale…clipul in sine e amuzant, desi cine-l vede, ii recomand sa citeasca si ce scrie pe wiki: https://en.wikipedia.org/wiki/Capuchin_monkey
        Va doresc numai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *