Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Cîteva motive ascunse pentru care regimul Iohannis întreține Panica Pandemiei

Ieșirea din Pandemie, indiferent de costuri, pare a fi esența atmosferei publice din toate țările lumii. Firește, așa cum am mai arătat, măsurile de relaxare, dublate de sporirea numărului de testări, au dus la creșterea numărului de persoane infectate. Evident, e vorba de persoane asimptomatice. Fenomenul a fost luat în calcul de liderii principalelor state occidentale. S-a socotit că această creștere, mai ales în ce privește cazurile de internare la ATI nu va duce la debordarea spitalelor, ca în cazul Pandemiei. Toate estimările arată că sporurile cauzate de relaxare, ba chiar și de nerespectarea măsurilor de protecție, nu vor face ca pericolul de la începutul Pandemiei să revină în forță. Prin raportare la cifrele din perioada Crizei, deși mari față de ultimele zile dinaintea relaxării, nu constituie un motiv de îngrijorare. Și chiar dacă ar fi, îngrijorarea e împinsă în plan secund, pentru că liderii altor state s-au decis. Se va reveni la normal chiar și dacă Pandemia ar reveni. Omenirea are de ales între a muri de foame și a muri de virus. Așa se explică teza de largă circulație potrivit căreia trebuie să ne obișnuim cu virusul.

Atmosfera de la noi e net diferită de cea dominantă în alte state ale Lumii. Regimul Iohannis și-a pus la lucru toate instrumentele de manipulare pentru a se reveni la atmosfera de Panică din timpul Crizei. Cioclii Apocaliptici, în frunte cu doctorul Raed Arafat, s-au întors în platouri pentru a ne speria. Din acest punct de vedere, Raed Arafat îl întrece pe Dracula. Face spume la gură de furie că nu-i credem profețiile apocaliptice, insultă pe cei care-i ascultă poruncile, cere CNA prin Grupul de Comunicare Strategică, interzicerea la tv a celor care-l contrazic.

Că e vorba de o manipulare ne spune Statistica.
Nici la noi, judecînd din punctul de vedere al cifrelor, nu se poate vorbi de o revenire a Pericolului. Cea mai mare cifră de infectări noi s-a înregistrat pe 22 aprilie 2020:
468 de cazuri.
Numărul de decese a fost de 508. Să reamintim că această cifră a fost înregistrată în condițiile stării de urgență, cu măsurile drastice de restricție, inclusiv cea de interdicție a ieșirii din casă, și în condițiile în care numărul de teste era foarte mic. Pe 24 iunie 2020, cînd atmosfera publică a fost dominată de revenirea Pericolului, cînd Cioclii apocaliptici în frunte cu Raed Arafat, suflau de zor în trîmbițele Pandemiei, numărul de noi cazuri a fost de 460 și numărul de decese de 10. Păi dacă în condițiile relaxării din ultimul timp, ba chiar și în ale a ceea ce se numește, în intervențiile Cioclilor apocaliptici, iresponsabilitatea de a nu respecta măsurile de protecție, avem un număr de 460 de cazuri noi, cum să credem, mai ales dacă luăm în calcul și sporirea numărului de teste, că a revenit Pericolul Pandemiei, că trebuie să ne întoarcem la restricțiile din aprilie?

Regimul Iohannis are nevoie de întreținerea Panicii, a stării de urgență psihologice, a păstrării în prim planul agendei publice a temei Pandemiei, în timp ce în toate celelalte țări tema Coronavirus a trecut în plan secund, ca fapt crucial pentru a încuraja consumul pe plan intern și turismul pe plan extern (cine ar călători într-o țară dominată de panica tipică Pandemiei?!), pentru că:

  1. Dă timp derulării unor afaceri de corupție cum e de exemplu cea cu achiziționarea a 119 milioane de măști pentru defavorizați. Aceste măști, despre care aflăm că n-au fost aduse încă din China, vor ajunge (dacă vor ajunge!) destul de tîrziu la persoanele defavorizate. Pînă sînt aduse din China, pînă sînt preluate de Guvern, pînă sînt duse la primăriile din cele mai depărtare localități și mai ales pînă primăriile le dau persoanelor defavorizate va mai trece apă pe Dunăre, inclusiv cea de la inundații. Pentru ca afacerea să nu pută, e nevoie de prelungirea stării de alertă.
  2. Evită momentul socotelilor. Pe măsură de ne depărtăm de perioada măsurilor de restricție, printre cele mai dure din Europa, Poporul român începe să se întrebe dacă au fost justificate gravele încălcări ale drepturilor omului. Exagerînd Pericolul de acum, regimul Iohannis vrea să ne convingă că măsurile de dictatură stalinistă au fost necesare. Ați văzut ce se întîmplă dacă nu dăm amenzi, dacă Armata nu patrulează pe străzi, dacă v-am dat voie să ieșiți din case? Numărul de infectări a crescut. Nu-i așa că n-am greșit, arestîndu-vă la domiciliu, internîndu-vă cu forța în spitale?
  3. Scutește Guvernul de a alcătui și adopta planuri de relansare economică. Cum să întrebi Guvernul despre ceea ce face pentru economie cînd lupta cu Pandemia e în toi? Ar răspunde imediat: De asta îți arde acum, cînd trebuie să găsim spitale pentru infectați?
  4. Justifică toate erorile și prostiile guvernării. De ce nu dați pensiile și alocațiile? Cum de ce? Pentru că s-a prelungit Pandemia. De ce nu s-a înregistrat nici un progres în infrastructură? Pentru că ne-a împiedicat Pandemia. Atît în campania pentru locale, cît și în cea pentru parlamentare, PNL va justifica dezastrul din îndeplinirea făgăduielilor electorale prin Pandemia care n-a fost luată în calcul.
  5. Pregătește terenul pentru marea fraudare a alegerilor. Așa cum am mai scris, în România stăpînită de generalii din instituțiile de forță nu falsificarea alegerilor reprezintă o problemă, ci justificarea în ochii opiniei publice a rezultatelor date de fraudă. Rezultatele stranii obținute în alegeri, ca urmare a fraudării alegerilor, și-au găsit rapid justificarea în votul din Diaspora. Cum de – a pierdut ALDE la europarlamentare și a cîștigat USR? Foarte simplu. Și-a spus cuvîntul Diaspora. Anul acesta Diaspora nu mai poate fi folosită pentru a justifica rezultatele stranii ca urmare a fraudării. Nu de alta, dar Diaspora a revenit în țară. Și atunci trebuia găsită o altă explicație astfel încît rezultatele să nu bată la ochi. Și această explicație va fi prelungirea Pandemiei. Pentru slabele rezultate ale PSD se va invoca panica din rîndul bătrînilor. Nu știm dacă această panică va fi. Nu contează. Ea va fi o acoperire perfectă pentru rezultatele măsluite. PNL va obține majoritatea absolută. Cum dracu? se vor întreba unii. Răspunsul va fi: Anul acesta din cauza Pandemiei campania nu s-a mai desfășurat în chip tradițional. Prin urmare anul acesta n-a mai contat atît de mult ca altădată mitingurile electorale, pomenile electorale. A contat campania on line. Și imediat PNL va fi binecuvîntat drept partidul care a dus o campanie on line ieșită din comun. De ce a pierdut PSD la scor? Pentru că anul acesta n-a mai putut da găleți cu făină. În realitate, scorul e rezultatul unei fraude. Da, dar el va fi justificat prin condițiile aparte ale campaniei electorale de anul acesta.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

12 comentarii pentru articolul „Cîteva motive ascunse pentru care regimul Iohannis întreține Panica Pandemiei”

  • Dle Cristoiu, apropo de fraudarea alegerilor, acum fix un an am lansat o soluție de sistem electoral care sa rezolve problema fraudării.
    Soluția a fost prezentată la Răzvan Dumitrescu in emisiune și a fost preluată și de Sorin Roșca Stănescu, care a scris și despre modul în care partidele au tratat soluția. O puteți găsi aici: https://www.petitieonline.com/vot_antifrauda

    Ma ajutati sa promovez soluția și să informăm publicul ce interes își dau partidele pentru prevenirea fraudei?

    Mă puteți găsi pe fb la profilul /daniel.scurtu

  • Guvernul pnl e terminat,de fapt pe conducatori pnl nici măcar nu interesează ca popularitatea partidului e atât de mica încât în următoarele alegeri,nici măcar nu vor mai întra în parlament!!!! Bani veniți de la cabală ia orbit pe toți!!! Închipuiți-vă dacă doar acceptarea familiilor decedatului,care acceptau trecerea rudelor decedate la covid 19 primeau între 500 si 3000 de euro ??? Cat au primit guvernanți?

  • Guvernarea PNL-istă este atât de lipsită de scrupule încât va spune senin că PSD-ul și simpatizanții lui n-au respectat instrucțiunile de prevenire a îmbolnăvirilor de COVID și de aceea au fost nevoiți să prelungească starea de alertă peste orice limită a bunului-simț! Sunt atât de orbiți de putere încât nu văd altceva decât alegerile următoare! Deviza lor este: ”Totul pentru câștigarea alegerilor, indiferent de situația țării!”

  • Sunt o persoana care am inteles ca nu este usor cu coronavirusul.
    Am incredere in conducatori, cei care reusesc cu eforturi si mai ales exemple personale sa demonstreze ca pericolul coronavirusului este foarte mare in Romania.
    Am incredere in Presedintele Romaniei, care in data de 11 martie 2020 ora 16,05 asigura toti romanii, ca “din cei 30 gasiti pozitivi , multi din ei nu au nici un fel de simptom. Catva au simptome foarte usoare, de tip raceala. Catva au simptome de tip gripa.
    Asta ca sa demitizam un pic boala, fiinca am citit cateva articole ieri, unde se vorbea despre un virus ucigas, intro maniera foarte apocaliptica”.
    Aveam asigurarea linistii in data de 11 03.2020 ora 16,05, asta in conditiile in care OMS a decretat in data de 11.03.2020 ora 12 , pandemia de coronavirus la nivel mondial.
    Am incredere in prim ministru, care greseste dar a dat exemplul intregii tari cat de multa frica are de coronavirus, am incredere in europarlamentar Rares Bogdan, care face un chef in restaurant, in conditiile cand nu pot fi grupuri mai mari pe strada.
    Am incredere in toti specialistii care explica apocalipsa din Romania si induc frica: Raed Arafat, Nelu Tataru, Cercel, Rafila, ( fara titulatura de doctori).
    Am incrdere ca avem in sfarsit cei mai buni specialisti numiti in functii , pe perioada pandemiei, la DSP si Spitale.
    Sunt bucuros ca avem aparate de testare coronavirus, la care am angajat in regim de urgenta persoane de diferite specializari pe care l-am instruit 3-4 zile, si realizam teste multe. Nu stiu daca minimul de ore de experienta stabilit pentru un specialist in analize mai este valabil la contestarea unui test.
    Sunt multumit ca avem toate conditiile pentru a se putea realiza oricand, prin ordin de sus, marirea numarului de testari, dar mai ales cresterea numarului probelor pozitive.
    A aparut un val masiv de infectari comunitare, dupa o etapa de relaxare.
    In ultimele zile discutam de peste 400 pozitivi.
    Cred foarte mult in acest numar ca numar, mai ales dup ace un dement din Tanzania a trimis probe de la fructe legume, capre , oi pentru analiza si probele au iesit positive la oameni.
    Voi crede foarte mult in conditiile in care Dl. Ministru al sanatatii NeluTtataru si Dl Arafat va explica natiunii transparent situatia.
    Este corect a se preciza fata de cazurile noi zilnice depistate urmatoarele:

    – Cate cazuri sunt asimptomatice
    – Cate cazuri au fost depistate prin triaj epidemiologic la spitale
    – Cate cazuri au fost depistate prin triaj epidemiologic la camine batrani, centre asistenta.
    – Cate cazuri au fost depistate ca urmare a prezentarii in spital cu manifestari clinice
    – Cate cazuri au fost depistate dupa petreceri in terase, la mare , la munte, sau dupa slujbele din biserici.
    Fata de situatia din ATI, unde cand se vrea se pot aduce si pacienti de lux, este cazul a se preciza daca numarul de persoane raportate in ATI este numai cu bolnavi , internati la intrare cu covid, , provin din alte sectii si apoi transferati. La ATI ajung si cei din accidente rutiere, care pot fi gasiti daca vrem cu coronavirus.
    Sunt cifre de manipulare, care au rolul de a distruge si tara economic.
    Pentru medicul Virgil Mustea, medicul care a vindecat cei mai multi pacienti intrbare : cati au fost asimptomatici?

  • cum sa se fure, domne, alegerile?!:))) asa ceva…nu exista! 🙂
    ‘a fura alegerile’…e un produs expirat! el nu mai poarta cu sine placerea pe masura potrivita, daia e expirat.

    acum, in lumea mare, cei care cu adevarat sint taticii alegerilor, au ridicat inclusiv placerea de a tine in friu alegerile dupa bunul plac…la un nivel superior, ca si nevoia de placere evolueaza in stil fibonacci:)
    ( de fapt cea care se afla la radacina dinamicii de tip fibonacci, a dorintelor, e fix dinamica de tip fibonacci a placerii, deci iata care e ‘motorul’ realitatii )

    acum tinerea in friu a alegerilor inseamna sa le tii in friu ecuatia de miscare, iar asta se face exclusiv in mod stiintific, ba chiar exclusiv folosind cele mai noi cuceriri pe taramul neurostiintelor.
    cu stimulul potrivit generezi efectul dorit, iar asamblarea efectelor dorite ridica posibilitatea de manifestare a unui eveniment proiectat la probabilitatea dorita.

    deci treaba e pur stiintifica, la nivelul asta de dezvoltare, adica ‘alegerile’ au devenit un proces eminamente stiintific, care presupune inclusiv simularea ‘alegerilor’, eroarea putind fi cunoascuta matematic:))

    cunoasterea…unui popor, a grupurilor de cetateni, dar si a cetateanului a devenit suficient de adinca incit ea sa poata fi folosita in simularea realitatii, prin urmare sa poata fi simulate reactiile lui, lor, la diversi stimuli, dar si o definire precisa a stimulilor astfel incat ei sa cauzeze reactia dorita.

    deci e cu stiinta multa, nu cu furat alegeri, povestea. pesemne ca cel mai complex simulator de acest tip se foloseste in alegerea presedintilor de state, si e ceva de bun-simt sa fie asa, pentru ca nivelul de dezvoltare la care a ajuns aceasta civilizatie tinde sa fie…desavarsit.
    =
    P.S. ‘punerea la indoiala’ e lege in Creatie.
    cea mai sigura cale pe care se ajunge la dezastru e lipsa ‘punerii la indoiala’. acolo unde ‘punerea la indoiala’ nu se manifesta, dezastrul e deja definit, proiectat, mai trebuie doar ceva timp pentru ca el sa devina realitate.
    inclusiv cei care ‘pun la indoiala’ trebuie ‘pusi la indoiala’, alta cale nu exista.

    …dasta v-am pus la indoiala, cu drag, concluzia, maestre! e…cam clara, treaba,…concluzia dvs nu e buna, aruncati-o la cos:))))
    ( dupa care…ceea ce zic eu trebe pus la indoiala,
    …si uite cum, poate!:)), si eu, la rindul meu, ajung sa mi arunc, cu drag, zicerile la cos:))).
    in final va ramane in picioare zicerea celui care, fiind si el pus la indoiala bine de tot, se indoaie, dar nu crapa! )

    • virusul , cind se misca, defineste o nonactiune.
      insa reactia disproportionata, manifestata in fata nonactiunii virusului, defineste o Actiune care va naste Reactiuni.
      abia Reactiunile astea sint cele care demoleaza, nu nonactiunea virusului. asta defineste finetea…cam desavarsita cu care se opereaza pe vremurile astea.
      care vremuri sint vremurile revolutiei mondiale, prima revolutie de acest tip din istoria civilizatiilor ( fiind si ultima ). si care revolutie mondiala e mai innoitoare de 1.6 ori decit suma formata din cele doua razboaie mondiale, revolutia din octombrie si marele crah. deci treaba e complexa, pentru ca la finalul revolutiei se vor manifesta noi sisteme sociale. astea noi fiind chiar…nou-noute!, ba chiar mai mult, vor fi unificate sub umbrela unui singur sistem social, in care inteligenta Artificiala e pe Tron.

  • Maestre, cu spitalele din toată țara închise s-a făcut o economie extraordinară timp în care CAS-ul a fost reținut din salarii.
    Să luăm exemplu spitalul Colentina unde avem date.
    Directorul spune că în spitalul Colentina se tratau lunar 20 000 de cazuri. Asta înseamnă medicamente, consumabile (feșe, pansamente, seringi, branule etc.) se efectuau operații cu tot ce înseamnă.
    Plus hrana asigurată de trei ori pe zi ptr. 20.000 de pacienți.
    Deci bani nu glumă!
    Acum Colentina are doar 80 de internați tratați cu aer și paracetamol.
    În toată țara sunt internate doar 5000 de persoane dintre care 300 stare critică. Doar cei 300 au nevoie de tratamente, restul de 5000 nu primesc nici un tratament, având forme ușoare și fără manifestări clinice.
    Nu știm câte internări se făceau în toate spitalele din țară înainte de pandemie ca să ne dăm seama ce sume erau necesare lunar.
    Probabil sume exorbitante.
    Asta înseamnă că CAS a fost plătit degeaba.
    Totuși unde or fi banii care ar fi trebuit alocați sistemului sanitar? Păi o parte sunt în investiții dubioase cu comisioane grele, cum e afacerea cu milioanele de măști, iar restul!?
    Și când îl văd pe Orban și Cîțu care se plâng cât de mult ne costă pandemia îți vine să-i scuipi în ochi de mincionoși ordinari!
    Cineva trebuie să-i întrebe unde se duc miliardele de euro, pe ce anume se cheltuie.

    • Apropos, banii investiți de primăriile din țară pe aparatură și eschipamente se văd (ultimul tomograful de la Matei Balș).
      Nu se văd deloc banii investiți de guvern.

    • Adriana, știți de unde rezultau cele 20 000 de cazuri lunar? 1900 erau internări ”ambulatorii”. ”Cazurile” stăteau în spital dimineața, 2-3 ore, li se luau niște analize și reveneau a doua zi pentru externare, rețete și corespondența către medicul de familie. Ca să le ia și coplata, pe unii îi țineau trei zile, pentru că de la două zile în sus se percepe taxă. Nu tu mâncare, nu tu consumabile, care precis se decontau. Aici era marele furt. Asta și lipsește acum din ”calculelele” administrative: însușirea unor bani neacoperiți de servicii. Lupta e la baionetă și e în toi. Victimele luptelor suntem noi, pacienții neinternați, deci netratați.

  • Maestre, motivele nu sunt ascunse, sunt chiar la vedere! Metoda de intimidare cu instaurare a panicii nu mai tine dupa ce oamenilor le-au fost suspendate cateva luni drepturile si libertatile constitutionale, nivelul de trai a scazut, multi au ramas fara locuri de munca si cu datorii fara numar, iar pe plan medical e un dezastru pentru toti cetatenii non Covid.
    In ciuda tuturor tertipurilor folosite va veni si momentul scadentei. Chiar din interviurile realizate de Dvs pe CristoiuTv rezulta ca pandemia/epidemia nefiind declarata oficial nu se pot plati sporurile mult promise cadrelor medicale. Curtea de Conturi, desi nu e vizibila in mass media ca alte institutii, lucreaza. Lucreaza si politia si DNA-ul care scot la lumina adevaratii beneficiari ai timpurilor.
    In alta ordine de idei constat cu regret ca cei ce conduc vremelnic tara sunt mai interesati de covid decat de catastrofele naturale care sperie cu adevarat, produc pagube umane si materiale.

  • Frumos comentariu și la obiect! Din păcate reacția publică la o astfel de situație este absentă și nici nu sunt convins ce reacție ar fi potrivită. Indignarea? E inutilă în sine. Entuziasm pentru „opoziția constructivă” a PSD-ului? O penibilitate. Sau poate firava opozitie part-time a Pro Romania (cand se mai trezește Victor Ponta din somn să aducă o critică subtilă)? Opoziția tăcută a lui ALDE? PNTCD-ul? ADN-ul? Ne pierdem vremea. Absenteismul major al votanților opoziției (absenteism asupra căruia deja nu mai planează dubii), se va datora cel puțin în egală măsură slabei opoziții din ultimul timp și de până la alegeri, pe cât giumbușlucurilor celor din spatele lui Klaus Iohannis si al PNL. Dacă cineva se așteaptă la o campanie (online?) furibundă anti-PNL care să aibă succes în ajunul alegerilor, va fi cu siguranță dezamăgit. Probabil că nu era Liviu Dragnea cel mai convingător comunicator de la flipchartul Antenei 3, dar măcar îl vedeai că se chinuie, își dă interesul – chiar dacă nu înțelegeai ce spune, vedeai că e o problemă care îl macină și se agită și el să o expună. Îl vedeți acum pe Marcel Ciolacu fiind mai convingător in mediul online? Sper să fiu eu prăpăstios și necredincios, dar tare mă tem că și opoziția această prietenoasă e parte a unei regii de repunere în scenă a ultimelor alegeri prezidențiale la alegerile locale și apoi generale. Sincer, nici nu stiu dacă ar fi rău să fie așa. Sunt curios ce scuze ar mai găsi atunci „regizorii” pentru lipsa de progres și „nihil nove”-ul (nimicul nou) din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *