Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Cititorii ne dau de veste. Manager de spital care taie ilegal din alocația de hrană a bolnavilor

Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu”, Vâlcea (de TBC) încalcă legea prin tăierea alocației de hrana a bolnavilor (reglementată prin Hg 665/2016).
Între anii 2018-2020, managerul spitalului încalcă legea atribuind direct contractele de catering, cu mentinetea la 28% a prestației firmei de catering (din prânz+cina) si pur sI simplu, tăind din alocația de hrana a bolnavilor (care este fixa prin lege 10 lei/zi – acuți sI 16 lei/zi – cronici).

Micul dejun se prepara în regim propriu, fiind externalizat serviciul de catering pentru prânz si cina.
Alocația de hrana a bolnavilor este fixa, 10 lei/zi pentru acuți si 16 lei/zi pentru cronici.

Din documentele transmise de spital, rezultă că micul dejun +prânz+cina, din care scădem prestația firmei pentru pregătire hrana si transport (-28% din prânz+cina) rezultă că s-a taiat, în fiecare an, din alocatia de hrana a bolnavilor astfel:

  •  în 2018- la cronici cu mai puțin de 3,19 lei/zi (-20% din 16lei) iar la acuți cu mai puțin decât 2,78 lei/zi (-27,8% din 10 lei);
  • în 2019-2020 – la cronici cu mai puțin de 2,19 lei/zi (-13,7%) iar la acuți cu mai puțin de 1,87 lei/zi (-18,7%);
  • din 2020 septembrie – la cronici cu mai puțin de 0,81 lei/zi (-5%) iar la acuți cu mai puțin de 0,92 lei/zi (-9,2%).

Rezultă că, în mod ilegal, s-a taiat (furat) din alocația de hrana a bolnavilor, de exemplu în 2018 (care este egal cu 2017) firma de catering trebuia să lucreze gratis pentru a se încadra în alocația de hrana.

Încălcarea legii este evidentă, dar ne întrebăm cat de incompetent poate fi un manager de spital pentru a tăia alocația fixă de hrană a bolnavilor (poate fi doar mărită) pentru a „negocia” ulterior majorarea ei și cât de iresponsabil poate fi un manager de spital pentru a tăia alocația de hrana a bolnavilor cu afecțiuni pulmonare grave (TBC), când principala cauză a bolii în Romania este sărăcia.

Când se fura pur si simplu din drepturile bolnavilor, când in mod ilegal contractele sunt atribuite direct pentru a evita transparenta si exista demonstrat (prin documentele transmise de spital pe Legea 544/2001) o incompetență manageriala de neiertat, acești manageri, numiți politic, trebuie sa răspundă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *