Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Ciudat! Africa de Sud este pedepsită pentru descoperirea variantei Omicron și pentru apelul la calm

Președintele sud-african Cyril Ramaphosa și președintele senegalez Macky Sall și-au exprimat nemulțumirea față de țările bogate din cauza interdicțiilor de călătorie care le-au fost impuse după ce țara a anunțat descoperirea unei noi variante de coronavirus, Omicron. Acest lucru s-a întâmplat luni, în timpul deschiderii celei de-a 7-a ediții a Forumului Internațional Dakar privind pacea și securitatea în Africa. Președintele senegalez, Macky Sall, a făcut apel la unitate în rândul liderilor mondiali într-un astfel de moment, pentru a lupta împotriva pandemiei. „Trebuie să continuăm să lucrăm împreună, în solidaritate. Această pandemie, care afectează toate țările noastre, trebuie să ne aducă împreună de partea solidarității în răspunsul nostru, în loc să adăugăm o nouă prăpastie între țările bogate și cele sărace”.

Ramaphosa a cerut țărilor bogate să ajute, mai degrabă, la găsirea unei soluții la criza globală, dar nu să pedepsească națiunile sărace. „Când oamenii de știință sud-africani au descoperit, așa cum spunea președintele Macky Sall, Omicron, noua variantă, și-au asumat imediat responsabilitatea de a informa lumea că a apărut o nouă variantă. Și care este rezultatul? Țările din Nord impun o interdicție pentru a pedepsi excelența care vine din Africa. Practic, au spus: „nu vă vom permite să călătoriți”, dar iată că Omicron se răspândește în toată lumea.” a subliniat Ramaphosa. El a acuzat țările bogate că dau doar firimituri națiunilor sărace în distribuirea medicamentelor și a vaccinurilor. La mijlocul lunii noiembrie, o echipă de cercetători sud-africani a anunțat că a detectat o nouă variantă a Covid-19, Omicron. Reacția a fost imediată: numeroase țări și-au închis granițele, punând Africa de Sud pe harta lumii, în mod negativ, în câteva ore. Medicul sud-african care a descoperit primul pacient cu varianta Omicron a COVID-19, care a declanșat panică pe piețele mondiale și blocaje pe toată linia, inclusiv o interdicție de călătorie a mai multor țări africane în Statele Unite și Europa, spune că este uimită de reacție. „Am fost uimită de reacția globală și mai ales de cea din Marea Britanie. Și permiteți-mi să fiu clară: nimic din ceea ce am văzut despre această nouă variantă nu justifică acțiunea extremă pe care guvernul britanic a adoptat-o drept răspuns la ea”, a subliniat Angelique Coetzee într-un articol pentru Daily Mail. Coetzee, care este președinta Asociației Medicale din Africa de Sud și practică medicina de 33 de ani, a declarat pentru publicația menționată că a văzut multe de-a lungul carierei sale medicale, dar nimic nu a pregătit-o pentru reacția globală la descoperirea Omicron la un pacient. Clarificând că varianta Omicron circula deja de ceva timp în Africa de Sud, fiind identificată anterior în Botswana, ea a afirmat: ,„Nimic nu m-a pregătit pentru reacția globală extraordinară care a întâmpinat anunțul meu din această săptămână, că am văzut un tânăr în cabinetul meu care avea un caz de Covid, care s-a dovedit a fi varianta Omicron”. Referindu-se la restricțiile de călătorie impuse de Statele Unite și Europa, ea a declarat: „Adevărul simplu este că nu știm încă nici pe departe suficient de multe despre Omicron pentru a face astfel de judecăți sau pentru a impune astfel de politici. Mai presus de toate, nu intrați în panică. Iar acest lucru este valabil și pentru guverne”. O, doamna doctor, nu știați că panica justifică acțiunile extremiste? (https://www.dailymail.co.uk/debate/article-10256373/Dr-ANGELIQUE-COETZEE-discovered-Omicron-says-reacting-threat.html?ito=amp_twitter_share-top)

Închei materialul tocmai cu vorbele doamnei doctor, cea care a descoperit varianta Omicron: „Aici, în Africa de Sud, ceea ce văd eu și colegii mei, medici de familie, nu justifică în niciun caz reacția impulsivă pe care am văzut-o în Marea Britanie. În primul rând, noi nu tratăm pacienți care sunt grav bolnavi. Să luăm drept exemplu primul meu caz Omicron, tânărul pe care l-am menționat mai devreme. Nu i-a trecut prin cap că are Covid: credea că a făcut insolație după ce a lucrat afară. După ce a fost testat pozitiv, la fel a făcut și soția sa și copilul de patru luni. Până acum, pacienții care au fost depistați pozitiv la Omicron aici au fost în principal bărbați tineri, un amestec de vaccinați și nevaccinați, deși, în statisticile noastre, nevaccinat poate însemna și vaccinat cu o singură doză”. Să fie oare o reacție adversă sau o mutație după vaccinarea cu o doză contrafăcută sau prost depozitată?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Ciudat! Africa de Sud este pedepsită pentru descoperirea variantei Omicron și pentru apelul la calm”

  • Trebuie si gura apocalipticilor sa manance ceva. Sa nu fim rai si sa-i intelegem si pe ei…chiar vreti ca varianta asta de covid sa le strice pandemia? Daca cei din Africa de Sud spuneau ca au descoperit o varianta de covid de 10 ori mai mortala decat Delta, era o treaba. Ar fi zburat avioanele non-stop. Da’ ce dreaq sa faca apocalipticii cu Omicron, care cica nici nu te omoara, nici macar nu te baga in spital si, colac peste pupaza, mai lasa in urma si imunitate dobandita care este efectiva si impotriva altor variante de covid (in urma infectiei cu Omicron organismul uman produce acelasi tip de anticorpi precum in cazul infectiei cu varianta Delta) de i-a facut pe medicii din Africa de Sud, in prostia lor evident, sa se intrebe daca nu cumva varianta Omicron este un fel de „blessing in disguise” (un fel de „tot raul spre bine”). Auzi tupeu la ei…n-au aflat ca doar big pharma are voie sa salveze planeta?
    Gata, ca m-am inervat. Niciun avion spre/dinspre Africa. Am zis!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *