Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Clătite fierbinţi

Aglomeraţie la fosta Grădiniţă, cofetărie cu terasă, din centrul Marelui Oraş. Toată lumea cumpără clătite. Puţini, foarte puţini, pentru a le lua acasă. Cei mai mulţi, pentru a le înfuleca pe loc. Fierbinte rău de tot, clătita e  manipulată rapid prin hîrtia în care a fost învelită. Cum se perpelesc aşa, bărbaţii lasă impresia că-s gata-gata să se scape pe ei.

Pe mocheta verde, scoasă afară o dată cu venirea verii, se apropie de ghişeu o brunetă cu buricul gol şi şolduri planturoase sub blugii rupţi după ultima modă.
A luat comanda, a plecat.

Îşi face apariţia un beţiv cu un picior desculţ şi celălalt vîrît într-un pantof rupt. Dinăuntru iese cu mers mecanic un bărbat vînjos, vîrît într-o pereche de pantaloni prea mari pentru el şi o bluză albastră, pe care scrie cu alb: Security. E bodyguardul localului. Se îndreaptă spre beţiv, îl ia de guler şi-l duce aşa, ca pe un căţeluş, pînă în parcarea de maşini. Dusul nu se supără. Dimpotrivă, e bucuros că nu se vede obligat să meargă pe picioarele sale.

Sub umbrare, mesele pustii îşi aşteaptă zadarnic clienţii. O boare încearcă să ridice şi să ia cu ea feţele de masă. O cetăţeancă zbiară convingător în cabina telefonului public de pe trotuar.

Niţel mai departe, un ins dubios vinde poze deocheate pe care le ascunde sub reproduceri de artă din mănăstirile româneşti. Sirenele unei coloane oficiale spintecă aerul verii cu ţipetele sale dramatice.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *