Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Cleveland: Americanii care scuipă-n vasele cu flori

Americanii care simt nevoia să scuipe într-un vas cu flori

Să luăm, de exemplu, punctul 7 al Programului de 12 puncte adresat cumpărătorului, altfel spus, cetăţeanului care nimereşte în aceste clădiri de sub sticlă.

Cum sună el?
„E interzis a scuipa, a şedea în sau pe vasele de flori, a te sprijini de ele, a sări peste ele sau a arunca în ele cu obiecte“.

În lumina celor spuse despre anunţurile din România se înţelege lesne căror fenomene îngrijorătoare a trebuit să le facă faţă, la un moment dat, managerul complexului. Tot mai mulţi inşi, o dată intraţi pe Avenue of Tower City, se năpusteau să scuipe în vasele cu flori, să se urce cu picioarele în ele şi să se culce pe pămîntul lor, să rezeme de vase sau, şi mai dihai, să sară peste ele şi, cînd încheiau şirul de activităţi, să arunce în ele cu obiecte.

M-am plimbat în sus şi-n jos pe Avenue of Tower City preţ de vreo trei ore. M-am aşezat pe o bancă. Evident, cu ochiul la ceas. Cînd limba arătătorului, ba chiar şi a secundarului, au ajuns la 15 minute, am sărit în sus ca ars. Nu cumva să mă pomenesc cu un om de ordine luîndu-mă de urechi şi arătîndu-mi anunţul prin care băncile puteau fi folosite pentru pauza dintre cumpărături (cumpărasem ceva, tocmai pentru a nu încălca anunţul, şi anume o vedere, din partea asta nu era nici o problemă!) nu mai mult de 15 minute.

O jur cu mîna pe inimă:
N-am încercat o clipă nici să scuip, nici să mă reazem de vasele de flori şi, cu atît mai puţin, să azvîrl în ele cu obiecte.

Şi asta pentru că nici nu le-am observat. Am aflat că există în acest centru de sub sticlă numai după ce am parcurs textul administrativ de la intrarea pe Avenue of Tower City.

Ce concluzie istorică putem trage de aici?
Că americanii din această parte a SUA sînt de un fel aparte. Spre deosebire de alţi concetăţeni şi, cu atît mai mult de noi, europenii, cum văd un vas cu flori, cum simt nevoia să scuipe în el, sau să sară peste el, sau chiar să dea în el cu ceva.

De ce are un american din Cleveland acest impuls, dezvăluit magistral de anunţul din Tower City?
E o întrebare ce presupune implicarea altor instituţii decît cea a simplei exploatări a anunţurilor. A multor altor instituţii, unele pe-al căror nume mi-e teamă să-l rostesc şi-n şoaptă.

Noi ne-am mulţumit cu descoperirea acestor trăsături senzaţionale.
Restul e treaba altora.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Pagini: 1 2 3 4 5 6

Un comentariu pentru articolul „Cleveland: Americanii care scuipă-n vasele cu flori”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *