Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Clotilde Armand – Frumoasa din Primăria Adormită

Basmele mai tuturor popoarelor cultivă motivul Frumoasa din pădurea adormită. O jună, evident, de o frumusețe răpitoare, de origine aristocratică, doarme undeva închisă într-o cameră, într-un castel sau chiar într-o pădure. Vine Făt-Frumos și depunându-și buzele-i calde pe buzele ei reci o învie și o salvează.

Despre această imagine-clișeu mi-am amintit citind pe mai toate site-urile o știre amintind prin titlu o admirație: „Clotilde Armand coboară milităria din pod”.
O știre publicată nu numai de presa de casă a Primăriei Sectorului 1, varianta Clotilde Armand, dar și presa bănuită de noi pînă acum independentă. Ceea ce ne facem să credem că hotarul dintre presa de casă a lui Clotilde Armand și presa așa-zis independentă este mult mai subțire decît credeam noi.

Potrivit acestui titlu Clotilde Armand a postat pe Facebook următorul text:

„Observ că unii angajați din Primăria Sectorului 1 au impresia că sunt în vacanță. Da, da. Sau că locuitorii acestui sector sunt obligați să le plătească salariile pentru figurație… sau să plece de la locul de muncă cînd au chef. Nu știu cum i-a obișnuit fosta administrație însă vă spun ferm că eu nu voi tolera așa ceva.

De astăzi, toți funcționarii primărie și din subordonate care nu-și folosesc cartelele pentru pontaj sau registrul de prezență nu vor mai fi plătiți. E simplu: ești plătit cît muncești. Un alt aspect: am trimis către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate o adresă să verifice și să ne comunice situația celor care folosesc concediile medicale. Avem multe suspiciuni că aceste concedii sînt folosite abuziv. De asemenea, vom schimba regulamentul intern pentru ca în ziua de vineri să nu se mai lucreze pînă la ora 14.00. Să lucreze pînă la ora 16.00. Așa cum e normal.”

De unde izvorăște acest text?
Dintr-o realitate a Sectorului 1 din București. Clotilde Armand e primar al Sectorului 1 de șapte luni. La șapte luni de la preluarea instituției, ca șefă, ea descoperă un adevăr valabil pentru orice instituție din România. Unii funcționari chiulesc. În mod obișnuit, constatarea se face la cel mult o săptămînă de la preluarea funcției. Clotilde Armand observă asta la 28 de săptămîni de la preluarea funcției. Nu e de mirare. Pînă acum Clotilde Armand a fost ocupată cu Mafia. Mai precis cu lupta împotriva Mafiei. Evident, pe Facebook. La un moment dat, ieșind din bulă ca să mai ia aer, și-a dat seama că e primar. Și-a descoperit că unii angajați chiulesc.

În asemenea condiții, peste tot în România, la toate instituțiile, șeful trece la sancționarea celor care chiulesc și de premiere a celor care se dovedesc harnici. Pentru aceasta, un șef normal nici măcar nu atîrnă un afiș în hol. E de la sine înțeles că cei care muncesc benchetuiesc, după ce muncesc, și cei care chiulesc pătimesc după ce fug de muncă.

Clotilde Armand nu e însă un om normal. E un politician USR-ist. Și dacă un politician nu e om normal, apoi unul USR nu e de două ori om normal.

Prin urmare, în loc să atîrne un afiș în hol, gen Cine nu muncește, nu mănîncă, Clotilde Armand s-a grăbit să anunțe națiunea ce-a descoperit ea la Primărie și ce are de gînd să facă după această descoperire. Și anume că nu mai are de gînd să tolereze așa ceva.

A procedat astfel în doi pași:

  1. Postarea pe Facebook a unui anunț intern fără nici o valoare nici măcar la nivelul Sectorului 1, poate nici măcar la nivelul Primăriei, pentru că se înțelege cine chiulește va fi sancționat.
  2. Plasarea pe diferite site-uri ale așa-zisei prese independente a textului postat pe Facebook.

În cazul Clotilde Armand cei doi pași au o dublă explicație: primul pas își are explicația în ipostaza lui Clotilde Armand de Frumoasa din Pădurea Adormită. Sau mai precis, Frumoasa din Primăria Adormită. De la alegeri încoace Clotilde Armand nu a făcut absolut nimic pentru administrarea sectorului. Ea s-a bătut cu Mafia, s-a bătut cu presa care aparține Mafiei, s-a bătut cu Poliția Locală, s-a bătut mai ales cu consilierii PNL; iată acum se bate și cu funcționarii primăriei.

Principala și singura activitate ca primar în cele cîteva luni ce ne despart de alegerile locale constă în a cotcodăci pe Facebook. Din acest punct de vedere Clotilde Armand trăiește ca toți demnitarii USR în bula numită Facebook, asemănătoare cu încăperea, cu castelul sau cu pădurea în care stă Frumoasa Adormită.

Clotilde Armand a descoperit șmecheria prin care fostul primar își asigura publicitatea prin presă. Folosind banii publici. Publicațiilor de casă le-a dat și le dă bani. Cele care au lucrat pentru fostul sînt șantajate cu banii ilegal primiți pentru publicitate.

Și așa s-a ajuns la o premieră postdecembristă:
Un primar de sector, unul dintre miile de primari din România, e cultivat de presă în tot ceea ce face și zice pînă la nivelul scărpinatului între degețelele (Clotilde Armand n-are dește, are degețele) de la picioare sau, mă rog, piciorușe.

O avem, așadar, pe Clotilde Armand în ipostaza de Frumoasa din Pădurea Adormită sau Frumoasa din Primăria Adormită. Asta deoarece Primăria Sectorului 1 doarme de cînd a ajuns Clotilde Armand primar.

În basme vine întotdeauna Făt-Frumos, de cele mai multe ori Fiul Iepei, ca s-o trezească pe Frumoasa din Pădurea Adormită.
Să ne rugăm la Dumnezeu, toți cei din sectorul 1, confruntați cu administrația care adîncește pe zi ce trece brambureala, să vină cît mai repede Făt-Frumos.
Sau, dacă nu, măcar alegerile locale.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

6 comentarii pentru articolul „Clotilde Armand – Frumoasa din Primăria Adormită”

  • Am o nedumerire si multe intrebari. Aceasta ririita, care, nu ascund, ma calca si pe mama nervilor numai cind ii aud numele,a spus zilele trecute, ca vrea sa treaca spatiile din fata blocurilor in grija administratiei blocurilor, pe cheltuiala locatarilor din bloc. Intrebarile mele sint urmatoarele:
    1. Cind in istoria Bucurestiului, primaria a facut ceva pt spatiul din fata blocului? De copil imi amintesc cum fiecare scara de bloc se gospodarea singura, in general locatarii de la parter isi puneau in fata geamului flori(dalii, trandafiri,etc), ba chiar au plantat tei acolo unde am locuit cu parintii, altii au plantat plopi). Deci cind in istoria Bucurestiului a facut primaria ceva pt aceste spatii?
    2. Daca aceste spatii sint in grija primariei, adica primaria este responsabila de aspectul spatiului respectiv, inseamna ca primaria are fonduri pt asa ceva, bineinteles din taxele platite de locuitorii din sectorul respectiv. Am dreptate, sau nu? Daca primaria e cea care are fondurile pt asa ceva si de 60 de ani eu nu-mi amintesc macar O DATA, NICI MACAR O DATA, sa vina primaria sa planteze o craitza macar, unde s-au dus fondurile alocate inghrijirii spatiilor din fata blocurilor din sector?Unde-s banii aia?Unde s-au dus?
    3. S-au montat garduri si gardulete ca sa fie delimitat spatiul din fata blocului fata de trotuar. O investitie inutila, fara sens, arata ca la ghetou, da’ ma rog, tot Bucurestiul pare ingradit cu garduri,gardulete si bariere pina si la Alimentara, nu cumva sa treaca pe acolo altcineva decit clientul. (Pai clientul nu cumpara noaptea, ca-i totul inchis, nu-i program de 24 din 24, 7 zile pe saptamina, da’ ma rog, cineva a izolat parcarea de la Alimentara, care parcare e folosita pe timp de zi de catre clienti, da’ noaptea de ce sta goala si masinile claie peste gramada pe unde apuca? Astia din primarii pe ce planeta sint? In general vorbind, in ce mama galaxiei traiesc mnealor? Deci sta spatiul ala liber toata noaptea doar pt ca-i parcarea de la Alimentara si Alimentara e a cite unui neamt, evreu, sau mais tiu eu ce, pai nu platesc oamenii pt locul de parcare cind prind cite unul? Le e frica la primarie ca n-au cum sa mai scoata si untu’ si untura din proprietarul de masina?Serios?Ce Doamne iarta-ma a ajuns tara asta si a cui e ca eu nu mai inteleg nimic.
    4. Ca o continuare a punctului 3, as vrea sa stiu gardurile si garduletele din fata blocurilor cine le-a montat? Primaria, da? De ce si cit a costat investitia asta, ca din ce vad AZI, unele blocuri au garduri si multe buruieni in spatiile care cindva erau pline de flori, flori puse cum am spus de locatarii din bloc. Presedintele de bloc anunta locatarii si se discuta ce ar fi mai bine si mai frumos sa faca in spatiul respectiv. Cit timp a trait nenea Preda, am avut flori si iarba bine intretinuta la scara blocului, foarte frumos, plus trandafiri roz superbi in fiecare an. De cind nu mai e, Dumnezeu sa-l ierte, se alege praful si pulberea, balarii si frunze. Acum inteleg de ce, pt ca de fapt primaria e cea care ar trebui sa administreze spatiul respectiv. Am dreptate sau nu?
    5. Va rog sa-i luati la intrebari pe nea si „tantele” primari, sa dea socoteala de ce vor sa faca, inainte sa faca orice, nu numai in spatiile din fata blocurilor, ci in general, increderea mea in tot ce fac politrucii astia, primari sau guvernanti, mi se pare de-un ridicol absolut.
    Toti astia din politica, au ajuns de risu’-plinsu’ curcilor, sint nepregatiti pt posturile ocupate, mincinosi, perversi fir-ar muma, mumelor lor sa fie, lacomi, hoti, neghiobi de legat. In halul asta, cu astfel de „responsabili” pt administrarea tarii, nu vad altceva decit dezastru in lant pe termen lung. Cit o priveste pe madam asta, nu o suport \, se scalimbaie prea mult, se screme cu ririelile alea de-mi intoarce matele pe dos, are o fata rea, de scorpie, mereu ii pute ceva la romani, de parca a chemat-o romanu’ sa-i faca ea educatie. Inteleg ca a fost napastuita in viata ei, dar asta ma duce cu gindul ca din cauza socurilor prin care a trecut, individa e inapta pt ceea ce face si se vede din felul cum o face. Ca-i bagatoare de seama pt straini sau nu, habar n-am si nu-mi bat capu’ cu o apucata de streche careia ii pute tot. Daca e asa de nefericita si scirbita de romani, mai ales ca-i vede puturosi, murdari, urit mirositori, fara initiativa,s.a.m.d., de ce sta in Romania?Poate sa si-l ia pe dom’ sotzu’ si sa plece la ea la Paris, cine o opreste, de ce se chinuie daca nu-i place nimic aici. Nu in ultimul rind, de ce fiecare strain, cum e madama asta, cum e si Frantz sau Hans ala de la Timisoara parca, herru’ de sSibiu, si altte citeva panarame ca astia, de ce simt ei nevoia sa „ne invete” una si alta? Le-a cerut cineva asa ceva? Le-a cerut romanul sa vina ei sa le arate cum se face una sau alta? Auzisem ca ala la Timisoara vrea sa scoata pomii din centru si sa-i relocheze nu stiu unde. de ce? Ce are cu pomii aia? Inteleg ca vrea sa-si faca, pe banu’ public, damblaua de a reconstrui ceva ce-i aminteste de orasul sau tara lui natala, da’ chiar trebuie sa suportam metehnele si damlalele fiecarui strain care-si imagineaza ca el e desupta, romanu’ e inferior si atunci el, STRAINUL, e indreptatit sa se uite dispretuitor, in jos, la cei nascuti, crescuti pe tarimul asta? Cum s-a ajuns in halul asta si de ce e permisa situatia si comportamentul smecherilor astora straini, fara ca nimeni sa nu-i puna la punct. Stiu ca ati votat-o pe straina asta la primarie, ATI GRESIT, ATI GRESIT si n-am sa va reprosez asta, cred ca intentiile celor ce au votat-o au fost bune, v-ati dorit o schimbare in bine. Am invatat din 1985 ca nicio schimbare nu-i buna, rar se intimpla ca unu’ nou sa faca ceva cu cap si coada, rar de tot. In ’89 au schimbat directorul de la filatura unde am lucrat. Era acolo de vreo 35-40 de ani. Dupa el s-a ales praful si pulberea, numai nauci, ba chiar o nauca, marea „derectoare” si-a scos pantoful si l-a lovit pe un ladar in cap, la rampa de la unitatea I, pe motiv ca minca. Saracu’ de el, tocmai terminase de descarcat, venisera niste vagoane cu bumbac de la rusi, nu erau multi cei ce descarcau vagoanele, da’ cind veneau, era de munca, dupa ce a terminat de descarcat, s-a asezat jos pe caldarim sa manince si sa plece inapoi la ladari. Vine nebuna de directoare, in control, nu stie despre ce e vorba, purta si niste ochelari cu diopriile cit lupa, era practic mioapa. Si-a scos pantoful si l-a lovit pe om in cap. Satisfactia mare a fost, (ca intimplarea s-a dus ca in jocul cu telefonu’ fara fir, la toate unitatile), cind ladarul infuriat,desi stia cine e, cind i-a dat un brinci, a dat-o cu roatele-n sus de s-a ales praful si pulberea de aerele ei. Toti stateau drepti in fata ei, nu de destepata ce era, dimpotriva, cu prostu si invidiosul nu poti avea dialog de nici un fel. Dupa ce-au schimbat-o din functie, de buna ce era, a venit altu de la Caracal, a stat pina in Ianuarie 1990 si s-a intors la el in Caracal ca nu i-a placut. unde-i filatura azi? Unitatea II e inchisa si demolata, acolo-s blocuri azi. Iar unitatea I e vai de ea. Asta e.

  • Astia este politicianul de Facebook, promovat pe Facebook si cu realizari tot pe Facebook.
    Avem si noi un primare in Brasov, tot USR. In razboi si el cu mafia parcarilor, cu mafia firmelor de deszapezire, cu cea a asfaltarilor sau cu alte mafii. Un oras cu un buget anual de 1,2 MILIARDE de lei si tot ce vedem sunt vorbe.

  • angajatii primariei sunt n responsailitatea primarului. Sa isi dea si ei o sanctiune.

  • Da de ce sa ne rugam? Sa nu ne rugam deloc sa vina Făt frumos sau alegerile locale.Sa stea cât mai mult in funcție și sa facă tot mai multe tâmpenii Clotilda poate doar așa puși fata in fata cu propria lor imbecilitate cei care au putut vota așa ceva își vor da seama de adevarul zicalei cu prostul.

    • De ce este ea o problema și nu, după cum scrie autorul, lista interminabila de institutii in care se face asta, dar nimeni nu își pune problema sa dea sanctiuni?
      Eu când vad pe internet ca cu asta se ocupa dansa, imediat ma întreb ceilalți de ce nu fac asta?
      Lauda cu normalitate vine in contextul in care in rest nu este nimic normal. Astept ziua când cineva va spune asta pe fb, iar noi o sa răspundem: asa și? Toată lumea face asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *