Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Col. Douglas MacGregor: Nimănui nu-i pasă de Ucraina

Extras din dialogul cu col. Douglas MacGregor, fost consilier principal al secretarului pentru apărare al SUA:

1. Până la atacul cu rachete tactice, Putin s-a reținut să folosească complet armata sa. A trimis în Ucraina cam 20% din forțele terestre și după patru luni a fost retrasă o mare parte a acestor forțe. Cei ce luptă în Ucraina sunt parte a diferitelor organizații și miliții, precum și mercenari.

2. Deși putea să o facă de mult, abia acum, în octombrie, a folosit rachetele tactice pentru a ținti infrastructura critică și sediile poliției secrete a Ucrainei, care este acuzată că a făcut mai multe crime.

3. Colonelul crede că acum a fost doar o avanpremieră a ceea ce urmează în perioada următoare (noiembrie – decembrie), când solul va îngheța. Posibil să vedem o vastă ofensivă pentru a anihila complet forța militară a Ucrainei. Rușii se vor opri la Nipru. Rușii nu-s interesați de Ucraina istorică, adică de partea de vest a râului Nipru.

4. Echipamentele militare trimise de SUA și Europa trebuie manevrate de către specialiști. Este nevoie de timp pentru a învăța cum să fie manevrate și întreținute. Pentru asta, Zelensky trebuie să contracteze firme (armata sa nu este antrenată în acest sens).

5. Armata ucraineană a suferit pierderi masive: aproximativ 100.000 de morți și 400.000 de răniți dintr-o armată de 600.000 de oameni.

6. Armata ucraineană a fost construită în ultimii opt ani de către SUA pentru a ataca Rusia. Se dorea montarea de rachete în estul Ucrainei. Acesta este motivul pentru care Rusia a atacat armata ucraineană și în special estul Ucrainei. Rusia, totusi, s-a abținut pentru că Ucraina este o țară ortodox slavică.

7. Planificarea și consilierea armatei ucrainene este făcută de oameni din țări NATO. Cu toate acestea, Zelensky nu ia în serios sfaturile. Tot ce vrea e să atace pentru că se vede ca un om care nu are nimic de pierdut și vrea să epuizeze Rusia.

8. Pentru fiecare soldat rus omorât sau rănit sunt omorîți cinci sau șase soldați ucraineni. Ucraina se află într-o criză periculoasă. Rusia a dus o apărare relativ ieftină, în timp ce ucrainenii au dus un atac extrem de scump.

9. Rușii vor cuceri și Odessa. Nimeni nu prea poate opri Rusia să-și ducă planurile la îndeplinire. Singura cale ar fi războiul direct cu Rusia și nimeni din Vest nu dorește aceasta. Nimănui nu-i pasă de Ucraina.

10. Dacă rușii cuceresc Odessa și vor tăia Ucrainei accesul la mare, probabil că Zelensky va fi îndepărtat de propriul popor sau va fugi în SUA (la Miami are mai multe vile) sau în Europa.

11. SUA trebuie să caute pacea, nu să înrăutățească situația. Altfel, fenomenul se va răspândi și la alte țări (Lituania, Estonia, Polonia, Slovacia au câte un interes teritorial istoric). Pacea trebuie căutată cu orice preț. Dacă s-ar fi încheiat pace mai devreme cu Rusia, Ucraina nu ar fi pierdut atâta teritoriu.

Dialo


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Col. Douglas MacGregor: Nimănui nu-i pasă de Ucraina”

  • Zelenski este o struțo-camilă: un evreu cu nume de familie polonez ,vorbitor de rusa ,traitor in Ucraina.Cetatenia ucrainiana nu o pun in discutie fiindca isi poate cumpara orice alta cetatenie ar vrea .
    Un evreu va fi intotdeauna ,in primul si in primul rand un evreu.Indiferent ce nume de familie poarta,acesta avand rolul de a indica doar de unde geografic provine evreul respectiv.Asa cum numele evreiesc al lui Litvinov arata ca familia lui provenea din Valahia.Zelenski este un evreu polonez (mai degraba din Rzeczpospolita).Strabunii sai ,in perioada dintre 1905 si 1945 probabil a avut cumplit de suferit de pe urma bolsevicilor ,a nazistilor gernani si a banderistilor ucrainieni.Probabil visul lui de o viata a fost sa plateasca politele tuturor acelor natiuni care i-au facut pe evrei sa sufere .Si acum asta face :se razbuna.Pe toata lumea.Pe rusi ,pe ucrainieni,pe restul Europei inclusiv Germania.

  • pentru ca exista FARA DREPT!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *