Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Colonelul ne ţine un discurs despre artă

Colonelul e subţire, cu părul rar dat peste cap şi ochii spălăciţi. Cînd ne ţine un discurs, are o mică ezitare, ca şi cum ar sta în cumpănă dacă să ne spună sau nu. Eh, o să le spun, pînă la urmă! pare să se citească pe faţa lui, acum hotărîtă, totuşi, cătînd într-o parte ferit. Sau nu, e vorba mai degrabă de modestie, vicleană, că, da, noi sîntem oameni mari, ştim atîtea lucruri de la Bucureşti, şi el s-ar putea face dracului de rîs.

Acum ne vorbeşte despre o expoziţie cu subiecte istorice, o mare expoziţie deschisă la Bucureşti, mult lăudată de întreaga presă.
– Nu zic nu, rosteşte colonelul, cu privirile plecate, frământând încurcat caietul pe care-l ţine în mâini, nu zic că nu mi-a plăcut, nu mă pronunţ asupra valorii estetice. (Aici ridică privirile, şi eu, contrariat de o asemenea modestie caut, totuşi, în ochii lui, acea lumină vicleană, a prefăcătoriei, dar nu găsesc nimic, are o privire spălăcită, de personalitate cenuşie). Totuşi, daţi-mi voie să mă pricep la problemele militare. Am văzut acolo, nu spun că nu mi-a plăcut, un tablou frumos, „Cercetaşul” se intitula. N-am nimic împotrivă, ostaşul din tablou poate să ajungă şi cercetaş, dacă munceşte serios şi se supune regulamentelor, dar asta nu înseamnă că, în acest moment al luptei, noaptea, să plece în misiune pe un cal alb. Păi în ce armată din lume s-a mai văzut cercetaş pe cal alb?!
Sau altceva.
Văd un tablou intitulat „Eroul”, în care un soldat român atacă cu baioneta inamicul înarmat cu un pistol. Păi, tu-i Paştele mă-si de Armată română! unde s-a văzut să ataci cu baioneta inamicul care e înarmat cu pistolul? Eu l-aş fi chemat imediat pe respectivul găgăuţă de soldat şi i-aş fi dat trei zile de arest, că habar n-are de Regulament, care spune clar:
Cînd inamicul e superior înarmat, pentru a nu face pierderi inutile în rîndul propriei armate eviţi atacul.
Aşa aş fi făcut cu blegul ăla din tablou. Iar ei, auzi, îl mai şi fac Erou, cînd, mai degrabă, tabloul trebuie intitulat: Tîmpitul.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *