Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Combaterea șomajului în guvernarea Orban-Cîțu prin căpușarea sistemului public. 44 000 de bugetari în plus

44.000 bugetari în plus în Guvernarea PNL Orban-Cîțu. În timp ce Cîțu susține demagogic că vrea să „asaneze” sistemul bugetar, în spate, PNL a căpușat deja tot sistemul public cu zeci de mii de politruci liberali, cu iubite, miss-uri sau beizadele, cum vedem în toate instituțiile publice. Oriunde pui degetul în sistemul public, sare un politruc PNL angajat în guvernarea Orban-Cîțu.
Conform datelor oficiale prezentate de Ministerul Finanțelor publice, în anul 2020, sub guvernarea PNL, cu susținere USR și UDMR, numărul bugetarilor din România a crescut cu 14.000 de persoane.

În plus, trebuie să ținem cont că prin OUG 1/2020 Guvernul Orban a interzis detașarea din mediul privat pe locurile vacante din sistemul public.
La vremea respectivă Cîțu și Orban susțineau sus și tare că sunt 30.000 de astfel de detașări care erau puse în seama PSD.
Rezultă deci că prin OUG 1/2020 care a interzis transferurile au fost vacantate pe loc 30.000 de poziții în aparatul bugetar.

Dacă Guvernarea PNL nu ar fi angajat niciun bugetar în plus, ar fi trebuit la finalul anului 2020 să fie raportat un număr de bugetari cu 30.000 mai puțini față de decembrie 2019.
Dar în loc de o raportare cu -30.000 datele oficiale indică o creștere cu +14.000 de bugetari.

Deci în total, în guvernarea PNL Orban-Cîțu au fost angajați numai puțin de 44.000 de bugetari. Dintre aceștia doar 4.000 sunt justificați de pandemie, pentru că doar 4.000 apar ca angajați în sistemul sanitar.
Restul de 40.000 sunt politrucii puși de PNL în toate funcțiile din sistemul public.

(Text de Gabriela Firea)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *