România a obţinut, prin Roxana Mînzatu, poziţia de vicepreşedinte al Comisiei Europene şi portofoliul Competenţe şi Educaţie, Locuri de muncă şi drepturi sociale, demografie

Comorile și viitorul Pământului se văd la Expoziția Mondială de la Dubai

Să facem un exercițiu de imaginație.
Dacă ar veni o navă cosmică de pe altă planetă și ar dori să știe ce comori deținem, cum trăim, ce vise avem, ori cum va fi viitorul nostru, trebuie să aterizeze neparat la Dubai, unde are loc în această perioadă Expoziția Mondială.

Evenimentul trebuia să se deschidă în 2020, dar, ca atâtea planuri, și acesta a fost dat peste cap de criza sanitară.
De la 1 brumărel a fost dat liber la vizitatori, care văd aici pavilioanele reprezentând 190 de naţiuni în centrul expoziţional situat la periferia sudică a Dubaiului, un oraş deja cunoscut pentru zgârie-norii şi pentru gustul său pentru lux.

„Acest mega-eveniment de şase luni se concentrează pe trei teme: Sustenabilitate, Mobilitate şi Oportunitate, cu scopul de a crea diversitate culturală pentru a modela un viitor mai luminos pentru lume prin dialoguri culturale creative menite să prezinte soluţii şi idei inovatoare şi revoluţionare pentru un viitor mai bun”, scrie Emirates News Agency.

Ce vedem noi în expoziția mondială? Adică nu noi, ci omul care ajunge acolo.
China se mândreşte cu unul dintre cele mai mari pavilioane, în formă de bec, în timp ce Marocul şi-a construit pavilionul din pământ, invocând motive de mediu. Olandezii au optat pentru o piramidă acoperită cu plante comestibile şi irigată cu apă de ploaie.

Printre atracţiile aşteptate se numără Harlem Globetrotters şi un robot panda chinezesc. Fanii călătoriilor futuriste vor putea vizita o cabină Hyperloop, în timp ce pasionaţii de istorie vor avea ocazia să vadă un sarcofag antic în pavilionul egiptean.

Are și țara noastră un pavilion acolo. Conceptul pavilionului României își propune să prezinte vizitatorilor o imagine cât mai coerentă a relațiilor dintre mediul înconjurător, resurse, oameni și comunități, care pot asigura o structură echilibrată, o dinamică ideală, o bună funcționare și noi oportunități pentru o dezvoltare sustenabilă, atât locală și regională, cât și globală.

Pavilionul României, cu o suprafață de cca. 1.000 mp, ilustrează simbolic operele unor creatori români din domeniile artistic și al cercetării științifice, precum Constantin Brâncuși, George Enescu, Grigore Antipa și Nicholas Georgescu-Roegen. Acesta include o serie de teme secundare: turism, apă, tehnologie și educație.

Dubaiul doreşte ca Expo, o expoziţie de cultură, tehnologie şi arhitectură sub sloganul „Connecting Minds and Creating the Future” (Conectarea minţilor şi crearea viitorului), să fie o demonstraţie de ingeniozitate şi un loc în care provocările globale, cum ar fi schimbările climatice, conflictele şi creşterea economică, să poată fi abordate împreună.

Oricum, un subiect imens. Visez să călătoresc în toate cele 190 de pavilioane naționale și să vă relatez ce e mai interesant din ele. Vise, vise, vise.
Să vedem cum arată câteva pavilioane naționale.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *