În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Companiile aeriene spun că dacă au un loc liber în avion, îl vând

Distanțarea fizică a pasagerilor nu este impusă în avion, dar este obligatorie masca, dezinfectarea mâinilor și lipsa interacțiunii dintre călători. Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, spune că s-a elaborat un set de măsuri, împreună cu Agenția Europeană pentru Siguranță în Aviație și cu Centrul European pentru Controlul Bolilor, și s-au făcut recomandări, atât pentru aeroporturi, cât și pentru aeronave.

Companiile aeriene respectă cerințele dar, date fiind pierderile, nu sunt dispuse să renunțe la pasageri.

Valentin Iordache, purtător de cuvânt al aeroportului „Henri Coandă”, spune că, potrivit unui document emis de International Air Transport Association (IATA) încă de acum o lună, companiile s-au declarat dispuse să aplice orice măsuri de protecție, dar nu renunță la pasageri. „Dacă rămâne un rând liber în avion, rămâne, dar dacă ni se cere să vindem și ultimul loc, îl vom vinde”, au explicat companiile de zbor.

Comisarul european este de acord că pentru companii ar fi o pierdere mare  dacă ar zbura cu avionul ocupat doar 50%. „Nu există o cerință imperativă la nivelul UE pentru distanțare în interiorul avionului pentru că avioanele sunt gândite din punct de vedere al siguranței transmiterii agenților patogeni cu filtre de natură medicală, pentru că tot sistemul de ventilație al aerului este unul vertical în avion, spre deosebire de toate celelate în care este orizontal”, a explicat Adina Vălean la Digi24.

În ceea ce privește, aeroportul, Valentin Iordache a explicat, pentru cristoiublog, care este procedura: „Pasagerul merge la un cort, unul din cele amplsate în parcarea aeroportului. Aici se face și controlul temperaturii, urmând ca pasagerii, în grupuri de maximum 50 de oameni, să meargă la formalitățile de check-in. Abia în zona de îmbarcare există din nou banchete, acolo unde pasagerii pot din nou să staționeze. După fiecare punct de control sunt amplasate dispensere cu gel dezinfectant. La îmbarcare, autobuzele sunt utilizate la jumătate din capacitate. Masca este obligatorie în tot terminalul, purtată pe nas și pe gură”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *