Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Comunismul cu efect limitat

Forumul Economic Mondial, unul dintre marile motoare ale propagandei fascistoide întreținute și dirijate de marii psihopați ai planetei, luminează calea omenirii către echitate, incluziune, justiție socială și o mulțime de alte miraje care au efect de drog asupra oamenilor noi, construiți din blocuri fantasmagorice de realitate oficială, lipite cu zeama unor scenarii abracadabrante, din categoria „Bun venit în 2030: nu am nicio proprietate și niciun pic de intimitatea, dar viața n-a fost niciodată mai bună” sau „De ce ar trebui să avem toți un venit de bază”.

Există un mod foarte simplu de a prosti o populație incapabilă să înțeleagă ce citește ori să urmărească până la capăt consecințele unor idei fatale vopsite drăgălaș: cobori paradisul pe pământ. Paradisul pentru toți: de stânga, de dreapta, de sus și de jos, cu diplomă și fără. (Doar să nu fie miliardari și să nu poată obține un certificat de sănătate mintală decât de la medicii de curte.) Bineînțeles, e ușor de zis, dar mai greu de făcut. Dar nu trebuie să și faci. Atunci când deții frâiele, ai în fiecare moment libertatea de a împinge paradisul un pic mai încolo, pentru a face loc cazanelor cu smoală absolut necesare pentru băile de dezvoltare armonioasă a viitorilor locuitori ai paradisului.

Ceea ce se construiește sub ochii noștri, în acest război vesel în care victimele ascut cu aplomb toporul călăului, este un comunism cu efect limitat. Limitat la 99% din populație, masa de nimerici care, la apogeul civilizației, o să fie convinși că o gură de aer îi poate ucide și că soarele răsare la miezul nopții, pentru că așa au spus conducătorii. Un bun comunist nu se întreabă niciodată de ce numește conducătorul puricele „elefant”, ori de ce mai merge la vot dacă legea e făcută de indivizi pe care nu i-a ales nimeni. El ia aminte și luptă împotriva necredincioșilor, a dușmanilor poporului, a bezmeticilor care nu-și doresc să devină supraoameni ai Noii Normalități.

Cui nu-i vine să creadă i-ar prinde bine să arunce o privire mai atentă în jur. Bunăoară, la ideea Venitului Universal Garantat (Universal Basic Income), care deja se învârte prin compostul steril al noii intelectualități de mai bine de un deceniu. Pe scurt, în numele echității sociale, echipe de ingineri sociali certați cu logica și bunul-simț le descriu celor părăsiți de judecată cum o să plouă cu bani din cer. În numele combaterii rasismului, e promovată o rasă nouă, „sănătosul”. Rasa celor care dețin „dovada supremă” că nu reprezintă un pericol pentru ceilalți. În fond, nu e nimic greu de înțeles. Trebuie să fii sănătos pentru a putea să circuli după bunul plac. Numai dacă ești sănătos poți să faci accidente de circulație, să amesteci otrăvuri autorizate în mâncarea celorlalți, să sufoci mediul înconjurător în plastic, să faci tuberculoză și o mulțime de alte boli transmisibile (majoritar la oameni sănătoși, desigur) ș.a.m.d. La capătul acestor strădanii așteaptă cuminte minunea: în comunismul nimericilor toți morții o să fie sănătoși! Doar așa scrie în pașaport, nu?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

20 comentarii pentru articolul „Comunismul cu efect limitat”

  • Domnule Zaicu, grauntele de talent daruit de Creator, uneori cu mare precautie,a fost mai mereu o povara.Dupa unii,cei talentati ar trebui sa se strecoare , umili, pe langa ziduri, ca si cum ar fi capatat o boala rusinoasa.Cum sa indraznesti sa iesi in strada cu jocul tau secund, cand afara e criza sanitara…
    Artistii, creatorii, stiu ce au de facut.In aceasta mare de lacrimi ei trebuie sa marturiseasca tot ce vad, fiecare cu armele sale.Daca nu pot salva omul, macar sa urle ei in locul lui.

  • „Opera literară este o creație în care autorul realizează un univers propriu, pornind de la elementele realității, pe care le combină potrivit viziunii despre lume, sentimentelor și a imaginației sale.”
    … cu mare talent ca si Domnia voastra, as adauga eu.

    • Normal ca nu-ti place cand ti se pune oglinda-n fata! Sanatosule!

      • Ati face bine, tu si ceilalti parerologi literati, care faceti uz în mod exagerat de talentul vostru scriitoricesc în timp de criza sanitara, atunci când este vorba despre viata oamenilor, sa va rezumati la expunerea realitatii! Iar atunci când faceti acele „analogii logice” dragi tie, sa veniti si cu ceva palpabil, nu cu „opere literare” scrise în genul science-fiction.

        • pai…acum 9 luni ziceam ca virusul va provoaca tot atitia morti pe cit provoaca Natura, logic vorbind.
          oficial, in Ro, pina la venirea toamnei…murisera mai putini oameni ca anul trecut, in aceesi perioada.
          intrebare: de ce au distrus economia…si nici celelalte sisteme sociale nu se simt bine? stie cineva? :)))

          solutii exista,
          imbratisezi Dinamica Naturii
          sau
          imbratisezi Dinamici Artificiale.

          sau…pe ambele:)))

          alte variante…nu prea exista, ca astea sint vremurile, politicile relative tind sa se suprapuna peste cele absolute,
          care astea sint:
          Natura
          si Antinatura.

          • in mod absolut, virusul se va pastra in definitia Nonactiunii, ca, cum spuneam, asta a si fost, o Nonactiune capabila sa demoleze sistemele sociale ale Lumii Mari.

            insa…daca asupra lui ‘se actioneaza’, el se metamorfozeaza, brusc, intr o forta. si…creca va face ravagii. cum se poate actiona asupra acestui virus? pai in primul rind…combatandu-l!:))), ca…e ca si cum ai combate o nonactiune:)))

          • online, eu am mai raspuns la întrebarea ta… probabil altora.
            „intrebare: de ce au distrus economia…si nici celelalte sisteme sociale nu se simt bine? stie cineva?”
            De cacaciosi ce sunt! Toti decidentii, de peste tot, iau masuri exagerate de protectie sanitara ca sa-si apere pielea pentru ca se tem de eventuale raspunderi penale carora vor fi nevoiti sa le faca fata din cauza acuzatiilor care le sunt aduse pentru decesele din aceasta perioada.

          • „pai…acum 9 luni ziceam ca virusul va provoaca tot atitia morti pe cit provoaca Natura, logic vorbind.
            oficial, in Ro, pina la venirea toamnei…murisera mai putini oameni ca anul trecut, in aceesi perioada.”
            Când se vorbeste despre numarul deceselor, trebuie sa se tina cont de mai multi factori care pot diferentia cele doua situatii la care te referi tu. Cea mai mare parte a deceselor din perioada Covid-19 au fost concentrate în focare unde epidemia nu a putut fi controlata, asa ca media la nivelul unei tari este invocata în mod gresit pentru a face comparatii, asa cum se fac între anii obisnuiti, fara cauze speciale de mortalitate.

          • atunci cind definesti o Nonactiune iti iei ca referinta Natura.
            daca iese din dinamici care pot fi asimilate cu cele ale Naturii, ea se cheama Actiune.
            dinamica…naturala e data de dinamica numarului de morti, din ciclu al anotimpurilor in…ciclu al anotimpurilor, manifestata in ‘intreg’
            ‘intregul’, in cazul de fata e…tara.
            numarul total de morti, pe perioada unui ciclu, e cel care conteaza.
            faptul ca unii, in mod natural, fata de alti ani, …au trait,
            si faptul ca altii, in mod natural, au murit, suma acestora ramanand constanta, ne arata ca dinamica poate fi asimilata unei dinamici naturale.

            in timp ce tu zici ca mortii…mai multi sint in focare,
            io zic ca mortii…mai putini sint tot in focare!:)))
            ‘focarul’ tau fiind echilibrat in mod natural cu ‘focarul’ meu.

          • geo, ai putea sa folosesti…superpozitiile ‘focarului’,
            in timp ce tu il vezi pe-ala in care se exprima moartea, eu ma uit si la ala in care se exprima viata.

            daca si in focarul meu s-ar fi manifestat Natura ca anu trecut, si in focarul meu ar fi fost morti…cit au fost si anul trecut.
            urmarea ar fi fost ca, adunind cele doua focare, al meu si al tau, adica superpozitiile ‘focarului’, numarul total de morti trebuia sa fie mai mare!:)) mai mare, nenica!…deci sa iasa din istoric!
            abia asa ‘virusul’ putind fi declarat ca factor agresiv, inclusiv pandemic.

            deci…logic vorbind…ce ai zis nu se se stine din punct de vedere… logic:))

            numarul total de morti…e numarul total de morti!:))

          • geo, raspunsul tau e…la o intrebare complexa, pentru ca virusul e o Nonactiune,
            prin urmare, treaba clara in cazul unei…Revolutii Mondiale,…adica a Noului ‘razboi mondial’ ,cine o incepe e si cel care-o pierde!
            de unde rezulta ca perdantul plenar si ultim al actualei revolutii Mondiale e…sistemul politic!
            intrebarea mea era…o mirare!:))), adica…cum sa ti sapi singur groapa, ‘sistem politic’ fiind’?
            :)))
            si…s o mai faci si…parand om serios!:)))))

            ‘sistemul politic’, dar nu doar din Ro, ci din lumea mare, a Reactionat in fata unei Nonactiuni. Reactiunea plenara! e fix Impulsul de care avea nevoie Revolutia Mondiala.
            sint curios…, cei care ne conduc or fi stiind ca se afla in plin…razboi mondial, care, de data asta, pentru ca a evoluat si el in stil fibonacci, se numeste…Revolutie Mondiala? si ca…tinta revolutiei e…demolarea plenara a sistemelor sociale…in frunte cu sistemul politic?

          • si pentru ca e vorba despre Revolutie, adica despre o revolutie plenara, sistemul politic e pus la indoiala in stil plenar, deci la orizont se afla…noul sistem politic, care e Anti…actualul!, adica…nu mai e cu politicieni-oameni?:)))

            adica…frenezie, frenezie, dar…ce e aia frenezie in a ti sapa singur groapa!, si nu orice groapa, ci aia plenara?!:))))

            deci intrebarea mea suna mai degraba ca asta: Stie cineva de ce ‘sistemul politic’ isi sapa Plenar!, groapa…privind insa cu speranta catre viitor?:))))))))

      • Si ar trebui sa-ti intre bine în cap ca eu nu am fost niciodata de partea decidentilor si ca am acuzat Big Pharma de prelungirea acestei nebunii prelungite în care traim deja de prea multa vreme. Desi, chiar marii specialisti din domeniul medical care au aceleasi pareri ca mine, exagereaza si chiar mint când prezinta niste date când îsi expun punctele de vedere. Poate-mi spui tu, de ce trebuie sa se întâmple asa? Este cazul documentarului „HOLD-UP – Covid-19”, prezentat pe niste site-uri discrete în Franta. Nu stiu daca o sa ti se deschida link-ul, eu l-am vazut pe un grup închis: ___ https://www.facebook.com/groups/141258232645858/?multi_permalinks=3088381741266811&notif_id=1605047645575984&notif_t=group_highlights&ref=notif

  • pai…io zic ca ‘raiul pe pamant’ nu prea poate fi impins mai incolo…, ca povestea e arbitrata in mod absolut, asa ca arbitrul e chiar Arbitrul.

    o fi fost cu pacaleli, panacuma, da acusica nu mai e. si nu mai e pentru ca…tinderea ‘raiului pe pamant’, catre Rai e plenara, iar asta e suficient de…ametitor!:)))))

    niciodata n-au fost spuse mai pe sleau…taine!:)))))
    insa…ele sint spuse pentru ca niciodata lumea mare, chiar ea!, n-a fost un pastrator de taine mai eficient!:)))))))))
    adica…cu toate ca prin piete se striga…taine absolute, …unii le vad ca fiind nebunii pure!:)))))))))),
    mai altfel spus, pe vremea cind tainele tindeau sa fie descifrate usor, ele tindeau sa fie cifrate la greu!:)), insa acum cind putinta de a descifra taine e…praf!, tainele poa sa se zbengiue libere n Creatie, ca oricum numa cei capabili sa le vada le vor vedea, ailalti jurindu-se ca sint nebunii curate!:))))))

    deci…ce s-o mai lungesc, pe lumea asta va descaleca…’raiul pe pamant’
    la propriu!, il vom tari aievea!
    bine, ca el e fix apocalipsa povestita de Ioan, asta e alta poveste!:))))),
    hai sa retinem ca ‘raiul pe pamant’ va fi o traire…adanca!:))))),

    nu numai ca el va fi..real-real!, dar el va tinde in asa fel sa fie chiar Raiul, incat Tatal a lasat povestea sa se manifeste pina acolo unde…chiar si alesi incepeau sa aiba dubii, asa de adinca va fi tinderea.

    • ‘comunismul’ care conteaza e chiar ecuatia de miscare a Naturii.
      punerea la indoiala a ‘comunismului’ e una cu punerea la indoiala a Naturii, insa in ea insasi!
      ce traim e punerea la indoiala a Naturii…din afara ei, deci povestea e a Anticomunismului.

      pe cind ‘comunismul pur’ e pus la indoiala..in sanul Naturii,
      insasi Natura e pusa la Indoiala, din afara sa!, deci Anticomunismul pune chiar Natura la indoiala, in stil Anti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *