Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Confesiunea unui bunic

Îmi strâng în brațe nepoțeii și zău dacă le-aș mai da drumul! Lumea ce li se întinde în față mă sperie teribil și-mi displace organic, așa că îi țin strâns la piept. Când sunt cu amândoi, le cânt din tot sufletul meu reînflorit de dragostea ce le-o port:

Noi suntem campioni,
Mereu companioni
Acum, să afle toți,
Tataie și nepoți !

Prin țară colindăm
Multe ne mai bucurăm,
Acum, să afle toți,
Tataie și nepoți !

Și când cântăm cu haz,
Pe câmpuri la Islaz,
Că suntem fericiți,
Voioși, nedespărțiți !

Doamne, fă o minune și mai îndură-mă în preajma lor niscaiva ani, cât să-i văd ridicați vârtos în viață! Până atunci, repet în fiecare seară un fel de rugăciune, aflată de la Părintele Constantin Necula:

„Pupă-l cât încă mai stă la pupat!
Ține-l în brațe cât încă mai stă. Veghează-i somnul cât încă doarme lângă tine. Spală-l cât încă se mai lăsă spălat. Îmbracă-l cât încă nu se opune. Și pupă-l, pupă-l în plus, că pupatul de azi nu se mai pune mâine.
Profită acum. Asta e superpromoția care nu se mai întoarce.
Joacă-te cât încă te mai roagă pe tine. Fă-i de mâncare la ce oră vrea. Clătite. Orez cu lapte.
Macaroane cu brânză. Dacă poți, dacă e în puterea ta, nebunii nu există, ci doar bucurii pentru copil și părintele său. Răspunde-i la toate dece-urile obsesive.
Ascultă-l cât încă te mai căută pe tine. Observă-l, câtă nevoie are să fie văzut chiar acum.
Imediat poate fi prea târziu.
Momentele astea sunt averile noastre de la bătrânețe, sunt toată agoniseala după ce ei cresc și se desprind. Când brațele ne rămân goale, paturile reci și serile nederanjate.
Pupați-i pe creștet, pe obraz, pe mânuțe, țineți-i în brațe, citiți-le de o mie de ori cartea care le place, rămâneți cu ei până adorm. Și fiți prezenți la fiecare pupat, că așa ca acum, când sunt micuți și pufoși, n-o să-i mai pupați când cresc, nici la sărbătoare.”

Și vă conjur și pe voi, bunici ai întregii planete, să procedați aidoma! O să vă dați seama grabnic că spaima de moarte dispare pe nesimțite. În definitiv, relația afectivă cu nepoții este a din urmă legătură intensă, fundamentală, înaintea plecării dincolo… Că nu degeaba Tudor mi-a șoptit într-o seară cea mai minunată și adevărată declarație de dragoste: „Tataie, când o să mori, o să te îngrop la mine în cameră! Și o să-ți colorez o inimioară și o să ți-o pun acolo.”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *