Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Conflicte sângeroase trecute sub tăcere – crimele recente din Nigeria

„Bărbații înarmați” din Nigeria au ucis cel puțin 48 de persoane în atacuri asupra a trei sate din nord-vestul statului Zamfara. Atacurile au avut loc într-o zonă fragilă din punct de vedere al securității și au fost raportate duminică de către un oficial local și de către locuitori. Satul Damri a fost cel mai grav afectat. „Bărbații înarmați” (o mixtură între: rebeli anti-guvernamentali, fanatici religioși și evadați) au ucis inclusiv doi membri ai personalului de securitate.

Potrivit lui Aminu Suleiman, șeful administrativ al districtului Bakura, atacurile au fost coordonate. La începutul lunii ianuarie, mai mulți bărbați înarmați au ucis peste 200 de persoane, iar asta doar în statul Zamfara. Președintele nigerian Muhammadu Buhari a cerut forțelor de securitate să își dubleze eforturile pentru a pune capăt crimelor. Violențele au forțat mii de oameni să fugă în țara vecină, Niger, peste 11.000 de persoane căutând refugiu în luna noiembrie a anului trecut, potrivit Organizației Națiunilor Unite. Nord-vestul și centrul Nigeriei sunt terorizate de ani de zile de către bande criminale care atacă și jefuiesc sate, fură vite și recurg la răpiri în masă ale locuitorilor, pentru răscumpărare. Despre aceste lucruri veți citi, auzi și vedea puține informații, chiar spre deloc. Africa nu este la fel de atrăgătoare precum alte zone de pe Glob, iar pentru cei mai mulți jurnaliști, viața unui om este mai valoroasă pe alte continente, africanii fiind doar un număr, din punctul lor de vedere. Din păcate, statele și cetățenii străini își dau seama de anvergura neliniștilor din Africa doar atunci când războiul ajunge și pe solul lor, iar atunci este deja prea târziu. În satul global, rezultat prin globalizare, coliba africanilor este undeva la margine, ignorată de către locuitorii unor colibe mult mai mari și mai bogate, care nu-și dau seama că tocmai din cauza ignorării, o mare parte a populației continentului African va migra.

Strategiile recente pentru Africa au dat greș. Într-un stat în care oamenii se luptă pentru apă (chestiune care va avea loc pe viitor pe tot Globul, războaiele viitorului se vor da pentru resurse precum apa și nu pentru petrol. Unde este apă este viață și dezvoltare), forarea unor puțuri lăsate mai apoi bandelor care cer bani pentru a putea consuma puțina apă care se află în aceste gropi, nu pare tocmai o idee bună. În loc să se „spele bani” de către multe ONG-uri, mai bine ar dona oamenilor bani special pentru achiziționarea de animale domestice, lucru pe care mulți români l-au făcut deja pentru africani și nu numai. O populație nomadă de păstori tocmai de asta are nevoie, de animale. Să ne gândim la efectul pe care l-au avut turmele în zone aride, prin prezența gândacilor de bălegar care urmează animalele. Au apărut spații verzi „peste noapte”. Chiar astăzi am văzut mulți așa ziși experți care doresc relocarea totală a populației din Africa, lucru pe care tocmai africanii nu îl doresc. Alt „expert” afirma că pomii fructiferi nu au nevoie de sisteme de irigații, deoarece își extrag apa din pământ, asta într-o zonă extrem de aridă! Mafia apei chiar există, data viitoare vom vedea împreună cazuri concrete și vom vedea sume reale. Spre exemplu, vă invit să reflectați asupra informațiilor din rândurile următoare: Costă aproximativ 20 de dolari să cumperi 200 de litri de apă infestată de la mafie. În schimb, apa furnizată de către guvernul orașului este gratuită, atunci când este disponibilă. Asta într-un stat al lumii despre care vom vedea mai multe pe viitor. Bărbații din acel stat câștigă aproximativ 70 de dolari pe lună. Așa că vă puteți imagina cât de greu este pentru ei să facă rost de atâția bani. Ba mai mult, în alt stat, apa oferită de către guvern este considerată cea mai curată, așa că se cere cel mai mare preț, aproximativ 200 de dolari pentru o lună de aprovizionare. În Karachi, Pakistan, mafia apei realizează profituri de cel puțin 2 milioane de dolari zilnic!

YouTube player

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *