Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Congresul PNL a fost momentul Căderii lui Klaus Iohannis de pe soclu

Așa cum am precizat pe CristoiuTv în Jurnalul meu video și în intervențiile de la Aleph News am ținut să merg la Congresul PNL, deși nimeni nu mă obliga la așa ceva pe line de serviciu, iar vedetele presei, cu mici excepții, au ales între petrecerea week-end-ului și consemnarea Congresului prima ofertă, îmbietoare în această toamnă care ar putea fi pusă sub semnul versurilor argheziene:

„Niciodată toamna nu fu mai frumoasă
Sufletului nostru bucuros de moarte”.

Eu însă mi-am zis că un Istoric al clipei nu poate lipsi de la fața locului cînd vine vorba de un Eveniment de importanța istorică a Congresului PNL. Am avut și invitație, nu numai acreditare de jurnalist. Am preferat să fiu jurnalist și nu invitat din simplul motiv că în postura de invitat trebuia să stau pironit într-unul din primele rînduri. O asemenea condiție face imposibilă prestația de jurnalist. Mai întîi că nu poți umbla încolo și încoace. Apoi pentru că de la parter, din primele rînduri ale sălii, nu poți avea sub priviri spectacolul întregii arene care e hala de la Romexpo. Prin urmare, mi-am ales un loc de unde sala se vedea de sus. Am avut șansa astfel de a urmări spectacolul întregii săli pe parcursul Congresului. Mi-am putut da seama cînd Ludovic Orban și-a prezentat Moțiunea că scorul votului e în favoarea lui Florin Cîțu. Fără imaginea întregii săli m-aș fi lăsat tras pe sfoară de gălăgia întreținută de grupurile de scandalagii plasate strategic în diferite puncte ale sălii, la indicația lui Ludovic Orban, pentru a crea impresia că întreaga sală strigă Orban, Orban și-l huiduie pe Florin Cîțu. La discursul lui Ludovic Orban aproape întreaga sală n-a aplaudat sau a aplaudat în final, politicoasă. Au bătut din palme, fără a mai striga (vor fi obosit de atîta hăulit) grupurile de răcnitori de la Vrancea, de la Brașov, de la Argeș și de la sectorul 3 din București, care întreținuseră atmosfera de galerie de huligani încă de la debutul Congresului. Mi-am dat seama că nu era vorba de reacțiile spontane ale unor delegați pro Orban, treji sau beți, cum se voia să se creadă, ci de o prestație supusă unei regii gîndite înainte de Congres. Scopul diversiunii era de a face pe cei indeciși să treacă de partea lui Ludovic Orban prin crearea impresiei false că întreaga sală era antiCîțu și antiIohannis. De aceea grupurile erau plasate în diferite puncte ale sălii. De aceea, Grupul de la Vrancea, motorul Diversiunii, se ridica din cînd în cînd de la locurile rezervate Filialei județene Vrancea, pentru a ridica pancarte Pro Orban și anti Cîțu ori de cîte ori apărea o cameră de luat vederi sau pentru a se înșirui pe treptele care duceau la culoarul principal, ținînd materialele propagandistice în sus și agitîndu-le mai ceva decît detașamentele muncitorești în trecere prin fața tribunei cu Nicolae Ceaușescu.

Perspectiva de sus mi-a dat posibilitatea de a descoperi și urmări cel mai important eveniment nu numai al zilei de sîmbătă, 25 septembrie 2021, nu numai al lunii septembrie, dar și a celor șapte ani de cînd e președinte Klaus Iohannis:
Căderea lui Klaus Iohannis de pe soclu.
Sau mai bine zis, transformarea lui Klaus Iohannis din statuie ecvestră în statuie simplă dacă nu chiar în bust.

Așa cum am zis în Jurnalul meu video, cînd Klaus Iohannis a apărut la intrarea principală a sălii, special rezervată pentru el, am crezut că în sală intră un Mesia care a confundat Romexpo cu Ierusalimul. În bubuiturile unei muzici de marș napoleonian, revărsată din toate difuzoarele, Klaus Iohannis a apărut încă din fața Ușii principale pe scenele gigant ale sălii. Veneau spre mine imaginile alaiului prezidențial filmat de cameramanii care mergeau cu spatele către primul rînd al sălii, unde avea Klaus Iohannis locul rezervat. Pentru PNL, Klaus Iohannis e ce a fost Ion Iliescu pentru PSDR și Traian Băsescu pentru PD:
Președintele care, deși Constituția îi interzice, e Tătucul partidului care l-a avut candidat.

Ca Tătuc al PNL, Klaus Iohannis a adus la Guvernare un PNL care, fără președinte, ar fi stat mult și bine în Opoziție. Sistemul condus de Klaus Iohannis a prăbușit PSD-ul deținător al unei majorități parlamentare zdrobitoare prin condamnarea lui Liviu Dragnea, ticluirea Diversiunii de la 10 august 2018, ruperea Coaliției de Guvernare și trecerea Moțiunii de Cenzură. Încălcînd Constituția, și nu oricum, ci brutal, Klaus Iohannis a regizat prin Sistem sarabanda protestelor de stradă, a dezlănțuit împotriva PSD Unitățile Militare din Presă, a creat atmosfera propice prăbușirii PSD de la Guvernare.

Pentru aceasta, dar și pentru puterea presupusă, Klaus Iohannis a fost în ultimii 7 ani Ayatolahul PNL. Să ne reamintim faimoasele descinderi la clădirea din Victoriei ale președintelui, primit de premierul Ludovic Orban cu temenele fanariote, ajungînd în sala de ședințe la capătul unui drum pe parcursul căruia ușile se deschideau singure, speriate, în fața sa, iar treptele scările se umezeau de emoție la gîndul că le călca pe cap Augustele Tălpi.

Eram convins, știind aceste lucruri, că din clipa intrării la Romexpo, întreaga sală de 5.000 de persoane avea să se prăbușească în aplauze, ovații, strigăte de Iohannis! Iohannis! Mă gîndeam că mă puteam aștepta și la venirea unui delegat pentru a-și pune fruntea pe mîna președintelui, cum am văzut eu în serialul Ertugrul că făceau membrii tribului turcoman după ce era ales noul șef de trib, pentru a-și exprima supunerea.

Spre uluirea mea, sala nu s-a prăbușit în isteria pro Iohannis.
Mult mai important, de cum a pășit pe ultima treaptă a scării, chiar din apropierea sa, delegații de la Vrancea au început să strige Orban! Orban! Din alte locuri ale sălii au izbucnit strigătele Orban! Orban!

Evenimentul zilei a publicat vineri informația că lui Klaus Iohannis i se pregătește o primire cu huiduieli.
N-au fost huiduieli propriu-zise. Scandarea numelui lui Orban la ivirea președintelui, știut de o țară întreagă ca susținător al lui Florin Cîțu și declarat adversar de Ludovic Orban, echivala cu huiduiala. Sau ca să fiu mai precis era ceva în genul:
Sîc! Sîc! Noi îi strigăm numele celui pe care vrei să nu-l alegem. Uite că nu-ți strigăm numele. Să crăpi de ciudă!

Numele Orban a fost scandat apoi pe tot timpul discursului ținut de Klaus Iohannis. Președintele era obligat să se întrerupă din cauza scandărilor. A scandărilor numelui unui adversar, și nu a numelui său.

Klaus Iohannis venise la Congresul PNL și nu al PSD.
Sînt sigur că, deși nu i s-ar fi scandat numele, Klaus Iohannis ar fi beneficiat de o primire infinit mai politicoasă la Congresul PSD.
Ne putem imagina o asemenea primire a lui Ion Iliescu la Congresul PDSR sau a lui Traian Băsescu la Congresul PD?!

Klaus Iohannis și-a ținut discursul (de fapt l-a citit) fără să reacționeze o clipă la o astfel de primire ostilă. Pe parcursul discursului și-a păstrat pe față, fixat, un zîmbet de circumstanță.
A fost el conștient de Căderea de pe soclu?
Cred că da, așa cum cred c-a știut cu o zi înainte ce i se pregătește de Ludovic Orban. Pentru că întreaga atmosferă a fost rezultatul unei pregătiri.
Știind asta, poate că primirea la Congresul partidului pentru care era un Idol nu l-a făcut să se neliniștească.

Pe mine însă nu acțiunea grupărilor pro Orban m-a făcut să tresar, ci altceva, deși chiar curajul de a-l huidui indirect pe Idol însemna ceva, m-a făcut să tresar:
Lipsa de reacție a sălii la această diversiune.

Cei care acționau ca o galerie de ultrași erau puțini față de cei cinci mii de delegați.
Ar fi fost de așteptat ca restul sălii să se ridice în picioare și să strige Iohannis! Iohannis! contracarînd astfel larma ultrașilor.
Ca să nu mai spun că în astfel de împrejurări protestatarii nu-și îngăduie să se manifeste împotriva cuiva dacă știu că întreaga adunare îl vede pe respectivul ca pe un Idol.

De ce nu s-a întîmplat așa?
E o întrebare pe care ar trebui să și-o pună chiar Klaus Iohannis.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

38 comentarii pentru articolul „Congresul PNL a fost momentul Căderii lui Klaus Iohannis de pe soclu”

  • ce se intimpla cu „gindurile lui cristoiu” ? Azi 28 septembrie 2021 nu a fost postat nici un comentariu. Oare a fost suspendat ca l-a debarcat pe iohanis de pe soclu, sau securitatea l-a arestat, sau bibicul s-a speriat de ce a zis si s-a dat la „fund”. Oricum este un eveniment.

  • Ieri Ursula, Iohannis și Cîțu au oferit un spectacol lamentabil, penibil.
    Au venit cu trei discursuri identice și cu un carton galben-albastru care reprezenta viitoarele împrumuturi, adik PNRR. Ce mizerie, ce prosteală, ce teatru de doi bani.
    Cum draq nu se găsește nimeni să le dea un șut în fund să-i zboare de acolo, să-i trimită unde a înțărcat Mutu iapa să nu-i mai vedem în veci, că ne-au distrus.

  • Îi invidiez pe unguri cu Orban al lor. Tocmai ce au semnat un contract pe 15 cu Gazrom la prețuri mici.
    România e izolată complet de restul lumii.
    Am rămas cu conducta făcută degeaba, toți vecinii ne ocolesc.
    Iohannis este responsabil de relațiile diplomatice. Omu ăsta are atâta răutate în el față de poporul român!
    Nenea Putin ai milă de noi să nu înghețăm la iarnă că avem niște conducători atât de proști și de vânduți!
    Doamne ce vremuri tăim! Cum draq ne-am procopsit cu trădătorii ăștia!?

  • Cum ramane Citu premier:
    usrplus si aur supun la vot motiunea, ea trece.
    ulterior motiunea psd e votata, iar ea trece…sau nu trece pe motiv ca e tardiva.
    Dupa care motiunea usrplus e declarata neconstitutionala, deci Citu ramane premier., iar motiunea psd, in cazul in care avtrecut, e declarata si ea…in offside, pentru ca la momentul votarii ea s a referit la un guvern…care practic nu mai exista:)), ca guvernul, in acel moment era deja picat:))), ca tocma ce picase, ca urmare a motiunii depuse de usrplus-aur.
    :))))))

    Ce urmeaza? Cum ce ?!:))) s o ia de la cap cu o motiune, insa…la anu, nu acudica:)))))))
    Bre, desene animate ca astea…rar gasesti:)))))

    • Prin urmare daca motiunea usrplus-aur e citita prima, …si daca se respecta rindul va fi citita prima, Citu ramane prenier:)))

    • Cum nu pica Catu, atunci cin vine cu ministri, in parlament? Pai daca si numai daca danseaza dupa cum le cinta usrplus si orban…pentru posturile de ministri vacante. caz in care se prea poate ca usrplus sa i dea ceva…si gruparii orban:)))
      asa, una peste alta, faza e tare, recunosc:))))

    • …de unde rezulta ca se prea poate ca orban sa si dea demisia…

  • „A fost ceva oribil și murdar”
    „La această adunare a noastră s-a ales tot ce are partidul nostru mai de frunte”
    „S-a crezut dator ca un ce de politică ce se afla”
    Nu mai vorbim de „zevzeci și dăldăuci”

    Pentru mine un lucru este clar:
    Ultimul roman care va stinge lumina în această țară rămâne ION LUCA CARAGIALE

  • Maestre,ce v-au pus in cafea aia la Nurnberg ,de cand ati fost acolo v-ati cam pierdut busola.Traim intr-o dictatura mai abjecta si mai iresponsabila decat cea a lui Ceusescu si dvs, va faceti ca nu observati.Cat priveste sluga de serviciu RB parca e sosia lui Smeagol din Stapanul inelelor.A ajuns sa sperie copiii.

  • Iohannis, ca să repare executivul în criză, trebuie s-o aducă şi pe Dăncilă de la BNR în guvernul Cîţu. Acum, cu PNRR aprobat, se mai pot împrumuta 20 miliarde euro! Plăteşte tineretul, care nu prea contează la noi în politică.

  • Ipoteza de lucru: Citu e mai mare-n grad si functie decat KWI (fata de papusari). Sprijinirea lui Citu de catre KWI a fost la ordin. Parerea mea. Altfel, Iohannis nu s-ar fi pus intr-o postura, cel putin umilitoare, la „Congresu’ Inimii”. Sa nu se inteleaga ca-l cautionez. Doar constat.

    • catu-matu ii a lu’ parteneru’ strategic – ca trage pa nas – wow, kwj a lu’ jermania, ciolos sa i traiasca frantuzoaica, etc
      ..unu si unu, numa’ patriote – nationale, care va sa zica.
      ..”extremistii” astia de la AUR si Soso ii cam incurca, ca altfel ar face astia treaba dom’le:)

  • Domnule Cristoiu, vă înșelați! Iohannis nu a căzut de pe soclu în timpul Congresului PNL. Căderea a avut loc înainte de alegeri, prin luările de poziție în favoarea lui Câțu, personaj detestat de marea majoritate a românilor.
    PS Zilele trecute, v-am sugerat să ne dați o explicație pentru schimbarea de atitudine față de Câțu și față de Iohannis, azi am înțeles cauza acestei schimbări. Ați avut informații despre viitoarea cooptare a PSD-lui la guvernare, este ceea ce vă satisface și de aceea îi iertați lui Iohannis toate păcatele de până acum. Îl iertați și pentru nelegiuirea de a-și distruge propriul partid.

  • Cazut sau nu de pe soclu,a castigat lupta,pana la urma in viata conteaza un singur lucru,la sfarsitul bataliei e bine sa fii printre invingatori,sau aliat cu tabara invingatoare,pe soclu,sau nu,asta nu conteaza,mai bine cazi de pe soclu si invingi,decat sa fii pe soclu dar invins.Singurul lucru care conteaza in viata asta este VICTORIA,nimic altceva.Si huiduit sau nu,pre multi va popi si el,mai ales dupa victorie.Vae Victis.Vai celor invinsi.

  • Domnu’ Cristoiu,

    Ehe, „galeria” era de huligani c-au strigat Orban, ca daca-ar fi strigat „Catu” ori „Johannis” ori macar „Rares”, dovedeau ca sunt seriosi, liberi si mai ales destepti, asa-i?… 🙂
    Acum pricep si eu cum vine treaba cu democratia: totu’ e sa strigi ce vor Zeii, da’ si mai bine e sa-ti tii gura si sa votezi fix ce-ti zic ei… 🙂
    PS. Eu stau si ma intreb de ce naiba nu ni se cere sa-i votam de-a dreptu’ pe aia care stau la butoane?… N-ar fi mai simplu ca pe buletinele de vot sa fie trecuti drept „candidati” CIA, MI6, Mossad, FSB, BND, DGSE, SRI, SIE, si-asa mai departe? Macar asa stim si noi exact cu cine votam. Ca in campanie mereu ni se promit castele de aur da’ in final ni se livreaza mereu cocioabe de argila… 🙂

      • Acum trebuie sa aerisesc laptopul.

      • Multumesc pt recomandarea articolului. L-am citit si am inteles urmatoarele:
        – cind spun”jurnalistul”, ma refer la Grigore Cartianu, autorul articolului recomandat mai sus
        -jurnalistul e mare „fan”al lui Guy Ritchie. Se pare ca l-a placut foarte mult „The Gentlemen”
        -jurnalistul citeste comentariile romanilor,nu ma refer aici la „Cristoiu blog”, ci in general….Ce vedem aici la Cristoiu blog, ce se posta cindva la TVR, s-a preluat, unele situatii au fost in sfirsit intelese si probabil multi romani comenteaza pe „feisbuc” si”ticaTaca” sau cum se numesc site-urile astea de spionaj,pt ca fie ca vor oamenii sa admita sau nu, asta sint aceste site-uri,iar datele personale sint stocate,analizate etc, intr-un centru in mijlocu’desertului…ca sa nu deviez, jurnalistul citeste si se inspira la greu din comentariile romanilor
        -jurnalistul il imita pe Ion Cristoiu,ba chiar ii foloseste ideile,expresiile,unele porecle pe care Ion Cristoiu le-a pus anumitor politicieni, jurnalistul din articolul recomandat,le-a preluat si le foloseste
        -jurnalistul are fata de vulpe „banditeasca”, ce-a scris a scris foarte bine, dar din pacate nu a scris original,nu a spus absolut nimic nou,pe scurt e un imitator de foarte proasta factura,e genul de om care a scris ditamai „analiza” , care repet, nu e originala, e o „adunatura” de idei,expresii,adunate de la altii, nimic original, doar ca omu’ a publicat articolul,in timp ce fraierii ca noi, ne dam cu parerea, iar altii profita…asa cum e jurnalistu’ cu nasu’ de vulpoi…
        -cind cineva vine c-o idee,degeaba o copiaza altii,iese un talmesh-balmesh, ba uneori se deviaza adevarata directie care ar trebui, nu neaparat urmata,poate urmarita,iar „copiatorul” manevreaza atentia in directii gresite, or din rea vointa, pus sa faca asta intentionat, sau din prostie nemarginita,pt ca el,”copiatorul” nu are cum sa inteleaga 100% ideile altora.
        -jurnalistul a vrut sa iasa in evidenta, sa ia „fatza” cum se spune, fara sa inteleaga complet itzele politicii din Romania care politica se face doar din afara.Multi jurnalisti scriu doar ca sa-si justifice existenta si salariul, ei nu vin cu absolut nimic nou sau original, comentatorii simpli, ca cei de la acest blog, sint infinit mai intelepti, mai atenti la detalii si mai bine intentionati decit vor fi vreodata politicienii sau jurnalistii de exemplu…Ne invirtim intr-un cerc vicios, jurnalistii care cred despre ei ca au ceva de spus societatii,ar face bine sa o faca clar si raspicat inainte de alegeri,orice fel de alegeri,sa vina cu analize serioase, sa atentioneze publicul care urmeaza sa voteze…fac ei asta?DA, dar exact pe dos decit se asteapta cetateanul de rind, acel cetatean care citeste ce spune jurnalistul X sau Y, adica jurnalistii scriu, dar influenteaza spre un prost sau altul care se vrea politician de vaza…asa si cu dom’ grigore…are multi”pretini”…si-l copiaza la greu pe Ion Cristoiu…dar in ziua de azi cine nu copiaza…
        Nu mai lungesc vorba, multumesc pt recomandare…

  • Domnule Ion Cristoiu, întrebați retoric în pastilă ”Ce, suntem nebuni?”! Vă răspund eu: da, dovedim că suntem nebuni din moment ce am ales de două ori un președinte precum Klaus Iohannis! Vă reamintesc că acest președinte dorea ca PSD-ul să fie scos în afara legii! Acum vreți ca PSD-ul să-i salveze neghiobia de a face un guvern din resturi parlamentare, în loc să facă un guvern în jurul partidului cu cea mai mare pondere în Parlament? Hai, c-o luați razna! Și ce tot mi-l ridicați în slăvi pe Rareș Bogdan? A urlat și el ca un descreierat pentru că simțea cum sala alunecă spre Ludovic Orban. Îi ridicați osanale doar pentru că v-a dat un interviu? El tot o scârnăvie este cu tot talentul lui oratoricesc și tot un lipsit de caracter rămâne! Credeți că degeaba au votat 600 de pnl-iști cu Veștea? Sunt sătui de talentele actoricești ale unui clovn. Dacă votul era liber și nepitrocit nu mai ieșea Cîțu în veci președinte la PNL. Eu vă respect părerile, dar nu sunt de acord cu ele.

  • În Germania a învins „ciuma roșie” social democrații. La europarlamentarele din 2023 se va schimba componența parlamentului european. PPE nu va mai conduce.
    În acest context România are șansa unui președinte din partea PSD.
    PNL încă mai are de unde să cadă. Îi urez prăbușire fără parașută. Huliganii ăștia hămesiți nu merită nimic.

  • spuneti in pastila video ca…cine a mai pomenit o ‘grupare Orban’ in sanul PNL :))
    adica PNL ul e un partid cu…doua Grupari, intre care una e Anti:)))

    pai mie mi se pare ca e tare de tot, faza,
    io as si sarbatori, in locul dvs:))),
    anuntand, …cu tort, cu tot ce trebuie:)), nasterea ‘politicii prin superpozitii’, adica a partidului care il imbratiseaza pe SI! :)),
    ca, dupa cum se stie deja:)), raspunsul clasic la clasica intrebare:
    A fi sau a nu fi?! este…. A fi SI a nu fi!:))))

    deci…in curind, de fiecare data cind vei zice…am pus mana pe PNL, iata-l!, se va dovedi ca…n-ai pus mana pe nimic!:))), iar de fiecare data cind nu-l atingi…se prea poate sa l ai deja in palma:)))

    din acest punct de vedere ‘congresul pnl’ e intr adevar un moment istoric, pentru ca el se suprapune peste nasterea ‘Politicii ‘facute’ prin Superpozitii’,
    o chestie care…chiar ca e pe masura vremurilor 🙂

    • deci…tot cu pastila video:
      ‘Singura salvare a României: Marea Coaliție PNL – PSD’

      pun la indoiala ceea ce spuneti.
      io zic asa:
      daca ‘salvarea’ Ro inseamna ‘pastrarea ei in stare de echilibru’, atunci singura…stare potrivita este… ‘starea de razboi’, pentru ca prezenta Revolutie Mondiala e nimic altceva decit cel mai cumplit razboi mondial posibil:)
      insa… mai intai trebuie pusa pe masa…noua definitie a razboiului, ca aia veche a expirat si mai e doar buna de aruncat la cosul de gunoi:)

      ‘starea de echilibru’ a Ro, pe vremurile Revolutiei Mondiale, adica pe vremurile astea, tre sa disponibilizeze dezvoltare de tip fibonacci pe ambele ‘componente’, cea Naturala si cea Artificiala, prin urmare ‘dezvoltarea’ despre care povestiti si pe care o considerati necesara…nu mai e o alegere!, ci ceva implacabil!, deci daca statele, nu doar Ro, nu vor fi capabile sa genereze dezvoltare de tip fibonacci…vor fi puse brusc la indoiala, insasi Universul fiind Arbitru, iar rezultatul va fi…autoconsumul!…pina la epuizare plenara.

      deci nu o coalitie intre doua sau mai multe partide e solutia, ci asezarea in granitele potrivite acestor vremuri a dinamicilor, or aceste granite pot fi obtinute…abia dupa redefinirea Definitiei ‘razboiului’ si declararea starii proprice vremurilor ca fiind ‘starea de razboi’

    • Ana are mere. Insa ce face ea cind ramane fara marar?!:)))
      Pai ce sa faca, inventeaza……’supetpozitiile partidului politic’:)))
      Si e un regula, ca mararul are si radacina, asemenea marului:))

  • Orban a pierdut pentru pacatele mai vechi. In principal pentru pupat fundul lui kwj si pt. acceptul tacit de a face jocul sistemului. Atunci cand trebuia sa se poarte ca un barbat de stat, era presedintele pnl, el a acceptat pilotarea intregului partid de la alte butoane, de la alte centre de putere. Si e drept ca justitia divina sa actioneze implacabil si sa l scoata din scena!
    Dincolo de asta, mie mi a placut, in cele din urma, c a luptat cu cutitu’ dinti, vorba aia, a dat si el. A avut o grupare fidela care l a sustinut (40% nu i de colo) si i a spart portelanurile in fata lui kwj.
    Nu s de acord cu excesul dumneavoastra, domnule Cristoiu, de a pretinde atata noblete in politica romaneasca. Sange albastru pretinde a avea doar kwj si inca cativa care nu s la vedere, da trag sforile. Asa ca n au decat sa se cotogeasca si sa se lupte pt. gratia de a fi alesii poporului.
    In incheiere il felicit pe Orban pt. curajul de a se bate! A aratat ca i viu si el si cei care l au sustinut.
    ps: aviz amtorilor. Sa fie o lectie pt. toti cei care accepta aceste jocuri, peste capul lor, cu destinele unei natiuni!

  • acuma spuneti ca a cazut de pe soclu, insa… alaltaeri ziceati ca e singurul care va ramane nemiscat pina in 2024:))
    io…aleg sa cred ce ziceati alaltaieri, …deci ca va ramane nemiscat pina in 2024:)),
    deci ‘cazutul de pe soclu’ ar trebui identificat intre cei care l-au privit:)),
    ca daca tot e in discutie o ‘implacabila cadere de pe soclu’ ea poate fi ori a celui care priveste…ori a celui care e privit, deci…io zic sa mai asteptam, ca poate ne vom dumiri:)

    io vad doar ca unii au iesit…de sub fusta mamei, adica de sub…aripile calduroase si protectoare ale ‘mamei’ :))) si au plecat…sa si intemeieze propria familie:))))

    de ce si-ar pune, Maestre, closca, intrebarea…:
    de ce s-au facut puii mari si pleaca de sub aripile mele?
    :))).
    io creca closca nu-si pune o asa intrebare, …ei i se pare doar…ceva de bun-simt:)

  • Ehh…faptu ca Orban a crezut in vot arata ca a fost un nr de nehotariti care piteau voata ori Orban ori Citu…au votat cascavalu, adica Citu…penibilul situatiei a fost fotografierea votului cu cnp -ul alaturi…hahahaha…asa mare este neincrederea si tradarea in partiduletu PNL…Iohannos e cazut de pe soclu demult in fata electoratului…tradarea a inceput de la PSD cind au pus-o candidat pe eorica…multa lume l-a votat pe Bovannis de groaza perspectivei sa nu iasa Veorica…omu e gol, nu a facut nimic….sa iti pui pe Citu presedinte de partid speaks volumes…un nenorocit, a nenorocit partidul….

  • ce e mai interesant de abia de acum urmeaza , un johannis avand toata puterea in stat : sa vedem ce va face cu ea … catzu e precum broscoiul kermit din papusile mupetz… o marioneta , o jalnica marioneta …

  • In primul rind,herr ciolhanis nu stie ce-i ala zimbet. La el zimbetul e echivalentul unei grimase ca atunci cind omu’ e constipat si se screme si el cum poate…nici purgativ daca-i dai lu’ herr,nu ai sa-l vezi zimbind normal…tipu’ pur si simplu nu poate,Vintu avea dreptate…herr sufera de retard mental…la fiecare aparitie imi intareste din nou,si din nou, si din nou, aceasta convingere…Reactia membrilor de partid la aparitia herrului, nu e de neinteles, dimpotriva, scirba pe care el o arata tuturor,ii este aratata inapoi in mod simplu…la urma,urmei, membrii de partid erau acolo pt bairam, mici si bere,rezultatul alegerilor era deja clar,nu?Adica, pe intelesul tuturor, nu conteaza pe cine votezi, tot ala care trebuie va iesi.Citeam pe mediafax ca rares bogdan(aveau si-o poza la articol cu raresel dat cu rimel, pe bune,avea genele facute cu rimel.de ce?doar el stie, ca nu era la TV), deci citeam cum ca rareshel a iesit vicepresedinte. unul dintre membri,sau alt candidat,nu mai stiu, zicea ca e o adevarata minune ca 1200 de votanti sa aduca peste 1800 de voturi pt rares bogdan,asa ca-ti poti da seama cit mai valoreaza in ziua de azi votul oricui.Daca a tinut fraudarea de voturi la sectorul 1, de ce n-ar tine la alegerile PNL-ului,mai ales ca le-a dat si mici si-o bere cel putin, ca sa nu zica membrii ca au facut figuratie degeaba si le-a stricat Simbata. Pun pariu si-l cistig, ca memrii PNL numara secundele pina-si termina herr mandatu de „magnus”,iar daca cineva crede ca dom’ prim ministru citzu n-are shoriciul gros, o sa vada inca din prima saptamina, ca o luna e mult, cum o sa-i dea mister citzu, un mare flit lu’ herr ciolhanis. Din clipa asta ciolhanis nu mai poate ascunde ca e doar un figurant jalnic, mandatul asta de presedinte va avea aceleasi rezultate marete ca primul: plimbari cu avioane de lux, vacante serioase ca omu’ e serios cind vine vorba de timpu’ lui liber, mai ales ca are atita timp liber,daca-i cere cineva programul de lucru,cred ca o sa fie greu pt secretara lui sa prezinte vreo lista,ultima activitate serioasa inainte de vacanta,pardon,vizita la New York, a fost sa decoreze un steag parca…or intelegeti, cum dom’ citzu se da ca fiind un profesionist care munceste din greu,va fi foarte greu sa se inteleaga cu un presedinte care e paralel cu munca, sint ca apa si uleiu’, deci tineti-va „pa faza” sa vedeti ce cacat ne mai fac neghiobii astia pina la Craciun. Inca ceva, desi congresu’ asta al lor a fost organizat ca o nunta la tzara, a parut mai degraba ca un parastas,unde toti tzaranii se inghesuie sa fie primii la coada,cit mai aproape de gratar ca sa nu piarda micu’ si isi afuma costumele cu fumu’ de la gratare ca sa nu se mai simta mirosul de murdarie…l-am vazut pe orban cum se asezase la o masa, linga o duduie sclifosita,el zimbea, ea a intors capu’ sa nu-l vada, mai ca si-a dat ochii peste cap, iar el cu zimbetul ala timp, si-a scos imediat un pachet de tigari,ca asa e la mesele in aer liber, in timp ce maninca, trebuie sa traga si-o tzigarica ca altfel ii arde gitul…Iti poti da seama de calitatea marilor conducatori dupa comportament de genul asta, si-ti dai seama de calitatea membriclor partidului conducator dupa cum se comporta intre ei si citi ochi isi dau peste cap…daca asta e partidu’ care salveaza tzara, apai sa nu ne mire ce urmeaza…astia nu tin cont de nimeni si nimic, ei merg inainte cu ce ordine le-au fost date,o mina de neghiobi fac ce vor cu si pe tara asta.Apropos,sa le aminteasca cineva rolul pe care-l au in administratia tarii si-n societate. Ei au fost „alesi”cica,ca sa administreze o tzara,sa informeze corect si complet nu la discretie ce vor si cind vor ei.Ei sint SLUGILE PLATITORILOR DE TAXE, NU INVERS,EI POLITICIENII SA-SI AMINTEACA CA ASTA E ROLUL LOR – SERVITORI AI NATIUNII,ATIT,nu vatafi, nu stapinii unor oameni liberi…daca ei cred ca-s altceva, apai sint in functiile gresite,in tara gresita,si e timpul sa plece acolo unde cred ei ca pot desconsidera si insulta un popor intreg…asa zisul congres, nu e altceva decit o mascarada de cea mai joasa speta, cred ca ar trebui sa aduca multa aghiazma in sala aia si-n imprejurimi ca sa scoata falsitatea lasata in urma mai ales de mai marii partidului. Intelegind ca astia nu se fac bine orice le-ai spune si orice le-ai face, ii las in dobitocenia lor, mai bine merg sa fac un cozonac sau doi ca am si eu ceva rezerve de rahat…

  • johannis nu fost ales de o mare majoritate a romanilor , multi nici nu s au prezentat la vot;
    o minoritate l a uns presedinte pe johannis, el este cel mai bun exemplu al prostocratiei ce pare ca ia locul democratiei ; s au convins in cele din urma si cei care ii mai dadeau credit , cuplul Johannis Catu este mai periculos decat Basescu Udrea … nu ne mai ramane decat sa asteptam sa vedem ce ii va rezerva destinul dupa ce va fi stat in fruntea tarii zece ani … istoria va consemna cel putin ca in primii sapte ani de mandat nu a facut nimic … a dormit pe banii tarii si a dezbinat societatea cu scopul declarat de a acapara intreaga putere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *