Nicolae Ciucă: Vom negocia cu toate forțele responsabile, astfel încât, într-o perioadă de timp cât mai scurtă, să reușim să alcătuim guvernul și să poată să fie aprobat în Parlament

Consecinţele crizei sanitare: 150 de milioane de oameni vor ajunge în situație de sărăcie extremă

Costul uman şi economic imediat al crizei provocate de COVID-19 este sever şi ameninţă să reducă anii de progres în privinţa reducerii sărăciei şi inegalităţilor şi să slăbească şi mai mult coeziunea socială şi cooperarea globală, se arată în raportul privind riscurile globale din acest an, realizat de Forumul Economic Mondial. „Pierderile de locuri de muncă, decalajul digital în creştere, perturbarea interacţiunilor sociale ar putea duce la consecinţe negative, iar efectele, manifestate sub forma de nelinişte socială sau tensiuni geopolitice, vor influenţa şi eficacitatea răspunsurilor lumii la celelalte ameninţări cheie din următorul deceniu – este vorba de atacurile cibernetice, armele de distrugere în masă şi mai ales de schimbările climatice”, spune preşedintele Forumului, Borge Brende.

„COVID-19 nu cunoaște granițe, la fel și schimbările climatice, iar unul dintre riscurile majore cu care ne confruntăm în continuare este faptul că lumea este polarizată atunci când vine vorba de geopolitică și de geoeconomie. Producția mondială anticipăm că se va fi contractat cu 4,4% anul trecut şi, din păcate, recesiunea va conduce la o situație în care aproape 150 de milioane de oameni vor ajunge în situație de sărăcie extremă. Este pentru prima dată în ultimele două decenii când rata globală a sărăciei crește și astfel, ajungem la una dintre principalele concluzii ale acestui raport și una dintre principalele noastre îngrijorări pentru anii următori, adică inegalitățile și fragmentarea societății. În sondajul global privind percepţia riscurilor mai identificăm criza mijloacelor de trai, inegalitatea digitală şi eroziunea coeziunii sociale, ca alte riscuri importante”, a declarat Brende.

Detalii în document:


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

A apărut cartea „Decembrie 1989. Un talmeș-balmeș bine regizat”

După ani și ani de documentări, discuții cu unii dintre actorii implicați în evenimentele din decembrie, Ion Cristoiu a terminat de scris cartea „Decembrie 1989. Un talmeș-balmeș bine regizat”.
Apăsați aici pentru mai multe detalii
Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog