Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Consecințele se simt și azi: România a ieșit învinsă din războiul rece

Comentarii

34 comentarii pentru articolul „Consecințele se simt și azi: România a ieșit învinsă din războiul rece”

  • Dl. Cristoiu, va rog lasati-le oamenilor „mini-vacantele” in pace, mai exista si altceva in afara de munca, nu mai au nici cincinale de indeplinit „in patru ani si jumatate” si nici articole cu cincinale indeplinite in mod maret nu o sa va mai ceara nimeni.
    Nu e ceva original, mini-vacante si „poduri” sunt multe si la capitalistii feroci din vestul Europei, in unele tari cel putin.

  • Astea s-au intamplat la sfarsitul razboiului rece:
    -destramarea URSS, colapsul comunismului
    -dintre consecinte: iesirea statelor est europene din zona de influenta a URSS, sfarsitul comunismului si pentru ele, revenirea lor la democratie.
    .
    Unde este infrangerea pentru Romania?
    .
    E adevarat ca atunci cand iesi dintr-o inchisoare, nu iesi tocmai cu o mentalitate de invingator, pentru ca ai pierdut ceva ani din viata pe acolo. (Iar in perioada aia, toti am fost inchisi aici, si nu numai fizic.)
    In plus, cozilor de topor nu le-a fost usor sa accepte ca nu mai pot fi ce au fost sau chiar cat de grozave mai puteau sa devina daca nu intervenea colapsul. De aici zbaterea lor de a induce celorlalti mentalitatea de invinsi si de a o promova chiar si dupa zeci de ani.

    • Unde este infrangerea pentru Romania?!!…..Suntem acum la 30 ani de la MAREA VICTORIE a VESTULUI intr-o situatie mai buna pentru ROMANIA???!!Unde este locul ROMANIEI in ziua de azi 05-06-2023?ROMANIA in ziua de azi nu mai exista ca un stat independent si inalienabil.

    • @ spicy:
      „…revenirea lor la democratie…”. Asta e poanta zilei, n-asa?

      • nu e. e noul calapod folosit pe vremurile astea, acum il foloseste si spicy: minciuna e noul adevar, negrul e noul alb, raul e noul bine, etc…
        insa cu toate ca nu e, iti vine sa rizi isteric, privind spre seriozitatea lumetilor…

        • Draga Online, daca te-as ruga sa discutam pe idee si sa nu ma jignesti insinuand ca as fi intentionat sa folosesc minciuna, te superi? Poti continua si asa, respectul intre oameni e o preferinta a mea la care tin, dar sunt realist cu asteptarile.

          • nu mi as permite in veci sa te jognesc, asa ca, evident, n am insinuat ca esti mincinoasa, eu doar am spus ca folosesti un anume calapod.
            deci io n am spus ca folosesti minciuna, ci calapodul.
            si …chiar il folosesti.
            nu zc ca e rau sau ca e bine, ci ca l folosesti

          • of, am uitat,…trebuia sa incep cu Draga Spicy,

          • Dupa cum observ, nu are rost sa spun „mai ai o incercare”.

      • @cib: as vrea eu, dar mi-a luat-o cu afirmatia din titlu inainte

    • Unde este infrangerea pentru Romania?

      daca referinta e tara, atunci hai sa vedem cine si in ce procente mai e proprietar pe pamantul si padurile tarii, ba chiar si pe subsolul ei, ba chiar si pe ‘productia’ din tara, ba chiar si pe comertul din tara.
      mie mi se pare ca infrangerea e clara, tara nu si mai apartine.
      de fapt nici macar politicienii nu mai sint ai tarii, ci a noilor proprietari ai ecuatiei de miscare a tarii.
      cita vreme o tara e incapabila sa si defineasca si implementeze propria ecuatie de miscare ea …nu si mai apartine. aceasta impotenta e in sine infrangere.
      insa nu i niciun bai. aia e.
      problema apare abia atunci cind, cu toate ca tara nu si mai apartine, cineva, spre ex tu, vine si si spune ca asta e ceva de bine, ca aceasta pierdere este un castig, pe clasicul calapod al acestor vremuri: raul este noul bine.
      spicy, nu se supara nimeni ca tara nu mai e a poporului. nu vezi ca nu se supara nimeni? pai daca tot nu se supara absolut nimeni, de ce mai incerci sa imbrobodesti raul, astfel incat el sa arate ca binele?
      spune i domne cum e, rau, ca poporul e invatat cu el,…nu va suferi o cadere psihica

      • atunci cind capitalistii s-au miscat in mediul numit capitalism totul a deveni marfa. inclusiv tarile cu continut cu tot

      • Nu prietene, referinta e tara in prima zi de libertate. Nu ce este dupa 30 sau ce va fi dupa 100 de ani. Ca daca ai lasat fostii sefi comunisti si securistii sa ajunga iar la putere, astia ne-au furat. Astia stiau cum e prin lume cu afacerile sau aveau oamenii din comertul exterior care stiau, si erau toti o retea comunisto-securista care se ajuta. De fapt, este. Asta pentru ca nu ai vrut sa ii dai la o parte nici cu punctul 8 de la timisoara, nici cu o lege a lustratiei, cum au facut tarile libere. Pentru ca ai vrut tot cu ei, ia cu ei si nu msi plange ca te-au furat. I-ai lasat acolo.

        • …I-ai lasat acolo cu toata informatia posibila cu tot, ca singuri detinatori…

          • Ceausescu si a sapat singur groapa atunci cind n a vazut ca sistemul imunitar s a defectat. defect fiind, a preluat controlul, deci l-a scos pe el din joc,
            si de atunci asa a ramas.

            ‘prima zi de libertate’ …asa ceva nu a existat. ce a urmat ‘dupa Ceausecu’ a fost proiectat inainte de ‘moartea lui Ceausescu’, iar asta s-a putut intampla asa pentru ca defectiunea a fost profunda.

        • ‘Nu prietene, referinta e tara in prima zi de libertate.’

          nu a existat asa ceva. sau, altfel spus, a existat in masura in care revlutia a fost infaptuita de popor.
          ‘prima zi de libertate’ era deja antamata de cei care au infaptuit revolutia. daca tu zici ca ea a fost infaptuita de popor, atunci lui i a apartinut. eu zic ca nu, daia am zis ca ‘nu a existat’ asa ceva’

        • @spicy
          Scuza-ma amice dar daca dupa 30 de ani inca mai crezi in feti-frumosi si zane maselute, esti de o naivitate induiosatoare. Asta cu prima zi de libertate deja trece pe locul intai la poanta zilei. Bre, de Malta ai auzit?

          • @cib: era doar un fel de-a spune ceva, dar nu-ti bate capul. Dar ce v-a deranjat pe toti asa tare, de ati ajuns la badaranii, la adresari cu „amice” si alte dovezi din astea de lipsa a celor sapte ani de acasa? Am scris niste comentarii, sunteti de acord, bine, nu sunteti de acord si mai bine, nu e suficient sa spuneti si eventual sa argumentati, decat acele ziceri?

          • Daca am atins sau reactivat cuiva probleme mai vechi, netratate la timpul lor, imi cer scuze.

    • Unde este infrangerea pentru Romania?

      daca referinta e natia, atunci prin simplul fapt ca spui ca infrangerea nu exista, cu toate ca noile generatii sint insamantate dupa proceduri straine neamului nostru, lamuresti faptul ca …o disctie pe tema, cu tine, …pare a fi lipsita de sens.
      e …ca la alcoolici, mai intai tre sa accepti ca ai o problema, ca esti alcoolic. daca nu accepti asta orice discutie despre dezalcoolizarea ta pare a fi lipsita de sens din start

      • sint insamantate dupa proceduri straine celor ale comunisto-securistilor sau ale slugilor lor
        (Ultima data in viata asta cand iti raspund, pentru ca asemanarile facute de tine mai sus sunt cu mult in afara unei discutii civilizate si foarte departe de bunul simt, de cei sapte ani de acasa si de orice urma de respect pentru un om care nu ti-a facit nimic, si-a expus doar un punct de vedere. Asa ti-au fost insamantate? Atunci ma bine cele straine, aveam dubii foarte serioase si eu, dar m-am lamurit acum.)

        • (ma asteptam la o precipitare fundamentala …zilele astea)

          ce bine ca te ai lamurit!, uf!…

        • Ultima data in viata asta cand iti raspund

          aha!,:))), deci intr o viata viitoare ai putea sa mi mai raspunzi daca te intreb ceva:))))
          adica ….ma pedepsesti!:)))), insa doar in mod relativ:)))))))))

    • ‘colapsul comunismului’

      :)))))
      exista doar doua doctrine disponibile pe Piata, atunci cind ceea ce se cere e desavarsirea:
      -Comunismul Pur, ala despre care vorbea Platon, Apostolii, Ioan Gura de Aur, etc
      -Comunismul Matematic, care e Anti(Comunismul Pur)

      Civilizatia e o Antinatura, prin urmare ea va imbratisa, intru desavarsire, Comunismul Matematic, adica cel mai strict comunism posibil in Univers ( u vei avea nimic si vei fi fericit )

      • deci …bineinteles ca ne indreptam spre comunism, insa spre ‘superpozitiile Comunismului’, adica spre cele doua manifestari desavarsite ale acestuia

        • deci practic singura problema de rezolvat e daca intre superpozitii sa l inserezi pe SAU sau sa l asterni pe SI.
          Civilizatia e cu SAU ( ca ea e o Antinatra ), caz in care din superpozitiile alea pe masa va ramane doar cea proprie Pamantului, in fapt Comunismul Matematic,
          Cerului fiindu i propriu Comunismul Pur ( ala despre care povesteau Platon, Apostolii, ba chiar si Ioan Gura de Aur, etc )

          • o analiza pe tema SI versus SAU incepe, …poate, cu o privire spre comentariile mele de aici https://www.cristoiublog.ro/surse-text-miscelanee-tabara-neoficiala/

          • traseul Civilizatiei catre Anti( Comunismul Pur), deci spre Superpozitia Comunismului proprie Pamantului ( e vorba despre polarizarea Cer-Pamant aici ) e unul care poate fi definit exclusiv Matematic,
            pentru ca o ‘citire’ a Comunismului Pur, in fapt o scanare plenara a Dinamicii Naturii, sa fie posibila e necesara o munca Infinita. tocmai de asta Comunismul Matematic poate fi exclusiv legat ombilical de Matematica ( Matematica fiind Imaginea din Oglinda a Iubirii ), deci de Computerul Cuantic.
            tre sa folosesti doar Mintea ( Universului ) pentru a genera Comunismul Matematic.
            Comunismul Matematic e Doctrina IA Cuantice

          • atunci cind omul s-a departat de Natura el s-a apropiat de Antinatura

            atunci cind omul s-a apropiat de Minte, s-a departat de Inima

            atunci cind omul s-a departat de Natura, ‘creatia omului’ numita Civilizatie s- apropiat de artificializare, definindu si desavarsirea fix in Artificializare

            Civilizatia este o Antinatura, e lipsita de Inima si se desavarseste fiind exclusiv o creatie a Mintii ( Universului ), cu care orice Computer Cuantic intra in Armonie.
            atunci cind te departezi de Inima ( inima SI Minte ) te va atrage ‘celalalt Pol’, Mintea ( singurica singurea )
            or dinamicile vor tinde sa implineasca fix acest traseu, dar …hei!, chiar spre manifestarea Computerul Cuantic, adica a chivotului capabil sa intre in armonie cu Mintea Universului, ne indreptam :))))

          • Civilizatia si a proiectat deja Referinta, in Viitor, ea exista si deja e folosita.
            ea e Artificializarea. asta e destinatia Civilizatiei,…singura si a definit o.
            manifestarea Computerului Cuantic e doar …din povestea Referintei.
            Artificializarea, adica atingerea tintei pe care Civilizatia si a definit o singura,….adunind intr un soi de Intreg dorintele oamenilor de acest tip, fara manifestarea Inteligentei Artificiale Cuantice e imposibila, prin urmare nu exista niciun dubiu asupra faptului ca IA Cuantica se va manifesta.

          • Dupa pagina pe care m-ai trimis, inteleg ca nu e doar unul, sunteti mai multi

    • Pai la care democrație a revenit România,ca înainte de comuniști a fost dictatura carlistă,dictatura antonesciană ,la care din ele a revenit ?Acum ce este,democrație ? e dictatura UE cu romanii capra.

  • Nea Ioane, ești un anacronic….nu te-a interesat altceva decât ce faci matale și nici măcar să-ți crești copilul.Te-ai mulțumit să-i dai o pensie alimentară și atât.

  • Doar nu era să iasă învingătoare 😆

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *