Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

CoraZone | Africanul care mi-a desenat o inimă la metrou

Sâmbătă dimineața, în metrou. Am schimbat la Piața Victoriei. Am început să urc scările, să merg la peronul spre Berceni. Am ridicat privirea și l-am văzut coborând. Era un african tânăr, negru ca tăciunele,îmbrăcat în negru. Doar peticul albastru de pe față îi dădea culoare. În mână avea un caiet. Fiind doar noi pe scările imense, țineam dreapta, dar nu lipiți de zid. M-am gândit că dacă mă trag, va crede că o fac din repulsie, așa că am mers pe drumul meu. El s-a dat mai spre dreapta. Mă privea cu blândețe. Ne despărțeau două trepte, când mi-am desprins elasticul de după o ureche și am lăsat masca să cadă. I-am zâmbit. I-am zâmbit ca o mamă care-și vede pruncul după o lungă așteptare. Și-a dat și el masca jos de după o ureche și mi-a întors zâmbetul. Am mai urcat două trepte și m-am întors în același timp cu el. Stăteam ca doi caraghioși că măștile atârnând de câte o ureche și atunci, băiatul-tăciune și-a pus caietul sub braț și a format cu degetele o inimă. A spus, doar din buze, fără sunet: All lives matter! Și stătea acolo, mai jos de mine, desenând cu degetele inimă. Ni s-au umplut ochii de lacrimi. I-am făcut un semn prietenos din mână și mi-a răspuns la fel. Venise un tren, poate chiar trenul lui, și câțiva oameni au început să urce scările. Ne-am zâmbit din nou, cu ochii scăldați în lacrimi. Eu am început să urc, el să coboare. Când am ajuns în vârf, m-am întors din nou. El era pe peron. Și-a pus mâna în dreptul inimii și și-a fluturat ușor cealaltă mână în care ținea caietul.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „CoraZone | Africanul care mi-a desenat o inimă la metrou”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *