Pacificul este în stare de alertă după ce liderul nord-coreean Kim Jong-un „și-a scos la plimbare” noul sistem de armament. Prin intermediul presei de stat nord-coreeană s-a anunțat că guvernul a efectuat un test al armelor sale tactice ghidate, arme special create pentru a spori capacitățile arsenalului nucleare ale Coreei de Nord.
Testul a avut loc la câteva zile după ce, în Coreea de Nord, la Pyongyang, s-a desfășurat marșul de celebrare a 110 ani de la nașterea lui Kim Il-sung. Este cel de-al treisprezecelea test de armament efectuat până acum în acest an. Există îngrijorări serioase că Kim Jong-un nu are suficiente arme noi pe care să le etaleze pentru următorul marș, programat pentru 25 aprilie, care ar trebui să marcheze înființarea armatei nord-coreene. Reprezentanții statelor din zonă și nu numai se tem că, în schimb, coreeanul ar putea opta pentru un test nuclear pentru a demonstra puterea regimului său. „Testul cu rachete a avut o mare importanță pentru îmbunătățirea drastică a puterii de foc a unităților de artilerie cu rază lungă de acțiune din prima linie, sporirea eficienței în operarea bombelor nucleare tactice și diversificarea misiunilor lor de putere de foc”, a subliniat Agenția Centrală Coreeană de Presă. Având în vedere rapoartele apărute în presa de stat, se presupune că armele testate în weekend sunt capabile să transporte un focos nuclear, deși nu există nicio confirmare din partea regimului secretos. Coreea de Sud, care monitorizează acțiunile vecinului său comunist, a raportat două lansări de rachete de la Hamhung în noaptea de sâmbătă spre duminică. Rachetele au fost monitorizate deplasându-se cu Mach 4 pe o distanță de 110 kilometri. Factorii de decizie din Coreea de Sud au mai spus că reprezentanții din Coreea de Nord au dat ordin să se reconstruiască tunelurile prăbușite din jurul instalației de testare nucleară. Kim Jong-un justifică averea pe care regimul său o cheltuiește pe arme nucleare, în timp ce poporul său moare de foame, la propriu, ca fiind un răspuns la agresiunea SUA, în ciuda faptului că nimeni nu are planuri oficiale de a invada Coreea de Nord. De asta ar mai avea nevoie americanii, de încă o vărsare de sânge inutilă și de încă o înfrângere. În schimb, ne este clar că națiunea comunistă se folosește de teama de amenințări externe pentru a-și ține sub control populația săracă, sub un regim brutal care a fost instaurat încă de când bunicul lui Kim Jong-un și „liderul etern” Kim Il-sung a instaurat dictatura totalitară. După cum subliniază și rebelnews, regretatul Christopher Hitchens s-a referit la sistemul neobișnuit de guvernare din Coreea de Nord ca la o Necrocrație – o națiune care funcționează sub conducerea unui lider mort. Escaladările militare în interiorul Coreei de Nord reprezintă o preocupare pentru regiunea Pacificului, deoarece Coreea de Nord acționează în conformitate cu regimurile partenere Beijing și Moscova. Guvernul lui Kim Jong-un susține invazia lui Putin în Ucraina și a sugerat că va sprijini un atac asupra Taiwanului dacă Beijingul va lansa unul. Săptămâna trecută, Coreea de Nord a calificat atacul lui Putin asupra Ucrainei drept rezonabil și corect.
Coreea de Sud și Japonia au întărit urgent legăturile, temându-se că aranjamentul trilateral dintre Rusia, China și Coreea de Nord reprezintă un risc urgent pentru securitatea regională și nu numai. Atât China, cât și Rusia au blocat ONU să impună sancțiuni suplimentare Coreei de Nord pentru testele sale cu rachete. În mod ironic, invazia Ucrainei, după ce statul și-a predat armele nucleare, a făcut ca dictatorul din Coreea de Nord să fie hotărât ca statul să își mențină și să își extindă capacitățile nucleare. Orice discuții sau vise de dezarmare a regimului dictatorial sunt considerate ca fiind moarte. Coreea de Nord și-a testat ultima dată armele nucleare în 2017, provocând un cutremur cu magnitudinea 6,3. Deși se știe că mass-media din Coreea de Nord minte cu privire la capacitățile militare ale statului, majoritatea observatorilor internaționali cred că a fost detonată o armă termonucleară în două trepte în subteran, care a ucis 12 persoane și a rănit 150. Decesele au provenit dintr-un sat din apropiere, unde clădirile s-au prăbușit, inclusiv o școală, care a ucis mai mulți copii. Cel puțin asta consideră străinii.
putem demonstra matematic
ca la testele nucleare franceze din Polinezia
izrael a fost implicat-colaborare nemijlocita,
nimeni nu e interesat de demonstratie;
-doar la cerere!