Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Corespondență din Grecia. Fără aglomerație și cu negociere ca în târg, este timpul ideal de vacanță

În episodul anterior, am povestit despre aventura drumului spre Grecia, de la teste și coduri, la drum, la vamă. Până la această criză, vacanța în Grecia era ceva obișnuit, fără să ai palpitații. Acum a declanșat o explozie de adrenalină. Abia după ce treci de vamă, ești convins că te poți bucura de vacanță. Una binemeritată, în special pentru copii, care nu au înțeles, sau chiar dacă au înțeles, i-a afectat izolarea.

Vă voi povesti despre Hanioti, unde suntem noi.
Este un loc liniștit, ceea ce și căutam, situat în Halkidiki, brațul Kassandra.
Totuși, ce este bine să știm înainte să ajungem aici sau în oricare alt loc, cu plaje?

Dacă doriți să plecați împreună cu copiii, este foarte important să vă interesați de plaje. De preferat, nu de pe site-uri, ci să căutați poze ale celor care au fost acolo. Noi am greșit și nu ne-am informat „la sânge”. Am citit că este plajă cu pietre, dar mă gândeam la diminutiv, adică la pietricele. Alea mici, albe și frumoase. ?

Ei bine, plaja care aparține de hotel este cu pietroaie. Am înțeles că 80 la sută este așa pe brațul Kassandra. ??‍♀️Atât pe plajă, cât și în apă, pietre și pietroaie. Este destul de greu de pășit și pentru noi, adulții, despre copii nu mai zic. Fetele noaste refuză să stea desculțe, cer șosete plus papuci de apă. Mai toți adulții folosesc papuci speciali de apă. Nici intrarea pe plajă nu este lină, deci nu am tras lozul câștigător.?

Plajele sunt ocupate în proporție de 20 la sută, cele mai ocupate se ridică la 40 la sută, adică nici jumătate. Cei mai mulți turiști sunt pe plajele publice și ale hotelurilor unde prețul este sub 80 de euro pe noapte.

Un alt aspect important este distanța față de taverne și „inima” stațiunii. Aici ne-am informat corect și suntem la 5 minute, de mers lejer, față de toate tavernele. În magazine nu prea am văzut măști, nici la personalul din magazine, nici la turiști. Noi intram cu măști și ștergem orice produs cumpărăm. Dacă am luat, de exemplu, ouă Kinder pentru fete, le ștergem bine înainte de a le oferi. Magazinele sunt goale, mai ales cele de suveniruri. Clar, este o lovitură foarte grea pentru greci, acest an.

Este timpul ideal pentru vacanță pentru că nu este aglomerat și poți negocia la hotel oricât. Grecii, pentru a-și salva, cât de cât afacerea, sunt dispuși să lase din preț. Decât să stea cu hotelul gol, mai bine câștigă mai puțin. Nu sunt deloc panicați de virus, dar sunt îngroziți de faliment. De la recepție am aflat că se fac anulări pe bandă rulantă. Însă, această spaimă nu se vede pe chipurile lor sau pe felul în care se comportă cu turiștii.

Pe plajă se schimbă zilnic totul, prosoapele sunt incluse, este internet gratuit peste tot, chiar și pe plajă.

Nimic nu mai merge ca altădată. Mi s-a făcut milă de o biată femeie, care face codițe afro, și umblă cu copilul în spate toată ziua pe plaja aproape pustie.

Temperatura maximă a fost de 30 grade, dar cu vânt care adie ușor.

Fără vreo intenție de a face reclama, după 3 veri cu copiii la mare și după multe creme încercate, aceasta este câștigătoare. Consider că este un aspect la fel de important ca plaja.

În a doua seară am încercat o altă taverna, unde a fost mai ok și unde am apreciat faptul că scria (frozen) înghețat, la anumite produse. Astfel am putut alege dacă luăm calamari înghețați, la 9,5 euro, sau proaspeți, la 14 euro. Personalul este amabil, cu zâmbetul pe buze, preocupat să știe dacă ne place, dacă totul este în regulă, ceea ce nu s-a întâmplat la terasa vecină, cu o seară înainte.

Pe drumul spre taverna am luat loc, trași de gemene, la o terasă unde aveau înghețată. Foarte bună înghețata, nimic special, felurile comerciale, dar cu o vânzătoare extrem de amabila. Am cerut două cornete în plus pentru gemene și a refuzat să ia banii pe ele. ?? În București am plătit mereu câte două înghețate, fără să pună înghețată, căci voiam doar cornetele, tot pentru copii. Cred că despre asta este vorba când se spune că în Grecia știu cum să te atragă, știu cum să facă bine de tot comerț.

Hanioti nu ne-a arătat (încă) tradiționalul grecesc, încercăm în următoarele seri, poate avem mai mult noroc în ceea ce privește mâncarea.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *