Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Coronavirus e mai bun dacă vine de la Erdogan: ministrul de Interne Vela cere românilor din Italia să rămână pe loc, dar anunță că România poate primi migranți ilegali aflați eventual în Turcia

Trece Vela-n drumul mare, cu Iohannis la spinare

Pe 24 februarie, ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela cerea românilor din Italia să nu revină în țară, pe fondul extinderii epidemiei de coronavirus. Câteva zile mai târziu, același Vela declara (în contextul tensiunilor de la granița turco-elenă, unde migranții ilegali încearcă să intre cu forța pe teritoriul Greciei, încurajați public de președintele turc Recep Tayyip Erdoğan), că România este pregătită să preia până la 2700 migranți. Astfel, un ministru liberal care dovedise anterior că are charisma unui preș din dormitorul lui Klaus Iohannis, ignora în cel mai pur dispreț globalist pentru națiunea română, riscurile dinspre Turcia – țară condusă autoritar care nu prezintă bilanțuri de epidemie deși este vecină cu „focarul Corona” numit Iran, dar insista pe riscurile dinspre comunitățile de români din Italia.

De la sosirea sa 

… în „guvernul Meu” Ludovic Orban (noiembrie 2019), fostul primar de la Caransebeș și specialist în tehnologia sudării, Marcel Vela, s-a remarcat printr-o slugărnicie cruntă în raport cu eminența de la Cotroceni și adevăratul păpușar al guvernelor de tip Orban, președintele Klaus Iohannis. În această privință există probe de „suduri puternice” între Vela și palatul Cotroceni, din care vom evoca doar două.

Uite-al drac’ protestataru’, cum se urcă pe trotuaru’

În 11 august 2018, micul satrap din Cotroceni, Klaus Iohannis, încălcând atribuțiile Președinției și legea, se transforma brusc în ministru de Justiție și cerea public Parchetului General (condus prin sinistrul „educator” comunist de la Aiud, Augustin Lazăr), anchetarea Jandarmeriei, invocând „drepturile omului” pentru o falangă de huligani ce răniseră 60 de jandarmi la un protest „rezist” din Piața Victoriei. Ulterior, în noiembrie 2019, sosea proaspătul ministru Vela „în miezul problemei” și transforma ancheta „10 august” cerută de președinte într-un film de comedie proastă, în care erau destituiți șefii Jandarmeriei Române și erau cheltuite eforturi uriașe pentru desecretizarea discuțiilor jandarmilor, fără să se sufle însă nimic despre organizatorii „rezist” ai violențelor unui miting neautorizat, unde fuseseră rănite mai mult de 500 de persoane. Era doar reprimarea unei instituții, Jandarmeria, care își făcuse datoria și apărase sediul Guvernului României în fața unor grupuri agresive și organizate, care au încercat inclusiv pătrunderea în instituția publică a statului român – atât cât a mai rămas din dânsul, din statul român.

De Marcel zac și mă scol, de premii mă zac și mor 

În 5 martie 2020, Marcel Vela anunța în fața fătucilor din Divizia Presă că România „este pregătită pentru un eventual flux de migranţi”, având o capacitate de cazare pentru migranţi de 1.300 de locuri, „cu posibilitatea extinderii până la 2.700 de locuri”. În mod vădit, referirile la migranți erau făcute de ministrul Vela atât în contextul tensiunilor de graniță turco-elene (unde câteva mii de migranți ilegali încercau să intre cu forța pe teritoriul Greciei, încurajați public de președintele turc Recep Tayyip Erdoğan), cât și al faptului că „Supremul” umilului Vela, Klaus Iohannis, primise cu o zi înainte, premiul European „Coudenhove-Kalergi” (după numele unui promotor clasic al migrației necontrolate).

Some mess. No stress. Agerpres

Fătucile Diviziei Presă cripto-neosocialiste (e.g. cele de la Radio France International – RFI sau Agerpres) au notat conștiincios pentru bizonul mioritic consumator-de-presă, că „premiul European se acordă la fiecare doi ani, unor personalități care și-au adus contribuția la proiectul unei Europe unite și pașnice” și că personajul istoric Kalergi a fost un „militant european” (RFI), un „promotor activ al identității europene” (Klaus Iohannis, la dictarea consilierului său pentru dictări, Sandra Pralong), respectiv „o contrapondere la ideile totalitare ale fascismului, naţional-socialismului şi comunismului” (Agerpres). Pe libertatea de expresie chinuită a știristelor RFI sau Agerpres, sau pe simplă ignoranță, erau omise elemente importante pentru completarea personalității contelui Kalergi și evitarea dezinformării prin omisiune: el a fost un adept al lui Leon Troțki (revoluționar al Sovietelor și internaționalist), teoretician al unei Europe federale și „vizionar” al amestecării oamenilor de etnii și rase diferite: altfel spus, Kalergi, cel care peste ani îl premia pe Iohannis prin prințul Nikolaus von Liechtenstein, este un ideolog al actualilor roboței neo-liberali montați în garajele sorosiste, care încurajează migrația necontrolată spre Europa, „revoluția continuă” cu valențe anarhice, respectiv renunțarea statelor Europene la suveranitate în favoarea unui „proiect” obscur de Uniune Europeană care, eventual, va preda puterea unor „elite” numite și nu alese: ceea ce Marcel Vela, RFI sau Agerpres vedeau ca „decorație”, reprezenta pentru omul simplu din România (cel care spune „Eu sunt român” înaintea lui „Eu sunt european”) o simplă tinichea.

Cum e turcul, și pistolul

Rememorând înțelepciunea populară care enunță „Cum e turcul, e și pistolul” și presupunând că președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan este „turcul”, devine evident că „pistolul” turcului în România a devenit Marcel Vela: prin declarațiile asumate, Erdogan și Vela au dovedit că au intenții similare, respectiv aducerea de migranți ilegali în Europa, particular în România, cu ignorarea tuturor riscurilor care ar decurge din acest lucru. Desfășurările veneau în contextul în care, în urmă cu două săptămâni, poliția turcă începuse să împingă spre frontiera cu Grecia o masă de mii de „refugiați sirieni”, documentați însă de serviciile speciale elene ca fiind migranți economici din Pakistan, Somalia, Bangladesh, Etiopia, Egipt șa sau chiar deținuți turci eliberați precipitat și trimiși spre frontiera elenă în autobuze. Așadar, ce cantitate de obediență îi trebuia ministrului Vela ca să susțină în fața mass-media preluarea unor migranți ilegali dintr-o țară (Turcia) care refuză să facă public bilanțul virusului pe propriul teritoriu deși are frontieră comună cu Iran, unul dintre focarele epidemiei globale Corona. Evident, o astfel de recunoaștere a prezenței Coronavirus în Turcia ar afecta șansele lui Erdogan în negocierile angajate în prezent cu UE pentru retragerea migranților folosiți ca armă la frontiera elenă dar… așteptați de Vela în România.

Vrem pe Vela din Chestură – unitate de măsură 

În octombrie 2019, jurnalistul Ion Cristoiu scria că „Ludovic Orban va fi Ludovicul lui Klaus Iohannis, noua unitate de măsură a slugărniciei limbiste”, după ce anterior, scriitorul Octavian Paler opina că Emil Boc (fost prim-ministru al României – n.n.) este „unitate de măsură națională a slugărniciei”. Pe cale de consecință, Marcel Vela ar merita, în opinia mea, un rang de subunitate al Ludovicului (de exemplu, șapte Vela pentru un Ludovic, pe bursa de miniștri de la Cotroceni) iar ministrul liberal ar putea fi desemnat, astfel, ca unitate de măsură națională pentru „slugărnicia promptă”: atât de promptă încât Klaus Iohannis ar putea avea câte un Guvernul Meu în fiecare săptămână, cu Vela la Afacerile Interne.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *