În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Coronavirus: La Berlin, bordelurile se redeschid… dar fără sex

(Preluare după Paris Match / AFP)

Posibilitatea de a-si primi din nou clienții în luna august aduce un suflu de aer proaspăt bordelurilor aflate în dificultate financiară gravă după aceste luni de închidere, dar si celor aproximativ 40.000 de lucrătoare sexuale înregistrate în Germania.

După cinci luni de închidere forțată din cauza coronavirusului, bordelurile din Berlin, într-o situație financiară alarmantă, s-au redeschis. Dar actul sexual rămâne interzis până în septembrie.

Jana, lucrător sexual de 20 de ani, oferă masaje, singurul serviciu permis în această etapă de la redeschiderea oficială a bordelurilor, pe 8 august. „Prefer serviciul sexual și clienții mei (…). Am deja o mulțime de solicitări pentru septembrie”, mărturisește ea.

În Germania, prostituția este legală și reglementată de lege

Într-o țară în care prostituția este legală și încadrată în lege, lucrătorii sexuali au fost lipsiți de venituri, întrucât Germania a luat măsuri drastice pentru a încerca să controleze răspândirea virusului care a ucis mai mult de 9.200 de persoane în țară.

Un lanț de bordeluri, Aurel Johannes Marx, se bazează pe faptul că trebuie să facă față unei pierderi financiare de șase cifre, la care se adaugă investiții legate de noile reglementări de igienă. Prin urmare, clienții trebuie să completeze formularele de contact, păstrate în plicuri sigilate. Data și numele prostituatei sunt, de asemenea, consemnate.

Potrivit acestuia, clienții se supun regulilor, dar unii sunt reticenți să poarte o mască. „Ce, trebuie să pun o mască aici?” „Da, trebuie să puneți o mască aici, ca în supermarket, într-o benzinărie și în metrou”, explică domnul Marx. El mărturisește că mulți clienți sunt puțin dezamăgiți atunci când își dau seama că sunt permise doar masaje în această etapă.

Izolarea a avut consecințe economice atât de mari pentru acest sector încât în ​​ultimele luni au fost organizate o serie de proteste ale lucrătorilor sexuali.

„Deschideti bordurile acum!”, „Statul ne f…, dar nu plătește!”, „Sectorul nostru este forțat la ilegalitate”, se putea citi pe pancartele afișate pe 3 iulie de manifestanți. Ei au adus și o păpușă gonflabilă îmbrăcată într-o cămașă roșie în fața Bundestagului.

Prostituatele nedeclarate lucrează pe străzi fără protecție

„Aproape toate afacerile se redeschid în Germania (…): saloane de coafură, masaj, institute de înfrumusețare, masaje tantrice, tatuaje și fitness, restaurante, hoteluri, saune”, argumentează Federația Serviciilor Sexuale BSD.

Situația a împins chiar și prostituatele care lucrează în Germania să meargă și să-și exercite profesia în țări vecine, precum Elveția, Belgia, Austria, Republica Cehă sau Olanda.

Mai multe regiuni sau orașe mari germane, precum Hamburg, ar trebui, ca și Berlinul, să reautorizeze sexul de la 1 septembrie. În timp ce Germania înregistrează o nouă creștere a cazurilor, la fel ca multe țări europene, acești lucrători sexuali se tem de contaminare?

„Pentru mine, nu este deloc înfricoșător. Poți alege pe cine primești”, spune Jana. „Sunt doar fericită. În sfârșit, în sfârșit!”.

Cu toate acestea, situația va rămâne periculoasă pentru prostituatele nedeclarate care lucrează pe străzi.

Sursa: Coronavirus : A Berlin, les maisons closes rouvrent… mais sans rapport sexuel


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Coronavirus: La Berlin, bordelurile se redeschid… dar fără sex”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *