Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Coronavirus și orașul spațial

Călătorim de mii de ani prin Univers, pe acest glob, numit Pământ și, în netrebnicia orgoliilor noastre, ne credem stăpânii absoluți ai clipei!
Nici dezastrele cumplite ale pârjolirilor, nici cutremurele, ori devastatoarele tsunami, nici războaiele sângeroase, urmate de migrații în masă, nu ne îndreaptă. Nimic din toate cate se întâmplă, la mii de kilometri distanță, nu ne impresionează autentic și nu ne ating, atâta timp cât nu ni se întâmplă nouă!

A trebuit să cadă peste noi această „Corona”, ca să ne trezească, reamintindu-ne de molime cumplite care au decimat în trecut omenirea. Covid19, este cel mai agresiv virus din epoca modernă. Spre norocul, nenorocului(!), rata de mortalitate este mică, sub 0,1 % (în USA).

Cei care au fost infectați și-au creat o imunitate naturală. Stăm izolați, suntem carantinați, ne rugăm invocând Creatorului îndurare, ne ferim cât putem! Vom trec și prin aceasta. Spaima care cu adevărat mă bântuie, (mai mult decât Covid19) ar fi ca nu cumva cele două ramuri – SARS și MERS – din familia acestui virus, să se năpustească asupra pământenilor! Mortalitatea celor două, este : SARS – 10% și MERS – 34%. Dumnezeu să ne ocrotească și ducă-se-pe-pustii!

Nici despre Covid19 nu se știe mai nimic, în afara răspândirii virulente și a mortalității reduse.
Ceea ce vizibil știm, este spirala pornită din China și care înconjoară pământul cu tangențe masive în anumite zone geografice. Și spirala aceasta, se tot întinde, ca și cum nimic nu trebuie lăsat în afară! Pandemii, înaintea pandemiei, pândesc din unghiurile ființei noastre: pandemii ale spaimei, ale acumulării de hrană, pandemii ale conspirație, al apocalipsei, pandemii ale scenariilor și o pandemie a urii fratricide! Ajunsă la acest punct, vă rog, nu alunecați în pericolul urii fratricide – „noi, cei de-acasă și ei, cei de-afară”! Gândiți simplu: când te lovește un necaz, ori se ivește o problemă, unde te duce primul gând al alinării, al confortului? Acasă! Așa au făcut ei, ai noștri din Italia, au venit ACASĂ! Desigur nu toți înțelegem gravitatea unei pandemii, nu toți suntem instruiți și, mai ales suntem foarte diferiți ca fire, ca plămadă sufletească. Unii, sunt foarte buni, atenți cu cei din jur, generoși, onești, merg până la sacrificiu pentru binele celorlalți! Alții – orgolioși, egoiști, meschini, răi, cu tendințe violent criminale; iar alții sunt inconștienți, ușor de prostit, naivi… În condiții obișnuite socializam cu toți! Pe unii chiar îi admirăm pentru cât sunt de „descurcăreți” și ni-i luăm de modele… etc. În situații limită, ei bine, atunci se relevă CARACTERUL! Și uite cum această Coronavirus a mai scos ceva la iveală!

Văd pe rețele, scenarii de tot felul. Unul dintre acestea este ca „Oculta Mondială” a creat totul, pentru un control asupra umanității, sau / și, pentru ușurarea planetei de mulțimea oamenilor! Totul, descris atât de credibil!

Vin eu acum și arunc o idee: elitele mondiale împreună cu marii magnați vor părăsi pământul, înainte ca vârful pandemiei (care o fi ea) să atingă cota maximă ! Da! Vor pleca cu toții! Se vor muta în primul oraș spațial ! A fost pregătit de mult, are autostrăzi (la noi sunt încă un vis!), grădini suspendate, chiar și grădini zoologice, precum arca lui Noe… Și, nu este un oricare oraș spațial, este cel care i-au adus fiului meu premiul NASA, când era în clasa a unsprezecea! Ce credeți de aceasta? Este un Science Fiction! Dar, poate nu este SF! Pentru că acel oraș proiectat de fiul meu, are acum o multitudine de orășele proiectate de alți băieți deștepți! Sigur însă este o forma de Fake News; că să înțelegeți cum poate fi rostogolit un fake news!
Toate lucrurile serioase se spun în glumă și multe dintre învederările trecutului, s-au adeverit.

Una dintre grelele lecții pe care trebuie să ne-o însușim în drumul vieții, este și aceea a umilinței. Nu este vorba despre o umilința fățarnică sau zgomotoasă, care ți-ar crea vreun avantaj, nu! Vorbesc despre umilința simplă pornită din inimă, în care eu, tu, asemenea lui Isus, să îi slujești aceluia care este în trebuință, indiferent dacă ți-o cere ori nu ți-o cere. Am uitat de mult de aceasta. A trebuit să vină Coronavirus că să ne-o reamintească!?!
Până una alta, ne izolam, stăm în casă și așteptăm vești de pe orașul spațial.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *