Marcel Ciolacu: Voi candida pentru un nou mandat de preşedinte al Partidului Social Democrat şi în acelaşi congres se va alege şi candidatul Partidului Social Democrat pentru funcţia de preşedinte

Cosmonauții din Antigua şi Barbuda

În condițiile în care criza politică s-a terminat în România, ne putem îndrepta atenția acum și spre cuvinte. (Celelalte crize de la noi sunt pe seama generalului Ciucă, sperăm să le rezolve.)
Voi începe chiar cu cuvintele din titlul acestor rânduri.

În primul rând, mie personal mi-a plăcut mult titulatura notelor mele modeste, așa încât am promovat-o în mod rapid. Sigur, sunt și texte care trăiesc mult din savoarea titlului.
În al doilea rând, nu am bănuit de existența unui asemenea stat – Antigua şi Barbuda. Dacă Antigua mai are o sonoritate nu greu de recunoscut, Barbuda….chiar nu am știut așa ceva. Fac și eu o mărturisire. Oameni suntem.

Dar, după introducerea cam lungă, adevărat, să trecem la context.
Compania Virgin Galactic a anunţat chiar miercuri, 24 noiembrie, numele persoanei care a câştigat două locuri la bordul unui vehicul ce va efectua o călătorie în spaţiu: o femeie de 44 de ani din Antigua şi Barbuda, care a câştigat în urma unei trageri la sorţi aceste bilete, vândute de obicei cu 450.000 de dolari fiecare.

Keisha Schahaff a decis că va merge în spaţiu în compania fiicei sale de 17 ani, studentă la o universitate cu profil ştiinţific din Marea Britanie, care îşi doreşte să lucreze pentru NASA.
Agențiile internaționale de presă notează că vestea cea bună i-a fost dată chiar de fondatorul companiei Virgin Galactic, miliardarul Richard Branson, care i-a făcut o vizită în Antigua şi Barbuda la începutul lunii noiembrie.

„Credeam că urma doar să vorbim puţin pe Zoom. Când l-am văzut pe Richard Branson intrând în casa mea, am început să ţip de bucurie. Nu-mi venea să cred”, a dezvăluit Keisha Schahaff.
„Încă din copilărie eram fascinată de spaţiu. Este o oportunitate uriaşă pentru mine să mă simt plină de viaţă”, a adăugat ea.

Keisha Schahaff a câştigat acest premiu participând la o strângere de fonduri organizată de Virgin Galactic și care a dus la obţinerea sumei de 1,7 milioane de dolari. Banii vor fi donaţi în beneficiul ONG-ului Space for Humanity, care militează pentru un acces mai amplu în spaţiu.

Suma donată de Keisha Schahaff nu a fost dezvăluită, însă donaţiile puteau fi foarte mici, începând de la pragul de 10 dolari. Colecta de fonduri a atras aproape 165.000 de participanţi în opt săptămâni, au precizat reprezentanţii Virgin Galactic într-un comunicat de presă.

„Posibilitatea de a oferi oamenilor de toate vârstele şi din toate mediile sociale un acces echitabil la spaţiu şi să primim, în schimb, oportunitatea de a-i inspira şi de a-i ghida pe ceilalţi, odată reveniţi pe Terra, este obiectivul spre care Virgin Galactic tinde de două decenii”, a declarat Richard Branson,

Virgin Galactic a comercializat deja aproximativ 700 de bilete pentru călătorii în spaţiu: 600 între 2005 şi 2014, apoi alte 100 după luna august 2021, când aceste tichete au fost puse în vânzare contra unui preţ individual de 450.000 de dolari.

Obiectivul declarat al companiei este acela de a vinde 1.000 de bilete înainte de lansarea zborurilor sale comerciale. Primul dintre ele ar trebui să aibă loc în trimestrul al patrulea din 2022, după o perioadă de îmbunătăţiri ce vor fi aduse aparatelor de zbor, notează Agerpres.

Pe 11 iulie, Richard Branson s-a aflat la bordul vehiculului SpaceShipTwo în timpul unui zbor-test, la care au participat şi alţi angajaţi ai companiei Virgin Galactic.
Călătoria propusă de Virgin Galactic oferă persoanelor aflate la bordul SpaceShipTwo şansa de a petrece câteva minute în condiţii de imponderabilitate. Un uriaş avion purtător decolează de pe o pistă clasică, apoi lansează la mare altitudine vehiculul SpaceShipTwo, care seamănă cu un avion privat.

Aeronava îşi porneşte motorul în acel moment şi îl menţine pornit până când depăşeşte altitudinea de 80 de kilometri – limita dintre atmosfera terestră şi spaţiu, potrivit armatei americane -, apoi începe să coboare, planând spre Pământ.

Păi după cei din Antigua şi Barbuda, noi nu putem să fim urmașii domnului Prunariu? Putem. Nu se pune problema de bani acum. Miile de dolari așteaptă cuminți în card. Cine face economii la sânge, poate zbura sus de tot! Succes!

În imaginile alăturate sunt steagul național și o fotografie din zonă intitulată „Două insule, un singur Paradis”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *