Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Covid-19. Protocoale. România și Marea Britanie

Fostul purtător de cuvânt din Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu, a fost depistat pozitiv. Acum, după 14 zile, povestește experiența prin care a trecut.

„La rece, în ziua 14, despre Covid:
Fiica mea cea mare, de 7 ani, a avut caz la after-school.
Ni s-a spus târziu, când am spus că nu mi se pare de bagatelizat mi-au răspuns că exagerez.

Am testat-o la privat, din proprie inițiativă, doar în ideea de a elimina suspiciunea și a trimite-o la școală cu inima împăcată.
A fost un șoc, atât pentru mine, cât și pentru soție, atunci când a venit rezultatul pozitiv, sâmbătă, online, pe la ora 23.

În ziua următoare am mers la spital cu toții, fiica deja testată pozitiv, fiica cea mică, de 4 ani, eu și soția.
Ne-au pus să semnăm, înainte de a ne testa și de a ne face evaluările medicale, că refuzăm internarea!
Pe sistemul că nu au locuri, că nu sunt cele mai bune condiții, etc..

Luni ne-au anunțat că suntem pozitivi toți 4, că avem pneumonie interstițială, și că analizele soției și cele ale fiicei cea mică nu sunt prea bune. Că eu aveam tensiunea 19/13 și că sunt la capitolul comorbidități.

Am întrebat ce să facem!
Ne-au spus să stăm acasă!
Am întrebat ce să luăm!
Ne-au spus, în mod halucinant pentru noi: NIMIC!
Apoi că dacă ne vine rău să sunăm la 112.
A rămas că ne va căuta DSP!

Am sunat noi la DSP, am încărcat documentele medicale online, pe site-ul DSP! Nimic!
Până nu am scris eu pe Facebook, de au văzut foștii colegi ziariști, nu a sunat nimeni de la DSP!

Apoi a sunat un domn care s-a recomandat a fi doctor să ne spună că o să fim căutați de colegii dumnealui. Amabil, elegant și diplomat domnul, recunosc. A doua zi a sunat o colegă de-a dumnealui care era mirată și pătrunsă de faptul că știm că avem virusul. S-a pierdut când a citit și despre copii, a zis că va reveni, încă nu ne-a mai sunat nimeni…

Așa că, ancheta epidemiologică este o glumă proastă, în sensul că nu există! Deși le-am dat detalii despre contacte nu au părut interesați, au zis că pentru asta mă va suna alt coleg, nu m-a mai sunat nimeni niciodată!

Am trecut prin boală datorită prietenilor, unii medici, care au ajutat cu sfaturi și rețete.
DSP nu ne-a transmis nici azi, Ordinul de izolare și nici documentele în baza cărora medicul de familie trebuie să ne elibereze concediul medical.
Deși izolarea tocmai a expirat!

Mai mult, ministrul Tătaru a dat un Ordin potrivit căruia confirmații nu se mai testează 90 de zile!
Nu știm dacă mai avem sau nu virusul, nu avem documente care să ateste că l-am avut, nu am primit niciun fel de asistență medicamentoasă din partea statului!
Cine a trecut prin boală știe că am dreptate!”, a scris Vasilcoiu pe Facebook.

Roxana Ioana, o româncă din Marea Britanie, a scris, la comentarii despre experiența lor de acolo:

„Bună seară, încă de la prima postare am tot așteptat ziua în care veți veni cu vești bune despre sistem, am sperat din suflet că s-a schimbat ceva, însă… Am să vă povestesc un pic diferența între România și Marea Britanie. Soțul meu a fost suspect de Covid-19, angajatorul l-a trimis acasă, în mai puțin de 2 ore a primit telefon și l-au întrebat dacă are unde să se carantineze până când își face testul și dacă are cu ce să se deplaseze până la primul centru de testare. Sau, varianta doi, să aștepte acasă până dimineața, când ajunge kitul de testare. Am ales a doua variantă, pentru că nu avea decât o tușe seacă și o ușoară febra. Între timp a primit pe mail numere de contact pentru medicii din zona noastră care se ocupă de cei cu simptome sau cei confirmați, medici ce răspund 24/24. Nu a fost cazul, peste noapte a fost ok. Dimineața a ajuns testul cu toate instrucțiunile necesare, l-am trimis și în 48 de ore a venit și rezultatul. Negativ. În cele 48 de ore a fost sunat de echipa mediciilor din zona să facă update la temperatura și simptome. A primit pe mail un “jurnal” de completat în care trebuia să scrie fiecare persoană cu care a intrat în contact în toată această perioadă (ultima săptămâna). La 3 zile după toată povestea asta, fetița mea a făcut temperatură 40, am sunat la salvare, au venit în 1:45 min, primul lucru când am urcat în salvare am fost testate. Spre norocul nostru, negative amândouă. Diferențele sunt enorme și pe zi ce trece îmi dau seama că nu mai pot speră la o Românie normală.”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Covid-19. Protocoale. România și Marea Britanie”

  • Ministrul Tataru este mult mai destept decat cei din alte tari. S-a prins ce este covidul. La o rata de mortalitate de 3% din cazurile pozitive depistate, cand Rafila estimeaza ca numarul infectatilor este de 10ori mai mare, cand gogomanul Moldovan a scapat perla ca 93% din morti nu mor de covid, s-a convins si Tataru ca singura problema pentru cei depistati asa zis pozitiv este concediul medical si sa existe paracetamol. In tratatele de medicina pe care le studiaza, ministrul Tataru nu a gasit o alta boala care sa produca o mortaliate de doar 3%, mai ales la cei pe care sistemul medical din Romania ii omora oricum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *