Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Crac de Chevaliers – mărturia în piatră a Cruciadelor

Cînd am fost în Siria, am ținut neapărat să vizitez, împreună cu ceilalți membri ai grupului de jurnaliști, unul dintre cele mai însemnate monumentele țării, trecut în Patrimoniul mondial UNESCO: Crac de Chevaliers, cel mai cunoscut Castel medieval din lume, așezat nu departe de Oms, mărturie ca Cruciadelor. N-am scăpat prilejul de a face mai multe poze, dintre care pun în această pagină cîteva. Castelul avea 3000 de metri pătrați, 13 turnuri și putea găzdui 5000 de soldați cu caii lor, cu echipament și provizii timp de 5 ani, fără să iasă din incintă. A fost fortăreață de necucerit a Cavalerilor Ospitalieri între 1142 și 1271. Puține știri m-au tulburat precum cea descoperită pe cîteva site-uri cu puțin timp în urmă: ”Castelul cruciatilor a cazut victima razboiului civil din Siria. Pagubele aduse structurii de piatra, inscrisa in patrimoniul mondial UNESCO, sunt ireparabile. Luptele din urma cu 900 de ani n-au lasat atatea rani cate a produs razboiul civil din zilele noastre: artileria grea i-a distrus zidurile, un atac aerian i-a gaurit acoperișul si srapnelul a distrus obiectele religioase.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Crac de Chevaliers – mărturia în piatră a Cruciadelor”

  • mai bine ai scrie nene Cristoiule despre amaratii care sunt platiti cu salariul minim pe economie . Au doi copii,iiara nevasta le e somera ,nu au de nici unele si ar face un pact cu diavolul,ca in Faust ,bre,ca in Faust . Nu ca sa intinereasca,tineri sunt,dar geaba sunt tineri in atfel de tara ,cu astfel de conducatori.Scrie bre despre cei SARACI si GOI,despre cei FLAMANZI,,,cum zicea un amik de al meu-der Kuktur nu se face pe matzul gol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *