CCR a respins definitiv candidatura lui Călin Georgescu la alegerile prezidenţiale>

Cristoiu Tv la CNA. Subiectul: Interviul cu Călin Georgescu

Azi, în ședința CNA a fost pus în discuție și canalul YouTube CristoiuTv, după ce interviul realizat de Ion Cristoiu cu Călin Georgescu a agitat clasa politică din Ucraina și România. Vă prezentăm mai jos raportul de monitorizare, care cuprinde și un fragment din interviu, cel care a fost supus discuției. Membrii CNA nu au aplicat nicio sancțiune.

RAPORT DE MONITORIZARE

Post: YouTube
Program: Canal Cristoiu Tv – Călin Georgescu: între America și U.E., România trebuie să opteze imediat pentru America
Data/perioada: 29.01.2025
Nr. sesizării: 2016/31.01.2025
Monitorizare:  

 

SESIZĂRI

Sesizarea nr. 2016/31.01.2025:

Sesizare: Călin Georgescu_ între America și U.E., România trebuie să opteze imediat pentru America

Vă rog să monitorizați fragmentul din interviul realizat de Ion Cristoiu cu Călin Georgescu în care acesta din urmă vorbește despre o posibilă împărțire a teritoriului Ucrainei. Potrivit declarațiilor lui Călin Georgescu, România ar trebui să participe la această împărțire. Dincolo de neconstituționalitatea declarațiilor fostului candidat la președinție, este importantă, din punct de vedere al legislației audiovizualului, poziția moderatorului. De asemenea, vă rog să monitorizați emisiunea Culisele statului paralel din seara de 30 ianuarie, în care invitații dezvoltă ideea lansată de Călin Georgescu cu interviul cu Ion Cristoiu. (Art 3(2) din Legea 504, Art 64(1) a și b)

 

CONSTATĂRI

Platforma YouTube – Canalul Cristoiu Tv

Sesizarea nr. 2016/31.01.2025 face trimitere la o înregistrare video de pe platforma de partajare a materialelor video YouTube (www.youtube.com), cu denumirea Călin Georgescu: între America și U.E., România trebuie să opteze imediat pentru America.

Adresă canal: https://www.youtube.com/@CristoiuTv;

Denumire canal: Cristoiu Tv;

Număr de abonați: 77,7K.

Canal cu 2.471 de videoclipuri încărcate și 41.836.352 de vizualizări, creat în 11.10.2011.

 

Captura Cristoiu Tv – Pe acest canal, în secțiunea Videos, este încărcat materialul video cu denumirea respectivă. Accesul la material nu este restricționat, nefiind utilizat niciun instrument de verificare pentru vârsta utilizatorului. Utilizatorul are posibilitatea de a raporta conținutul, prin apăsarea butonului Report.  Posibilități de distribuire directă, prin apăsarea butonului SHARE, pe WhatsApp, Facebook, Twitter etc.

Informații referitoare la material:

Adresa web: https://www.youtube.com/watch?v=kGlDTicvAlc;

Titlu: Călin Georgescu: între America și U.E., România trebuie să opteze imediat pentru America;

Data publicării: 29.01.2025;

Durata: 1 oră, 7 minute și 53 de secunde;

Număr de vizionări: 294.257;

Recenzii: 20K reacții pozitive;

Descriere: Materialul a constat într-un interviu acordat de către domnul Călin Georgescu jurnalistului Ion Cristoiu, în care a fost abordat subiectul politicii externe, context în care invitatul a făcut afirmații referitoare la resursele naturale ale României, siguranța alimentară, schimbări geopolitice globale și poziția României față de o eventuală schimbare a frontierelor Ucrainei.

Rep. 02.30 – 08.30, sel. YouTube Cristoiu Tv – La întrebarea legată de atmosfera într-un organism internațional, dacă contează ce naționalitate ești, Călin Georgescu a dat exemplul Ungariei care a investit în diplomație, având astfel relații personale cu alte state, fără a avea atuurile pe care le are România. Invitatul a susținut ideea că totul se joacă pe securitate proprie, pe resurse și pe faptul că cel care înțelege că securitatea alimentară înseamnă securitate națională va câștiga viitorul. Dacă ai poziție bună geografică și, mai ales, ai și resurse, jocul este perfect.

Rep. 08.30 – 11.14, sel. YouTube Cristoiu Tv – În interviu, Călin Georgescu a vorbit și despre părerea personală pe care o are despre Kennedy jr. și administrația Trump.

Rep. 11.15 – 12.37, sel. YouTube Cristoiu Tv – Au fost făcute mențiuni și despre schimbarea modului de consum în China, unde oamenii au trecut la consumul de carne, afectând astfel cantitatea de carne a Planetei. Călin Georgescu a susținut că sunt cam un miliard și ceva de vaci.

Rep. 15.30 – 15.55, sel. YouTube Cristoiu Tv – Călin Georgescu: Definiția noastră, ca țară, este așa: suntem un stat național, în Europa, membru al Uniunii Europene, membru NATO și, în plus, avem viziunea lui Trump, evident raportată la cerințele noastre.

Rep. 16.33 – 19.54, sel. YouTube Cristoiu Tv – Călin Georgescu: Sunt 2,4 – 2,5 cvadrilioane datoria lumii, un PIB de 30 de trilioane. Deci, este un dezastru. Nimeni n-are cum să plătească această datorie, nimeni pe acest pământ, nu există cum. Și atunci trebuie să găsească soluții.(…) Discutăm de un nou sistem financiar… moneda să fie sprijinită de aur. Și atunci va începe să lucreze ca paritate, sigur va fi asta în viitor, cu yanul chinezesc și cu rubla rusească.

 

S1 – rep. 19.55 – 31.31, sel. YouTube Cristoiu Tv – Interviul a continuat în felul următor:

Călin Georgescu: Iar China, vedeți că nu apare, în ultima perioadă, n-a apărut deloc. Vă spun din ce motiv. Pentru că a tăcut și a făcut. Ce-a făcut? Cumpără porturi. Ultimul, cel mai nou este Bolivia.

Ion Cristoiu: Da, ăla într-adevăr, a fost… dar era în curtea din dos a americanilor.

Călin Georgescu: Exact, bravo. Și a preluat-o. E, cine stăpânește comerțul pe mare, va câștiga lumea. Iar Pete Hegset, care este noul secretar de stat pe Apărare, fost combatant în Irak. Deci, un tip care știe meseria, știe terenul, știe despre ce este vorba și a înțeles. Și, atunci, pentru el China este cel mai mare adversar și poziția cea mai delicată pe care trebuie să o aibă America. De ce? Pentru că, în momentul în care China se dezvoltă foarte mult, America nu are decât de pierdut. Ori noi aici am putea să intervenim. Aici este cheia mare. Noi putem să dăm niște proiecte și am câteva foarte mari în care putem să combinăm interesul chinezesc cu interesul american. Și atunci te afli la masă de joc. Noi, dacă nu suntem mari jucători, competitori pe piața mondială, am pierdut totul. Deci, noi trebuie să intervenim într-un moment cheie în care ei se luptă pentru supremație și noi trebuie să avem și noi o poziție, o poziție care să spună „bă, fără românii ăștia n-am cum să trec mai departe.” Exact ce se întâmplă și în regiune, dar, în mod special, în China. Vă spun cum.

Ion Cristoiu: Ne ajută poziția geografică?

Călin Georgescu: Total, vă spun de ce. Suntem graniță la Marea Neagră.

Ion Cristoiu: Da.

Călin Georgescu: Dar dacă trec Georgia și Azerbaidjan, ajung în Caspică. Foarte important, că de la Caspică vedeți ce este în jos. Iranul, Irakul, Golful Persic, aveți harta în față și, după aceea, avem Marea Roșie. Deci, practic noi putem să combinăm interesul, inclusiv rusesc, care spune, legătura care o are deja acuma cu Iranul pe 20 de ani, în toate modalitățile, faptul că Israelul are probleme cu Iranul, astea sunt niște chestiuni foarte grave. Deci, tu poți să iei oala de pe foc. Adică, poți să iei capacul și-l dai puțin la o parte și atunci toată lumea este interesată. Dar acolo trebuie să fii tu primul.

Ion Cristoiu: Traseul ăla este obligatoriu să ajungă la Constanța? Canalul… de ce la Constanța? Adică nu mai are unde.

Călin Georgescu: Important este să-l facem noi. Păi de ce? Pentru că noi suntem cei mai bine plasați, cel mai mare port de adâncime, unde este? La Constanța. Cea mai mare poziție în zonă, tot noi suntem. Este cel mai sigur, pentru că suntem membri NATO, membri Uniunii Europene. Deci, lucrurile sunt. Principal este să dai startul la așa ceva.

Ion Cristoiu: Bătălia pentru Georgia a făcut parte din asta, nu-i așa? Trece și pe acolo.

Călin Georgescu: Ca să poată să treacă… Mai avem și Armenia, mai avem și triunghiul ăsta în spate, pe care noi suntem foarte favorizați de Armenia, din toate punctele de vedere. Deci, noi putem să câștigăm niște poziții cheie pe proiecte foarte mari.

Ion Cristoiu: Dumneavoastră v-ați referit atunci la un coridor sau la un tunel?

Călin Georgescu: Nu, la un coridor naval.

Ion Cristoiu: Naval. Nu știu de ce au interpretat ei canal.

Călin Georgescu: Este problema lor. Fiecare crede ce vrea. Important este, încă o dată, cine stăpânește comerțul pe mare, stăpânește lumea. De aceea vedeți poziția noastră în Europa. Eu nu vreau să mai fiu… Adică vreau să fiu tratat cum este tratată Germania, Italia, Spania, Franța. Adică nu sunt o colonie care să primească ordine. Ați înțeles? Deci, am rămas siderat când am văzut poziția lui Macron, care s-a băgat în alegerile noastre. Vă amintiți?

Ion Cristoiu: Da.

Călin Georgescu: El, care două treimi din mandat a avut numai probleme cu guvernele. Păi cum poate să vorbească el de așa ceva? Ați înțeles? Este de neimaginat. Noi trebuie să fim atenți, egali între egali, nu altcumva.

[00:03:42] Ion Cristoiu: Da. Domnule, am acum o idee. În momentul în care se va face un armistițiu în Ucraina, câte porturi pierd ucrainenii? Aproape toate.

Călin Georgescu: Haideți să vă spun, s-o luăm altfel, că vă dau răspunsul mai complet. Vă spun ceva mai interesant. Trump vrea sigur, 100%, premiul Nobel pentru pace.

Ion Cristoiu: Da.

Călin Georgescu: Deci, asta înseamnă pacea. Va fi sigură. Ce înseamnă pentru noi? Asta înseamnă că este nevoie să realizăm, n-avem de ce să mai dăm niciun ajutor. Toate ajutoarele trebuie să… tot ce e nevoie le ținem pentru țara noastră, pentru poporul nostru. Noi nu avem de ce să ne mai băgăm în povestea asta, 100%. Vă spun, asta este un lucru care se va întâmpla 120%. Mai mult, pe 27 februarie, a semnat decretul prin care anulează orice ajutor pentru Ucraina și le-a dat 90 de zile.

Ion Cristoiu: 27 ianuarie.

Călin Georgescu: Ianuarie… 27 ianuarie, mă scuzați, da, da, evident. Da, 27 ianuarie. Anulează totul. Ce înseamnă asta? Le-a dat 90 de zile. Asta este mesaj către Zelenski.

Ion Cristoiu: Da.

[00:04:48] Călin Georgescu: Zelenski, domnule, trebuie să faci în așa fel să ai o pace durabilă, altfel nu mai exiști. Ăsta este mesajul foarte clar. Pentru noi este crucial asta și te uiți în jur și vezi că se schimbă și toți discută de noi frontiere. Păi aici trebuie să fim noi. Se discută deja.

Ion Cristoiu: Stați un pic, vă rog, rămânem la ăsta. Dacă se face pace, e clar că porturile ucrainene rămân ale rușilor, nu-i așa? Le dau? În aceste condiții, Constanța devine foarte importantă, că e un singur port.

Călin Georgescu: Constanța devine punctul cheie.

Ion Cristoiu: Da, bun, v-am întrebat și vă spuneam… bun, cum vei… Hai să rămânem la partea asta cu pacea! Va fi un acord punctual? Adică, Putin se întâlnește cu Trump și discută numai despre asta? Sau unul global?

Călin Georgescu: Foarte bună întrebarea. Punctual.

Ion Cristoiu: Deci, nu va fi global?

Călin Georgescu: Nu. Până când Putin…

Ion Cristoiu: Adică, nu vor intra și alte țări ca la Yalta sau la Malta?

Călin Georgescu: Nu, nici vorbă. Vă spun punctual cum va fi. Va fi o întâlnire între președintele Putin și președintele Trump 100%. Acolo se vor tranșa lucrurile și sigur, cu masa lărgită, cu Ucraina și, asta mi-aș dori eu, cu România, aici am putea să jucăm în rol colosal. Adică, intrăm în istorie cu povestea asta și întâlnirea să aibă loc la București.

Ion Cristoiu: Păi noi suntem… e mai greu de presupus. Noi acum suntem, în continuare…

Călin Georgescu: Hai să vedem care este, pe noua formulă, pe care a lansat-o Trump, deși, în primul rând, a oprit ajutoarele. Da? Doi. Ați văzut ce a făcut Marco Rubio? A spus, gata cu drapelul LGBTQ din toate ambasadele. Deci, cine greșește, plătește. Mai mult, sunt doar două sexe, masculin, feminin. Inclusiv Pete Hegseth a scos astea din armată. Gândiți-vă că armata americană plătea schimbarea de sex. Vă puteți imagina ce făceau? Stați puțin, asta sunt foarte importante. Asta-s pentru noi foarte importante. Pentru că este o notă precisă și clară, exact cum v-am spus, din partea lor de schimbare totală a dispozitivului. Și atunci se pune întrebarea „Noi ce fel de parteneriat avem acuma, mai ajutăm?” Când America, care este partenerul nostru strategic, este cel mai important? Fără asta nu putem merge mai departe.

Ion Cristoiu: Am văzut și declarația ultima ministrului de externe, care o ține cu ajutorul. Nu e nicio nuanță la ei.

Călin Georgescu: Despre asta vorbim, al nostru, al nostru. Despre asta vorbim.

Ion Cristoiu: Nu trebuie o nuanță? Să meargă în continuare așa?

Călin Georgescu: Nuanța este așa. Ei nu înțeleg că cine greșește, la noua administrație, acuma, America a dat precis dispoziții clare, fără dubii. Nu exiști aici. A spus clar „gata, stop! Cine continuă, va plăti. ” Eu asta vă spun. Deci, băieții ăștia de la București, știți cum e…

Ion Cristoiu: Păi și ei nu au informații, domnul Georgescu?

Călin Georgescu: Nu știu ce au. Noi vorbim noi doi. Ori nu au, ori nu înțeleg nimic. Eu vă spun că inteligența nu este o raritate în Ministerul Afacerilor Externe, ci este o infracțiune.

Ion Cristoiu: Am înțeles. Deci, ei nu au… nu simt…?

Călin Georgescu: Ați văzut cumva. Eu v-am spus, mai devreme, cam ce înseamnă politica externă, referitor la ce ar trebui să facă ambasadele noastre

Ion Cristoiu: În iunie, ’40 tot așa, s-a trezit Carol al II-lea când deja era lumea împărțită.

Călin Georgescu: Corect. Exact asta se va întâmpla și cu ei. Ei nu realizează unde sunt, că s-a schimbat lumea, s-a schimbat lumea.

Ion Cristoiu: Adică, măcar o mică nuanță să fi fost acolo.

Călin Georgescu: Nu au așa ceva. Ei nu înțeleg chestiunea asta. Eu v-am spus ce face Trump, v-am spus… A, hai să mergem și puțin mai departe. Sunt trei țări foarte importante, mari, patru:  China, Rusia, India, Brazilia. Noi, în primul rând, vrem pace. Dar vrem și relații comerciale. Uitați-vă ce face Italia cu India acum! Nu trebuie neglijat nimic. Dar te uiți ce face partenerul tău strategic și cum evoluează relațiile pe care America le are cu aceste patru, dar tu continui. Deci, este un mers paralel pe care trebuie să-l faci împreună cu partenerul tău, pe el îl între prima dată. M-ați înțeles? Deci, lucrurile sunt foarte important din acest punct de vedere. Mai mult de atâta, te uiți mai departe în Orientul Mijlociu, ce înseamnă Emiratele, ce înseamnă special… maestre, Arabia Saudit. Păi Riadul este crucial în momentele astea. Ei vor să investească, în special în România. N-au avut personal credibil ca să discute. Deci, te uiți în partea asta, ca să cuprinzi eu v-am spus mai devreme, Marea Roșie, Golful Persic, toate astea, trebuie să te așezi pe ele ca să poți să ai un cuvânt de spus la masa celor care deja au dat linii, apropo de porțile care spuneam că s-au deschis.

[00:09:30] Călin Georgescu: Se schimbă lumea, se vor schimba frontiere. Mai mult de atâta, dacă se schimbă frontiere, unde suntem noi? Deci, avem Bucovina de Nord interes, avem Bugeacul, avem Maramureșul de Nord. Corect? Din fosta…

Ion Cristoiu: Da.

Călin Georgescu: … cum se chema? Transcarpatia, ce mai rămâne și pe la unguri, Liovul, care o să rămână la polonezi și Malorusia, care sigur…

Ion Cristoiu: Dumneavoastră pariați pe o împărțire?

Călin Georgescu: 100%,

Ion Cristoiu: Sigur?

Călin Georgescu: 100% va fi asta. Păi, n-au altfel cum, nu există, drumul este inevitabil câte așa ceva.

Ion Cristoiu: Din istoria Ucrainei, ei au fost întotdeauna orgolioși.

Călin Georgescu: Păi care? Ucraina este un stat inventat.

Ion Cristoiu: Știm… rușii mici…

Călin Georgescu: Care ruși? Republica Sovietică Socialistă Ucraina. Despre asta vorbim. Care? Este un stat inventat. Nu există puncte, repet…

Ion Cristoiu: Explicați-mi și mie, ca un cunoscător al politicii americane, ce interes, în afară de premiul Nobel, are Trump să forțeze pacea? Mă interesează interesul, de ce nu a avut Biden și are el? Spuneți-mi!

Călin Georgescu: În primul rând, războiul este pierdut.

Ion Cristoiu: Aha, interesant, da.

Călin Georgescu: Nu există altă formulă. Deci, ei știu acest lucru și vor să iasă demni dintr-o situație în care…

Ion Cristoiu: Asta e interesant ce spuneți. Da, e pierdut. La noi nu se spune da, e clar că e pierdut.

Călin Georgescu: Este problema lor. Războiul este pierdut, lucrurile sunt foarte clar și precis delimitate. De aceea este foarte inteligentă mișcarea președintelui Trump.

Ion Cristoiu: A, s-o iei tu înainte de a…

Călin Georgescu: S-o iau înainte ca să se întâmple așa, să ies cumva basma curată și foarte elegant din chestiunea asta. Plus că realizez și eu ce se întâmplă. Adică, nu, nu sunt venit din stratosferă, mă refer la președintele Trump și atunci imediat acționez, fac un pas înainte eu.

Ion Cristoiu: E prima dată când aud asta, nu m-am gândi că…

Călin Georgescu: Gândiți-vă ce s-a întâmplat cu Afganistanul!

Ion Cristoiu: Da.

Călin Georgescu:  Iran, Irak, n-are rost să povestim. El știe despre ce este vorba și, cel mai important lucru, știe că are 35 de trilioane datorie, are niște probleme cu imigranții. Uitați-vă cum s-a impus ca atitudine!

 

Rep. 33.25 – 36.53, sel. YouTube Cristoiu Tv – Invitatul a susținut că există o fereastră de oportunitate pentru România, care nu a mai existat până acum, aceasta constând în faptul că se joacă totul pe resurse și securitate proprie, aspecte care în acest moment sunt la coada agendei pentru România, în timp ce pentru unii lideri sunt prioritare, așa cum ar trebui să fie și pentru noi, astfel încât să putem ajunge să ne finanțăm prin producție.

 

S2 – rep. 36.53 – 42.28, sel. YouTube Cristoiu Tv – Se revine la subiectul unei eventuale păci între Rusia și Ucraina intermediată de președintele SUA:

Ion Cristoiu: Să ne întoarcem, încă o dată, la această pace din Ucraina. E simplu. Pe Ucraina Trump o s-o pună în bancă. Rusia ce interese are să facă pace? Nu știu. Spuneți-mi dumneavoastră.

Călin Georgescu: Păi, în primul rând, Rusia vrea, domnule, eu…

Ion Cristoiu:  Și-a îndeplinit obiectivul?

Călin Georgescu: Exact. Vreau teritoriile mele înapoi, vreau dezarmare. Deci, este complet… momentul în care am chestiunea asta, sunt în regulă. Și atunci, practic, este o mână spală pe alta. La rândul lor, sunt interesați de cooperare. E discutabil.

Ion Cristoiu: Eu vă întreb… stați un pic! Vine un arbitru…

Călin Georgescu: Nu e vorba de niciun arbitru, este vorba despre o înțelegere.

Ion Cristoiu: A, o înțelegere. Dumneavoastră ați spus mai înainte un lucru foarte important și nu am insistat. De fapt, războiul e pierdut, nu poți.

Călin Georgescu: Nu mai ai ce să faci.

Ion Cristoiu: Acuma rușii își pot permite să… Și atunci dumneavoastră spuneți că e un fel de… o spălare a imaginii, da.

Călin Georgescu: Este o înțelegere în care noi știm ce poziție. Ați văzut ce mesaje a dat și Trump. Este inevitabil o întâlnire între președintele Putin și…

Ion Cristoiu: Și aia e un semn al păcii.

Călin Georgescu: Și atunci, practic, lucrurile se vor clarifica. Iar pentru noi este crucial de important, pentru că noi nu avem nevoie, am spus asta de fiecare dată, să intrăm în așa ceva. Deci, este o chestiune esențială pentru noi și plus atâta cum să ai tu război la graniță? Maestre, este de neconceput. Război în mijlocul Europei. Iarăși, nu poți să înțelegi așa ceva.

[00:01:28] Ion Cristoiu: Domnul Georgescu, occidentalii și trebuie să luați în calcul, că sunteți diplomat, spun așa: dacă se acceptă acest ziceți pace, nu armistițiu, această pace, nu acceptăm noi cucerirea unei… pe timp de pace, schimbarea graniței?

Călin Georgescu: Asta v-am spus mai devreme. Exact asta v-am spus. Toată lumea este interesată. Păi noi suntem interesați.

Ion Cristoiu: Nu noi, spun occidentalii.

Călin Georgescu: Ce treabă avem noi cu ei?

Ion Cristoiu: Nu noi. Eu spun că în jocul acesta.

Călin Georgescu: Vă spun din ce motiv America nu va mai negocia prin Bruxelles. Este foarte important lucrul ăsta, pentru că este o șansă pentru noi să lăsăm la o parte politică asta bizantină pe care am dus-o până acuma și să negociem direct cu americanii.

Ion Cristoiu: Ei vor negocia direct cu fiecare stat.

Călin Georgescu: Asta este ideea. Și noi vom negocia direct cu cel mai important partener pe care îl vom avea și pentru totdeauna, America.

Ion Cristoiu: Și între Uniunea Europeană și America ce facem? Vă întreb.

Călin Georgescu: Să vă spun cum e. Totul se face prin America. Noi suntem interesați să avem un program tare de tot. Cum v-am spus, hrana, apă, energie, în care toată Europa nu mai are de unde, nu mai are de unde. În primul, nu mai are energie. Sunteți de acord?

Ion Cristoiu: Da, da, corect.

Călin Georgescu: Datorită tuturor poveștilor care s-au făcut până acum, cu fel de fel de sancțiuni, care unde au dus? A fost un bumerang, s-a întors exact… uitați-vă la Germania!  Piesa de rezistență, motorul Europei. Gata, s-a gripat. De ce s-a gripat? Că nu mai are de unde să susțină energetic. Franța este la fel. Degeaba, strigă Macron, care oricum e pierzător din start, pe toate fronturile. Acolo vorbim deja de Republica Islamică Franceză. Italia este într-o problemă foarte serioasă, la rândul ei, sub toate aspectele. Deci, toate aceste țări, nu mai vorbesc de Spania și altele, au o problemă serioasă. În primul rând, energia. Nu toate cu apa, dar majoritatea au o problemă cu apa și, în mod special, hrana sănătoasă. Noi avem terenurile foarte fertile, extrem de fertile. O eventuală, că oricum România este, de la Nistru până la Tisa, vom vedea cum va fi în viitor, funcției și cum vom evolua relațiile, în special între America și Rusia. Și atunci, putem beneficia, să se ajungă, cum spunea Eminescu, de la Nistru până la Tisa, toate aceste noi frontiere care se deschid pentru noi, legate de Bucovina de Nord, legată de Bugeac, legată de Maramureșul de Nord, toate astea ne sunt în avantaj. Avantaj și pentru NATO. Domnule, se mărește zona.

Ion Cristoiu: O să fiți acuzat că vrem teritorii.

Călin Georgescu: Nu, eu vă spun ce se discută.

Ion Cristoiu: Că, în general, noi am evitat să luăm…

Călin Georgescu: În primul rând… Da, în primul rând, sunt ale noastre. Este incontestabil. Astea au fost… istoric, au fost ale noastre. Eu n-am spus că vrem, dar profiți de ocazie. Vezi ce se întâmplă.

Ion Cristoiu: Dumneavoastră spuneți să nu mai pariem pe Ucraina?

Călin Georgescu: Eu, în orice caz, n-aș avea de ce să pariez pe Ucraina.

Ion Cristoiu: V-am întrebat, nu ca președinte, v-am întrebat. Noi…

Călin Georgescu: Eu pariez, în primul rând, pe țara mea. Nu pariez pe nicio altă țară.

Ion Cristoiu: Am înțeles. Adică, ea, în urmă cestei păci, că a fost după ’90.

Călin Georgescu: Să știți că Ucraina este interesată de așa ceva.

Ion Cristoiu: De ce? Să rămân numai cu Liovul, cu partea aia?

Călin Georgescu: Toți sunt interesați de pace, toți sunt interesați de familiile lor.

Ion Cristoiu: Zelenski nu lasă impresia asta.

Călin Georgescu: Este problema lui.

Ion Cristoiu: Am înțeles.

Călin Georgescu: A fost, pe vremuri, un actor interesant.

Ion Cristoiu: Și dumneavoastră, ca un candidat la președinție.

Călin Georgescu: Pe mine mă interesează pacea și bunăstarea poporului meu.

Ion Cristoiu: Că am avut și cu Carol al II-ea. Ce-a fost în capul acestui președinte? Că, până la urmă, e o țară.

Călin Georgescu: Exact ce este în capul lui Klaus Iohannis.

Ion Cristoiu: În ce sens?

Călin Georgescu: Carol al II-lea, al II-lea. Nu-i bună?

Ion Cristoiu: El nu s-a gândit, Zelenski, un moment, că pierde războiul?

Călin Georgescu: Credeți că s-a gândit Carol al II-lea?

Ion Cristoiu: Adică da, aveți drepte,

Călin Georgescu: Același lucru.

Ion Cristoiu: De ce l-au câștigat rușii, domnul?

Călin Georgescu: Știți cum e?

Ion Cristoiu: Eu îi știu pe ruși știu bine istoria Rusiei. Tac, tac, tac.

Călin Georgescu: Deci, acolo e vorba de răbdare, de șah. Știți cum e. Aș vrea să vă spun puțin de diplomația mare americană, care tot timpul m-a pasionat.

 

Rep. 49.15 – 53.30, sel. YouTube Cristoiu Tv – Călin Georgescu a mai susținut că fără România, ei nu pot avea pacea, deoarece noi suntem singurul culoar care poate alimenta Ucraina, singura poartă. Ulterior, au fost reluate argumente pentru care invitatul consideră România ca fiind importantă (în comparație cu Ungaria de exemplu): poziția geopolitică (suntem la Marea Neagră, cea mai mare frontieră partea de nord, partea de sud, Dunărea, cu cel mai lung culoar, Constanța e cea mai importantă piesă de rezistență), resursele (România are rezerve de sare pentru toată Europa pentru următorii 500 de ani, are gaz, are petrol, are cele mai importante elemente ale tabloului lui Mendeleev, alea ultimele – deci, noi, ca bogăție, pe tabloul lui Mendeleev, suntem echivalenți Afganistan, că d-aia s-a atacat Afganistanul, avem cel mai bun sol… avem aurul atomic. Deci, avem toate metalele rare posibile și imposibile. Aurul monoatomic este în România, că nici nu există pe tabloul lui Mendeleev. Deci, toate elementele rare și foarte rare ale tabloului lui Mendeleev se află aici, în România; Există o evaluare… rapoartele geologice demonstrează acest lucru.)

 

Rep. 01.03.21 – 01.07.50, sel. YouTube Cristoiu Tv America sau UE – Călin Georgescu a vorbit despre trădarea lui Donald Trump de către Europa, context în care s-a discutat despre ipoteza în care s-ar ajunge să alegem între America și Uniunea Europeană – Ai America, ai tot. Restul nu mai contează. (…) Bruxelles este un cal mort și care va fi demonstrat din ce în ce mai mult. America este opțiunea noastră, interesul național, interesul țării, valorile, tradițiile noastre, cultura noastră și credința noastră creștină.

 

 

 

 

 

CONCLUZII

29.01.2025 – YouTube – Canal Cristoiu Tv – Interviu Călin Georgescu
Sesizări
Sesizarea nr. 2016/31.01.2025

 

 

 

 

 

 

ÎNTOCMIT,

 

 

ȘEF SERVICIU

SERVICIUL MONITORIZARE MEDIA

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Cristoiu Tv la CNA. Subiectul: Interviul cu Călin Georgescu”

  • Domnule Cristoiu, cred că totul a pornit de la afirmația intervievatului referitoare la vacile din lume (Rep. 11.15-12.37). Procurorul care a trecut în rechizitoriu și „comunicarea de informații false” cred că vrea să numere vacile de pe glob și să arate că Georgescu a mințit și nici dumneavoastră nu ați intervenit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *