Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Cronica de vineri. Însemnările unui nebun

Plan de măsuri constructive pentru contracararea oricăror activități reacționare și ilegaliste din Republica Democrată Rusia

Într-o altă lume, cea mai bună dintre lumile paralele imaginate de Gogol și Bulgakov, și într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat, lucrurile s-ar petrece în felul următor. După încheierea războiului dintre Federația Rusă și Puterile Centrale au fost elaborate o serie de măsuri care vizează revenirea la o viață normală, dar cu unele opreliști în ceea ce privește spiritul rus în literatură, muzică, știință și artă. El, spiritul, să fie cât mai redus sau supravegheat pentru a nu da pe dinafară, așa cum au făcut-o înaintașii săi. Astfel, din fosta mare literatură rusă, reprezentată de Dostoievski, Tolstoi, Gorki, Cehov, Turgheniev, Bulgakov (acesta din urmă vorbea cu Stalin la telefon, îi mai și scria toată ziua, ce dracu`), să se facă o selecție de texte care să nu conțină referiri la Rusia, ci texte de dragoste, buchete de cugetări atemporale, fără sate, luptă, steaguri roșii, sau patetice interogații retorice gen: ”Tu tot mai trăiești, bătrână mamă?” sau ”Sunt ultimul poet cu satu-n glas”, care îndeamnă la revoltă și nesupunere. Poeme ale lui Serghei Esenin, ca cele pomenite mai sus, despre maica Rusie albastră, strict interzise. Filmele regizorului Eisenstein, precum Crucișătorul Potemkin, vor fi difuzate în cercuri restrânse, fără sonor -mute erau oricum- pentru stricta documentare militară a forțelor aliate.

Notă de subsol.
P. I. Ceaikovski să se asculte numai la căști.

Lev Troțky, marele revoluționar ucrainean, ale cărui oseminte vor fi aduse cu mare cinste din Ciudad de Mexico, este declarat erou național, cu toate onorurile care i se cuvin și înhumat în fosta Piață Roșie, restrânsă acum la un parc tematic. De asemenea, referitor la interdicții și sancțiuni, cine deține pe policioare, bufete, biblioteci, în șifoniere, sertare secrete, statuete din ipsos, ceramică, marmură cu V.I. Lenin și I. V. Stalin vor fi nevoiți să le predea pentru a fi trecute pe un inventar special, în ultimele două luni colectându-se peste 72.000 tone! Cine refuză sau ascunde aceste obiecte de cult, va suferi pedepse aspre corporale și pecuniare.

Păpușile Matrioșka, care sugerează opulența și pântecul nesătul al fostei Federații Ruse, respectiv al Uniunii Sovietice, a Rusiei Țariste, vor fi interzise cu desăvârșire. Cine deține așa ceva este pasibil de o pedeapsă de la 1-5 ani închisoare și înterzicerea unor drepturi.

Prin forma bombată la mijloc sugerează înghițirea și acaparea altor state, iar acest lucru contravine grav legilor internaționale stabilite prin Tratatul de la Minsk, din 15 august 8963. Cine deține, totuși, cea mai mică Matrioșkă din set, o poate păstra spre amintire, ea primind număr de inventar și obligația pentru deținător de a se prezenta lunar la postul de miliție pentru verificare. În timp, pentru a crea un mediu cât mai plăcut, ele vor fi înlocuite cu păpușile Barbie, mult mai suple și drăguțe ca aspect.

De asemenea, cine deține în locuința proprie sau închiriată operele complete ale lui V.I. Lenin va fi aspru sancționat, măsură împusă, de altfel, și celor care posedă fotografii în ramă de lemn, plastic sau alte materiale ale susnumitului. Dacă se vor găsi cărți semnate de C. Marx necitite, acestea se vor digitaliza și dona bibliotecilor orășenești și regionale pentru studiere aprofundată.

Lege specială

Corpul neînsuflețit, mumificat și menținut prin metode care ne scapă momentan, al tov. V. I. Lenin, v-a fi scos din Mausoleul pe care l-a ocupat abuziv din 27 ianuarie 1924. Este trecut în registrul de control cu ieșire pe 21 ianuarie 8964. Mumia lui V.I. Lenin va fi înhumată, provizoriu, lângă Zidul Kremlinului, așa cum s-a mai cerut, alături de ceilalți lideri ai Uniunii Sovietice, între tov. I.V. Stalin și tov. Mikhail Kalinin.

Zidul Kremlinului, o reminiscență a trecutului nefericit, va fi dărâmat, după ce vor fi întocmite toate actele și aprobările necesare. Chiar zilele acestea, Înalta Comisie a SUA pentru Europa de Est decide aceste aspecte. Pe locul acestuia se va instala o linie de cale ferată express-turistică, de mare atracție pentru vizitatori. Prețul biletului, în funcție de yuan-ul chinez. Mormintele foștilor lideri sovietici, respectiv urnele cu cenușă și osemintele vor fi strămutate la Petersburg, în grădina fostului Palat de Iarnă care, din cauza încălzirii globale, se va numi Palatul de Vară.

Mausoleul lui V.I. Lenin nu va fi dărâmat, el este transformat într-un mall modern, cu magazine de modă și fast-food-uri. Pentru a liniști și obișnui populația cu astfel de transformări, un fast-food se va numi McLenin`s. Marile companii americane, chineze și indiene și-au anunțat disponibilitatea de a investi masiv în crearea de noi locuri de muncă pentru cetățenii acestei țări. De pe cupola viitorului mall, trupa Teatrului Balșoi va executa cele mai spectaculoase salturi spre democrație.
Alte măsuri vor fi anunțate ulterior și afișate la avizierul din holul imobilelor tuturor cetățenilor de pe tot cuprinsul Noii Republici Democrate Rusia. La gubernii și satele aflate în plasa lor, anunțurile vor fi prinse de uluci.

Pe linia sancțiunilor, Academia Europeană de Film și Academia Americană de Film s-au alăturat într-un boicot internațional total împotriva cinematografiei ruse. Astfel, mergând mai departe, sigla Mosfilm, după sculptura Verei Mukhina, reprezentând Muncitorul și Colhoznica încolăciți, va fi înlocuită. Există, totuși, și alte măsuri. Pe acel piedestal care se învârte sfidător va rămâne ori muncitorul, ori colhoznica, ei apărând de acum încolo numai separat pe genericul filmelor. Căci, împreună formează o Uniune nefericită și, bineînțeles, extrem de primejdioasă pentru viitor.
Cam acestea au fost “Însemnările unui nebun”, iar ele reprezintă un pamflet și trebuie tratate, musai, ca atare.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Cronica de vineri. Însemnările unui nebun”

  • „Filmele regizorului Eisenstein, precum Crucișătorul Potemkin, vor fi difuzate în cercuri restrânse”
    -impotriva interpretarii gresita de larga circulatie a teroriei lui Einstein
    s-a pronuntat G.S.Landsberg,
    Grigory Samuilovich Landsberg a fost un fizician sovietic care a lucrat în domeniile opticii și spectroscopiei. Împreună cu Leonid Mandelstam, el a descoperit împrăștiere inelastică combinatorie a luminii, cunoscută sub numele de Raman scattering…. Wikipedia (Engleză)
    Anul nașterii: 22 ianuarie 1890, Vologda, Rusia
    Data morții: 2 februarie 1957, Moscova, Rusia
    Premiu: Ordinul Lenin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *