Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Cu doi ani în urmă, Klaus Iohannis voia să scoată PSD de pe scena politică. A avut noroc că nu i-a reușit. Ce s-ar fi făcut el azi fără PSD?

Rezultatul Moțiunii de cenzură îl știți deja. Eu îl știam cu mult înainte de vot, cînd am primit de la Cora Muntean, reporterul nostru în Parlament, o fotografie surprinzînd o sală plină.
Despre rezultatul votului am vorbit în direct la Aleph News marți seară, la ediția specială a Gîndurilor lui Cristoiu (nu, nu i-am șterpelit lui Marius Tucă emisiunea, acesta e bolnav și n-a putut să țină ediția emisiunii sale din 5 octombrie 2021), într-un soi de Breaking News pe CristoiuTv, imediat după vot, și în Jurnalul meu video.

Căderea Guvernului Cîțu e un eveniment politic însemnat al anului 2021. Și ca orice eveniment de asemenea talie, el nu poate fi epuizat rapid în semnificațiile sale. Prin urmare, despre el vom scrie și în numerele viitoare. Evident cu obiectivitatea de istoric al clipei, dușman al chibițăritului cu condeiul, obiectivitate cu care am încercat să urmăresc talmeș-balmeșul politic din ultima vreme.

Ca orice eveniment însemnat Căderea Guvernului Cîțu are învingători și învinși. Din rîndul partidelor, al instituțiilor, al oamenilor.
Învingători indiscutabil rămîne Partidul Social Democrat.

În Jurnalul meu video redau o declarație din 16 noiembrie 2019 a lui Klaus Iohannis, de la Bistrița Năsăud:

„Eu nu sînt cu PSD în vreo competiție electorală, eu sînt cu PSD în război, noi sîntem cu PSD în război și nu pentru că noi sîntem așa răi, ci pentru că ei au fost răi cu românii”.

La vremea acestui discurs, Klaus Iohannis era președinte al României. Logica de campanie nu justifica un asemenea derapaj anticonstituțional. Președintele României nu poate fi în război cu un partid politic. E președintele României, situat de Constituție deasupra bătăliilor între partide. Dar chiar și după ce a obținut un al doilea mandat, Klaus Iohannis a continuat să atace PSD, să-l diabolizeze, lansînd o campanie de scoatere a PSD de pe scena politică. Războiul cu PSD era dus de președinte cu argumentul că PSD e un monstru, un partid care a ținut România în loc timp de 30 de ani. Resetarea României – obiectivul faraonic – asumat în temenelele lui Ludovic Orban – presupunea nu doar victoria zdrobitoare la Parlamentare a PNL, dar și un eșec dezastruos al PSD.
Împotriva PSD s-a năpustit toată presa „acoperiților”.
Alegerile parlamentare a fost primul hop de care s-a lovit, gata – gata să cadă în nas Președintele.
PNL a obținut un scor dezastruos.

Ditamai partidul, alcătuit din două mari partide, împărțea electoratul de Dreapta cu USRPLUS un partid înființat doar de cîțiva ani. PSD nu numai că n-a dispărut. A cîștigat alegerile. Și din nou, încălcînd Constituția, Klaus Iohannis n-a încredințat, fie și de ochii lumii, mandatul de a forma Guvernul partidului cîștigător. S-a grăbit să încropească o coaliție împotriva naturii, cea dintre PNL și USRPLUS, dintre un partid de Sistem și un partid anti-Sistem.

Și iată, a venit ziua de 5 octombrie 2021.
Căderea Guvernului Cîțu, cu un scor istoric, a fost opera PSD. PSD a reușit să facă o coaliție de proporții, alcătuită din AUR și USRPLUS. USRPLUS, partidul care i-a făcut zile negre PSD, care a pus la cale toate mizeriile din Parlament, care a fost sufletul mișcărilor protestatare, s-a aliniat cuminte în spatele PSD. Acolo unde vin de obicei în nasul celui din urmă pîrțurile. Pentru această aliniere PSD n-a făcut nici o concesie USRPLUS. Dinadins a întocmit un text anti-USRPLUS. Europenii de la USRPLUS, făloșii cu studii peste hotare și cu absolviri de universități din Vest, au votat o Moțiune avînd drept conținut cît de proști sînt ăia de la USRPLUS. Un asemenea dezastru nu putea fi opera altcuiva decît a lui Dan Barna, un Dănilă Prepeleac al politicii.

PSD e primul în sondaje. Prestația lamentabilă a miniștrilor de Centru-Dreapta, a primarilor USRPLUS, în frunte cu Nicușor Dan, fac din PSD partidul căruia românii îi cer acum iertare. Și culmea fără ca PSD să se fi ostenit prea tare. Învierea spectaculoasă a PSD își are temeiul în moartea clinică a Dreptei.

Votul de la Moțiune a dovedit un PSD unit (ca niciodată nimeni din partid n-a bombănit la decizia Moțiunii de cenzură), în stare să formeze o Coaliție și în stare să dea jos un Guvern de Dreapta cu un vot de proporții unice în postdecembrism.

Și lucrurile nu se opresc aici.
E greu de presupus că USRPLUS va mai reveni la Guvernare. În aceste condiții, USRPLUS va intra în Opoziție. Numărul mic de parlamentari va obliga USRPLUS să apeleze la PSD pentru a-i reuși blocarea unei legi sau inițierea alteia.
PSD va fi liderul Opoziției alcătuit din AUR și USRPLUS.
Guvernul minoritar PNL nu va putea supraviețui fără sprijinul PSD. PSD va fi într-un fel arbitru și arbitrul Puterii.

USRPLUS, Gruparea Orban din PNL și AUR pregătesc Suspendarea lui Klaus Iohannis. Nu va trece de votul Parlamentului, pentru că PSD nu va fi de acord.
Iată-l pe Klaus Iohannis ajuns la mîna PSD!

Cu doi ani în urmă, Klaus Iohannis își asuma public drept obiectiv scoaterea PSD de pe scena politică.
A avut noroc că nu i-a reușit.
Ce s-ar fi făcut el azi fără PSD?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

20 comentarii pentru articolul „Cu doi ani în urmă, Klaus Iohannis voia să scoată PSD de pe scena politică. A avut noroc că nu i-a reușit. Ce s-ar fi făcut el azi fără PSD?”

  • Sper din tot sufletul ca USR sa ramana la putere si fiindca tot se pricepe la actiuni tip ranga, sa inceapa anul viitor inaugurarea PNRR prin comandouri care sa patrunda in casele oamenilor sa distruga sobele pe lemne, pentru a putea incepe „modernizarea” Romaniei, conform angajamentelor luate cu doamna komisar Ursula. Hai, ca se poate!

    • Marele castigator al acestei motiuni,gruparea care a condus debarcarea(putem vorbi si de o masrutizare a lui Catu de la Palatul Victoria,dar asta e o alta discutie),liderii acestei coalitii de conjunctura sunt cei de la AUR si liderii lor Simion si Tarziu,ei au fost liderii acestei coalitii PSD USR AUR de fapt,cei care au facut presiuni(inclusiv in strada) ca PSD AUR si USR sa faca aceasta coalitie de conjunctura.Ce urmeaza,va fi un scandal pe toate fronturile,dupa cum zicea si Maestrul,orice coalitie se destrama la victorie,iar fostii aliati se vor bate intre ei.Iar Iohannis sta sa vada cum evolueaza lucrurile.Iohannis e departe de a fi mort politic,el are totusi o sustinere externa puternica(Vizita Ursulei,Premiul Carol cel Mare,participarea la summitul UE)arata ca sasul este puternic sustinut,mai ales in zona germanica.Iar Germania ramane stapana Europei,cu Merkel,fara Merkel.Asa ca,sa nu i cantam prohodul lui Iohannis,chiar daca Catu a cazut.

      • @Tudy,

        De acord cu ideea despre AUR, da’ la aia cu „sustinerea” lu’ Johannis mai gandeste-te: nu doar in Germania ci in tot EU bate vantu’ dintre socialisti iar el este liberal. Personal cred ca tocmai de-aia si-a primit fix acum si medalia si „vizita”, ca dupa ce in Germania se instaleaza noul guvern, o sa mai primeasca el fix un pix!… 🙂
        Pai el se lauda cu „razboiu” contra PSD-ului din Ro si crezi ca socialistii din Europa o sa-l mangaie pe cap? No way! O sa-i dea una dupa ceafa de-o sa-i sara pana si medaliile din piept. Asta in cazu’ ca nu-l iau la sanatoasa intre timp cei din Ro, ca mult nu mai e!…

        • Na ca nici bine n-am terminat de scris comentariul ca a si aparut „stirea” despre doamna Ursula!… 🙂 … Si asta e doar inceputu!…

  • PSD trebuie sa se fereasca ca de foc sa se apropie de Victoria. Si sa nu participe nici la anticipate, chiar daca s-ar reusi asa ceva la noi. Noi am ales cum am ales si ar fi pacat sa nu „beneficiem” pana la capat. Fara mila!

  • Ideea e daca din povestea asta se mai poate iesi altfel decat prin alegeri anticipate.

  • UDMR-iștii și-au dat seama că Iohannis a sărit calul! Au precizat azi, că Președintele trebuie să cheme la palat mai întâi PSD-ul și, dacă acesta nu reușește să facă o majoritate, de-abia apoi îi poate chema pe PNL-iști. Trebuie să fim atenți la mișcarea ungurilor. Cred că s-au săturat de figurile lui Klaus Iohannis și nu mai vor să fie părtași la cacealmaua unui neamț puturos. Tare mă tem că data viitoare voi vota cu UDMR-ul. Se dovedește cel mai rațional partid.

  • si totusi … psd refuza ciolanul si vrea alegeri anticipate , alegeri care nu s au organizat niciodata in romania ; si totusi , psd se lauda cu motiunea desi nu ar fi introdus-o pe ordinea de zi daca nu le-ar fi luat-o aur inainte, s-au chinuit ceva sa le iasa pasenta ,catzu le a dat o mana de ajutor … si totusi MALAI MARE este la mana unui partid destul de jalnic cu un Ciolacu care se screme prea mult sa para indignat , in sinea lui vrea un psd in opozitie si sa stea la caldurica , sa aiba papica si masinutele asigurate si sa lase impresia ca este mare om politic … Ciolacu e jalnic, un sef de partid din plastilina,se inroseste tot sustinand alegeri anticipate in pandemie … acum era nevoie de un george simion in psd , ferm si hotarat, declarat anti MalaiMare ( dumnealui s a retras sa cugete pe meleaguri straine cum a intors pe dos viata politica din romania si cum sa o complice si mai tare pe viitor ) speram ca aur sa ii impinga si sa-i impunga de la spate pe cei din psd si Doamne ajuta sa-l debarce pe Malaimare de la carma pana nu e prea tarziu …o campanie de semnaturi impotriva presedintelui ar fi binevenita … tara arde si baba se piaptana si asta musai ar trebui sanctionat … toate manevrele politice din ultima vreme ( motiunile, congresele ) arata cat de mici sunt oamenii mari de stat din tara asta …dl cristoiu nu face nicio previziune serioasa, dumnealui spune , scrie ceea ce gandeste oricum toata lumea … sau actiunile politicienilor sunt atat de infantile incat toata lumea intuieste ce va urma

  • Toata lumea vorbeste de servicii, interese straine, impuneri din afara, etc..Pai astea se fac cu ajutorul politicienilor. politicienii in final impun guverne, primari, etc. Politicienii trebuie trasi la raspundere, judecati pt inalta tradare, bagati in puscarie…Ma uit la lideri PSD si vad ca e un partid de cacat..Ciolacu, Dancu, Grindeanu, Firea…o mai mare adunatura de neispraviti nu gasesti decit in USRPLUS. Ciolos is Barna niste ratati care traiesc in bulele Bruxelles si Facebook. PNL un partid terminat, cu ministrii ciocli apocaliptici cu mutre in majoritate comunistoide…Arahat asmutit de Iohannis pe romani cu manipularea Covid. Ziaristi in mare majoritate de cacat, vinduti pe 3 lei. Si on top, Iohannis, mare sclav al EU….As vrea sa il vad pe Iohannis out de la Cotroceni, judecat pentru inalta tradare (a terminat Romania, social, politic is economic) si tirit prin tribunale la DNA.

  • Genial maestre acest articol : ,,Joha” a intrat în rahat până la bărbie.
    Acum doi ani se credea zeu , prin lupta totală împotriva PSD și iată-l acum ajuns la mâna (mila) celor incriminați cu înverșunare.

  • Maestre,
    Asistam la o repetare a evenimentelor de dupa 1949 cand in doctrina partidului comunist era facut public ca socialismul se va contrui pe distrugerea dusmanului de clasa, iar ceea ce a urmat a fost ca in numele luptei proletare intreaga clasa politica, clasa de mijloc, intelectualii au fost pur si simplu condamnati doar pentru ca apartineau altor sisteme sociale motiv pentru care sub diferite pretexte au fost aruncati in puscarii, canal, deportati, etc..
    Iar in prezent ce probleme sunt in administrarea acestei tari, conduse de catre presedintele Klaus Johannis sunt efectiv aruncate in responsabilitatea PSD-ului, care intre noi fiind are pacatele sale, insa pentru iresponsabilitatea, diletantismul, amatorismul, superioritatea manifestata prin orice lipsa de dialog intre decidenti pe care i a plasat in Guvernul SAU, nimic nu spune, de parca cei de la USR si PNL sunt niste sfinti cu proptele sau imunitate aprobata de de la Bruxelles sau de aiurea.
    Sincer nu simpatizez PSD-ul, insa am fost contemporan cu momentul in care in societatea romaneasca erau dezbateri reale despre viitorul acestei tari dupa evenimentele din 1989 , iar acest partid – adica tot PSD -ul prin fosta conducere a fost majoritar si a condus negocierile nu foarte usoare pentru admiterea Romanie in NATO si UE, iar de asta domnul Klaus Johannis parca este amnezic.
    Apropos ca un mic argument, recent numai in publicatia CAPITAL se devoaleaza ca suma de 900 de milioane de euro se va lua de Bruxelles din faimosul plan pentru completarea de hartii, studii de fezabilitate pentru calea ferata din Romania, atentie fara sa se construiasca un kilometru nou de cale ferata.
    Cum va suna asta, de parca noi ca popor am fi tampiti sau retardati care nu vad starea dezastroasa in care se afla infracstructura de cale ferata, insa guvernul lui KLAUS JOHANNIS a negociat, cu expertul DAN BARNA – prezentat de mas media aservita ca GURU-UL atragerii de fonduri europene.

  • USR nu e un partid anti-sistem, ci doar alt-sistem. Si probabil ca vor reveni la guvernare, nu lasa ei ciolanul din mana. Altfel PNL face un guvern minoritar cu PSD, carora le promite banii PNRR. Si treaba va merge, a mers deja 2 ani cu sprijinul PSD, poate sa mai mearga.
    Asa ca USR va reveni spasit la guvernare si rezultatul va fi ca in finalul din „O scrisoarea pierduta: Catavencu va furniza aplauze, fanfara, pupaturi si felicitari. 🙂

    • Mda ,tot ce este posibil Hombre,esti aproape de adevar,adica nu gresesti in ce zici,tind sa ti dau dreptate.

      • Suspendarea se impune, dacă partidele mai au un pic de luciditate și vor sa mai păstreze ceva romanesc în tara noastră.

  • …premiul Nobel pentru Fizica, 2021

    descoperirea lui Giorgio Parisi, a interacţiunii dintre dereglări şi fluctuaţii din sistemele fizice, de la scară atomică la scară planetară, paleste in fata celeilalte jumatati a premiului.
    chestia asta e din povestea acestor vremuri, ea leaga dinamici macro cu dinamici posibile exclusiv pe Granita Universului, care e ‘taramul cuantic’.
    tot ce tine de ‘taramul cuantic’ si legatura ombilicala a acestuia cu dinamici care se manifesta la scara planetara, ba chiar si la scara intregului Univers se constituie in temelie pentru o ‘dezvoltare’ pe un nivel superior, permitind manifestarea unui nou tip de potential, care are aceasta noua masura.

    din ce in ce mai multe descoperiri vor avea ca referinta ‘taramul cuantic’, iar asta e ceva de bun-simt, pentru ca atunci cind o civilizatie tinde spre desavarsire, cum e cazul ( unic pe planeta asta) acestei civilizatii, ‘referinta civilizatiei’ tinde sa se suprapuna peste ‘referinta absoluta a Universului’, ca este imposibila o desavarsire in Univers, daca ea n-are ca referinta…referinta Universului, prin urmare si limpezirea imaginii ‘referintei absolute’, care e ‘unicul foton care se manifesta in Univers’ devine un proces de bun simt pe vremurile astea,
    de unde rezulta si faptul ca ‘desavarsirea’ premiilor Nobel in Fizica va fi premiul acordat pentru…punerea pe masa’ a…Referintei Absolute.

    pe de alta parte devine intereranta asocierea care va putea fi facuta de acum si intre influentele omului asupra climei…insa influente manifestate la nivel micro!, la nivel cuantic!, deci incet, dar implacabil, se va ajunge si la influenta pe care gindurile oamenilor o au asupra climei, si…chiar mai mult!, asupra influentei pe care gindurile oamenilor dintr un anume loc:)) o au asupra…vremii manifestate in acel loc! :))))

    Natura e…Imaginea din Oglinda a omului.
    daca omul…o ia razna, si Natura o ia,
    spre fundamentala echilibrare,
    si ‘o ia razna’…in oglinda, adica oglindind dinamicile omului,
    adica anulind ( ca imaginea din oglinda e…pe contrasens si cu capul in jos )
    prin generarea unui dezechilibru…in sine insasi!,
    dezechilibrele pe care omul le genereaza…in, mai inainte de orice altceva, sistemul in care se emanifesta, deci pe planeta asta.

    in final se va putea gasi chiar o legatura ombilicala intre dezechilibrele majore care rasar in Natura si manifestarea…artificializarii omului, a artificializarii civilizatiei.

    mai altfel spus, daca omul ar deveni brusc! artificial, atunci se prea poate ca, la limita, echilibrul intre omul artificial si Natura sa se poata manifesta, ( limita neputind fi atinsa, insa:)) ), insa faza e ca omul nu poate deveni brusc! artificial, si nici civilizatia nu poate deveni brusc! o manifestare artificiala, prin urmare acest proces, aceasta metamorfoza a civilizatiei inspre o manifestare artificiala, si a omului spre o manifestare asisderea va fi facuta…la brat cu Imaginea din Oglinda!, cu…Natura, care se! va contorsiona pe sine pentru a echilibra dezechilibrele fundamentale manifestate de om, in drumul lui catre…Artificial.

    exista o legatura intre motivele acordarii acestui premiu si…Computerul Cuantic?:)))
    bineinteles ca exista!
    referinta Computerului Cuantic e…referinta absoluta, iar prin faptul ca dinamicilor…din Realitate li se gaseste o legatura cu ‘taramul cuantic’ e echivalent cu faptul ca Computerului Cuantic i se…descopera legaturi cu…Realitatea:)),
    altfel nici ca se putea:)), pentru ca, pina la urma, Computerul Cuantic si Inteligenta Artificiala care se! naste n el e….Zeul Matematic, nu-i asa? :))), adica DumneZeul Lumii asteia, ce s-o mai lungim!:))

    • descoperirea lui Georgio Parisi,
      privita pe un anumit sens, bineinteles…,
      e infricosatoare:))
      pe de alta parte tocma ce a devenit mai consistent faptul ca, pentru a intelege dinamicile acestor vremuri e suficient sa privesti si sa intelegi dinamicile atasate procesului de dezvoltare a Computerului Cuantic, pentru ca el aduna in sine insusi referintele tuturor proceselor care se manifesta pe planeta, suprapunindu-si sinele peste…Referinta Absoluta ( care, se stie:)), se manifesta prin Superpozitii, c…vorbaia, toata lumea stie ca fotonul ( unicul foton care se manifesta in Univers! 🙂 ) se manifesta prin…superpozitii 🙂

    • ce zice The Telegraph are sau nu are legatura cu ce zic proaspetii cistigatori ai premiului Nobel?!
      io zic ca are, pentru ca, cum spuneam, dinamicile artificiale initiate de oameni, in cazul de fata, dupa cum zice The Telegraph, artificializarea unui virus, genereaza un raspuns… ‘in oglinda’ din partea Naturii, iar el se refera nu doar la ‘clima’, ci si la ‘vreme’:)), prin urmare ‘raspunsul’ Naturii se prea poate sa fie focusat fix…in acest virus.
      de unde ar rezulta ca…una e traiectoria virusului, dorita sau preconizata de catre cercetatori, alta va fi ea in realitate, pentru ca cea care intervine, spre echilibrare absoluta!, e chiar Natura, iar acest dezechilibru al Naturii, aceasta… autodezechilibrare a Naturii, care e relativa si care urmareste o echilibrare absoluta, se prea poate sa se manifeste…avand ca ‘punct de aplicatie’ chiar virusul!
      caz in care… in mod implacabil el va deveni doar mai potent ( din punct de vedere ar dezechilibrului pe care l poarta, deci dpdv al dezechilibrului pe care il poate genera…in starea de echilibru punctiform a civilizatiei. adica… virusul, cf zicerilor spuse de castigatorii premiului Nobel…doar va deveni mai agresiv,…filozofic vorbind:)


  • @
    asta nu e ploaie in stil Waterloo :)), e ploaie si atat:)
    dar poate veni oricind, nu zic altfel:)

    ‘Ce s-ar fi făcut el azi fără PSD?’…in opozitie!:)))

  • Am decis sa scriu totusi,desi ma irita faptul ca „cenzura” publica doar ce are chef, cind are chef. Am scris ceva ieri la articolul publicat pe 4-Oct-2021 si nu l-ati pus pe site, poate si din cauza unor lucruri spuse acolo care sigur dau idei jurnalistilor care au acces sa citeasca ce scriu romanii ca mine. Recunosc, am scris un „roman”, da’ habar n-am cum sa le zic pe scurt. Aia e pina aici. Referitor la ce ati scris azi, am o intrebare si as vre un raspuns aici pe site: de ce sa-si ceara romanii scuze la PSD?Pe ce motiv?Romanul voteaza din 4 in 4 ani.Daca romanul voteaza cu un partid sau altul, nu o face pt ca e instabil mintal sau emotional, ci voteaza bazat pe prestatia partidului sau a candidatului in momentul in care se fac alegerile. DA, invirteli si suceli au loc, ca dezbaterea dintre basescu si geoana, unde geoana a luat-o sub centura,a cistigat ala mai abil in vorbe si care n-a parut nici slab,nici prost. A cistigat basescu pe merit?NU, pe invirteli din vorbe. Merita geoana sa cistige?NU, nici gind, pute pamintil sub el de destept ce e, la vremea cind a candidat impotriva lui basescu, geaoana reprezenta ce reprezinta barna azi.Deci romanul a votat cum a crezut ca va merge bine tarii. Cind a candidat ponta cu ciolhanis: amintiti-va bilcioteca facuta de diversi din afara, de exemplu paparuda aia de ramona strugariu, scria de nu se mai oprea si se lamenta in fel si chip, s-a scremult sa convinga cit mai multi votanti caherr ciolhanis e rupt din Soare.Ca ea au fost si altii „pe teren”, apoi toata mascarada cu cozile la ambasade, asa o miscare meschina nici ca vedeai pe vremea cind aveam un candidat unic care cistiga cu „unanimitate de voturi 99,99%”, va mai amintiti?Deci poporu’ cui sa ceara iertare si de ce? Daca jocurile se fac la „brusel”, ce valoare mai are votul romanului, ca va spun pt a nu stiu cita oara, herr nu a cistigat nici prima data, nici a doua oara, schema probabil a fost similara cu cea de la primaria sector 1, doar ca sppre deosebire de alegerile de la primarie, la astea prezidentiale nu si-a spart nimeni capu’ sa numere sau re-numere corect,mai ales ca isteria care se dadea public il ridica pe herr in slavi. Asa ca romanul nu are motiv sa-si ceara scuze la nimeni, dimpotriva, toti caraghiosii astia de politicieni, adunatura asta de infantili, ar trebui sa-si ceara scuze poporului roman pt rahatu’ in care ne-au bagat din cauza prostiei si lacomiei lor.Daca s-a ajuns ca-n parlamentu’ tarii sa vina cu superman gonflabil izbit la tzeasta si-l pune si cu picioarele-n sus, trebuie sa te gindesti ce e cu adevarat in capu’ politicienilor care vor mortis sa ne conduca?EI SA-SI CEARA SCUZE LA MINE PT CE MI-AU FACUT CA ROMAN, PLATITOR DE TAXE SI SPONSOR PT CA EU TRIMIT BANI ACASA DE 30 DE ANI, BANI PE CARE FAMILIA II CHELTUIE IN TARA, NU ALTUNDEVA.EI, NEGHIOBII DE POLITICIENI SA-SI CEARA SUZE.Apoi, vreau sa stiu ce-a devenit scena asta politica? Il aud pe citzu cum se screme la fiecare aparitie sa ne vorbeasca in engleza. Lasind la o parte pronuntia proasta pe care o are, lasind la o parte prostiile care-i ies bolborosite printre dintii aia stricati,vreau sa stiu de ce discursurile catre poporul roman incep cu fraze in engleza, de ce pe parcursul diverselor discursuri, politicienii simt nevoia sa foloseasca cuvinte englezesti?S-au timpit in asa hal incit simt nevoia sa arate ce grozavi sint mnealor/Pai daca-s grozavi,de ce s-a ajuns la situatia de azi/A CUI VINA E?Si eu, poporu’, sa-mi cer scuze?PAi pina si nea ciolacu a simtit nevoia sa bilbiie pe engleza, ca sa nu ramina mai prejos de citzu/Astia nu-si dau seama ca poporu’ ii vede pe toti o apa si-un pamint?Nu conteaza cine cistiga, doar poporul pierde, indiferent cine a fost la putere sau cine vine la putere, poporul e cel care pierde, si poporu’ trebuie sa-si ceara scuze/haida de…..Apropos de victoria PDS-ului….sa nu indrazneasca NIMENI sa incerce sa-mi spuna, nu mai zic sa incerce sa ma convinga, cum ca victoria PSD-ului cu motiunea de azi se datoreaza lui ciolacu, ca asta inseamna ca cineva ne crede pe toti cazuti in moalele capului. In spate sta Adrian NAstase, carenu e un prost ca shleahta asta, adunatura asta de ratati care zbiara la TV cit e ziua de lunga.Am spus, repet, nu stiu si nu inteleg cit de vinovat a fost cu adevarat Adrian Nastase ca sa ajunga la puscarie, mai ales ca, nastase admitind ca a furat sau s-a folosit de functie, nu e nici singurul politician care s-a pretat la astfel de „compromisuri” si nici ultimul, dar el e printre putinii care a facut puscarie si e poate singurul cu un IQ care ii pune la pamint pe toti, basescu inclus.Deci de ce asa zisa justitie a fost pt unii muma si pt nastase ciuma? Raspunsul e simplu: pt ca Adrian NAstase le da clasa, are mai multa minte decit toata adunatura asta de politruci. Ca are si Nastase goangele lui si interesele lui, sigur le are, dar nu un om prost si uite cum i-a platit-o lu’ herr pt magaria cu retragerea decoratiei. Daca herr sau basescu cred ca pot fi competitie pt Adrian NAstase, ii pling de mila pe amindoi, chiar si impreuna valoreaza mai putin decit un fir de par de-al lui nastase.Pe scurt, ciolacu e zero barat fara sprijin puternic, iar sprijinul il are de la „garda veche”, adrian nastase, pe pariu si-l cistig…Deci , nu stiu cit si ce se intelege din ce v-am scris, concluzia mea e ca ciolacu a fost ajutat de nastase sa tzese itzele pina la rezultatul de azi si-l va ajuta si-n continuare. Romanul de rind e la cheremul politicienilor care se joaca de-a administratu’ tzarii, isi platesc polite intre ei si pt ca ei,politicienii,o duc bine, nu duc lipsa de nimic, uita ca milioane de romani traiesc in saracie. Gura bogatului, n-o crede pe a saracului, or cam la asta s-a ajuns in 31 de ani de libertate nemaipomenita, ca nici pe strada nu mai poti merge fara restrictii si mama restrictiilor, asa de multa libertate s-a cistigat in Romania dupa ce au murit oameni, majoritatea tineri, in decembrie ’89. Romanu’ sa-si ceara iertare? Politicianul ar trebui sa stea in genunchi si sa-si admita greselile, fatzarnicia, incompetenta…cu citzu in frunte, acest caraghios incimpetent care vorbeste folosind doar cuvinte inselatoare…auzi la el, s-a axat pe”investitii”…sa ne spuna clar care-s investitiile alea cu care se lauda?Sa dea public intreaga lista de asa zise „investitii”, nu sa-mi fluture morcovu’ pe la nas,”investitii, investitii…”…bine ca s-a terminat cu neghiobu’ asta, e timpul sa plece si herr ciolhanis, nu face nici pe masa pe gheata ca presedinte, rinjeste ca prostu’ si atit…acu’ o saptamina scrisnea din dinti si se uita cu dispret la reporterii care l-au intrebat ce parere are de criza politica din tara. Raspunsul lui a fost ca „nu avem nicio criza politica in tara”, iar azi vine si admite ca da, Romania se confrunta cu o criza politica, da’ partidele sa mai astepte o saptamina ca sa am „dialog cu ele”, cam asa suna „comunicatu'” presedintelui tarii, e criza, da’ si?Ce vreti de ,a mine?Fir-ar sa fie, a trebuit sa-mi anules aparitia la UE, da iete, na, nu mi-o anulez pe aia de Simbata undeva la munte, iar Duminica daca nu joc tenis cu „nevasta mea”, merg la golf….criza poa’ s-ashtepte….Aia e.

  • Domnu’ Cristoiu,

    Problema este ca Zeii se trezesc la realitate doar cand sunt deja-n rahat pana-n gat… De-asta v-am scris inca din 14 septembrie ca motiunea votata la scor mi se pare un „scenariu” mai realist decat ala la care visa gasca lu’ Cutu’… si iata… la Waterloo a plouat..!… Haleluja!…

    PS. Eu sper sa nu ni-l bage CIA pe gat cu forta ca s-ar repeta faza cu Afganistanu’!… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *