Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Cu prof. Ștefan Popescu despre cum se va încheia războiul Ucraina

Comentarii

17 comentarii pentru articolul „Cu prof. Ștefan Popescu despre cum se va încheia războiul Ucraina”

  • 1:05:50 Dl Popescu afirma: „in momentul de fata societatea romaneasca nu cred ca mai permite [sa ridice oameni carismatici la putere] permite, cum ati spus dumneavoastra, fatuci, cotofane, acestea pot exista in societatea romaneasca.”

    Toleram lipsa de respect a lui Cristoiu fata de femei: omul apartine altei generatii.

    Dar Dl Popescu are 40 si ceva de ani! e scolit in Occident! Ce repede isi afiseaza dispretul cand e vorba de RO prezenta, disimulat sub un aer de tristete. Vezi doamne, RO actuala nu are sanse, jumatate sunt prosti, iar jumatatea cealalta e redusa la un destin ortinologic…

    As prefera sa aud un intelectual care se exprima civilizat si care e capabil de o analiza productiva, ca sa nu vorbesc obiectiva. Putea sa vorbeasca de pilda de alte tari care au fost in declin si iata ca s-au refacut. In schimb Dl acesta vorbeste in sentinte, el e sigur de tot intr-un domeniu incert precum geopolitica momentului. Bonus: daca se poate mai putin lingusitor? Cred ca si „maestrul” Cristoiu rade de cat i s-a „eclatat” posteriorul. 🙂

  • @Domnu’ Cristoiu,

    A fost interesanta discutia. Dar…
    … N-am auzit nimic despre globalism, ca si cum asa ceva n-ar fi exsitat. Iar asta imi creaza un mare semn de intrebare fiindca din cate pricep eu in prostia mea, fix asta a fost „ideologia” care a maturat totul in calea ei in ultimii 30 de ani, asa incat azi nu doar romanii si-au pierdut simtul identitatii nationale, ci pana si francezii ori germanii au ajuns sa dezbata public ce inseamna la urma urmei „frantuzesc” ori „german”…!

    Smecherii globalisti au invartit cuvintele cu susu’-n jos si-au avut grija sa dilueze orice identitate. Inclusiv cea de tata si mama!…

  • Asa imi imaginam eu, in inocenta mea juvenila, ca ar trebui sa gandeasca si sa vorbeasca cineva care sa ne reprezinte la inalt nivel de stat.

  • Foarte interesantă incursiune în geopolitica lumii în care trăim. Păcat că genul acesta de analize au loc oarecum într-o parte alternativa a mediei de informație și opinie, cea oficială să-i spunem așa fiind acaparata de amatorism, senzațional și manipulare. Este foarte important accesul la analizele unor specialiști care sa te ajute să înțelegi corect evenimentele la care noi toti suntem martori. Mi-am confirmat unele păreri și completat sau schimbat altele. Foarte util, felicitări !

  • cita vreme viitorul pastreaza active superpozitiile Natura si Artificial e in regula.

    atunci cind dinamicila statului vor incerca sa sunteze Natura, permitindu le doar pe cele Artificiale, asta e dizarmonie

    daca astea doua căi sint prezente in orice analiza, atunci se va gasi si cararea buna de urmat.
    insa ce e clar e ca pasii facuti pe calea Artificializarii se vor dovedi definitivi.

  • @zis
    „avem conducători incompetenți și leneși pentru că noi, la rândul nostru, suntem leneși, dezinteresați, căutăm „portițe”, ne descurcăm noi, etc. Și alegem să părăsim țara, în loc să ne luptăm aici pentru o viață mai bună.” Sant de acord cu Dv!
    @Adriana
    „regresul, sărăcirea limbii române”.
    „Eu iubesc folclorul foarte vechi. Nu a fost transmis niciodată la radio sau TV.” ( Mai mult, e promovat un filon care-l falsifica ; e tiganizat ; ceea ce e numit azi folclor si care apare in media e o mizerie )
    „eu tot cred că Rusia este vizată”
    Sant de acord cu toate cele 3 afirmatii ale Dv!

  • Mulțumim pentru interviu. A fost o plăcere! Tot respectul pentru invitat.
    Sunt de acord cu tot ce a spus dl. Popescu referitor de declinul națiunii românești,
    că nu mai există interes, voință, că nu ne mai pasă.
    Primul semnal pentru mine a fost regresul, sărăcirea limbii române, atât limba vorbită cât și cea scrisă.
    Este o fericire să citesc texte de acum 200 de ani, texte crude fără intervenția redactorilor.
    70% din acea limbă s-a pierdut. Atunci se vorbea o limbă atât de bogată în cuvinte, iar cuvintelele erau instrumente atât de precise, atât de expresive, de sugestive, cu un reglaj atât de fin la nuanțe și înțelesuri.
    Al doilea semn de declin este dispariția completă culturii populare.
    Eu iubesc folclorul foarte vechi. Nu a fost transmis niciodată la radio sau TV.
    Toate comorile stau ascunse la Institutul de Etnografie și Folclor, își dorm somnul pe cilindrii de fonograf.
    Am avut excepționala ocazie de a asculta câteva zeci de ore de înregistrări. Atât muzica cât și versurile sunt impresionante, nu se aseamănă deloc cu ce știm noi despre folclor.
    Iar în ultimul rând este credința românului că orice ar face este zadarnic, că în final se alege praful. Tot sărac și necăjit rămâne.

    *
    În privința polilor de putere, a strategiilor, a războaielor a politicilor diplomatice etc. eu tot cred că Rusia este vizată, este tatonată, chiar și cu ocazia acestui conflict.
    Dacă privești harta Europei toate țările stau înghesuite în granițe lor, mai mici sau mai mari, își rezolvă economia cu resursele pe care le au sau cu importuri costisitoare.
    Cred că nu există șef de stat european sau nu, care să nu privească cu invidie și să-i curgă balele la teritoriul imens și plin de resurse naturale ale Rusiei.
    Nu mai vorbesc de marile platforme continentale din jurul Rusiei unde se găsesc resurse imense.
    Nu mai vorbesc de Rusia sălbatică cu rezervații naturale, cu nesfârșite păduri virgine, cu ape nepoluate, floră și faună netinse sau călcate de om.
    Momentam rușii îi țin pe toți la distanță cu focoasele nucleare, dar tehnologiile militare evoluează și nu se știe ce va fi în viitor.
    Eu chiar înțeleg frica rușiilor. Dacă aș avea un teritoriu ca al lor și mie mi-ar fi frică.

  • Este atât de adevărat cum a explicat domnul profesor situația din România. Din păcate nu mai exista elite .Romania este populata doar cu autodidacți Oameni fara o pregătire temeinică ,care sunt calificați la locul de munca de la un intelectual făcut medic ,sau profesor ,inginer biolog ,economist sau prin ministru la fara frecventa ,cu examene date online sau prin referate ajunși peste noapte doctori în specialitate pe pile și fără să înțeleagă decât ce contează pentru ei ,Interesul financiar de moment,realatiile pe care și le fac în folosul personal .Nu mai exista elite ,profesioniști pentru că au fost aruncati la marginea societății .Au fost puși în posturi cheie doar aceia care convin ,slugile și cei care știu să se descurce .Este o lume a
    celor care s-au calificat la locul de munca ,a bădăranilor ,a mârlanilor ,a tupeistilor,a celor carora nu le este frica de nimic, nu au nici o frica de Dumnezeu pentru că știu că lor nu li se va întâmpla nimic rău în această viață .De ce ?Pentru că au cine sa îi protejeze .Noi, Ceilalți am rămas să ne uităm cum ei decid ce trebuie noi să facem, ce este bine, sau rău pentru noi , din păcate numai ei contează .
    .Pentru că doar ei cei care au distrus generații de oameni ,care poate au avut un ideal ,au rămas să stea pe margine să privească cum se năruie totul în jur.Nu mai pot să facă nimic deoarece li s-au tăiat aripile din start și speranța și ideea de a trăi într-o lume liniștită ,curățită de aceste gunoaie de care nu se mai poate scăpa .Nu se mai cerne graul de neghina .Neghina a invadat grâul .
    Astfel de oameni trebuie promovați ,trebuie adusi in fata .Trebuie lăsați să își facă meseria pentru care au studiat ani de zile .Lăsați să iasă la lumină pentru a le arăta țeranilor și autodidactilor că se poate și în alt fel. Sa scoatem ce este mai bun din tara asta .Elita .Trebuie găsiți să iasă la lumină .

  • Unde îl mai putem asculta, citi pe dl. profesor Popescu? Interviul a fost excepțional, însă e numai o picătură în nevoia noastră imensă de a afla opinia unor profesioniști! O cunoștință de pe alte meleaguri mă întreba recent de ce nu ne revoltăm pentru neajunsurile despre care-i vorbisem. I-am spus părerea mea, dar dl. profesor a pus degetul pe rană: avem conducători incompetenți și leneși pentru că noi, la rândul nostru, suntem leneși, dezinteresați, căutăm „portițe”, ne descurcăm noi, etc. Și alegem să părăsim țara, în loc să ne luptăm aici pentru o viață mai bună.

  • UE e, pina la urma, o Haita.
    ultiumul intrat va vi, e probabil, ciuca batailor, ‘ultimul lup din haita’, cel pe care restul haitei isi descarca toata frustrarea

  • problema Neamului nostru e ca ‘la butoane’ au ajuns unii incapabili sa identifice Darurile pe care insasi Natura i le face Neamului.
    prin urmare Natura Daruieste Neamul cu tot felul de daruri, indestulatoare, insa…darul pe care Neamul insusi si-l face, tot prin intermedierea Naturii, este raspunsul la aceasta Intrebare: ‘Vrei sa te faci bine?’
    neamul tre sa si vrea! Dorinta asta se va implini!, insa ea trebuie sa se manifesta, mai intai,
    deci din Puzzle lipseste o piesa: Dorinta Neamului de a se face bine!
    restul Darurilor s-au tot manifesta paici, Natura si a vazut de treaba ei, insa…Natura ii lasa Neamului putinta de a-si dori ‘sa se faca bine’.

    atunci cind aceasta Dorinta se va manifesta, Cerul o va implini pe loc!
    …pesemne ca ii va Darui Neamului chiar piesa lipsa din Marele Puzzle.

    Neamul e bolnav!
    mai cu seama de boli autoimune.
    insa Dorinta de a se face bine!…il va insanatosi!
    atata tot ca Dorinta asta tre sa se manifeste.
    uite in ce ‘sta’ Neamul!, atarnat, azi: intr un Fleac de Dorinta!

    • una e sa populezi ecuatia de miscare a neamului cu ‘pile’,
      ala e sa inserezi in ea Destepti,
      si cu totul alta e sa ‘vezi’ Daruile Naturii pe care insasi Natura, insusi Cerul i le face Neamului, deci sa i identifici pe Inteligenti, si sa i rinduiesti la Temelia ecuatiei de miscare a Natiei.

      scriind asta imi dau seama ca,,,nici macar nu te poti apropia de Conducerea unui Neam la Brat cu Natura daca ai dorinte.
      doar unul Sec de Dorinta poate ‘face’ asta ( adica poate ‘lasa’ sa se implineasca Dorintele Neamului… )

      • Darurile pe care Natura i le face Neamului sint singurele care poarta in ele insele Potential pe masura Vremurilor. acest Potential e Definit in Cer!, daia e pe masura Vremurilor.
        ‘sclipirea’ unica, in stare sa echilibreze o dinamica sau alta, numai si numai in Darurile Naturii se regaseste. un Neam il conduci cu Inteligenti, mai inainte sa l conduci cu Destepti.
        unii, asemenea dluiPopescu , Zboara cu Ambele Aripi.
        cum de nu se aprinde un bec in Bordul Neamului pe tema asta…habar n am. insa…cummziceam Neamul sufera de boli autoimune…

  • Felicitări! De astfel de oameni are nevoie diplomația românească!

  • Concluzia dezbaterii dlui Popescu relativ la scufundarea Romaniei : „n-ai cu cine, ba!” . Nu poporul e de vina , ci incapacitatea culturala , mentala , volitiva a conducatorilor nostri , fie ei din cultura sau administratie .

  • Poate fi invitat permanent? 💡

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *