Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Cu un număr de infectați mult mai mic decât cel raportat de București, Ungaria „dictatorului” Viktor Orban primește de la Comisia Europeană mai mulți bani pentru combaterea Noului Coronavirus decât primește România „democratului” Klaus Iohannis

Este un fapt care demonstrează iar că Ungaria are președinte de țară, spre deosebire de Țara Mioriței, care se mulțumește cu un „activist”.

Cu un număr de persoane infectate cu COVID-19 mult mai mic, Ungaria va primi de la Comisia Europeană (CE, printr-un proiect de combatere a crizei numit Coronavirus Response Investment Initiative – C.R.I.I.) un ajutor financiar aproape dublu față de România. Diferența de finanțare între cele două vecine are, prezumtiv, și motive concrete: comparativ cu alte state membre UE, România a început târziu cheltuielile eligibile pentru combaterea crizei (impuse de CE pentru a fi calculate ulterior zilei de 1 februarie 2020) dată fiind insistența bolnăvicioasă a președintelui Klaus Iohannis pentru organizarea alegerilor anticipate. În plus, începând din 2015, obediența proverbială a lui Klaus Iohannis față de „elitele” neo-liberale de la Bruxelles în general și față de cancelarul Germaniei, Angela Merkel, în special, nu a adus neapărat și respectul UE pentru România și români.

Conform proiectului de buget CRII

… care a fost înaintat Comisiei Europene, Ungaria (aprox. 10 milioane locuitori) primește un ajutor pentru combaterea Noul Coronavirus în valoare totală de cca 5,6 miliarde euro (lichidități, buget comunitar, fonduri de coeziune nefolosite), spre deosebire de România care, la o populație dublă, primește cca 3,0 miliarde. Diferența este curioasă din cel puțin două motive: până în 24 aprilie 2020, Ungaria raportase 2383 cazuri de Noul Coronavirus confirmate și 250 decedați, în timp ce România avea la aceeași dată 10417 cazuri raportate de infectare și 552 morți.

În al doilea rând

… finanțarea-record a Ungariei este un șoc pentru propaganda de natură sorosistă din mass-media locală (e.g. din interiorul Adevărul, DIGI TV, Ziare/com ș.a.), care în lumina „revelațiilor” colectate în ultimul timp dinspre Bruxelles, l-au prezentat pe Viktor Orban ca „dictator”, iar pe marele „abonat” la nerespectarea Constituției, Klaus Iohannis, ca fiind „democrat”: ar rezulta că guvernul pan-european Comisia Europeană finanțează „dictaturi” precum Ungaria- care are un număr de decese datorate Noul Coronavirus de două ori mai mic și că dă bani mai puțini „democrației” din România, condusă semi-despotic, direct de la „butoanele” guvernului Orban, de Klaus Iohannis.

Duhul Comisiei Europene pogoară asupra Presei. Sub formă de fonduri.

Pe 26 martie 2020, cu o întârziere semnificativă, Parlamentul European a votat unanim în procedură de urgență (la doar două săptămâni după propunerea înaintată de Comisia Europeană), o inițiativă de finanțare cu 37 miliarde euro a unor „urgențe medicale” (Coronavirus Response Investment Initiative, CRII), respectiv una de 800 milioane pentru Fondul de Solidaritate pan-european. Banii comunitari sunt dați pentru echipamente de spital, ventilatoare, protecția personalului din Sănătate și chiar angajări temporare de personal. Eventual, aceeași Inițiativă va alimenta financiar Divizia Presă (sau așa-numita „Presă miluită”) din România, într-un exercițiu de cripto-mituire larg acceptat în „țara anti-corupției” România și în cadrul căruia prim-ministrul Klaus Iohannis și ajutorul său, Ludovic Orban (PNL), vor organiza decernări de „premii” către instituțiile mass-media din țară, cu privire la „buna informare” asupra desfășurărilor Coronavirus din țară: succint, o Putere a statului (regimul Iohannis) va rula fonduri către o altă Putere a statului (Presa) furnizate dinspre o putere supra-națională numită Comisia Europeană. Libertatea de exprimare din România, care oricum umbla cu capul spart de liberalizarea finanțărilor de tip sorosist, nu se simte prea bine nici în acest context.

De la momentul în care

… presa israeliană (prin „Jerusalim Post”, în 15 noiembrie 2018) dezvăluia că refuzul României de a-și muta ambasada la Ierusalim a survenit după ce cancelarul german Angela Merkel i-a dat un simplu telefon lui Klaus Iohannis, România (în primul rând prin partidele politice) ar fi trebuit să își pună unele întrebări cu privire la oportunitatea de a păstra la Cotroceni un președinte obișnuit cu statutul de vasal al unor „elite” străine, și să caute răspunsuri la acele întrebări, chiar cu riscul demiterii președintelui. Cu atât mai mult cu cât, contactați la momentul investigației de jurnaliștii „Jerusalem Post”, cancelarul german Angela Merkel, președintele român Klaus Iohannis și ministrul Afacerilor Externe Teodor Meleșcanu, au refuzat să comenteze: se știe, tăcerea este un răspuns chiar și în politică.

Pentru Angela Merkel

… un politician german care a avut ani de zile telefonul „tapat” de serviciile secrete americane (NSA- National Security Agency), era și dificil să facă acest lucru. Ulterior, un alt episod care a arătat limpede relația jenantă a României (pusă în insubordonare prin Iohannis) față de Germania, s-a consumat la începutul lunii aprilie 2020, când mii de români au plecat spre fermele de Sparanghel nemțești, ignorând, cu voie de la guvern, carantina strictă instituită de… același guvern-marionetă: după ianuarie 2015, Germania cancelarului Angela Merkel primise aproape 2 milioane de refugiați și solicitanți de azil din Africa, Asia sau America de Sud- altfel spus Germania numai de forță de muncă disponibilă nu se putea plânge, dar Angela Merkel insista (fără să trezească măcar surprinderea sau opoziția lui Iohannis) să aducă la cules Sparanghel muncitori agricoli din România: cu cheltuieli, cu drum lung și riscuri de sănătate ridicate pentru muncitori, în plină perioadă de pandemie globală Coronavirus.

Cuvinte noi pentru președinte

Omul, cât trăiește, învață. Pe 24 aprilie 2020, înainte de debutul unei videoconferințe cu membrii Consiliului European dedicată „relansării economice” a UE, Klaus Iohannis învăța un cuvânt nou numit „sănătate”: Iohannis, omul care, având sprijinul unor „idioți utili” din Guvernul Orban, respectiv din PSD, a luat bani de la Sănătate în 2019 ca să dea la servicii secrete și la pensii speciale, emitea acum un Comunicat la palatul Cotroceni, în care afirma că Sănătatea este „sector vital” și că el sprijină „solidaritatea” pe „proiectul european”. „Solidaritatea” între Klaus Werner Iohannis (cel căruia UE îi reamintește tot timpul câte ceva) și Uniunea Europeană evocă, deja, doi parteneri aflați într-o relație specială dar năbădăioasă, în care unul dintre parteneri se scapă mereu în pat, iar celălalt e mereu excitat de asta.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

7 comentarii pentru articolul „Cu un număr de infectați mult mai mic decât cel raportat de București, Ungaria „dictatorului” Viktor Orban primește de la Comisia Europeană mai mulți bani pentru combaterea Noului Coronavirus decât primește România „democratului” Klaus Iohannis”

  • Si as vrea sa mai lamuresc putin si treaba cu marea pacaleala referitor la marea unire de la 1918. Ca politicienii romani au vrut sa pacaleasca marile puteri occidentale, ca puterile au vrut sa pacaleasca pe romani, ce nece, tot pacaleala este si voi explica de ce. Am constatat dupa 100 de ani ca in 30 dintre ei adevarata mare unire si-a aratat fata. O fata fara masca si fara machiaj. Uite asa:
    – numai unii se inghesuie sa conduca tara si toti sunt din Ardeal si culmea este ca mereu ies castigatori la vot mai ales de cand numara cu zel sts:
    – orice ar face politicienii din Ardeal este bine si nu sunt trasi la raspundere niciodata;
    – e lauda multa in ardelenime in genul „mergi la parul laudat cu sacul” fiindca realitatea arata ca tarii ii merge din ce in ce mai rau;
    Si atunci ma intreb: „Oare Ardealul s-a unit cu Tara, sau Tara s-a unit cu Ardealul si stapanii lui vremelnici si nevrednici?” Adica cu alte cuvinte: „Austro-Ungaria a anexat Romania in 1918?”. Si ma mai intreb: „Cine pe care a pacalit?” si „Cati au stiut sau stiu de aceasta pacaleala?” Poporul roman sigur nu a stiut si nu stie nici acum, ca desi canta imnul „Desteapta-te romane” e degeaba, ca e cantecul de leagan al Scolii Ardelene. Ca imnul „Arboroasei” nu era bun, era „comunist”. Faceti ochii mari? V-ati trezit? Oare? Nu ma credeti? Atunci combateti dragi compatrioti!

  • Pentru situatia de care vorbiti si comentati trebuie sa multumim marii uniri. Daca nu era unirea de la 1918 nu aveam nici conducatorii si politicienii din ultimii 30 de ani. Sa nu creada cineva ca hulesc unirea prin care Romania s-a mai intregit putin. Dar nici nu pot sa remarc o realitate care mi s-a revelat de 30 de ani, dar mai ales in ultimii 15 ani. E prea batator la ochi, pana cand si un analfabet s-ar prinde ca e o smecherie la mijloc si o inselatorie aceasta mare unire. Ne-am unit intr-adevar cu un pamant care e al nostru de drept si cu niste cetateni care si ei sunt romani de-ai nostri si sufereau cumplit de sute de ani de robie straina. Dar ne-am pricopsit si cu specimene antiromanesti si ciudate rau, fiindca le place sa fie mercenari, slugi si vatafi. Numai daca ne gandim ca se saluta intre ei cu „servus” si am spus tot ceea ce era de spus. Cine intelege stiu ce vreau sa spun. Pentru cine nu se prinde din prima dau niste indicii. „Servus” se traduce prin „sluga dumneavoastra”. E salutul intrat in sange cetatenilor din Ardeal si chiar si in Banat. Pai ce fel de om sau roman sa fii ca sa saluti asa? In nordul Moldovei, chiar si in teritoriile inrobite de austro-ungari o bucata de vreme, lumea se saluta cu „Doamne ajuta!”, „Sanatate!”. Vedeti diferenta? Aveti deci aici o parte din multele explicatii care se pot da pentru situatia in care este Romania astazi.

  • Pai unul pe unul ca si iohannis nu l respecta nimeni,nimeni nu respecta o sluga,asta se stie,pai unu ca iohannis,ca sa ramana la putere e in stare sa inchine tara concomitent si lu Trump,si lu Merkel,dar si lu Putin si chinezilor in acelasi timp concomitent,daca asa ramane la putere.Pai de regula cei mari mictioneaza pe slugoi,tuturor le e greata de slugoi,cei mari prefera vasalii obraznici,care negociaza la sange cum este Viktor Orban,astia castiga respectul celor mari,plus ca Iohanita mai joaca si la doua capete,face temenele lui Merkel,dar in acelasi timp se duce sa mai si linga condurii lui Trump,care se stie ca nu e cel mai bun prieten a lui Merkel.

    • Oricum,desi il foloseste drept lacheu pe iohanila,Merkel nu da doi bani pe el,oricum nimeni nu da doi bani pe unu care e sluga,si joaca si la doua capete,macar daca s ar hotari iohanita cui i e sluga,lu merkel sau lu trump,macar ar sti pe cine slugareste,asa e sluga la amandoi,astia doi oricum nu se au la ficati,si nici unul,trump,sau merkel nu stiu a cui sluga e de fapt iohanila ,si atunci nici unul nu dau doi bani pe el,si pe Romania.Oricum Stefan cel Mare a fost mult mai respectat la curtea otomana,dupa o groaza de batalii cu turcii,decat domnii fanarioti,care le lingeau condurii turcilor,turcii nu dadeau doi bani pe astia.Asa si Viktor Orban,dupa multe contre cu Bruxellesul are mult mai mult respect acolo decat iohanila al nostru care zice „da da” la tot ce zic aia,fara sa citeasca,sau sa auda tot ce zic aia,doar zice „da”.

    • O sai iasa pe nas politica la doua capete acestui smintit Iohannis. Nici Trump nici baba merkel nu iubesc jumatatile de masura. 😎 la un moment dat te decizii cu cine mergi da unu ca el face mereu alegerea greshita. La Rahova,Klaus, aia e directia buna pt tine 😀

  • E diferenta dintre elitele edministrative ale celor doua tari , atit in competenta cat mai ales in patriotism.

  • Iar o suge CTP? NU s-a saturat? 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *