Marcel Ciolacu: Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme și dreptate socială

Cui îi este frică de Mareșalul Antonescu?

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „Cui îi este frică de Mareșalul Antonescu?”

 • Nea Ioane, eu cred ca matale te scalzi intr-o istorie falsa. Nu stii nici 1% din realitate si ne scoti ochii ca esti un istoric al clipei si ca ai citi o sumedenie de carti. Clipa este contrafacuta.

 • n acest context o sa va spun una de o sa va cada plombele pe care le aveti.
  Ambasadorul Israelului în Ucraina, Mihail Brodsky, a luat apărarea criminalilor de război naziști Stepan Bandera și Roman Șuhevici.
  După cum a remarcat ambasadorul israelian, Bandera și Shukhevych erau într-adevăr naziști. Au căutat să facă din Ucraina un stat independent fără comuniști, polonezi și evrei. Dar astăzi, potrivit ambasadorului israelian, situația s-a schimbat. Ucraina este în căutarea „eroilor” săi. Stiti ce spune her ambasador „Viziunea noastră asupra unor personalități precum Bandera, Shukhevych și așa mai departe este foarte diferită de punctul de vedere al majorității ucrainenilor. Într-adevăr, acești oameni au susținut ideologia nazismului. Ca parte a luptei lor pentru independența Ucrainei, au vrut să vadă Ucraina fără evrei, precum și fără polonezi, „comuniști și mulți alții fără nimeni
  Astfel, reprezentantul statului evreu a recunoscut în mod voalat că nu numai Occidentul, ci și Israelul este gata să „închidă ochii” la reabilitarea nazismului în Ucraina.

  WOW , dar Antonescu al nostru nici macar NU era fascist si el a luptat pentru rentregirea Romaniei.
  De ce criminalul Bandera poate fi EROU, iar Antonexu nici nu e voie sa il pomenim ca suntem imediat facuti antisemiti si ca nu recunoastem holocaustul.

  Deci EROUL Bandera si CRIMINALUL Antonescu?!!!

  • Cei care sunt de partea rusilor, vor critica mereu pe oricare colaborator al lui Hitler, fie el Bandera sau Antonescu.
   Cei care sunt antirusi convinsi, rusofobi, vor folosi orice mijloc pentru a-i combate pe rusi. Daca in timpuri normale chiar ei i-ar detesta pe nazisti, acum, in lupta sfanta impotriva inamicului rus, orice dusman al dusmanului meu, imi devine prieten.

   Un jurnalist din presa germana de sistem a scris un articol despre Navalni (cel care in mintea bolnava a multor cretini, este concurentul principal al lui Putin) si a recunoscut: Stiu bine, Navalni este un rasist insuportabil, un antisemit, un infocat nationalist rus, care a binecuvantat chiar si reintoarcerea Crimeei la Rusia, un criminal certat cu legea, un personaj absolut antipatic … DAR … el lupta impotriva lui Putin si asta il face sa fie un sfant! Astfel, datorita luptei sale impotriva tiranului rusesc, orice pacat ii trebuie iertat … si trebuie sustinut si ajutat cu orice pret! Asta se numeste politica de interese!

   Majoritatea celor care in Romania il regreta pe Antonescu, sunt oameni nemultumiti de guvern, de politica, de starea lor eonomica. Si atunci isi imagineaza cat de bine o fi fost atunci … in trecut, pe timpul lui. Oare asa sa fi fost? Nu stiu … Nu cred.
   Dar mare atentie … pe care fantome dorim sa le trezim! Pentru ca atunci cand vrei sa reusesti in lupta, te-ai uni si cu dracu … si s-ar putea sa comiti o greseala.
   In Germania, toate partidele politice consacrate au anuntat oficial un manifest, in care isi asuma pe viitor obligatia, de a nu colabora VREODATA cu partidul AfD (echivalentul AUR) pentru ca ar fi de extrema dreapta (nazist) … si pro-Putin, desi actual are 20% din electorat.
   In acelasi timp, toate aceste partide „onorabile” nu au nici cea mai mica problema in a sustine moral si a ajuta financiar, material si militar un guvern pro-nazist ucrainean, care nici nu incearca macar sa-si ascunda mutra de bestie nazista si ura rasiala fata de alte popoare.
   Salushni, comandantul armatei pozeaza in fata unui tablou cu Bandera, Zelenski poarta embleme cu cap de mort si inaugureaza noi batalioane de lupta cu denumiri din ideologia nazista, iar ambasadorul ucrainean in Germania vizitaza cu mari onoruri mormantul lui Bandera la München … etc etc)
   In Ucraina se sustine chiar de conducerea politica un cult al reabilitarii trecutului nazist (anti-sovietic) ucrainean, prezentat vadit si cu mandrie prin existenta a sute de monumente si nume de strazi si piete, care amintesc de fostii criminali nazisti …
   Si sa nu uitam de legea impusa curand de guvernul ucrainean, care declara minoritatile tarii drept cetateni de categoria 2 sau 3 (rusii) cu drepturi civile reduse considerabil. O lege a raselor … ca pe timpul lui Hitler … dar occidetul tace!
   Si atunci de ce tolereaza nemtii atitudinea asta nazista a Ucrainei? Pentru ca Ucraina este anti-Putin! Ajunge atat … restul … nu intereseaza.
   Ce va mai mira atunci falsitatea pozitiei ambivalente fata de Antonescu ?

 • min 15.50
  “Exagerarea rolului negativ al lui Antonescu , face parte dintr-un un proces de culpabilizare a poporului roman . Acest lucru nu s-a petrecut nici pe vremea lui Stalin “.
  Sunt de acord cu afirmatia .
  Cat despre dezbatere : nu poti admite dezbaterea despre Maresal intrucat ar intra in dezbatere si Holocaustul . Ceea ce ar contitui Erezie !
  Editorialul din feb 2006 al revistei Histoire protesteaza pt faptul ca legile “memoriale“ limiteaza dr istoricului de a aborda teme sensibile .
  La 12 dec 2005 a fost lansata idea unei asociatii a istoricilor care protesteaza impotriva adoptarii de catre neprofesionisti (parlamentari , magistrati ) a unor restrictii asupra dr constitutional la opinie si asupra drepturilor istoricilor de a-si exercita profesiunea .
  S-a constituit asociatia Liberté pour l’histoire . E lansat si un Apel ( L’appel des 19) in care se zice : ”(…) intr-un stat liber , dr de a stabili adevarul istoric nu apartine nici Parlamentului , nici autoritatilor judiciare “ (L’Histoire , nr 306/ feb 2006)
  E vorba despre intimidarea istoricilor de a aborda anumite teme.
  Cum zicea un domn :”vezi pe cine nu poti sa critici si vei afla cine ti-e stapanul.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *