Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Cum a cerut SUA, prin Joe Biden, securitate cibernetică în România, iar românii s-au apucat să construiască anti-atac cibernetic în Ucraina

Yo, ‘m „Sleepy” Joe
În mai, 2014, vice-președintele lui Barack Obama, Joe Biden, era trimis într-o excursie diplomatică la București pentru convorbiri bilaterale cu președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta. Pe alocuri, a fost vorba de timp pierdut în mod plăcut, conform canoanelor diplomatice. Spre exemplu, anterior vizitei, ziarul „Politico” l-a întrebat pe Biden dacă va aborda, în timpul vizitei oficiale, faptul că România era descrisă în SUA ca „paradis al atacurilor cibernetice”. Joe Biden a confirmat că va „atinge” acest subiect. După vizita lui Joe Biden, SRI a început, într-adevăr, construirea unei unități anti-atac cibernetic, dar nu în România, ci alături, în Ucraina. „Sleepy” Joe („Somnorosul” Biden, cum este alintat în tabăra Partidului Republican american) greșise țara.

cristoiublog.ro a dezvăluit în 2019 

…că, începând din 2015 până la începutul lui 2017, România a finanțat cu mai mult de 1,2 milioane euro, un  proiect de apărare cibernetică a Ucrainei. Aceasta în condițiile în care pe teritoriul României au fost semnalate atacuri cibernetice de amploare care au afectat instituții publice și publicații media până în 2020.  Banii pentru proiectul din Ucraina i-a colectat România, dar trezorierul a fost NATO, care i-a și rulat printr-un cont special.

Acordul pentru proiect 

…a fost semnat în iulie 2015 între Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) și SRI (România), iar în iulie 2017, Sorin Ducaru (NATO) a anunțat prelungirea lui. România a colectat bani, a invitat donatori pentru proiect, a oferit ca executant de proiect unitatea RASIROM a SRI și a adus din import  echipamente hardware și software specifice, începând cu 2016. În plus, au fost organizate traininguri pentru staff-ul ucrainean și asistența tehnică necesară.

Desigur, faptul că Joe Biden 

…va fi discutat cu Victor Ponta despre faima de „paradis al atacurilor cibernetice” pe care o avea România, iar România s-a apucat ulterior să construiască anti-atac cibernetic într-un „paradis” învecinat (Ucraina), ține doar de infinitul meandrelor concretului care-i tulbură, în general, pe toți vizitatorii care ating România. Care, la final, ajung să constate că la „progresiștii” mioritici- tot ceea ce este inversat, devine firesc, o modă împrumutată eventual de la „progresiștii” nord-americani, conduși azi, printre alții, și de John Biden. „Viermele balcanic” fusese deja inoculat la vice-președintele Biden, care mai fusese de două ori în România- în septembrie 1999 și octombrie 2009, asta, după ce vreun consilier îi spusese că în decembrie e frig la București.

Biden, care este azi candidat 

…al Partidului Democrat american (cvasi-neomarxist) la președinția SUA a vizitat România în mai 2014, într-un moment în care România încă muncea ca să urce la 2% din PIB contribuțiile pentru NATO. Totul era perfectibil, inclusiv comunicarea între părți. El a promis că va tranșa problema securității cibernetice în discuțiile de la București și, mai mult, va cere continuarea acestui dialog la nivel de Afaceri Externe și instituții de forță (Parchete, Poliție). În fapt, așa cum s-a văzut mai târziu, vizita a găsit și a lăsat în urmă același minunat stat cu sistem paralel inaugurat de Traian Băsescu și care, printre altele, a  înregistrat până în zilele noastre atacuri cibernetice masive asupra unor publicații independente din România- atacuri care, eventual, nu au afectat deloc Divizia Presă a serviciilor. România, care a investit bani grei în „perfecționările” pe cibernetică ale serviciilor secrete și ale unor instituții din Justiție, nu a identificat niciodată executanții atacurilor.

(https://pestiriciudate.blogspot.com/)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii