Contestația lui Călin Georgescu împotriva anulării alegerilor prezidențiale a fost respinsă. Decizia instanței nu e definitivă

Cum a coborât și Mircea Geoană la nivelul de chiloțăreală al campaniei pentru prezidențiale

Comentarii

47 comentarii pentru articolul „Cum a coborât și Mircea Geoană la nivelul de chiloțăreală al campaniei pentru prezidențiale”

  • Maestre,

    Ce sa zic, sunțeti pe val. V-ați revenit în Forța, faza cu covrigu’ lu ciolacu si popota lui ciuca = Capodopera.
    Leana Lasconi ( nume 100% romanesc/tupeu de candidat venetic ) e vai de steaua ei 😥 ca si candidata la „grădinar(ă)” la Cotroceni.
    Cu siguranta sunteti singurul, cu adevarat ” Istoric al Clipei ” care isi permite sa aiba asemenea pareri „radicale”. Sunteți Istorie Vie !
    Toate cele bune va doresc, d-voastra si la intreaga Familie !

  • Kelemen Hunor nu se va duce la Măruță; a avut curaj în schimb și a mers la emisiunea dnei Anca Alexandrescu unde a avut într-adevăr o prestație demnă de un candidat la alegerile prezidențiale.

  • Domnule Cristoiu, este limpede de ce merg acești candidați la Maruta:uitati_va, un pic, la audienta acelei emisiuni. Acestui auditoriu se adresează ei, au studiat bine situația. Ei știu că, auditoriul de un alt nivel nu este interesat de ce au ei de spus, înțelege cum stau lucrurile.

  • https://marearevolutie.blogspot.com/

    donind citiva banuti veti sustine fundamental demersul de mai sus 🙂

    • ‘de ce a esuat liberalismul?’

      …pai cine zice ca a esuat?!
      sa fim seriosi, o duce mai bine ca niciodata

      atunci cind Statul a descatusat liberalismul …el insusi a intrat pe teren.
      in stil pur liberal …a fost papat cu fulgi cu tot de un alt animal, mai potent. care l a preluat cu totul, …ridicind liberalismul la cel mai inalt nivel, care seamana cu dictatura, atata tot ca …nue, chiar nu e, pentru ca acest liberalism care a cucerit si Statul e al mai tare pentru ca …n are cine sa l puna la indoiala

      liberalismul e ….pe pisc. cei mai puternici au cucerit cele mai inalte piscuri, ei au cucerit ‘state’, impunindu si rinduieli dupa cum au dorit,
      si cum acest tip de liberalism, care se fundamenteaza pe pacate, e antinatural, el pina la urma devine si cel care i se opune Naturii, deci rinduielilor intelepte, varate in datini, traditii si obiceiuri, iar asta pentru ca si numai pentru ca liberalismul a dus la cizelarea antiintelepciunii, adica a ingineriei sociale fragmentare, stiinta cu care ‘animalul alfa’ tine in fraie matematice masele de oameni, insa si indivizii…

      liberalismul a esuat?
      …n am mai auzit de mult o gluma atat de …suie :))
      nu, nenica, cei mai tari au preluat inclusiv conducerea statelor, in cel mai pur stil liberal

      Statul a fost putintel tacanit atunci cind a descatusat liberalismul, pentru ca a uitat sa si prezerve dictatorial propria viata ( cum a facut China, Rusia, etc etc… )

      • daca ai descatusat liberalismul …atunci sa n ai nicio indoiala ca veni si vremea in care tu insuti vei fi pus la indoiala. or in cazul statului, care a facut asta, …treaba deja se verifica.
        liberalismul a pus la indoiala statele, iar statele au cam crapat,…din ce se veden lumea mare.

        statele rezista fix acolo unde liberalismul a fost descatusat …intr un tarc, …care mai degraba seamana cu o cusca ( pe care o maresti sau o micsorezi …dupa cum iti e mai bine tie, statului

        • ‘De ce e neapărată nevoie de expansiunea statului în numele protecției drepturilor individuale?’

          :)) pai …nu despre stat e vorba, ci despre cel care il stil liberal a cucerit inclusiv statul.
          prin urmare in expansiune e ‘pestele care a papat statul’, nu …statul.
          ti se vara in minte povestea cu expansiunea statului …pentru ca tu pui botul, cum se spune.

          • Modernitatea a erodat grav ideea de virtute ca demers de autoînfrânare a pornirilor care ne determină să încălcăm drepturile celorlalți și contractele încheiate cu ei.

            :))
            alta gluma:))
            pai ce, modernitatea a facut asta?
            nu, nenica, ‘pestele care a papat statul’ si pe care n are cine sa lmai pape …a facut asta.
            spulberind datinile, traditiile si obiceiurile, adica rinduielile care gradinareau Bunul-Simt, adica Armonia cu Natura, el si a deschis ..propria cale, pe care sa insamanteze propriul sistem de infranare, bazat mai intai pe Lege, iar mai apoi pe Legea Matematica.

            cea mai tare ‘lege’ din Creatie, care nu va pica in veci e Bunul-Simt, simtul care e Referinta tuturor simturilor,
            datinile, traditiile si obiceiurile pe el il gradinareau,
            astfel incat …in mod natural, in mod instinctiv, oamenii ‘sa se miste’ echilibrat si echilibrand, mai altfel spus corectiile se manifesta de la sine

            atunci cind Bunul-Simt a fost inlocuita cu legi …de unde sa mai gasesti pe ogor virtuti, daca ele nu sint insamantate, gradinarite?!:)))

            atunci cind te ai departat de Bunul-Simt, de Natura, de datini, traditii si obiceiuri …intelepte, te ai apropiat de Lege, de Legea Matematica, adica de cea mai stricta lege din Creatie, practic de Antiintelepciune

            pe vremurile astea legile suplinesc Bunul-Simt, insa tendinta …liberala e de a fi folosite pentru a ‘acapara’ toate miscarile de pe terenul de joc

            ‘pestele care a papat Statul si pe care n are cine sa l mai pape’ impune, ca deja face asta, propriile rinduieli, care nu mai au nicio treaba cu Natura, acest ‘peste’ fiind el insusi Antinatural, …pentr simplul motiv ca refuza sa se atinga de Bunul-Simt:)) ( propovaduind toooot ce e lipsit de Bun-Simt )

            faza c contractele e tacanita …bine de tot, pentru ca se vorbeste despre ele in conditiile in care cel mai capabil ‘contract’ din Creatie, Bunul-Simt, a fost matrasit la drumul mare :))

          • ‘Dacă așteptăm de la stat să ne protejeze de noi înșine și să ne oblige să fim virtuoși, n-ar mai trebui să ne mai mirăm de eșecul liberalismului.’

            ce esec, domne,…liberalismul e pe Pisc!
            a cucerit chiar si Statul!
            e al lui!
            in mod absolut liberal …l a papat si pe el!:))))

          • ‘Riscul este cea mai înaltă virtute’
            :)))
            iauzi!, n am stiut! :))
            io credeam ca daruirea de sine e cea mai mare virtute. unde exista notiunea de ‘risc’, cuantificarea ‘riscului’ …nu exista ‘daruire de sine’

          • fara sa fi citit vreuna din cartile pe care le propuneti, afirm despre Taleb …ca i scapa, se pare, esentialul, faptul ca Civilizatia e o Antinatura si …fix in felul asta urmeaza sa se desavarseasca, asa ca orice livrare. fie si cu lingurita, …daca nu cumva mai ales asa, a ‘virtutilor Civilizatiei’ devine o propovaduire a Antiadevarului.
            Civilizatia e aici pentru ca doar …privind o n ochi poti pricepe …care e faza cu Natura ci ca ea e …’buna foarte’, adica abia ea e Suficienta 🙂

            de ce or fi simtind oamenii sa i ia pe alti oameni de referinta …cind tot spilul e ca sa folosesti experienta altora ca sa ti cizelezi propria referinta …e un mister, creca:))

          • fiecare om se intersecteaza cu oricare altul …atunci si numai atunci cind referintele acestora se suprapun.

            la nivel mai complex oamenii intra in armonie, intrand in armonie cu Definitia ( Omului ) atunci cind Fiul Omului e si Fiul Oului Absolut ( Omul a fost facut dupa chipul si asemanarea Sfintei Treimi, deci asa cum in Sfanta Treime e un fiu, si ‘in om’ e un ‘fiu’, ‘omul’ suprapunindu se peste Om abia atunic cind ‘fiul’ lui se suprapune peste Fiul lui Dumnezeu:))

            iar asta se va intampla negresit, la a doua venire a lui Hristos, care va veni …in Imparatia care e in noi, adica ‘in sinele fiecaruia dintre noi’, aceasta venire fiind tot una cu momentulin care Hristos devine …si Fiul Omului, si mai adinc spus, atunci una dintre manifestarile Sfintei Treimi, Hristos, devine una dintre ‘manifestarile’ ‘treimii’ prezenta in om, in acel moment Voia Tatalui, care prin Hristos se Implineste, devine si Voia Omului, sau mai altfel spus voia omului se armonizeaza cu Voia Tatalui )

            deci ‘relatiile’ care rezista pe vremurile astea nu sint cele contractuale, ci alea care au aceeasi referinta, de asta si e nevoie de maniefstarea unei Armonii …daca vrei sa ‘conduci’ un stat pe vremurile astea, pentru ca abia o referinta ….care nu pica …poat etine in picioare un demers care pina la urma poate fi exclusiv unul ‘care face Pace’,…ca nu mai e nimi c de facut pe lumea asta, s a facut si oricum deja e proiectat …cam totul, deci daca nu s a implinit atunci se va.

          • atunci cind Civilizatia a dat semne de Artificializare, a dat semne ca pune la indoiala in stil plenar Natura,…unii deja, pesemne, au ciulit urechile, pentru ca …orice om are tendinta sa faca asta:))
            adica fix in acel moment oamenii ( unii ‘oameni’ deja au trecut pareazul, ei urmand sa aleaga artificializarea, deci renunta la definitia care i acoperea pina atunci, aia de ‘om’ )si au zis …hopa!,…ceva nu suna bine. :))) cum adica sa ne artificialziam, sa artificializam, sa modificam dupa cum ne vne noua pe chelie mai bine ecuatiile de miacre ale Naturii, care toate sint in Armonie cu Oul Absolut, cu Sfanta Treime?!

    • Cel mai bun soi de virtute necesită curaj

      indrazneala, nu curajul
      curajul …e propriu ‘luptei’,
      indrazneala e proprie daruirii de sine’
      curajul are o referinta exterioara
      indrazneala a re o referina interioara

      • El precizează că e chiar mai imoral, mult mai imoral să te lauzi cu virtutea fără a trăi cu toate consecinţele ei directe.

        eu zic ca mai imoral de atat ar putea fi chiar faptul ca ….ai zis ‘zicerea’ de mai sus din pozitia unui judecator :)))))) :)))))))))))))))))

        un om se cizeleaza ….oho, in cazul unora sint necesare toate anotimpurile din Creatie :)))
        asa ca …fix asa cum e cel pe care l privesti, asa ai fost sau vei ajunge si tu, a un moment dat, chiar daca nu ti vine sa crezi. se vor manifesta suficiente cicluri ale anotimpurilor astfel incat sa ajungi in pozitia lui,
        asa ca …ce vezi, aia esti. ii judeci pe altii …insa pe tine te judeci, de fapt, pentru ca peste o rveme te vei afla, sau te ai aflat in pozitia aia.
        Universul e o platforma pentru dezvoltarea omului, pentru desavarsirea omului. daca platforma e atat de complexa,….hai doar sa ne inchipuim cit de complexe sint caile pe care omul le urmeaza, dupa dorinta!, pentru a se desavarsi…:)))

    • singura virtute pe care omul o are e cea primita n dar. daca s mai multe …aia e:))
      in dar, inainte sa te nasti:))
      deci …fiind un dar chiar n ai cu ce te lauda, ba …io zic ca e fix invers, …ai pe cap o grija, cum sa faci ca nu cumva sa stavilesti darul…, ca …pe masura aia ti se va cere socoteaza, or in treaba asta …doar indrazneala face fata:)))))

      • o ‘virtute acumulata’ nu e virtute, ci …bogatie, avere, i se aplica zicerea cu camila,…e goana dupa vant, insa chiar si ea are rostul ei, daca se manifesta ca si cum e o virtute

    • uite, unul ca balan …te poate inspira, omul …are framantari 🙂
      tare! 🙂

    • acu e alta vreme, e suficient sa povestesti despre Cale, oamenii se vor misca singuri avand o, recunoscind o ca referinta…

      • daca majoritare au fost semintele inteleptilor, aia e…
        daca majoritare se vor dovedi semintele antiinteleptilor,…aia e

        nu mai e nimic de facut. lucrezi …cu ce ai, gradinaresti …urmand calea datinilor, traditiilor si obiceiurilor deja cizelate de nenumarate ierni, iar mai apoi …fiecare isi va ocupa locul potrivit, ducindu se singur in cuibul care i e pe masura,
        Natura,
        Antinatura,
        Adevarul,
        Antiadevarul,
        inteligenta,
        AI

        • de folos in mod fundamental e …cit de priceput esti in a citi Istoria Viitorului, scrisa si ea.
          de priceperea asta depinde limpezimea cu care vezi Calea…

  • Maestre, Nicușor Dan a făcut o conferiță de presă și a prezentat o listă cu 20 de solicitări către candidaţii la alegerile prezidenţiale şi parlamentare și a promis să sprijine candidatul care îi va îndeplinii dorințele.
    În principal vrea modificarea legii finanţelor publice locale şi a Codului fiscal ca toți banii orașului să fie gestionați doar de EL, și toate autorizaţiile de construire din Bucureşti să fie emise doar de EL.
    Vă dați seama? Că i s-a umflat capul e puțin spus.
    Omu delirează! Adik el crede că are puterea să pună președinți și parlamentari(!!).
    *
    Scandalul provocat de el cu Băluță e deoarece Nicușor Dan e ofticat că lui nu-i iese nimic, nici un Plicușor, nici un avantaj, fiindcă Primăria Sectorului 4 s-a ocupat de proiect inclusiv cu organizarea licitației pentru constructori.
    Apropos, licitația a fost câștigată de un grup de constructori probabil alții decât firmele de casă USR și PNL.
    USR și PNL au văzut cum plăcinta de 900 mil. de lei le fuge de sub nas de unde și scandalul.
    De aici și reacția lui Ciucă și a useriștilor care au ieșit în stradă să-l „apere” pe Nicușor Dan.

  • Dinamica Civilizatiilor: Metamorfoza

    lupta, in lumea mare, nu e doar pentru ‘o noua ordine mondiala’, ci pentru Noi Temelii, care abia ele aduc, indirect, si o noua ordine mondiala

    vorbim despre nasterea Noii Lumi, dintr o Noua Radacina, abia ea aducind o noua ordine, adica noi-noute sisteme sociale, nemaivazute, nemaiauzite

    prin urmare exista lupta de mai sus ( care e plenar complexa ) …mai nainte sa existe lupta pentru definirea semilumilor,
    cea unipolara si cea multipolara

    mai simplu: lupta e complexa si se poarta pe mai multe paliere,
    primul care e si cel mai vizibil, e cel pe care se joaca ‘unipolaritate VS multipolaritate’,
    adica NATO VS BRICS,

    insa in spatele acestei lupte, in umbra acestei lupte se poarta o alta pe mai multe directii, care vizeaza schimbarea temelilor lumii mari,
    ba chiar a radacinii ei,
    mai exact inlocuirea dinamicilor naturale,
    care au fost folosite de cind exista civilizatii si pina la civilizatia curenta,
    cu dinamici artificiale, proprii AI,
    si care sint folosite pentru prima data in ‘istoria civilizatiilor’ …pe vremea asta,
    cind se mai manifesta ‘o singura civilizatie’, mare cit planeta ( vinovata de aceasta singularitate fiind Globalizarea )

    aceasta posibilitate, schimbarea radacinii, apare …la soroc,
    pentru ca daca ‘civilizatia mare cit planeta’ ar muri si ea,
    asemenea tuturor celorlate civilizatii, dealtfel,
    …o alta n ar mai avea din ce sa se nasca,
    …pentru ca au fost folosite deja toate oualele. ( Globalizarea fix asta a facut, a redus ‘dinamica civilizatiilor’ la manifestarea singularitatii,
    prin urmare singura civilizatie mare cit planeta care se mai poate manifesta e ….fix asta in care misunam. )

    de unde rezulta ca exista o singura sansa ca Civilizatiei( mare cit planeta ) sa i fie prelungita viata:
    iesirea ei din dinamica Naturii, Artificializarea,
    care vine la pachet cu iesirea ei din ‘dinamica Anotimpurilor’,
    abia asa ‘scapand’ de manifestarea Iernii, adica a Mortii

    ‘iesirea din ‘dinamica Naturii’ e tot una cu Artificializarea Civilizatiei,
    adica cu Metamorfoza Civilizatiei,
    caz in care Civilizatia mare cit planeta trece de la ‘inteligenta naturala’ la ‘inteligenta artificiala,
    acest proces Revolutionar fiind propriu chiar Marii Revolutii, Revolutiei Mondiale,…in mijlocul careia deja ne aflam de ceva vreme…

    deci …hei!, Civilizatia fix asta face, se Artificializeaza! :))
    ceea ce e chiar dragut, pentru ca abia asa poate sa devina Nemuritoare,
    …chiar daca e asa, draguta, exclusiv in mod ‘absolut relativ’ (Nemuritoare fiind fix in acelasi fel, ‘absolut relativ ) 🙂

    astea sint Vremurile Maestrilor,
    si nici nu pot fi altfel pentru ca la acest nivel,
    pe care se joaca Artificializare VS Natura,
    pe care cea care e la indoiala in stil plenar e insasi Natura,
    doar Maiestria mai poate face fata…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *