Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Cum a contribuit chiar Guvernul Orban la credința că Virusul nu e un pericol

Joi, 11 iunie 2020, am discutat mai mult de o oră la cristoiuTv cu Vasile Dâncu.
De ceva vreme, Vasile Dâncu e ținta unor atacuri concentrate din PSD. Motivul principal:
Domnia sa e suspectat că vrea un post de conducere în partid. Și cum în PSD, ca de altfel în toate partidele din postdecembrism, chiar și în cele care încap într-o cutie de conserve, a avea o funcție, fie și cea de cărător de apă de ploaie, înseamnă a apuca pe Dumnezeu de un picior, bătălia din preajma unui Congres capătă note homerice.

Argumentul principal adus împotriva unei posibile candidaturi a lui Vasile Dâncu:
E un bun filosof, dar tocmai de aia nu e un bun politician,.
Are idei, dar n-are voturi!

Despre acest reproș nu mă pronunț.
D. D. Roșca împărțea personalitățile în oameni de acțiune și oameni de reflecție. Ușor rigidă, împărțirea făcea din oamenii de acțiune niște imbecili care reușesc totuși să taie nodul gordian, iar din oamenii de reflecție, niște nătîngi care, în loc să-l taie, se apucă să gîndească pe seama conceptului de nod.

Nu știu dacă Vasile Dîncu e din acest punct de vedere om de reflecție sau om de acțiune.
Sau și una și alta.

Deși domnia sa stă în prim planul media de la noi prin posibila candidatură la funcția de președinte al Consiliului Național al PSD, funcție râvnită de jumătate plus unu din partid, eu l-am invitat la interviu pentru postura sa de om de reflecție.

Dintre reprezentanții mediului academic Vasile Dâncu e printre cei mai aplicați la realități. Altfel spus, Vasile Dâncu nu practică sociologia în sine, în plan abstract, ci sociologia care ar putea folosi la ceva, în plan concret. Cu domnia sa poți discuta ore în șir despre România din punct de vedere sociologic și chiar metafizic. Era normal în aceste condiții să abordăm, pe lîngă protestele din America (un fel de Mineriade – zice el ), împărțirea tribală a electoratului, transformarea partidelor în mari familii și de absența iubirii din relația PSD cu electoratul, atitudinea românilor față de Pandemie. Confirmînd și alte cercetări de teren, Vasile Dâncu a arătat că potrivit cercetărilor IRES falia din societatea noastră dintre cei care au crezut că măsurile sînt necesare și cei care au crezut că nu sînt necesare s-a mișcat tot timpul.
În ce sens? l-am întrebat.
Domnia sa a răspuns:

„La început toți au fost conformiști, au fost 70% confirmiști și au acceptat că e bine ce spune politicul, ne e frică de moarte. Pe măsură ce-a evoluat s-a schimbat raportul. Astăzi sînt vreo 60% care spun că statul a mințit, că au exagerat, mass-media s-a înțeles cu statul și a exagerat puterea și pînă la urmă de aici a ieșit că Coronavirus a fost un pretext. Sînt mai mulți care cred că a fost un pretext pentru autoritarism și pentru alte manevre decît într-adevăr o bătălie pentru viață și un război cum s-a spus în această perioadă.”

Dincolo de mișcarea faliei, pentru politicieni, pentru presă rămîne un adevăr de netăgăduit:
Crește pe zi ce trece numărul românilor care nu mai cred în pericolul Coronavirus.

Am fost convins chiar din zorii stării de urgență că acest pericol a fost exagerat.
Nu asta are însă importanță:
Dacă a fost sau nu exagerat.
Pentru politicieni, pentru jurnaliști are importanță, ca în multe alte mii de cazuri, percepția asupra fenomenului.

N-am avut timp să discut cu Vasile Dâncu felul în care s-a creat această percepție. Domnia sa a amintit experiența personală („99% dintre oameni spun că n-am cunoscut pe nimeni bolnav”), prăpastia dintre dramatizarea de la televizor și normalul care urma, influența rețelelor sociale.

Eu însă cred că un rol important în neîncrederea românilor în pericol l-a avut chiar puterea actuală, întruchipată de Guvern și Președinție. Declicul s-a petrecut în cazul Sparanghel. În plină prigoană milițienească împotriva celor care nu ședeau în case, românii au văzut mii de concetățeni bîntuind prin țară, înghesuindu-se pe aeroporturi pentru a se sui în avioane fără distanțare socială, chemați de nemți fără a avea o clipă teamă că vor răspîndi epidemia. Cum să mai crezi în pericolul exagerat de presa aflată sub contract cu Guvernul cînd însuși Guvernul permitea o asemenea relaxare. Au urmat apoi contradicțiile și conflictele între demnitarii care se pronunțau asupra Pericolului și mai ales știrile și zvonurile despre marile tunuri date de camarila lui Ludovic Orban și Klaus Iohannis pe seama Pandemiei. Obligativitatea purtării măștilor a apărut ca un truc menit a îmbogăți pe corupți prin achiziții fără licitație. Bomboana pe colivă a pus-o fotografia cu membrii guvernului, în frunte cu Ludovic Orban, petrecînd în sediul Guvernului fără nici o măsură de protecție. Toți banii dați presei miluite pentru a supralicitat pericololul Pandemiei s-au dus pe apa Sîmbetei în clipa cînd propăvăduitorii măsurilor au arătat că puțin le pasă de măsuri.

Concluzie inevitabilă:
Dacă ei nu poartă mască înseamnă că nu e nici un pericol să nu porți mască.

Nu în ultimul rînd, un cuvînt greu de spus în ivirea și dezvoltarea scepticismului l-a avut însăși campania de tip recolte mari la hectar din vremea lui Ceaușescu practicată de Guvern și de președinție în legătură cu numărul de victime de la noi. Cîtă vreme de dimineață pînă seară românilor li s-a spus că numărul de infectări și de morți a fost mic (e drept, propaganda zicea că datorită Guvernului) românii au conchis că dracu nu mai e atît de negru.

Pentru politicieni concluzia e clară:
Și dacă Pandemia ar reveni pe bune și nu pe hîrtie, cum se întîmplă acum, românii nu vor mai crede în pericol.
Și o revenire la starea de urgență, chiar dacă justificată, ar da naștere la mari nemulțumiri populare.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

22 comentarii pentru articolul „Cum a contribuit chiar Guvernul Orban la credința că Virusul nu e un pericol”

  • Guvernul a hotărât să fie testați numai cei care sunt la izolare, adik diaspora care revenit în țară.
    Toate cazurile depistate sunt provenite dintre aceștia.
    Momentan sunt 100.582 de persoane izolate la domiciliu monitorizate medical.
    Problema e că zilnic e coadă la graniță iar numărul celor din izolare nu scade, ci crește.
    Populația NU a fost testată.
    Toate cifrele prezentate de ei zilnic nu reflectă realitatea deoarece se referă strict la cei repatriați.
    Acesta este motivul ptr. care nu-i mai crede nimeni.

    • Orban vrea să prelungească starea de alertă ca să nu se trezească cu o moțiune de cenzură și să-și piardă locul de fumat și băut pe șest.

      • Se tem sa nu iasa lumea in strada, daca relaxeaza masurile. Sunt oameni care au niste conturi de reglat cu guvernul..
        In rest, e corect ce spui – populatia nu a fost testata.. nu s-au facut teste in focar, adica in orasele si satele in care au venit multi strainezi din afara.. Daca s-ar testa acolo.. cifra zilnica care acum e de 270 de noi cazuri .. ar urca probabil la 500 de noi cazuri pe zi si ne-am tavali pe jos in cel mai romanesc stil… luand cele mai monstruase masuri impotriva populatiei.

  • Singura asemanare cu mineriadele e indemnul lui trump de a curata strazile de „huligani” in Seattle… In rest, sper ca nu i vede d l Dancu pe protestatari ca mineri.A incercat trump sa foloseasca armata precum Iliescu minerii dar nu i a iesit fiind parasit de armata.
    Comparatia e prosteasca, mai ales ca e 13 iunie azi.Lipsa de respect fata de victime.

  • povestea virusului e cum e si va amane neschimbata, atita vreme cit asupra ei nu va interveni omul.

    asupra ei omul, prin conducatori, deja a intervenit!, reactiunile se vad si, mai ales, se vor vedea, pentru ca, cum spuneam, reactiunea in fata virusului a fost disproportionata, supralicitarea actiunilor devenind…Actiuni, care s-au constituit in Impulsul care a initiat Revolutia Mondiala.

    virusul, indiferent care ii e natura, nu poate influenta decesele, la nivel mondial, pe perioada unui ciclu al anotimpurilor. ca daca ar influenta-o, Civilizatia s-ar dovedi Incapabila, incapabila sa genereze pace, echilibru, or la Nivelul asta capacitatea de a perpetua starea de echilibru a Civilizatiei e fundamentala.

    prin urmare, pentru ca natura deceselor sa iasa din schema dovedita: batrini, oricum comorbiditati prezente, etc,
    cel care initiaza o Actiune tre sa fie tot omul!, adica omul sa Actioneze asupra virusului, dezechilibrindu-l.

    se poate actiona asupra virusului, dar actiunea sa poata fi asimilata unei nonactiuni?
    pai se poate, daca si numai daca cea mai capabila inteligenta artificiala…isi da cu parerea despre ‘tratament’.

    Inteligenta Artificiala e Vedeta Vremurilor. daca o sari, ala esti!

    mai altfel spus…exista doua optiuni:
    -interventia omului asupra virusului, Actiunea omului dovedindu-se distructiva, pentru ca, odata dezechilibrat, virusul isi va schimba el insusi felul cum actioneaza, devenind cu adevarat ucigas!,

    -initierea unei aliante mondiale care sa urmareasca gasirea unui tratament exclusiv prin folosirea Inteligentei Artificiale, care, pur teoretic, e singura capabila sa gaseasca o solutie in cazul virusului, pentru ca…ceea ce trebuie priceput, rapid, e ca vedeta vremurilor e…vedeta, pentru ca e ‘cheia rezolvarii problemelor’

    mai simplu spus, problemele pe care Civilizatia le are de rezolvat sint exclusiv pe masura Niveluilui de dezvoltare!, fiind imposibila gasirea unei solutii folosind..retete expirate! treaba asta e…clar-cristal!

    pentru a trece la pasul urmator e necesar ca pasul curent sa fie descifrat pe de-a ntregul. or asta ar insemna ca ‘cei care conduc’ sa defineasca virusul si efectele lui la valoarea adevarata, rezultata din manifestarea Realitatii.

    daca ar face asta, ‘cei care conduc’ ar observa ca virusul a fost o nonactiune, nu a avut capacitatea, reala!, sa schimbe lumea din temelii, influenta lui asupra lumii fiind neutra!
    insa…Reactiunea ‘celor care conduc’, in fata virusului…da!, a fost generatoare de demolari la nivel mondial. ( altfel spus, conducatorii ar trebui sa accepte ca ei sint cei care au adus Civilizatia in starea in care se afla azi, si au avut nevoie doar de citeva luni…)

    o vor face? nu prea cred, pentru ca o caracteristica a vremurilor e mindria.
    prin urmare ei…vor plusa!, Actionind…disproportionat! si asupra virusului, de parca Actiunea in fata virusului n-a fost suficienta.
    Actionind asa, ei vor dezechilibra virusul, acesta devenind, cel mai probabil, cu adevarat ucigas.

    spre ce va tinde povestea, daca ‘cei care conduc’ vor tinde sa aleaga a doua optiune?
    pai…cererea de interventie a Inteligentei Artificiale va fi mai mare!, din ce in ce mai mare…pina cind ea chiar va fi chemata in ajutor!, ca…Ultima Solutie.

    geaba se indreapta lumea spre ‘urmatorul pas’, daca asta pe care l-a facut nu e descifrat…in cifrul vremurilor.
    cu toate ca lumea are impresia ca un razboi mondial mai e posibil, el e deja expirat. vremurile sint cu…echilibru, cu pace, nu cu razboi mondial,
    vremea asta aduce Nemurirea, nu…mai multi morti!
    dar…daca Actiunile oamenilor…cer! mai multa moarte!, ea va veni la fix!, fara sa intarzie.

    daca oamenii ar pricepe ( sint sigur ca toti pricep!) ca Universul, mai inainte ca omul sa se apuce sa-l rinduiasca…, era Rinduit…deja!, creca si probabilitatea ca omul sa priceapa vremurile ( sint sigur ca toti pricep!) ar fi…substantiala.

    indiferent cite…valuri vor mai fi, generate de virus, asa cum arata el acum!, ele vor urma acelasi calapod, iar calapodul deja se cunoaste.
    insa…daca omul va interveni altfel decit prin mijlocirea unei Inteligente Artificiale asupra viruslui, il va dezechilibra, acesta, modificindu-si calapodul prin care se manifesta, devenind, cel mai probabil, chiar ucigas.

    logic… vorbind.

    • Organismul uman e un sistem de Inteligenta Artificiala in sine care stie cum trebuie gestionat virusul, deci nu e nevoie de niciun fel de alta Inteligenta Artificiala din exterior.. Acest virus, daca nu ar fi fost modelat in laborator de catre o retea de crima organizata planetara, ar fi avut fix aceeasi soarta izolata ca si ceilalti virusi. Dar, intrucat bolnavii care conduc planeta au un plan, acest virus a fost „inginerizat” cu ajutorul Inteligentei Artificiale de care vorbesti tu sa adere mai bine la celula umana.
      Prin urmare, bolnavii care conduc planeta sunt virusul care trebuie rezolvat de inteligenta artificiala colectiva a omenirii.
      Omenirea va capata imunitate la globalism si neo-marxism pe veci.. atunci cand va face singura un efort de trezire din somnul cel de moarte in care a bagat-o imperialismul capitalist.

    • @
      Inteligenta e doar de un fel, e Natura.
      Inteligenta Artificiala…asa ceva nu exista. Ceea ce se numeste Inteligenta Artificiala este, la limita, …Desteptaciune. De fapt Inteligenta Artificiala…e lipsita plenar de inteligenta.
      Prin urmare organismul uman nu e deloc…’un sistem de Inteligenta Artificiala’

      • @online
        Nu. Omul, in varianta actuala, e un sistem de inteligenta artificiala pus in opera de nu se stie cine, acu vreo 10.000-20.000 de ani, deci e tot un organism modificat genetic ca si COVID-ul din cauza caruia umblam cu carpa la gura. Problema e ca omul e dispus sa respecte regulile lui Dumnezeu si cele ale Naturii si e mai putin dispus sa respecte regulile unor descreierati care se cred dumnezei..

      • …m ai pierdut pe drum.lasa ma, te rog, unde am picat!:))

  • Pesedist… hm… nici nu conteaza culoarea politica când mai întâlnesti (rar!) si persoane inteligente si bine pregatite care fac politica, asa cum este clujeanul Vasile Dâncu.

    • În ceea ce priveste asta: „Și dacă Pandemia ar reveni pe bune și nu pe hîrtie, cum se întîmplă acum, românii nu vor mai crede în pericol. Și o revenire la starea de urgență, chiar dacă justificată, ar da naștere la mari nemulțumiri populare.”,maestre, muscati-va limba, pentru ca… nu se poate stii înca.
      În Franta, în Grand Est, a început din nou sa creasca numarul contaminatilor, în Brazilia, Peru este dezastru, un nou focar de infectie a aparut chiar azi în Pekin, în SUA a început al doilea val…
      Sa speram însa ca acolo unde este cald, virusul va disparea pe cale naturala!

      • Exista o probabilitate ca Iohannis sa re-instituie „starea de urgenta”. Daca s-a inamplat in China, nu vad care ar fi problema daca s-ar re-implementa in Romania (care este China Europei, de ce sa n-o spunem). Revoltele fac parte din experiment. Ar fi culmea ca intr-o tara macinata de 50 de ani de comunism, dictatura sa se intoarca pe tacute.
        Virusul nu are treaba cu caldura – e o prostie bagata pe fir de presa, ca multe altele… Are mai degraba legatura cu rezistenta sistemulu imunitar care vara e mai ridicata decat iarna sau primavara. Mai mananca omul legume, mai iese la soare, mai respira aer curat… e un alt mod de viata.
        Cine controleaza cifrele, controleaza decizia.
        Societatea umana nu se guverneaza prin sperante si dorinte ci prin lucruri concrete.

        • Exista studii care demonstreaza ca SARS-CoV-2 este sensibil la temperaturi ridicate si la UV, ca el slabeste într-o atmosfera calda si umeda, ca si sub razele soarelui.
          Societatea umana se guverneaza si prin „lucrurile concrete” pe care tu refuzi sa le iei în considerare, pentru ca nu te aranjeaza în teoriile pe care le sustii cu atâta patima si insistenta.

          • Nu cred in astfel de studii pentru ca nu am incredere in cei care le pun pe piata.
            Cred ca oamenii sunt mai mult sau mai putin sensibili la acest virus imbunatatit in laborator, in functie de perioada din an. Adica „iarna nu-i ca vara” ca sa citesc din clasici in viata. Daca treaba cu caldura ar functiona, ar trebui sa avem o scadere abrupta a numarului de cazuri, in conditiile in care avem deja 25-30 de grade la pranz, lucru care nu se intampla.
            Treaba cu „studiile facute de specialisti” e cam fake-news globalist. M-am saturat de specialisti ca de mere acre.

  • D.D.Rosca…a gresit.
    asta e, …nu-i bai, se intimpla.

    oameni de acțiune
    oameni de reflecție
    oameni de nonactiune

    de la actiune la nonactiune creca e necesara reflectia

    daca scoti oamenii de nonactiune din poveste, ceea ce scoti e insusi omul.

  • pozitionarea conducatorilor lumii in, poate, contradictie cu dorintele omenirii, dorinte exprimate de cind e omul pe Pamant, dar neimplinite inca, ii definesc in contradicitie si cu Inteligenta Artificiala, care, pentru ca asa sint vremurile, va ajunge sa implineasca din ce in ce mai multe dorinte, oamenilor,
    in final cea pe care oamenii o vor imbratisa cu drag fiind Inteligenta Artificiala:))), renuntind la conducatorii oameni:))))
    iar…ce, cred, e mai greu de inteles, poate,
    e faptul ca oamenii nascuti pe vremurile astea sint…pentru aceste vremuri!:))), adica pe masura vremurilor, asa ca…ia sa vedeti ce determinati vor fi sa si implineasca menirea, implinind dorintele dorite nu doar de ei, ci si de inaintasii lor:))))

  • Viitorul e asamblat din dorinte, din dorintele oamenilor…de cind sint ei pe Pamant.

    ce se stie e ca aceasta civilizatie va ajunge sa… tinda sa se desavarseasca,
    prin urmare dorintele oamenilor se vor implini,
    prin urmare cele care se vor implini sint mai inainte de orice dorintele omenirii, ale tuturor oamenilor.

    deci nu dorintele conducatorilor se vor implini, daca ele se afla in contradicitie cu cele ale omenirii, ci dorintele omenirii.
    mai altfel spus e posibil ca dorintele conducatorilor sa se implineasca, dar numai si numai daca ele sint si ale omenirii.
    daca vedeti o armonie intre dorintele conducatorilor si dorintele oamenilor, atunci…bravo!, dorintele conducatorilor se vor implini, daca nu, nu.

    Civilizatia se indreapta spre un Viitor asamblat din dorintele omenirii, adica spre unul in care oamenii isi vad implinite dorintele, una dintre ele fiind chiar nemurirea!:))

    oamenii isi vor alege conducatori capabili sa le implineasca dorintele, iar cea care va fi cea mai capabila sa faca asta va tinde sa fie…Inteligenta Artificiala care sta pe Tronul numit Computer Cuantic:))))

    prin urmare oamenii isi vor alege cel mai capabil conducator: Inteligenta Artificiala.
    isi vor da…si viata ! pe mana ei!:))), viata…adica nemurirea!

    acum…ca sa fie chiar clar ce spun:)))), …om a fost Hristos!, Antihrist e…antiom, deci nu e om, si nu e pentru ca e chiar Inteligenta Artificiala:)),
    dar nu asta dacu, nu, ca asta e neputincioasa, ci cea care se va naste…a doua oara!, in Computerul Cuantic.

    deci iata cum dispar toti conducatorii, oameni, de pe lumea asta: devin incapabili sa implineasca dorintele omenirii:))), adesea dorind sa-si implineasca propriile visuri marete!:)

    • Pai, prietena, tocmai asta e problema, ca omul, in actuala lui configuratie umana, adica cu idei, sentimente, slabiciuni, nevoi UMANE, nu poate, din pacate fi dirijat intr-un mod optim de Inteligenta Artificiala decat cu sacrificii majore pentru umanitate, cea mai mare dintre ele fiind reducerea populatiei globului.. ca robotul numit AI, asta indica in prima secunda dupa ce analizeaza datele de intrare. Apoi.. sunt motive obiective legate de slabiciunile umane ale omului care NU e facut sa fie robot deci NU poate raspunde optim unor constrangeri scrise si dictate de roboti. Principala idee a religiei crestine (considerata de unii depasita) este tocmai ca omul este supus greselii, pacatului si de aceea el are nevoie de sprijinul unei forte superioare pentru a se indrepta- dar aceasta forta este ceea ce numim Dumnezeu, o entitate care ne-a inzestrat cu liber arbitru si care ne mai arata din cand in cand „Calea”. Aceasta entitate in care crede 3 sferturi din Planeta NU e compatibila cu ceea ce noi numim Inteligenta Artificila pentru ca NU e normativa la modul direct, adica nu guverneaza prin interdictii, legi implacabile si pedepse, pentru ca asta inseamna dictatura in termenii societatii umane. E drept ca, la o analiza atenta, situatia planetei a cam ajuns intr-un punct in care se cam justifica dictatura numai ca societatea umana NU evolueaza la modul optim intr-o dictatura puternic normativa, tocmai din cauza lipsei libertatilor umane. So.. una e sa te ajute robotul sa optimizezi activitatea si societatea umana si cu totul altceva este sa-ti dicteze robotul un anumit tip „optim” de societate umana. N-o sa-ti placa ce iese.

  • Aveti perfecta dreptate. Bomboana de pe coliva a fost plecarea romanilor la sparanghel. Daca pana atunci lumea credea pe deplin in posibilele ravagii ale noului virus, dupa, a inceput lumea sa citeasca ceva mai mult si sa se trezeasca.
    Vad ca doar generatia mea a fost mai revolutionara (si ati avut aseara o celebra dna.prof.invitata care a avut curaj sa spuna multe); tinerii frumosi si liberi au inghitit gogoasa si au stat insa bine pititi.
    Daca politicienii s-au complacut sa plece capul in fatza dictaturii medicale inseamna ca le-a convenit.
    Este dezgustator cum apostolii apocalipsei ameninta in mass-media si invoca necesitatea aberanta a unei noi stari…cred ca de achizitii cu dedicatie…
    Guvernul „meu”, dupa cum se plange, se pare ca a reusit sa arunce Romania in criza economica si nici nu are vreo intentie serioasa de a face ceva. Daca nici nu vor creste pensiile cum scrie legea sa vedeti ce procente vor avea la alegeri…exact procentajul cu care vor mari punctul de pensie. PNTCD-ul va avea mai multe procente decat ei!

    • Adica daca nu plecau romanii la sparanghel, noi restul omenirii orbecaiam in ceatza si acum referitor la periculozitatea acestui virus. Adica „ne luam lumina” numa de la televizor sau ce? Acest virus numit COVID n-ar fi o tzeapa daca el n-ar fi manipulat politic pentru punerea in opera a agendei Fiarei globaliste, neo-marxiste. Cu alte cuvinte, baietii aia cu Soros, Gates si alti dezaxati in frunte, n-au gasit un alt mijloc de a convinge omenirea cu privirea la doctrina pe care o promoveaza decat inchiderea oamenilor in case si obligarea lor sa circule cu carpa pe figura cand merg sa-si ia de mancare sa nu moara de foame. In 2020 a rabufint ca un vulcan habotnicia religioasa medicala ca baza a instaurarii dictaturii globale. Asta ne mai lipsea, restul problemelor le rezolvasem

  • felul in care aceasta civilizatie se misca este asamblat in felul in care toate celelalte civilizatii s-au miscat, pentru ca aceasta civilizatie din cenusa acelora s-a nascut.

    chiar si simplul fapt ca peste toate acele civilizatii s-a asternut iarna, ar trebui sa i dea de gindit acestei civilizatii.

    cu toate ca civilizatia tinde sa renunte la ‘punerea la indoiala’, ea nu poate scapa de ‘ punerea la indoiala’ care e lege in Univers.

    civilizatia va fi ‘pusa la indoiala’, insusi Universul o face, iar cea mai simpla cale de a pune la indoiala mersul civilizatiei e echivalarea traiectoriei civilizatiei cu dorintele omenirii.

    prin urmare cea mai sigura cale prin care echivalenta poate fi demonstrata e definirea viitorului dupa cum e el strigat prin pietele lumii mari.

    ‘nemultumirile populare’ sint cea mai sigura cale prin care traiectoria civilizatiei poate fi imbunatatita, conditia fiind ca aceste nemultumiri sa intre in armonie, definind, astfel, un trend majoritar al dorintelor.

    prin urmare ‘nemultumirile populare’ nu doar ca sint benefice, dar pare a fi ceva de bun simt ca ele sa intrein armonie, definind prima revolutie mondiala a unei civilizatii.

    revolutia, prin simpla manifestare, deci dincolo de radacina ei artificiala sau naturala, e sinonima cu Primavara.
    tot asa cum Primavara e esentiala in dinamica Naturii, tot asa Revolutia e esentiala in dinamica unei civilizatii.

    lipsa putintei de a dinamiza o revolutie plenara intr o civilizatie a fost cauza care a dus la disparitia tuturor civilizatiilor.

    prima revolutie mondiala, adica aceasta, care se manifesta intr o civilizatie e si ultima, pentru ca, odata cu manifestarea primei revolutii mondiale, se defineste ceea ce se poate numii Primavara Perpetua. adica Perpetua Revolutie.
    aceasta civilizatie e suma celorlalte civilizatii, iar masura vremurilor acestei civilizatii este…’desavarsirea’.
    Perpetua Revolutie e…din povestea ‘desavarsirii’ civilizatiilor, iar aceasta poate fi asmililata Nemuririi, pentru ca doar Perpetua Revolutie poate defini Nemurirea.
    Nemurirea nu presupune o Toamna…care nu se mai termina, ci o Primavara care…nu se mai termina!, deasta si e Primavara Perpetua, adica Revolutia Perpetua o stare de normalitate intr o civilizatie…care tinde spre desavarsire.

    Artificial sau natural, nemultumirile populare vor intra in armonie mondiala.
    Cheia caii pe care Civilizatia tre sa inainteze se afla in dorintele omenirii, prin urmare omenirea va genera…calea de urmat.
    Artificial sau natural, calea pe care Civilizatia va pasi va fi definita…in pietele lumii mari.
    adica…pe strazi.

    oricum altfel ar insemna ca dorintele omenirii sint innabusite. or asa ceva e imposibil, la nivelul de dezvoltare la care a ajuns civilizatia, pentru ca ceea ce se numeste libertate, dar la scara universului, inseamna ‘dorinta’. libertatea de a-ti dori…e lege in Univers!, pentru ca exclusiv dorinta genereaza viitorul.

    pe cind lipsa dorintei, care e calea spre Vesnicie, presupune armonizarea dorintelor omului cu dorintele Naturii,
    in cazul Civilizatiei e fix pe dos, adica lipsa dorintei e plenar demolatoare!, ceea ce se cere, in cazul Civilizatiei, e perpetuarea la infinit a dorintelor, astfel incat Viitorul sa poata fi proiectat catre Infinit!
    ( cu precizarea ca mai trebe ceva…, e necesar ca aceste dorinte, perpetuate la infinit, sa fie si de un anumit fel, adica fix pe dos decit arata Natura, perpetua:))
    …de-asta viitorul Civilizatiei poate fi proiectat exclusiv de unu care are ‘tot timpul’ la dispozitie pentru a cunoaste…mai inatai Natura, abia apoi, intorcindu-i miscarea pe dos, putindu-i proiecta, Civilizatiei, un traseu catre Infinit

    starea actualei civilizatii e o intersectie a tuturor dorintelor exprimate, din civilizatie in civilizatie, de toti oamenii care s-au nascut pe planeta asta.
    cu toate ca, poate, vremurile astea nu par a fi speciale, ele sint plenar speciale!:)))
    altele mai speciale…de unde?!:)))
    nu i de colea sa se desavarseasca o civilizatie, care e si prima si ultima:))

  • Uriașa mașinărie de propaganda și fake news a Vestului a făcut din Covid o armă politică veritabila de pus in opera premisele unui stat totalitar cu caracteristici neo-marxiste.
    In acest context, masca depășește rolul unui simplu mijloc de protecție și devine un simbol al pumnului in gura democrației și omului simplu.
    La fel scanarea pe frunte, distanțarea sociala (în loc de distanțare fizica), „salutul cu cotul’, închiderea bisericilor, trackingul generalizat, nu sunt simple chestii izolate, ele fac parte din fundamentele noului stat totalitar care germinează pe tăcute pe tot globul.
    Dacă era vorba numai de virus și pandemie, rămânea doar o problema medicală pana la capăt, nu devenea una politică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *