Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Cum a fost exclus PMP din rîndul „Partidelor Frățești” de Dreapta

Presa de sîmbătă, 1 august 2020, a proclamat drept evenimentul principal al verii anunțarea candidaților comuni la localele pe București ai PNL – USR-PLUS. Așteptarea acestui anunț a fost potențată în plan emoțional de știrile și zvonurile despre un posibil eșec al negocierilor dintre PNL și Alianța USR-PLUS. Au fost lansate cu abilitate în spațiul public știri din culise menite a schița în USR un partid neînduplecat cînd vine vorba de puritatea candidaților, un fel de partid bolșevic pentru care pînă și apropierea în spațiul unui autobuz trezește frisoane la gîndul unei infectări a membrilor cu virusul corupției. Firește, în tot acest timp Dan Barna, liderul USR, e anchetat de DNA, împreună cu familia și amicii sub suspiciunea de corupție. Pentru partidele de tip bolșevic astfel de realități sînt lipsite de importanță. Singurul lucru care contează e credința nestrămutată în religia de partid. USR și-a jucat bine fecioria politico-ideologică. A cîștigat mai mult decît și-a propus. În realitate o participare a Alianței la București pe liste separate ar fi fost un dezastru inevitabil. Așa cum se vede chiar din lista impusă de Alianță în materie de candidaturi reprezentanții USR-PLUS în bătălia pentru primării ar fi fost alungați de alegătorii din sector de la ușă pe motiv că N-avem nimic de reparat la baie. Prin urmare nu PNL a avut nevoie de USR-PLUS, ci dimpotrivă partidul lui Dan Barna și cel al lui Dacian Cioloș au avut nevoie de alianța cu PNL.

Eu cred însă marele eveniment al verii n-a fost ajungerea la o înțelegere între cele două partide de Dreapta în bătălia cu PSD pe București, ci excluderea PMP din ceea ce ar fi trebuit să fie Dreapta Unită. Sîmbătă, 1 august 2020, la emisiunea Anei Maria Roman de la Antena 3, am semnalat că absența PMP din Coaliția împotriva PSD la localele din București văduvește Dreapta de folosirea sloganului Dreapta Unită împotriva PSD. Prin aceasta bătălia coboară din planul politic (Dreapta vrea să elibereze Bucureștiul de Ciuma Roșie) în cel al opțiunii pentru candidați. Dacă în plan politic candidații PSD erau vulnerabili, în planul opțiunilor pentru o persoană sau alta sînt imbatabili ca primari în exercițiu.

Excluderea PMP din Coaliția de Dreapta are însă și o semnificație care depășește cu mult alegerile locale. Deoarece Dreapta avea nevoie ca de aer de a se prezenta unită la localele pe București, excluderea PMP ia înfățișarea unei acțiuni politico-ideologice, de excludere de tip Moscova a unui partid din rîndul partidelor frățești. S-a spus ici colo că principala cauză a acestei excluderi fost concurența sîngeroasă dintre PNL și Alianță pentru fiecare candidat de sector. Aiurea! N-ar fi fost nici o problemă ca unui candidat al PMP să i se facă loc la unul dintre sectoare. Atît din partea PNL, cît și din partea USR-PLUS candidează la primăriile de sector cetățeni care în materie de politică abia au coborît din tren. La fel ca toți cei descinși în Gara de Nord din Cocîrlații de Mijloc, candidaților din partea noii Coaliții le va trebui timp pentru a-și da seama ce înseamnă un sector din București. Motivul pentru care PMP a fost exclus din proiectul politic de Dreapta pentru București a fost dezvăluit public de Ludovic Orban la vodevilul care a fost lansarea cu note de simbol din Piața Universității:

„Astăzi avem de dat o veste bună pentru bucureșteni: Dreapta modernă proeuropeană s-a unit într-un proiect comun pentru București. După săptămâni de discuții, de analize, de evaluări, partenerii din USR-PLUS împreună cu noi, cei din Partidul Național Liberal, am hotărât că împreună putem să oferim un viitor mai bun pentru București și o viață de calitate mai bună pentru fiecare bucureștean.”

Așadar, PMP a rămas pe dinafară din motive politico-ideologice: Ludovic Orban și Dan Barna văd în PMP un partid care nu poate face parte din „Dreapta modernă proeuropeană”. Ceva în genul excluderii de către Moscova din rîndul partidelor frățești a partidului comunist chinez, considerat de celelalte partide ca fiind în afara comunismului. A considera că PMP nu aparține Dreptei moderne proeuropeană e o insultă la adresa lui Traian Băsescu. Așa cum am zis în Jurnalul meu video de sîmbătă seara. Între timp, deoarece noaptea e un sfetnic bun, m-am gîndit că ar putea fi o insultă numai dacă nu ținem cont de iminentul Război rece dintre SUA și Uniunea Europeană. Dacă proeuropean înseamnă pro-Bruxelles în confruntarea cu Washingtonul atunci PMP-ul a fost exclus pentru că Traian Băsescu e proamerican. Prin urmare mă așteptam la o reacție de amploare a PMP la această insultă constînd într-un atac politico-ideologic la adresa PNL. Ar fi fost singura reacție la umilirea publică a PMP de către PNL prin excluderea partidului din rîndul partidelor de Dreapta modernă, proeuropeană.

La provocarea publică din partea lui Ludovic Orban reacția PMP a fost jalnică. Atît Traian Băsescu, cît și Eugen Tomac s-au apucat să explice manevra trioului PNL – USR-PLUS de excludere a PMP din Alianța de Dreapta. Și anume că USR s-a opus includerii candidaților PMP în alianța de Dreapta, pentru ca Nicușor Dan să nu cîștige. Ce legătură e între eșecul lui Nicușor Dan și lovitura dată PMP prin excluderea din Alianța de Dreapta pe motiv că partidul lui Traian Băsescu nu e european? Niciuna. Ipoteza lansată de Traian Băsescu și însușită rapid de Eugen Tomac, potrivit căreia Dan Barna a vrut să-l arunce în luptă pe Traian Băsescu pentru ca acesta, prin cele 10 la sută voturi, să-l facă pierzător pe Nicușor Dan, concurentul lui Dan Barna la președinția USR, e demnă de un invitat permanent la un talk show de dimineață decît de un politician de forța fostului președinte. De unde să fie sigur Dan Barna că Traian Băsescu va candida? Eu, de exemplu, nu cred că Traian Băsescu va candida. Pe de o parte pentru că tragerea în sus a partidului nu merită prețul înfrîngerii celui care a fost de două ori președintele României la localele pe București. Pe de alta, pentru că dosarul de la CNSAS poate fi folosit de adversari pentru a bloca înscrierea lui Traian Băsescu în cursă.

Prin urmare la umilirea fără precedent a PMP prin considerarea de către PNL că nu e un partid de Dreapta, modern, european și astfel nu-și găsește locul alături de adevăratele partide de Dreapta pro europene, liderii PMP au dat un răspuns care adîncește și mai tare umilirea publică. Sînt multe cauze ale acestei scînceli pe post de dat cu pumnul. Cea mai importantă mi se pare asumarea de către acest partid a posturii de cerșetor pe la ușile PNL. Liderii PMP în frunte cu Traian Băsescu n-au crezut o clipă că PNL își va putea permite să dea cu flit PMP în bătălia pentru București. Au fost însă multe alte situații în care PNL a umilit PMP iar lideri PMP, s-au grăbit să se plece mai tare pentru a putea fi călcați în picioare mai bine.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

19 comentarii pentru articolul „Cum a fost exclus PMP din rîndul „Partidelor Frățești” de Dreapta”

  • USR-Plus este o carcasa in putrefactie a unei fosile care candva a insemnat o alternativa pentru Romania penrtru scurta vreme. Iar PNL-ul nu mai este ce a fost. Trio-ul de „pedofili la costum si cravata” Orban-Arafat-Iohannis au si distrus acest partid istoric, dupa ce au investit ani buni sa urce la carma de conducere a PNL-ului;

    dupa ce cu multi ani in urma Ion Iliescu si Adrian Nastase cele 2 vechi fosile kaghebiste distrusesera impreuna cu latii „oameni de bine” printre care si Basescu fost membru PD cu Petrica Roman, un sionist betziv notoriu, pusesera umarul la distrugerea PNT-CD-ului.

    Basescu este un fel de Iohannis ascultator de poruncile „celor su shortz in fatza pantalonilor si manusi albe”, cu aroma de betziv a la Ludov Orban pe care cred ca-l baga sub masa la baute, si cu tendinte de „profesor civism si joc politic corect” in fatza camerelor tv/de filmat in general, asemenea lui Silviu Brucan caruia de asemenea ii curgeau mucii la emisiunile de „anal-iza politica” de cu ani in urma…

    Concluzia: Nimic nou sub soare. Este nevoie de o miscare profund nationala, ca in Polonia sau Bielorusia unde sa avem un dictator de dreapta dar care sa fie crestin, sa-i pese de oameni si cu o mana de fier sa puna la munca campului 90% din parlamentarii si guvernantii tzarii. Un om care sa ne scoata din Babilonul satanist numit UE, sa nationalizeze toate intreprinderile vandute dupa 90 cu mici exceptii, sa nationalizeze sistemul bancar, sa redeschida minele si sa reconstruiasca fabricile demolate, si inchida granitele cu UE, exceptand Bulgaria.
    Un om nationalist ca Ceausescu dar mult mai bun ca el, caruia sa-i pese intradevar de oameni si de problemele lor, un om crestin care sa ii puna la munca si pe hotzii din puscarii si sa faca justitie precum o facea Solomon si Constantin cel Mare, simplu direct si rapid.
    Un om care sa inchida homalaii si pedofilii pe viatza iar pe traficantii de copii, tinere, droguri si de organe umane sa-i judece si sa-i execute in fatza plutonului de executie publica. Un om care sa opreasca hotzia si sa incurajeze cinstea si dreptatea sociala.
    Daca ne rugam suficient lui Dumnezeu, poate vom avea sansa sa avem un astfel de conducator. Asa sa ne ajute bunul si milostivul Dumnezeu!

  • „S-au grăbit să se plece mai tare pentru a putea fi călcați în picioare mai bine”…? Nu ziceti „hop” pana n-ati sarit, d-le Cristoiu.. Nu-l subestimati pe Marinar. Eu sper sa spele pe jos si cu „contesa Pandele”, si cu „Mucușor Ban”..

    • Nu ti-a ajuns ca a spalat pe jos cu o tara intreaga 10 ani, sceleratule?

      • …Un spalat pe creier vine sa-mi explice mie cum a spalat Basescu cu tara pe jos..? :)) Cu asta se ocupa Iohannis, care ne-a facut colonie si rusinea Europei, dar antenele n-o sa-ti arata asta niciodata..!

  • Americanii ne au mai „tranzactionat” pe noi in doua randuri,dupa Al Doilea Razboi Mondial,cand ne au dat cu totul pe mana lui Stalin,si prin 2014,cand ne au lasat lui Merkel,sa devenim vasalii nemtilor,eu unul nu as avea incredere in amerloci,nici sa trec strada,ei „tranzactioneaza” si pe ma sa,si proprii copii pentru un teanc de dolarei in plus.

  • In rest le zici bine Cib.

  • Tot ridicolul situației, „marea alianță de dreapta” a plecat tot de la ideea fixă a lui Iohannis, să stârpească PSD.
    PMP a fost considerat prea mic și nefolositor.
    Haaa,hhaaa, USR are niște ageamii. E una Simona Spătaru, candidat la sector 4 care vrea să se ocupe de delata Văcărești(!!??) care însă este în alt sector!
    Mai e un ageamiu propus la sect.2, programul lui e să depesedizeze primăria(!?), alt diliu, omul lui Cioloș.

  • Excluderea PMP dintr-o asa zisa alianta a fost necesara din considerente de ordin practic. Daca PMP se va zdrobi in anonimat acum, la locale, cele 4-5% din voturile asteptate la parlamentare se vor imparti in mare masura intre PNL si USR. Invers, cu un PMP in alianta acum, nu s-ar face decat sa se legitimeze muribundul la generale, adica sa se piarda cele 5% din voturi.

    Independent de asta, PMP nu a fost niciodata un partid de dreapta ci unul populist, chiar ultrapopulist de genul PRM dar de alta culoare a vopselei. In sfarsit, last but not least, condamnarea lui Basescu ca Petrov este iminenta si alaturarea dreptei cu Basescu nu ar aduce decat prejudicii.

    • Mie sa-mi spui care partid din Romania e de dreapta. Asta intr-o tara in care in afara de lefegii din Justitie, institutiile de forta si secrete, ministere si nspe agentii guvernamentale, restul populatiei n-are dupa ce bea apa si impusca francul pe sestache. Care e masa sociala pe care s-ar baza un partid de dreapta in Romania? Este ca nu poti sa spui? Pentru ca in Romania nu exista partide de nici un fel, sunt doar anexe ale securitatii care ametesc publicul naiv si aerian.

      • Nu exista Dreapta sau Stanga,exista alianta PSD PNL,Aceeasi mizerie,Iohannis si PSD eii se fac ca se urasc ,de ochii prostilor,dar ei de fapt,pe la spate sunt mana in mana,PNL eii vor sa se scape de toarsu poreclit Petrov,ca sa inghita mai apoi PMP,sa l inglobeze in PNL.In rest PSD PNL,blat pe toata linia.Chiar il credeti pe Iohanita ca vrea disparitia PSD,haida de,nici gand,astea s vrajeli pentru naivi,astia sunt mana in mana.

  • atunci cind politicienii vor ajunge sa si aleaga poporul dupa chipul si asemanarea lor, operindu-l estetic…la nevoie,…procedurile fiind eminamente matematice,
    …adica pe vremurile astea,
    perpetuarea manifestarii teatrale a ‘poporului care isi alege conducatorii’ devine un afront adus Bunului-Simt.

  • Noul Conducator: Inteligenta Artificiala

    pe ‘vremurile punerii la indoiala’, adica pe vremurile astea, cel care e pus la indoiala e inclusiv sistemul politic.

    atunci cind politicienii, care definesc sistemul politic, se pun la indoiala reciproc, se naste o alta balanta care echilibreaza situatia punind la indoiala chiar sistemul politicactual.
    talerul care echilibreaza, al balantei, e ‘noul sistem politic’.

    ‘noul sistem politic’ e definit fix pe dos decit arata actualul, pentru ca dasta se si numeste ‘punerea la indoiala’ asa… si nu altfel, pentru ca dasta se numeste balanta asa si nu altfel.
    prin urmare putem cunoaste cum va arata noul sistem politic? pai…cam putem, pentru ca el va fi format din antipoliticieni iar votul va fi…antivot.

    ‘noul sistem politic’,
    pentru ca tendinta naturala e ca globalizarea sa se desavarseasca, trecind in unificare,
    va fi parte a unui ‘sistem social unic’,
    acesta unificind toate sistemele sociale actuale intr un intreg, intr o singura ecuatie de miscare,

    antipoliticienii ( adica politicienii ‘noului sistem politic’ ) vor fi, mai inainte de a fi altceva, orice…dar numai oameni nu.
    pentru ca politicienii-oameni, adica cei deacum, fiind pusi la indoiala plenar, genereaza, spre echilibrare, antipoliticienii…or astia vor fi…anti-oameni, in primul rind, adica oameni…cu minus in fata ( adica oameni intorsi pe dos, ca ntr o oglinda )

    atunci cind conducatorii au putut fi definiti in mod artificial,
    adica pe vremurile astea,
    spre echilibrare, s-a definit, Universul a facut asta, balanta care echilibreaza ‘facerea’…artificiala.

    pe un taler politicienii definiti artificial, pe celalalt taler artificialul care devine politician.
    asta e balanta care echilibreaza.

    atunci cind conducatorii sint alesi dupa proceduri matematice, deci artificial, adica atunci cind conducatorii isi aleg popoarele dupa chipul si asemanarea lor, ( la o adica operindu-le estetic pina le seamana ), deci atunci cind nu popoarele isi aleg conducatorii… Natura intervine, spre absoluta echilibrare.

    Atunci cind politicienii au putut fi definiti artificial, adica acum, s-a construit temelia ‘noului sistem politic’,
    adica temelia ‘sistemului social unic’,…care unifica toate sistemele sociale intr un intreg…tocmai bun de pus la temelia lumii mari…si care lume abia astfel devine si ea un intreg , …prin urmare Unificarea, daca va exista, poate fi doar un efect, nicicum o cauza pentru care sa lupti…

    actualul sistemul politic, ajungind sa si defineasca artificial, matematic, conducatorii, si-a cintat singur de ingropaciune, pentru ca si a definit singurel Talerul care-l pune la indoiala in mod absolut ( astea fiind ‘vremurile desavarsirii )

    viitorul este al Artificialului…care va deveni conducator,
    iar acest viitor a fost asamblat din dorintele celor care au ajuns sa defineasca artificial, in mod fundamental…matematic, conducatorii.

    definind artificial conducatorii ai tesut un viitor in care artificialul devine conducator.

    deci iata de ce in viitor(ul care deja se intrevede la orizont) lumea mare va fi condusa, implacabil!, de catre o Inteligenta Artificiala…

  • In Romania sa vorbesti despre politica, e o gluma sinistra. Pana si Grivei stie ca toti politicienii sunt manevrati de calugarii de la Manastire iar acestia sunt si ei impartiti pe factiuni conduse de diversele centre de putere occidentale. Numai naivii se mai duc la vot, crezand ca votul lor chiar inseamna ceva pentru ei si pentru viitorul lor. Nu inseamna nimic, dar fix nimic. Romania e o colonie de mana a treia din care occidentul ia caimacul, smecherii locali restul, iar moftangii iau exact praful de pe toba. Singurele spectacole care mai spun cate ceva sunt cele organizate de ambasadorii occidentali care cand se trezesc dupa siesta, ies sa mai dea oarece ordine supusilor locali. Romania se scufunda incet si ireversibil si nimeni nu are nimic impotriva!

    • Incep sa cred si eu ca degeaba mergem la vot; iese doar cine trebuie.

      • Votul nostru chiar nu conteaza. Problema sekuricilor e ca alegerile locale (care sunt un indicator pentru generale) sunt propuse inainte de transarea razboiului USA vs China+Rusia+UE+OMS si nici a celui dintre Trump si Deep State+miliardarii pandemici. Si atunci, bajetii nostri cam umbla prin ceata. Nu au o comanda bine definita si unica. Belea mare pentru „strategii” de la colonie! Oricum, pentru amarasteni, va fi cam tot aia, adica vor lua ca si pana acum, fix praful de pe toba!

        • O mica corectura Cib,razboiul este cam asa Putin+Trump,maimutica Kremlinului vs China+Merkel+Soros(Illuminati).

          • Ca dovada Trump a vrut sa reprimeasca Rusia in G7 ,(sa redevina grupul G8),faza e ca,astfel Trump planuia o alianta Rusia SUA,contra Chinei,si ghici ce,Craiasa de la Berlin(Merkel a Germanilor) s a opus,folosindu si dreptul de veto,devenind cuiul lui Pepelea,in chestiunea aliantei gandita de Trump,(alianta Ruso Americana contra Chinei).Pentru noi chestiunea este deosebit de periculoasa,gandindu ne la ce conditii ar pune Putin Americii pentru o alianta SUA Rusia contra Chinei,pe care o vrea Trump,Trump care ar da o si pe fiica sa pentru o alianta cu Putin contra Chinei.

          • Cred ca faci o eroare. Trump a fost ales de baietii din State, care si-au pierdut joburile din cauza ca toate afacerile s-au mutat in China. Si el a promis sa le aduca inapoi. Ideea nu era rea dar s-a lovit de opozitia crancena a miliardarilor pandemici. Alianta cu Putin ar fi doar de conjunctura. China e marele adversar care are capacitatea sa le traga yankeilor presul de sub picioare. Trump n-are nici in clin nici in maneca cu rusii. Numai ideea ca rusii si-au pus omul la WH e o prostie mare cat America. Asta ar insemna ca informativ, SUA sunt in buda iar rusii sunt cei mai cei de pe planeta. Omul a incercat o alianta exact cum in WW2 SUA, UK si Franta s-au aliat cu URSS-ul lui Stalin. Beleaua lui Trump e ca nemtii si francezii se pupa pe bot cu rusii dar nu ar vrea ca si americanii s-o faca. Deci Trump a stricat toata serparia si fratia vestului cu rusii si chinezii. Gogoritele democratilor nu cred ca mai tin nici la kindergarten. Ca pentru noi e tot aia, indiferent cine conduce lumea, iar nu e o noutate. Pentru omul de pe strada, ce mi-s rusii, ce mi-s nemtii, ce mi-s americanii. Toti vor sa ia caimacul din tara asta. Nimeni nu vine aici sa faca caritate, din contra.

        • Deep State,miliardarii anti Trump,aia oricum sunt apatrizi,tara lor este tot Globul,ca de aia se si autointituleaza Globalisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *