Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Cum a petrecut Guvernul Orban în plină zi de lucru

Vineri, 29 mai 2020, seara, pe rețelele de socializare a fost postată o fotografie care arăta pe premierul României, Ludovic Orban, împreună cu alți miniștri, stînd la băute (whisky ) și pipat (trabucuri) în biroul său de la Victoria. Momentul fusese surprins luni, 25 mai 2020, la ora 15 și reflecta sărbătorirea zilei de naștere a lui Ludovic Orban.

Despre acest Scandal am vorbit pe larg în Jurnalul meu video de pe cristoiublog.ro.

Pozițiile critice față de această secvență s-au concentrat pe încălcarea unor legi de către premier și ceilalți miniștri fumînd într-un spațiu închis și stînd fără mască. Nu știu dacă această direcție a fost rezultatul unei manipulări subtile menite a-l scoate din încurcătură sau cum ar spune poporul de-a dreptul din rahat pe Ludovic Orban. Sigur e că presa miluită, cot la cot cu presa Diviziei Presă, s-a grăbit să reducă întreg scandalul la încălcarea unor legi. Potrivit scenariului de ieșire din rahat, Ludovic Orban și miniștrii s-au dat peste cap să fie amendați de către Poliția din subordine. Pentru presa miluită, pentru presa Diviziei Presă și pentru ceata de postaci a PNL, acțiunea a fost folosită pentru a transforma un dezastru într-o victorie. A trecut în plan secund faptul că ditamai membrii Guvernului ședeau la băute în biroul premierului pentru a se scoate în prim plan faptul că respectivii s-au cerut amendați. Potrivit acestei manipulări grosolane, momentul a dovedit încă o dată diferența dintre PNL și PSD. Dacă ar fi fost Viorica Dăncilă și miniștrii PSD, poliția ar fi primit ordin să nu-i amendeze. Fiind vorba însă de membrii Guvernului Meu, nu numai că premierul nu s-a opus amendării, dar mai mult s-a străduit să fie amendat. Evident, avem de a face cu un sofism de cea mai joasă speță. Din faptul că un infractor e sancționat nu înseamnă că el nu mai e infractor. Premierul și miniștrii au încălcat două legi. Chiar dacă ei s-au autodenunțat și au fost sancționați pentru asta, infracțiunea rămîne și încă într-o formă agravantă, deoarece e vorba de niște demnitari. Așa cum am demonstrat în Jurnalul meu video esența întîmplării e dată de faptul că luni, 25 mai 2020, la început de săptămînă, premierul și patru miniștri au pus de un chefuleț în biroul premierului. Se presupune că un premier are treburi pînă peste cap. Se presupune că biroul său e de lucru, nu de chef. În plin program de lucru, o parte a Guvernului României își îngăduie un chefuleț. Pretextul a fost ziua de naștere a premierului. În lumea civilizată, premierul își vedea de treburi pînă seara tîrziu și organiza o petrecere la el acasă (în nici un caz la birou) la care-i invita pe miniștri.

Bogdan Iacob, unul dintre confrații care se iluzionează că avem o țară ca afară, mi-a trimis chiar vineri seara, după apariția pozei, textul postat de el pe InPolitics sub titlul Fotoshima! Prin el Bogdan Iacob își exprima convingerea că fotografia e pentru guvernul Orban ca explozia de la Hiroshima pentru japonezi. Chiar din seara respectivă i-am zis lui Bogdan Iacob, cum fac ori de cîte ori el se iluzionează asupra României de azi, că se înșeală, că nu se va întîmpla nimic. Nu numai pentru că la noi, de vreo zece ani, de cînd Serviciile secrete pun președinți și premieri, un guvern cade cînd vrea președintele, dar și pentru că o zguduire de proporții cere intervenția presei și a Opoziției.

Despre intervenția Presei inutil să mai glosez.

S-a văzut și în acest caz că presa independentă e o palidă amintire. Dacă n-ar fi internetul, România regimului Iohannis ar fi reflectată în presă mai ceva decît România lui Ceaușescu în Scînteia.

Ar fi fost normal ca Opoziția să ia atitudine. Că PSD a tăcut nu mă miră. Și nu numai pentru că PSD e pe zi ce trece un partid cu proteză pe post de dantură, dar și pentru că denunțarea de către partidul baronilor a unui chef de partid și de stat ar fi fost o absurditate. Singurul partid a cărui intervenție publică ar fi răscolit România e USR. Nu odată acest partid a fost prezentat de mine ca partidul unei altfel de politici, ca forță a generației postdecembriste școlite în Occident. Ce alt exemplu de politică veche putea fi mai bun pentru USR decît cheful ghiorțănesc din biroul premierului, încălcarea legii de către chiar miniștrii Guvernului? A zis USR ceva? Firește că nu. Cum se explică asta? Prin fixarea USR la 13 la sută în sondaje. Am tot mai mult impresia că USR e o creație a Serviciilor interesate în numele lui Klaus Iohannis de asigura PNL formarea unei majorități după alegeri. E limpede că PNL nu va obține peste 50 la sută. Pentru ca PNL să guverneze i s-a găsit un partid tot de Dreapta, menit a obține un procentaj din electoratul care n-ar fi votat PNL. Și astfel PNL i se pregătește de pe acum concubina, pe numele ei USR. Ca și cazul în prezidențialelor, observăm în cazul USR o politică pe care am putea s-o numim a frînei trase. Orice acțiune care i-ar putea aduce partidului un salt în sondaje e evitată de conducere pentru ca nu cumva USR să iasă din rolul de viitoare concubină a PNL la guvernare. Partidul critică PNL, dar o face cu maximă prudență, evitînd răsucirea cuțitului în rană. Scandalul cu fotografia ar fi avut nevoie de o reacție spectaculoasă a USR la nivel de președinte. N-a fost așa ceva. Dacă ar fi fost, USR risca să treacă dincolo de hotarele impuse pentru a rămîne un partid în umbra PNL.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

20 comentarii pentru articolul „Cum a petrecut Guvernul Orban în plină zi de lucru”

  • In timp ce carciumile se deschid, bisericile raman in continuare inchise.
    E clar ca FIARA va mentine bisericile inchise astfel incat slujbele sa nu se poata tine in altar ci in cu totul alte locuri decat prevede randuiala crestina. Planurile FIAREI de inchidere definitiva a bisericilor, de scoatere a religiei din capul oamenilor si de interziecere a acesteia prin lege sunt clare.
    In magazinele capitalismului se poate intra cu masca pe figura, in biserici nu. Asta e! Ce am crescut la san, asta avem…

  • Cum ba egalitate in fata legii,ce suntem marxisti,stangisti,comunisti,sa fim egali in fata legii,nu ,noi suntem de dreapta,legea o respectati voi saracilor,si voi platiti si amenzile,noi suntem de Dreapta,legea nu i pentru noi,legea i doar pentru sarantoci,ce nu pricepeti ??? 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

    • Sa discutam acum si despre ceea ce se intimpla in SUA cu protestele de acolo.Se pare ca avem de a face cu un complot putred si abject al Ocultei Mondiale Chinezesti,impotriva marelui Patriot Trump. 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 Sa prezentam faptele care devoaleaza acest complot mizerabil Masonico-Chinez. 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 La Wuhan,nu intimplator acolo,in celebrul laborator de virusologie,chiar acolo,organizatia secreta proguvernamentala Chineza”Vampiri Chinezi”,in colaborare cu „Lady Dracula”,numele de cod al sus numitei Hillary Clinton,si alti neomarxisti sangerosi,sub inaltul patronaj al sinistrului presedinte Chinez,au inceput productia de Cyborgi chinezesti,fabricati partial din organe de avortoni,impreuna cu materiale sintetice.O parte din acesti monstruosi Cyborgi,sunt deghizati in politisti americani,care reprima manifestatiile din America.Cativa din acesti Cyborgi chinezesti deghizati in politisti sunt cei ce l au ucis in mod bestial pe cetateanul afroamerican Floyd,declansand haosul si miscarile de strada in America(aceasta miscare face parte din strategia de razboi hibrid pe care l duce China,in vederea cuceririi Statelor Unite ale Americii).Mare patriot TRUMP,fii pe faza si vegheaza,fii in alerta ca sa dejoci acest monstruos si abject complot impotriva maretei tale tari. 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

      • O noua teorie a conspiratiei ne spune ca extraterestrii reptilieni au fost creati de catre Chineji in subteranele laboratoarelor de la Wuhan 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 Bun,si acum sa lasam un pic gluma la o parte,faza e ca exista si posibilitatea ca violentele din SUA sa fie orchestrate chiar de catre oamenii lui Trump,ma gandesc, ca daca au loc violente extreme in SUA,Trump si oamenii lui vor avea ocazia perfecta sa instaureze legea martiala,si mai apoi sa institue Dictatura Militara.Cum? Foarte simplu.Un negru este omorit pur si simplu aiurea,oamenii sunt provocati sa se revolte,pe fondul si al nervozitatii post Coronavirus,oamenii isi revarsa furia,protestele degenereaza,oamenii sunt si provocati ca sa devina violenti(Trump jigneste protestatarii pe care i face stangisti,hoti,scursuri),protestatarii raspund cu violenta,violenta escaladeaza,si atunci Trump si gasca lui militara au ocazia de a impune Legea Martiala si de a institui un Regim Militar,ca raspuns la violente,apoi se poate trece la suprimarea Opozitiei,si la restrangerea si suprimarea presei de Opozitie,anularea alegerilor din toamna si asa mai departe.Nu se poate asa ceva??? Mai ganditi va bine.

        • Pai cam asta e scopul experimentului – lumea sa dea in clocot si sa apara baietii cu bastoanele, sa se permanentizeze starea de asediu, sa apara restrictii draconice, sa se schimbe legi, sa se inaspreasca controlul FIAREI, etc. Ca-i Trump la baza sau ca-s ceilalti mai are vreo importanta? Important e ca lumea a fost starnita sa dea in clocot.. pentru ca experimentul cuprinde si o astfel de etapa, ciomagirea omului simplu de catre statul militarizat pana in dinti. Toata planeta trebuie sa vada la TV aceasta ciomageala, plus supunerea tehnologica, electronica care va urma. Face parte din plan. Lumea trebuie sa deduca singura ca controlul biometric este justificat.

        • Asta cred ca vrea de fapt Trump si gasca din spatele lui(gasca lui militara care l sustine),instaurarea dictaturii militare in SUA,adica transformarea SUA dintr o republica democratica intr un stat cu regim militar.Adica preluarea puterii in SUA de catre Armata si institutiile de forta ,pe fata,direct(nu ca pana acum cand institutiile de forta aveau puterea dar nu puteau sa o exercite direct).

          • Si atunci regimurile autoritare din Rusia,China si alte asemenea vor fi niste mici copii fata de ce va fi in SUA si nu numai.

          • Ce ar avea de castigat Trump daca isi cotonogeste alegatorii inainte de alegeri? Si-ar taia singur craca (si asa subreda) de sub picioare.
            Cei le la CNN vor pune reflectoarele pe el cum cotonogeste poporul.
            Nu uita! Toate se intampla sub atenta observatie din partea Big Brother, pentru a justifica noi masuri.
            Relaxarea masurilor e o libertate aparenta, experimentul continua.

          • Pai ce alegeri,pai daca Trumpica si gasca militara pun mana pe putere prin legea martiala,ce dracu de alegeri sa mai fie,nu, astea se anuleaza pe termen nedeterminat,cu armata langa tine faci ce vrei,pai se pot anula alegerile un doi,ai tancuri ,armata mitraliere ,avioane,valiza nucleara,anulezi alegerile de numa numa,ce mai voteaza prostii,nu tata,dictatura militara si legea martiala inseamna ca nu mai voteaza nimeni,ever.Te critica presa,opozitia,pai i arestezi,i faci tradatori de tara,oameni vanduti Chinei si asa mai departe.Asa a facut si Hitler in Germania,ce lu Trump i o fi rusine sa faca la fel,haida de.

          • 3 sferturi din presa Occidentala e cu Trump,ce naiba,ma uitam la postarea cameleonului Gusa,data de Maestru,si ma uit si la antena 3 care desi afiliata CNN il ridica in slavi pe Trump mai ceva ca Fox News.Mari boieri,mari caractere,in fine.Oricum presa Occidentala este la fel de aservita lui Trump,cum este presa din China aservita Partidului Comunist Chinez,si la fel cum presa din Rusia este aservita lui Putin,nu vad nici o diferenta,iar daca Trump face impreuna cu generalii sai o dictatura militara,si anuleaza alegerile,ce ,il cearta cumva Merkel si Bruxellesul,nu,nici gand,pe asta l doare undeva,are valiza nucleara,si ditamai aparatul militar ,si cand ai valiza nucleara la dispozitie ai impunitate totala,dai socoteala doar in fata lui Dumnezeu.Si atunci se sinchiseste Trump si camarila lui militara de cineva,sau de niste alegeri,li se rupe.

  • „Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă vine cu o propunere surprinzătoare, motivată de impunerea distanțării fizce și de reducerea maculaturii din instituții: stocarea tuturor datelor personale, de identitate, de sănătate, fiscale, bancare, cazier ale cetățenilor români pe un singur card cu microcip, care să devină interfața de contact de la distanță a cetățeanului cu autoritățile, în cadrul unei administrații complet digitalizate.

    În opinia lui Falcă, România ar avea astfel „șansa” de a deveni o „campionă mondială” la asemenea măsuri, la fel cum este în prezent în top la viteza Internetului, pentru că întârzierea inițială în domeniul digitalizării ar prezenta avantajul „arderii etapelor”, putându-se implementa direct tehnologia cea mai avansată”

    Sursa:
    https://www.activenews.ro/stiri/Gheorghe-Falca-PNL-vrea-sa-ne-microcipeze-pe-toti-Sa-oferim-cetatenilor-o-identitate-digitala-unde-pe-un-card-se-pot-cumula-date-despre-identitate-sanatate-obligatii-fiscale-si-altele-161733

  • Ce valoare mai are legea aia daca a fost incalcata fix de cei care au dat-o?
    De ce recunosti ca o incalci abia DUPA ce ai fost prins? Daca nu erai prins, nu ziceai nimic?
    Si mai auzi si declaratia ca „daca trebuie, platesc amenda”. Pai tu nu stii daca trebuie? Nu esti tu cel care a scos-o din putul gandirii? Ce sa mai zic eu, care ma uit crucis si ma tot intreb ce sa inteleg din legile voastre?

    • Au vrut sa arate ca „legea nu e pentru catzei”.. asta e mesajul. Adica turma proasta, cu carpa pe gura, si oligarhia aleasa, fara carpa pe gura. Asa arata viitorul. Omenirea a luptat secole impotriva castelor si claselor sociale iar in 2020.. ce sa vezi.. ne intoarcem de unde am plecat acu 200 de ani. Pentru ca asta e scopul – sa ne invartim in cerc, in timp ce pe gura scoatem tot felul de vorbe mari si pretexte.
      Istoria se repeta, tocmai pentru ca cei care o pun in opera sunt aceiasi tragatori de sfori.

  • Ce sa se intample in TURBANISTAN!
    Daca era psd-ul REZISTENTII erau in piata,Bisisica turcana se lega de portile de la palatul Infrangerii nationale!
    Domnul Desis Batistuta spumega!
    Dide vopsea scarile, Angie isi intarea fesele de atata dat cu dosul de pamant!
    Guvernul oricum e in vacanta mare!
    Daca in locul lui Sica mandolina era Veorica acum avea plangere la parchet pentru tradare nationala!
    Ati vazut ce repede a cerut Colacul psd-ist dulapului sa-l revoce pe Lucovid!

    Danca Langa,Langa Danca la guvernareeee…e TALANGA!

    • Sunt doua filmulete care ma nedumeresc in saptamana trecuta,Asta cu petrecerea de la guvern si al doilea,Cel cu politaiul
      american care tinea piciorul pe gatul baiatului de culoare.Cum au reusit filmarile,Sunt foarte bune.Si apropo!eu cunosc multe persoane care cred Tot ce vad la TV

  • De cand democratia originala din Romania cei ce fac legi si regulamente sunt primii care le incalca. Nu ma mai mira nimic. Daca lucrurile ar fi asa numai in biroul cu pricina ar fi o nimica toata.

  • De cand Puterile Garante conduc Romania prin intermediul serviciilor si a justitiei, politicul nu a mai ramas decat cu rolul de „bufonul regelui”. Cam atat!

    • Sunt executanții planurilor FIAREI.
      De remarcat că s-a băut cu măștile pe masa adică să nu iasă discuții că numa prostii poartă masca…

  • E o noua „Canapeaua lu Oprea”, nu puneți botul. Astfel de imagini nu transpira, dintr-un birou închis decât dacă vrei să le faci publice. E o diversiune făcută să abată atenția de la cerința stipida ca oamenii, care merg la terasa sau la plaja, sa sune dinainte și să se inscrie intr-un registru aflat la terasa sau la plaja, cu datele personale, pentru a putea fi ulterior identificați și arestați din motive de Covid. Adică mama Chinei și a Coreii de Nord la un loc.
    Nu punem botul la diversiune

    • Vrem egalitate,dar nu pentru catei,lege pentru prosti,dar nu pentru noi,cum zicea saftoaica ,nu toti oamenii sunt egali,pai asa e ,gandire „de Dreapta”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *