Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Cum a ratat Nicușor Dan subvenția pentru căldură

În primărie, înainte de ședința de Consiliu General
La masa cea lungă, consilierii primarului general îl așteaptă de 15 minute pe Nicușor să vină la ședința pregătitoare.
Liniște mormânt.
Sau parcă nu: un bâzâit fin se aude dinspre plantele de la geam. Țânțarul gras de astă vară este tot aici. Și-a promis că nu pleacă decât cu picioarele înainte din primărie, oricât l-au rugat rudele de vis-a-vis, din Cișmigiu. Îl așteaptă pe primar să vină, să se cuibărească fericit printre cârlionții primului pletos al orașului.
“ Cât de prost aș fi să plec de lângă salvatorul neamului meu? Pentru ce, pentru gunoiul din parc? Sărakilor, am evoluat. Sunt Țânțarul General.”
Consilierii încep să se foiască. Din spatele ușii lui Nicușor nu se aude niciun sunet.
ZDRANG!
Secretara se precipită de la birou. În grabă, varsă cafeaua abia începută. Alunecă pe lichidul maroniu, se lasă artistic pe genunchiul drept, își ține cu ultimele puteri gâtul țeapăn pentru a nu cădea în nas cu coafura cea nouă, dar reușește la timp să pună mâna pe faxul cabinetului primarului general, căzut de la înălțimea dulapului pe care era pus strategic.
– AOLEU!!!! Vaaai! Cum ai căzut tu iar, nenorocitule? Abia te-a reparat dom primar!
Ușa biroului se crapă în sfârșit. Primarul general iese agitat.
– Vio! Faxul? De ce e pe jos? Dulapul a pățit ceva? L-ai udat cu cafea???
Din sala unde sunt consilierii se aud bătăi din palme. Nicușor bagă uimit capul pe ușă. Țânțarul se așază mulțumit în plete, cu un geamăt bâzâit pe nas de fericire.
Nicușor stă în prag cu faxul în mână.
– Ce-i cu voi aici?
– Avem ședință dom’ primar! Dați o lovitură azi traficului! Nu ne trebuie nouă niciun specialist american.
– Știam eu. Era enervant, nene. M-a sunat continuu, ca un nebun. Chiar credea că mai vorbim după campanie?
– Dom’ primar, nu mai puneți la inimă. I-am dat noi block din prima săptămână. Azi veți lovi, faceți primul pas pentru fluidizarea traficului! Limitați drepturile șoferilor, le luăm o bandă și îi punem să meargă cu 30 la oră. Ciocu’mic, bici și troti sunt la putere acum!
Nicușor se scarpină tulburat în cap. De emoție, țânțarul îl înțeapă din greșeală în deget.
– Au! Cine propune asta?
Consilierii, în cor:
– Dvs, dom’ primar!
– Eu, da. Când?
– În 10 minute, dom’ primar!
– A venit presa, am pupitrul?
– La ședința de consiliu propuneți! Să voteze consiliul, dom’ primar.
– Cum în 10 minute? Și când repar faxul ăsta? Iar amân prioritățile. VIO!
Secretara intră ca o furtună. E plânsă, are un genunchi umflat și maroniu, cu un fir dus la dres.
– Ia dragă faxul, pune-l la mine în birou. Pune pe el un post it galben, scrie URGENT pe el. Vezi să nu fie roz, ca data trecută!
– Dom’ primar, mai stați două minute! Am ceva urgent la semnat.
– Lasă-mă cu urgențele astea. Nimic nu e urgent. Totul merge perfect. Sper că n-a sunat iar Arafat cu vaccinarea!
– Dom’ primar, pe cuvânt! E ceva cu încălzirea, o solicitare, pare serios.
– Termină dragă, astea sunt manevrele lui Arafat, schimbă cuvintele să mă zăpăcească, să cedez. E clar că e despre vaccin. Se încălzește locul, te doare, asta e. Nu trebuie să fii geniu, om de știință, ca mine, să te prinzi.
– Dom’ primaaaar, stați! Noi trebuie să trimitem la guvern!
Ieșit pe jumătate pe ușă, Nicușor îi aruncă o privire superioară:
– Cum să trimitem orice, Vio, dacă ai stricat iar faxul?
La cererea primarului general consiliul votează proiectul prin care pe 42 de artere din București se limitează la 30 km la oră viteza pentru mașini, iar o bandă va fi rezervată bicicliştilor.
După 4 zile, aflat cu pupitrul prin oraș, primarul Nicușor este întrebat de reporteri despre proiectul revoluționar. Răspunsul lui Nicușor vine ferm, conform presei:
“ Nicușor Dan: Cine a adoptat acest proiect?
Reporter: În Consiliul Capitalei.
Nicuşor Dan: Nu am cunoștința de așa ceva.”
În aceeași zi, într-un comunicat al Guvernului României scrie negru pe alb că Bucureștiul nu se află pe lista primăriilor care vor primi ajutor pentru încălzire din fondul de rezervă PENTRU CĂ SOLICITAREA A FOST TRIMISĂ TÂRZIU.
“Executivul a aprobat, în ședinta de astăzi, alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, în vederea asigurării continuității serviciului public de alimentare cu energie termică, în sistem centralizat, a populației.
Astfel, 310.426.000 lei au fost alocati pentru 31 de unități administrativ-teritoriale (UAT), în funcție de solicitările acestora înregistrate la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.
Ministrul Cseke a precizat că abia aseară a fost primită și solicitarea de alocare a sumei de 968 milioane lei din partea Municipiului București, pentru care nu a existat timpul fizic pentru o analiză care să permită o fundamentare corectă în raport cu celelalte solicitări. Cererea respectivă va face obiectul unei analize ulterioare împreună cu Ministerul Finanțelor.”
În biroul primarului, faxul stă singur într-un colț. Pe jos, dus de colo colo de curent, un post it galben e plin de praf.

(Pamflet-Ligia Enache)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Cum a ratat Nicușor Dan subvenția pentru căldură”

  • MAESTRE,
    Foarte tare, te intrebi daca acest Nicusor Dan este constient de obligatiile pe care si le a asumat prin ocuparea functiei de primar general al Capitalei Romaniei, sau poate ca joaca un rol intr-o piesa in care este manipulat ca o papusa gonflabila pe filiera cvasi-recunsocuta a asa zisuluii USR !?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *